Да преправим старите мебели - 11

• 126 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте момичета,

Имам следната питанка към вас - къде могат да ми тонират акрилатна боя в цвета на опаковката на пастата? Това е най-уникалното червено, което някога съм виждала (на снимката е малко по-тъмно като че ли) и много бих искала да боядисам с него един чамов скрин. Благодаря ви предварително.
P.S.: ако намеря някого да ми каже номера на цвета по PANTONE дали би било по-лесно newsm78

# 316
Niandre,
сетих се, че в детските стаи преди една мама писа, че са и боядисали мебелите по сканирани от книга цветове и е било сполучливо, ето линк:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=609126.690

# 317
Това е тъй нареченото "френско червено" - поне на моя монитор го виждам като такова. Не че това би ти помогнало, но цветът е наистина разкошен. Има една серия на Пежо, която е в такъв цвят - като бижу са. Simple Smile

# 318
  • София
Благодаря и на двете за инфото. Въпросът остава дали се тонират акрилатни бои или не newsm78 (представям си как казвам на служител в Бриколаж например - "...забъркайте ми едно френско червено" и той как ще реагира Joy

# 319
  • София и там където не се пуши
Благодаря и на двете за инфото. Въпросът остава дали се тонират акрилатни бои или не newsm78 (представям си как казвам на служител в Бриколаж например - "...забъркайте ми едно френско червено" и той как ще реагира Joy

За боите, които тонират, имат каталози, казваш номерче, слагат го в машината казват номера на компютъра и той върши тая работа с цветовете.

# 320
  • Пловдив
Ще ти каже - ааа толкова наситен цвят не мога да направя. И ще ти покаже оцветителят и после баката с бяла боя която тонират. По-наситено от оцветителя не може Mr. Green Поне на мен ми излязоха с тоя номер, аз исках наситено топло жълто.

# 321
  • хасково
Моите възхищения към творците в тази тема. Още съм в етапа на добрите пожелания,че тече основен ремонт и имам куп други задачи.Но ще стигна и до мебелите.Кажете ми моля къде могат да се намерят декоративни желязни елементи за стар скрин.Ключалка,дръжки,обков по краищата.Такива завъртяни-старинни.Не ми се иска да ги махам а са много сдали вече.Имат и изкривявания-от 1940г е скрина.

# 322
  • София-в сърцата на моите деца
Моите възхищения към творците в тази тема. Още съм в етапа на добрите пожелания,че тече основен ремонт и имам куп други задачи.Но ще стигна и до мебелите.Кажете ми моля къде могат да се намерят декоративни желязни елементи за стар скрин.Ключалка,дръжки,обков по краищата.Такива завъртяни-старинни.Не ми се иска да ги махам а са много сдали вече.Имат и изкривявания-от 1940г е скрина.
Мосю Бриколаж Peace

# 323
  • хасково
Ще го навестя мосюто! Дано ме зарадва с нещо!

# 324
  • София-в сърцата на моите деца
Ще го навестя мосюто! Дано ме зарадва с нещо!
Шъ-шъ те възрадва даже! Laughing

# 325
И В Баумакс тонират бои,имат огромен каталог  Peace
Аз преди 2 месеца тонирах боя на водна основа в квартална железария и цвета,който поръчах всъщност се оказа доста по-тъмен,та се наложи огромно разреждане с бяла боя,за да достигна желания цвят.
Като намажеш една ръка се вижда истината Simple Smile

# 326
Здравейте, момичета.
Искам да пребоядисам една масичка, но не знам каква боя да взема, та хем да е безвредна, хем водоустойчива. Не знам и дали продават в малки количества.
Може ли малко да ме ориентирате?
Започнах да минавам с шкурка плота, защото е много олющен лака по него, но по краката не е олющен. Ако ги боядисам без да съм  минала със шкурка, дали ще хване боята?
Много благодаря!

# 327
adi_27 ,аз не съм от най-опитните,но поне с рошавото на гъба или с фина шкурка може да минеш леко краката.А за плота е добре ако имаш шлайф,че иначе е мъка на ръка ooooh!
Ако минеш с блажна боя или лак няма да имаш грижи.Миришат малко,но покриват по-добре от боята на водна основа  Peace И преди всяка следваща ръка трябва да съхне поне  ден на топличко,иначе ще стане  Crazy

# 328
Благодаря Simple Smile
Масичката е за детската стая и не ми се иска да е нещо, което ще мирише, но пък на водна основа не става, защото детето на нея рисува, разлива... Трябва да е устойчиво на поражения.
Щом трябва да съхне на топло това значи ли, че няма да мога да я изнеса на терасата, а трябва вътре да стои?

# 329
Още е хладо,за да съхне навън.Аз през ноември докато беше по-топло навън боядисвах столове с блажна боя,които държах в банята да съхнат.Но пак си миришеше. Peace
Ако не ти е спешно изчакай пролетно време и на балкона примерно да съхне,за да не си умирисваш къщата Peace
Вкъщи си боядисах врати и радиатори с боя на водна основа,но се цапат и самата боя не е много устойчива според мен.Въпреки,че много я хвалят,че е устойчива,аз не мисля така.Дори и банята си боядисах над фаянс с такава боя,но ми трябваха 5 ръце  Tired Там се получи монго добре,но все пак стените не са изложени на постоянно пипане,допиране и т.н..
Тези бои наистина не миришат,много са приятни за боядисване и нанасяш следваща ръка след 1-2 часа,което е супер за бързо боядисване. Peace
Ако пък държиш на водната основа,боядисвай смело няколко ръце,а след време леко освежаване,след поразиите на дечко и всичко ще си ок  Wink Кофичките с тези бои са от 6 до 8-9лв.,може и да си тонираш желан цвят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт