Да преправим старите мебели - 11

• 127 611
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Или пък за онази библиотека около вратата?

Виж тук има подобни шкафчета с вратички като капаци за прозорци:

http://www.youtube.com/watch?v=6HHPLa4CR9E&feature=related
Ах, Doris, жива да си! Само не знам с тия темпове на взимане на решения и основно с осъществяването им, дали въпросната паста няма да мухляса, докато реализирам библиотеката. А може и да се окаже, че и книгите са мухлясали и така да се обезмисли този титаничен труд!
А иначе точно за тази бъдеща библиотека ми трябва такава паста /хем да не е много скъпа, като Осмо, хем да създава илюзия за старинност. Че на фона на антиките в хола една такава новичка чамовка може и доста да простее /то не че евтиняшката ми ПДЧ кухня не простее, ама все пак - кухня е, простено й е, нищо че е хола/. А може и да даде Господ да сменя вратичките на кухненските шкафове, та да добият някаква по-благородна визия.

# 241
Оф, абе защо не мога да пиша дълги постове? Като изпиша 10 реда и става една драма, нито виждам какво пиша, подскача ми екранчето нагоре-надолу, драма.
Както и да е, да си довърша.
Въпросната паста ще тествам веднага върху една дървета стойка за чадъри и върху все още непочистения от стария лак античен гардероб в антрето. Обаче днес ми изфиряса от главата да се обадя и да си я поръчам. Дано утре да не забравя, че вече от люботипство не ме свърта!
dilu, добре си се сетила. И много приятно е станало. Което пък ме подсеща, че и аз имам един МДФ колона-шкаф в банята със същия проблем. Но смятам да го "преправя" като директно го натиря до кофите. Е, не веднага де, защото за да имам къде да си побера боклучките от него, ще трябва да се снабдя с няколко стенни шкафа, които да монтирам над пералнята /тя също е в банята/. Но преди това ще трябва да сменя и пералнята, защото тази е с горно отваряне и няма място над нея за шкафове. А, когато това стане, то пък ще трябва да се намери някой мераклия, който да ми издупчи стената и да монтира въпросните шкафове. То не е една беля /с този кьопав мъж!/
Ех, мъка, мъкааааа...

# 242
  • Варна
Ох и аз съм така с решенията Sad
Обаче, вече взех решение в къщата на мама, ще слагам на един таван вагонна шарка. Мислих го, но това е най-ефективния таван за тази цел, няма боядисване, няма напукване, чисти се с прахосмукачка и кърпа..... Къщата е стара с кара таван, след последните дъждове доста сериозен теч и тавана и без това в окаяно състояние направо е ужас!
В другата стая, както казах има такъв таван и никакъв проблем дори и при теч - няма мърдане - само си е потъмнял естествено.
Сега обаче смятам да е по-беличък и ще взема да се пробвам с тая паста и аз Simple Smile След нея дали трябва финиш някакъв?
После ми се въртят едни идеи за осветлението, но нека ми се избистрят още и ще споделя за съвети тук.

# 243
Не мога да Ви догоня по страниците, а колко красоти само  bouquet
Споделям преправянето на старото ни МДФ шкафче в банята, което се беше пораздуло при снадката долу на външния видим ръб поради близостта до душа и некантирането от производителя при среза. Тествано е вече повече от два месеца и е без какъвто и да е видим проблем.
Спорна и творческа година от мен!

Много симпатично. Представям си някакви зелени стъклени шишенца на рафтчето. Simple Smile

# 244
dilu , а това зеленото какво представлява?

Как се нанася и изобщо би ли обяснила технологията? newsm78

# 245
Doris, в упътването пише, че се нанася с четка, отнема се с парцал, изчаква се 15-20 мин. за реакция с дървото и след това се полира. Предполагам, че имат предвид да се търка с мек парцал, докато добие лъскавина /както се полират обувки, след като си ги намазал с вакса, от оная старата и миризливата/.
Един важен съвет от мен - каквото и да правиш /като цвят и технология на дъските на тавана/, направи го преди да ги наковат. Долу, на пода!
Ако си следила темата, трябва да ми повярваш безусловно. Това лято се кълчих да мажа тавана на хола на вилата. Окапаха ми ръцете и ми се кръстоса погледът. Страшна хамалогия. А когато правихме навеса /на същата тази вила/ си лакирахме първо дъските и после ги наковахме. Голяма благодат. Всички майстори ще те убеждават, че така не се прави, но ти не отстъпвай. Така се прави. Дори и да се нарани някъде лекичко при монтажа, то все пак ще бъдат съвсем минимални корекции, а не този къртовски труд.
Иначе си права за това, че сачак на тавана е най-практичното решение. Дори и дъските да потъмнеят, дори и да се опушат, не дразни и няма нужда през няколко години да освежаваш. В апартамента, в който съм родена /също беше каратаван над нас и също като при майка ти моите родители взеха това решение, което се оказа супер добро/ имахме сачак на таваните. Честно казано, понеже бях и дете все пак, ама много се учудвах, когато у мои приятелки периодично правеха ремонти и пребоядисваха таваните. Просто не можех да разбера какво ги принуждава, защото пред очити ми бяха нашите тавани, които си бяха перфектни и за 25 г. не бяха придобили вид, който да изисква ремонт, въпреки течовете!

# 246
  • Варна
Един важен съвет от мен - каквото и да правиш /като цвят и технология на дъските на тавана/, направи го преди да ги наковат. Долу, на пода!

Ама това е страхотна идея! Догато правят обшивката ще мога да се справя с дъските, днес ще си поръчам от фирмата да ми изпратят с куриер от тази вакса.

# 247
  • гр.София
dilu , а това зеленото какво представлява?

Как се нанася и изобщо би ли обяснила технологията? newsm78
Моделирах го с глина, после си го рисувах акрилни бои и накрая с акрилен лак на няколко ръце.
Стана чудесен рафт за едни миниатюрки, които рисувах.
Всяка сутрин ме усмихва.
Понеже е по ъгъла и в трите равнини и максимално изтънено в края, където се слива с плоскостта, няма подлизване на влага и поне засега е ок.

# 248
dilu , мерси много!
  bouquet  bouquet  bouquet

Записвам си го като технология!

п. с. Момичета, такива неща не може ли да ги заковаваме на първа страница? newsm78

# 249
  • София
baibibi   Embarassed Grinning"моля на това копче зашийте 1 балтон"

# 250
Нещо интересно
... поздрав за Felicidad Wink Simple Smile)))))

# 251
Мацки, давам два гардероба - един чамов - двукрилен и един ретро-масив, трикрилен. В момента нямам снимки, но ако някой се интересува ще направя.

# 252
Мацки, давам два гардероба - един чамов - двукрилен и един ретро-масив, трикрилен. В момента нямам снимки, но ако някой се интересува ще направя.
Без снимки не става. И размери!!!
Пу съм първа да видя!

# 253
... объркАх бутоните.

# 254
Нещо, което ми хареса:

Общи условия

Активация на акаунт