Да преправим старите мебели - 11

• 126 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Баибиби, и нас обема на работата ни стряска. Не сме свободни хора и не съм сигурна, че съм "решила" да свърша всичко. Но със сигурност съм решила да пробвам.
Мисля, понеже купих малко количество Осмо, да пробвам на един крак на стол и на чекмеджето на нощното шкафче, да видя дали ще се получи без шкурка. Все пак тези мебели са на около 50 години, какъвто и да е бил този лак, би трябвало да се е поизтрил  Grinning А ще повредя ли дървото, ако го почистя с обезмаслител, напр. Меглио? Мисля, че прочетох подобен съвет в темата за освежаване на ламперия.
Аз само веднъж ходих в апартамента преди няколко дни и гледах слисано. Нямам снимки. При следващо ходене, вече ще съм подготвена психически, дано се сетя да снимам  Grinning Радвам се, че се включи.
Аз купих от Бриколажа един препарат за сваляне на стари политури, но още не съм пробвала, пише, че се използва за реставрация на мебели. Дано му дойде ред скоро за да споделя, до него имаше и изложена стоманена вълна за полиране, нещо като телчетата за търкане на тенджери Simple Smile

# 346
  • Варна
Някой може ли да ми каже дали в Бриколажа има боя спрей? И дали ще се получи и върху текстил?
От битака взех една пръчка и съм решила да спретна един лампион като този.
Ако си спомняте плата, който бях взела, вече е на гарнитурата...

# 347
Дорис,   bouquet
А помниш ли и мето на този препарат за сваляне на политури? Да си допълня списъка за пазаруване в Бриколаж  Grinning

# 348
  • Варна
Дорис,   bouquet
А помниш ли и мето на този препарат за сваляне на политури? Да си допълня списъка за пазаруване в Бриколаж  Grinning
Decerante per mobili in legno на Gubra- малка тенекиена тубичка 500мл http://gubra-bg.com/product.php?id_product=55.
Купих и едно Olio restauro имаше няколко цвята.
Но не съм ги пробвала, все не остава нещо време напоследък Sad

# 349
  • хасково
Решила съм да си купувам виброшлайф. Казвайте какъв да е!  helpuu

# 350
Виброшлайф: шкурката се движи кръгооборазно, което води и до кръгообразни следи върху повърхността. За мен това е много неудачен уред. Предпочитам лентов шлайф. Той отнема от повърхността в посоката, в която е позициониран /ако е по посока на жилките шкури без да наранява повърхността и структурата на дървото, ако е напреко на жилките - постига се друг ефект/.
След една обработка с виброшлайф, приложих толкова усилия, за да залича "кръгчетата", които се бяха образували, че ми излезе през носа.
Не препоръчвам виброшлайф.

# 351
Идея как да направа подобна стена http://www.mebelcenter.com/bg/blog/15/331 за отделяне на кухня от трапезария  Crazy
Прозрачна ПВЦ тента, боя и шаблони по твой вкус. Ако държиш, основата да е продупчена ще ти трябва метален шаблон (щанца), който се слага на ютия. Поставяш тентата върху дъска (или друга здрава и термоустойчива повърхност), и я подкарваш с ютията.
Друг вариант е да намериш фирма с режещ плотер. Ще е доста по-скъпо, но ще имаш огромни възможности при изрязването.

# 352
Решила съм да си купувам виброшлайф. Казвайте какъв да е!  helpuu
Това става за сложни детайли с много чупки, ръбчета и каналчета, но има проблем с големи, равни повърхности.
ако вградени клип не работи, вижте тук.

# 353
Doris , аз съм по лампите... Grinning

Основата може да си я боядисаш с каквато си искаш боя, аз едни боядисах с латекс, други със спрей. Но да знаеш - спреят изисква добро владеене! Пръскаш на по-голямо разстояние, голяма част отива настрани (да предвидиш такова помещение или навън) и трябват повторения, че не навсякъде отива равномерно количество боя.

За плат - аз съм боядисвала с латекс! Става!
Платът става един такъв твърд, но щом е за абажур, това май няма значение.
Преди - http://media.snimka.bg/8800/023855033.jpg?r=0
След - http://media.snimka.bg/s1/0139/026522965.jpg

# 354
  • густо майна Филибето
Да споделя опита ни с врати и прозорци. Като купихме апартамента, имаха към 5 пласта боя. Ползвахме препарат за едната врата, тогава продаваха Дунав, падна голямо мацане докато го измия, и след боядисването с лазурен лак на места вратата стоеше на петна от препарата. Затова при другите - никакъв препарат(идеята беше да се вижда фладера на дървото после, ако се боядисва с боя, няма проблем), боята се смъкваше първо със стъргане с парче стъкло (вярно, много трудоемко) и след това с лентов шлайф. Когато е останала повече боя, шкурката на шлайфа бързо се затлачва и трябва да се сменя. Тогава финансите ни бяха супер супер ограничени, затова се пестеше шкурка, ръцете не Simple Smile Вдлъбнатините, особено при дървената дограма на прозорците, се чистят много лесно с парчета стъкло. Да не ви плаши, не се порязах нито веднъж. Дограмата стана като чисто нова, всичко се свали до чисто дърво и се боядиса с лазурен лак. Но си иска време и ръчички. Confused

Тук се вижда част от вратата, шперплатова, след свалени няколко пласта боя. http://images04.snimka.bg/000218743.jpg?r=0
Ако ще сваляте боя от шперплат или фурнир с шлайф - иска се известен опит, защото ако някъде се отнеме повече, фладера се нарушава и е като кръпка.

# 355
  • Варна
Melany99 Благодаря!
Стори ми си по-равномерно ще е със спрей, а имам една стара лампа, на която смятам да пребоядисам абажура от плат в същия цвят.
Сега излизам да търся подходящ цвят.
А ти с четка или валяче боядисва? 

# 356
  • София-в сърцата на моите деца

Лошо няма стига това чудо пръчка да има отвор по дължината за кабела Laughing

# 357
  • София
Идея как да направа подобна стена http://www.mebelcenter.com/bg/blog/15/331 за отделяне на кухня от трапезария  Crazy
Simple SmileБез да съм взаимствала идеята имам същата такава преграда, гордея се със себе си Simple Smile. Шаблоните  си ги взех от Джъмбо, мъжа ми ги монтира на една стара щора. За съжаление вече има само черни такива шаблони.

# 358
  • Варна

Лошо няма стига това чудо пръчка да има отвор по дължината за кабела Laughing
Е, ше прежаля един кабел зад пръчката, важното е да направя нещо, защото ми е приятно, ако не се получи здраве Simple Smile Зная, че е по-лесно да си купя готов лампион, честно казано не съм сигурна дори дали ми трябва, така че може да го оставя и без кабел, като бутафор  Joy

# 359
  • софия
Редактирах си линка от предната стр.,сега не знам дали се отваря Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт