Да преправим старите мебели - 11

• 127 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Малък. Искам голям, обемист, да събира много чаши и колекцията ми от чайници.

# 226
  • густо майна Филибето
Аз съм за номер 2. Най ми се вързва с останалото.

# 227
  • Русе
Най-много ми харесва 3-я, но като че ли 2-я ще отива повече  newsm78.

# 228
  • Перник
Нито 1 не ми харесва в този вид. Сигурно, защото имам подобен на 3-я и го мразя Embarassed

# 229
  • густо майна Филибето
Шанта ли искаше да прави дъбова нежълтееща маса? днес попаднах на тази вакса с ефект декапе - антично и избелено: http://www.mebeli.info/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%8 … bqla-vaksa/id_241

# 230
Шанта ли искаше да прави дъбова нежълтееща маса? днес попаднах на тази вакса с ефект декапе - антично и избелено: http://www.mebeli.info/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%8 … bqla-vaksa/id_241

Ох, нашите мостри са готови от миналата седмица и няма кой да иде да ги вземе  Crazy

Мерси  Hug

# 231
  • густо майна Филибето
Може да свърши работа на друг Hug Всъщност видях, че baibibi в седма тема е писала за премеждията си с бялата вакса Simple Smile

# 232
Всъщност тук има много мебели тип "варосани", не знам точно как се нарича на български, но точно така изглежда - избелено, прозрачно, наистина като минато с разредена вар нещо такова. Не знам как се постига този ефект ( на мен лично много не ми и харесва де), но ми хрумна, че не сме го обсъждали в темата.

# 233
Ljuboznatelna, мерси за линка. Още утре ще разпитам по телефона, само не знам кога ще имам възможност да се дотътря до офиса на фирмата, която предлага този продукт. Звучи много любопитно, а аз съм склонна да пилея пари, за да експериментирам и ще направя всичко възможно да се сдобия с това нещо и да го пробвам.
Бялото масло на Осмо не ми хареса как стоеше на един стар шкаф, който може би не бях добре почистила от старите лакове. С черното масло се получи бонбон /мисля, че съм показвала тук второто шкафче, което стана тъмно кафяво/. Но на пресен материал, или на много добре почистен, си стои перфектно. Но не се постига само с него античен ефект, трябва да се меша и да се стърже дървото с телена четка. Видя ми се много трудоемко и, тъй като си правя мебели за собствена употреба, без да предвиждам да ме публикуват по списания, се задоволявам и с по-посредствена визия, но пък по-лесно и бързо изпълнима. Няма да се заробвам всяка година по цяло лято, я!

# 234
  • Варна
Здравейте, момичета!  bouquet Отдавна следя тази тема и се радвам на красотите, които правите! Сега имам  нужда от съвет, имам детско легло, скрин и шкафче, които искам да преправя. Те са от ПДЧ, не са лакирани, в такъв случай има ли нужда от шкурене или Бороконтакт, или мога направо да ги мина с латекс. Искам да ги направя бели, като само шкафчетата на скрина да бъдат някакви весели цветове, като зелено, жълто и т.н. Слагам и снимка да видите сегашните цветове(после ще ги махна)

# 235
Eй сега звъннах във фирмата. Че то евтинийка голяма била тая вакса! 15.60 за разфасовка от половин литър. При това ме увериха и че могат да ми го доставят по куриер, което за мен е супер облекчение /и двата им магазина са в някакви неясни за мен квартали и хич не ми се ходеше до там да се лутам между блоковете/.
Гануша, не знам дали ще се получи с латекс. Аз лично не съм пробвала върху ПДЧ. Но препоръчвам да положиш една ръка Боро контакт, особено ако повърхността е гладка /дори да е съвсем леко гланцирана/. Аз имам горчив опит с боядисване на ПДЧ с меламиново покритие - дори и с Боро контакт отдолу, боята не се захвана и се лющи дори и при леко докосване. Върху едно друго, съвсем просто и евтино ПДЧ, стана перфектно и здраво. Пробвай от вътрешната страна на вратичките, за да си сигурна, че няма да си хвърлиш труда на вятъра и няма да окепазиш нещата.

# 236
  • Варна
baibibi за чам ли ще я използваш? Дали ще успее да се справи с моя потъмнял таван, като туширам първо с рядък тъмен байц?

Но нищо не ми пречи да опитам, щом действат и с куриер Simple Smile)))
Мисля, че още по-добре ще изпъкне ако дървото се структурира с телена четка, но е твърде голям проект за таван за моите дърводелски възможности:

Моят избелител засега си е в Русе - Еконт отказват за пренасят такива предмети, че химика сложил едни надписи - опасно, отровно .....

# 237
  • Пловдив
Като пробвате тази вакса - да покажете снимки, много интересно ми изглежда Simple Smile

Аз засега се отказах да купувам бюфет, защото една братовчедка каза, че имала подобен на село и можела да ми го даде Money Money Money Ще изчакам да го видя, може да е хубав за без пари Simple Smile

# 238
  • Варна
Или пък за онази библиотека около вратата?

Виж тук има подобни шкафчета с вратички като капаци за прозорци:

http://www.youtube.com/watch?v=6HHPLa4CR9E&feature=related

# 239
  • гр.София
Не мога да Ви догоня по страниците, а колко красоти само  bouquet
Споделям преправянето на старото ни МДФ шкафче в банята, което се беше пораздуло при снадката долу на външния видим ръб поради близостта до душа и некантирането от производителя при среза. Тествано е вече повече от два месеца и е без какъвто и да е видим проблем.
Спорна и творческа година от мен!

Общи условия

Активация на акаунт