Да преправим старите мебели - 11

• 126 829
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте!!!!!
Къде съм бляла, че съм ви загубила?!?!?  ooooh!

Изпуснала съм цели 20 страници... На последната страница виждам толкова интересни сайтове.
Връщам се назад да ви чета.  smile3529

# 301
  • густо майна Филибето
Ако някой реши да боядиса и порисува по мебелите - ето идеи.

# 302
Сигурно  го знаете това: http://swedishdekor.com/vignettes

ама сега го открих.

# 303
Сигурно  го знаете това: http://swedishdekor.com/vignettes

ама сега го открих.
Оооо, страхотия - уцели ме право в сърцето! Както ми е студено и нищо не ми се подхваща, това направо ме зареди много! Благодаря, че го сподели, аз не бях го разглеждала   bouquet

# 304
Здравейте момичета.Имам едно питане Някой да е сменял цвят на маса newsm78
Масата е цвят венге, но не ми се връзва цветово, а я харесвам и си е здрава.Искам да я направя цвят махагон/червеникаво/ дали ще стане?И трябва ли да се мине с шкурка преди това, леко е гланцирана, няма ли да се надере?

# 305
  • Пловдив
Здравейте. Изчела съм всички теми и само гледах досега. Реших се най-накрая да боядисам една стара холна лакова маса. За целта взех боя Сократес Колор (акрилна), но тъй като е маса все пак се чудя не трябва ли и малко лак отгоре. Попитах в Бриколажа и ми казаха,че матов лак нямало, а съм сигурна ,че има. Ползвали ли сте такъв лак? Ако оставя само боята няма ли лесно да се похаби повърхността?

Ето и снимка на масата:
http://alexi1329.snimka.bg/other/holna-masa.652280.26290154

# 306
  • Раковски
Трябва да изшкуриш лака грубо, че да има къде да попие боята, че може да почне да се люпи боята.

# 307
  • Пловдив
Със виброшлайф или на ръка със ситна шкурка? Грубо докато стигна до фурнира?

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 19:58 от alexi1329

# 308
Здравейте дами! От известно време съм воайор в тази тема /и не само в нея/ и това ще е първия ми пост във форума, затова стискайте палци да се справя все пак! Имам питане към Baibibi - тази избелваща вакса дали ще се справи със соц. фурнир на холна секция!!????

# 309
  • Раковски
Със виброшлайф или на ръка със ситна шкурка? Грубо докато стигна до фурнира?

С шлайфа, на ръка ще се измориш много, по-набързо... и да прешлайфаш нали ще е с някаква боя, тя ще скрия проблемите.

# 310
  • Пловдив
shadowman: Мерси,ще се пробвам.

# 311
  • sofia
Имам питане към Baibibi - тази избелваща вакса дали ще се справи със соц. фурнир на холна секция!!????
Най-вероятно не. Ваксата е за чисто дърво. Чисто в смисъл не лакирано, не боядисвано и пр.
Ако фурнира е естествен и му се свали лака, може и да се пробваш.

# 312
Има много лакове...
Аз използвах лак на водна основа защото майсторите я одраскаха чисто новата маса в момента на сглобяване

# 313
Здравейте дами  Simple Smile!
Поздравления за страхотната тема и невероятните идеи и постижения! Вдъхновихте ме и аз да запретна ръкави в най-скоро време Wink. Записвам се да следя темата.

# 314
Здравейте. Simple Smile

Отдавна не съм писала при вас, а и съм изтървала много от творенията ви. Прекрасни са.

Аз пак влизам с въпрос. Имам стари, масивни скринове. Харесвам ги, но искам да ги боядисам бели. Те са дърворезбовани, имат много елементи и се страхувам, че ще ги скапя, ако се опитам сама. В момента са с тъмен лак.

Можете ли да ми кажете добър "реставратор" или човек, който може да ми ги боядиса бели и леко да ги състари, в същото време да е за някаква разумна сума.

Утре мога да кача снимки, но все пак си мисля, че сама няма да се справя, а й не ми се рискува.

Общи условия

Активация на акаунт