Да преправим старите мебели - 11

• 126 778
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Много ми станаха интересни тия панели за врати! Аз съм човек, който често си променя виждането за това как да изглежда дома му. Като правихме ремонта, преди да се нанесем, ми се струваше много приятно всички врати да са ми тъмно кафеви. Обаче вече не ме кефят. Особено тази на хола /първо, че тъмно кафявото, като го огрее от южния прозорец изобщо не е тъмно, а е едно такова никакво - прилича на лешник, ама и с леко червеникаво, и второ - най-накрая сътворих мечтаната от мен библиотека около и над вратата и сега тази врата стои като кръпка, защото боядисах библиотеката в бяло/. За жалост не мога да променя цвета на вратата, защото е фолирана, а върху това фолио не се задържа боя /пробвах вече/. Та, явно неспокойната ми душа няма да се успокои, докато не изкъртя и каса, и врата и не ги подменя с нови.
Сега, за да внеса малко усмивки сред онези, които са окепазили нещо в страмежа си да го обновят:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2760/479079008614614663133172 … kJLb8If1fEJb3.JPG

# 466
  • Варна
Сега, за да внеса малко усмивки сред онези, които са окепазили нещо в страмежа си да го обновят:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2760/479079008614614663133172 … kJLb8If1fEJb3.JPG

baibibi винаги ме усмихваш Simple Smile
Като ми остане време ще снимам на какво положение е масата сега и после продължавам да издевателствам над нея.
И чакаме снимки на библиотеката...

# 467
  • София
Радвам се, че попитах за вратите. Тук всеки има мнение и идеи.  Hug Определено ще пробвам с това пано. Научих, че е 4-5мм, така че явно се лепи върху вратата. Само се чудя да не е някакво меко като стиропор. Понеже вратите са гладки обикновени соц. врати, аз търся точно този ефект с релеф. Касите ще пребоядисам и би трябвало да изглеждат като нови. Praynig
Дорис, страхотна врата  Party

# 468
Радвам се, че попитах за вратите.............

triffy, гледам, че си от София, имат склад там, на сайта им има адреса му, телефони и директна връзка, може да питаш или да отидеш на място да ги видиш. Peace

Doris, за подобни врати си мечтая!  bouquet

# 469
Doris , от обяснението за вратите нищо не разбрах. А и ми се стори доста сложно за изпълнение. Но пък вратата ти е станала УБИЕЦ! И аз вече за такива врати си мечтая. Ако споделя с мъжа си тая еретична мисъл, че искам да сменям вратите, сигурно ще ме убие с поглед на място!

# 470
Doris, звучи доста трудно, но е станало страхотнооооо! Поздравления   bouquet

... и второ - най-накрая сътворих мечтаната от мен библиотека около и над вратата и сега тази врата стои като кръпка, защото боядисах библиотеката в бяло/.

baibibi , честито! Покажи, покажи!  Blush

# 471
  • Варна
Вратите не са мои обаче, да не си приписвам чужди заслуги Simple Smile
Просто бях попаднала на тази тема и сега я споделям с вас.

baibibi, мен директно ме отрязоха, каза че ще ми купи нова врата Simple Smile
Ох, защо само на мен ми е интересно и ми доставя удоволствие да се занимавам с разни перекройки и обновявания! Но за такъв проект не мисля че ще мога да се справя, трябва си мъжка ръка.

# 472
  • София-в сърцата на моите деца
Е, това наистина ме усмихна LaughingСтрахотно изглежда...Жалко,че нямам такова шкафче, за да го нашаря Peace

# 473
  • Русе
Не е стиропор, плътно е, гъни се, но не знам точно какъв е материала. Може би нещо като шперплат  newsm78.

# 474
Но за такъв проект не мисля че ще мога да се справя, трябва си мъжка ръка.

Е затова разпечатвам указанията от поста на Doris  bouquet, ако трябва и в рамчица ще ги сложа, Grinning и ги давам като ръководство за действие на половинката. Само да посмее да откаже, директно го водя, дето има готови такива врати, така че изборът е негов! Аз моя си го направих - трябват нови врати! Joy

# 475

baibibi, мен директно ме отрязоха, каза че ще ми купи нова врата Simple Smile
Ох, защо само на мен ми е интересно и ми доставя удоволствие да се занимавам с разни перекройки и обновявания! Но за такъв проект не мисля че ще мога да се справя, трябва си мъжка ръка.
[/quote]

Мен пък ме отрязаха за новите врати, че много играчка било да се напасват дръжките, пантите и и т. н. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Тези пана, предполагам че са от пресован фазер, такива са и старите гладки соц. врати.

Момичета, само да ви кажа, че  тези релефи събират ужасно много прах! Поне при мен има много де, имам едни такива вратички на шкафче в банята... #Crazy #Crazy #Crazy

# 476
Здравейте , ето ме пак тук при вас. Купихме мебели от чам - гардероби , рокли ...... Купихме ги октомври миналата година и понеже бяха фолирани - така си ги оставих без да погледна вътре как са , защото и ремонтите в къщи не бяха свършили. Както и да е- днес ги разфолирвам и какво да видя. Вътре нямат никаква обработка бе #Cussing out , направо са си по стружки и фин прах от дървото , който се получава при обработката. Сега какво да правя със какво да поправя нещата?
Дайте идеи моля ви   bouquet  bouquet  bouquet

# 477
klem4e, ами то по-добре така.
Можеш да си ги боядисаш какъвто искаш цвят, лак, байц, оцветен лак!
Аз успешно боядисах скрин от чам и стана "абсолютно като от магазина", както каза вчера дъщерята на една приятелка, която го видя.

# 478
klem4e, ами то по-добре така.
Можеш да си ги боядисаш какъвто искаш цвят, лак, байц, оцветен лак!
Аз успешно боядисах скрин от чам и стана "абсолютно като от магазина", както каза вчера дъщерята на една приятелка, която го видя.

А с какво ще ми е по- лесно и по- изгодно - с масло за дърво или с безцветен лак. Ами сега се замислих - как ще се пъхна в раклата  newsm78

# 479
klem4e, имаш предвид, че отвън мебелите са лакирани, а отвърне - не?
Нищо чудно няма в това. Принципно така се прави. За да диша дървото. А и не е необходимо. Аз нямам мебели, които да са правени нещо отвътре /сега отворих всички чекмеджета и вратички и проверих/. Ако много ти се иска да имат покритие отвътре, направи го сама, но едно добро почистване е достатъчно, за да започнеш да ги ползваш.

Общи условия

Активация на акаунт