Да преправим старите мебели - 11

• 126 673
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Можеш да го залепиш с горещ силикон, един евтин пистолет струва 10лв някъде. Недостатъкът на евтиния пистолет за силикон е, че загрява мноооооого бавно и с часове го чакаш да стопи силикона. Но ако не бързаш за никъде върши работа.

# 661
baibibi ,скрина е уникално красив  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Честита придобивка!  bouquet
Незнам какъв мъж ще се сърди за такава красота! Naughty Не му казвай колко е скъп ако това ще е фактор Embarassed За цвят ти ще си прецениш,но не се съмнявам че каквото и да направиш ще е сполучливо  Peace И антрето ти е много очарователно....абе направо ми се приисква да ти дойда на гости,като съм виждала и други твои красоти  Grinning  Hug
А в Продавалника и аз не смея да влизам много,че и мен ме обхващат разни мераци за покупки... Mr. Green

# 662
  • sofia
Ето едно нещо, което сдобих буквално на безценица и, въпреки че изобщо нямам място в коридора, успях да го набутам:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2619/428231552104813501213331 … qDSsPUQOMMLYp.JPG
baibibi , аз се заинтересувах от шкафчето под закачалката. Нещо подобно търся с дълж. 80 см и дълбочина (шир) 35-45см, баш за сядане.....въпросната "пейка" за под закачалката.

Момичета, намеренията ми бяха съвсем доброжелателни. До този линк стигнах случайно, от пинтерест, клик след клик  Laughing

Спунк, с С200, ама първо пробвай на нещо как ще се държи плата. Щях да пробвам на едни кофти талашити да лепя текстил, ама в събота сменяхме гуми на колата и някакви такива дребни дейности, а в неделя времето ме съсипа психически и спах цял ден  Mr. Green Би трябвало да стане и със силикон

# 663
  • Варна
Може цялата табла на русенското легло, заедно с металната рамка да се покрие с плат и да се окове с декоративни тапицерски пирони. Ще се скрои по извивката и ще се надене върху рамката. Според търсения ефект ще бъде и десенът на плата. За детска стая - нещо на точки или звездички, например... За шеби шик - задължително рози.

# 664
  • Пловдив
А би могло плата да се залепи по дъската, и същия или контрастен плат по рамката.

# 665
Здравейте момичета,
прекрасни неща правите,поздравявам ви   bouquet Редовно ви следя и чета,но толкова много неща споделяте,че не може всичко да се запомни!
Затова ме извинете,ако вече е споменавано,но имам въпрос:
с какво мога да премахна лаково покритие,от стар шкаф-препарат или домашно забъркана смес?Един руски декоратор предлага смес от течен сапун,сода и лимонов сок  newsm78 Така като го гледам е поне 1мм,тези старите комунистически мебели ,когато лака не се е пестил!

# 666
baibibi не е писала от петък. Дали мъжът й се е прибрал?  Rolling Eyes

Ох, Спунк, разсмя ме рано сутринта! Жива съм, жива съм още. А и шкафът не е чак толкова скъп, не повече от едно ново ПДЧ със същите размери от средно лъскав магазин.
По въпроса за русенските легла оставам безмълвна, най-малкото заради това, че не знам как изглеждат. Но ако има метални части, ръждясали, може да се ползва една специална боя/лак с двойно действие /действа и като ръждопреобразувател/.

Гости приемам с удоволствие, но поради непрекъснатите преобразувания, които се извършват вкъщи, холът ми вечно прилича на склад за стари мебели. Сега, като сдобихме гардероб в спалнята, се оказа, че имаме доста излишни шкафчета. В момента са натрупани точно пред дългожадуваната ми библиотека /нито мога да довърша боядисването й, нито мога да я ползвам, нито пък да я покажа!/

vesi1, ах ти дяволско творение, първо да ти се оплача, че линкът се е променил /първоначално беше за едни висящи легла по верандите/, а сега ми се явяват декорации с чинийки /не че са лоши, но онова с леглата и старите бюра в баните ми беше по-полезно/. Второ - шкафчето под закачалката е от Jysk, на намаление го взех за около 60-70 лв., дъбова дървесина, без финишно покритие - можеш да си го лакираш/боядисаш както ти душа иска. И го ползваме точно за това - за сядане докато се обуваме /достатъчно е надеждно, щом може да издържи 120-килограмовия ми мъж/. Но наскоро видях в Продавалник-а ето това: http://go.prodavalnik.com/shkaf-za-igrachki---masiv-izrabotka-po-porchka-i4620083 и, нали съм си влюбчива, пак сдобих неспокоен сън и наранено сърце.

# 667
  • Варна
...линкът се е променил /първоначално беше за едни висящи легла по верандите/, а сега ми се явяват декорации с чинийки /не че са лоши, но онова с леглата и старите бюра в баните ми беше по-полезно/...

Сега ми се изясни  Joy Явно съм отворила линка след промяната и виждам чините #Crazy

# 668
  • sofia
Бюрата

Линкът се е "променил", защото съм дала линк към блога, като цяло и съответно излиза последната публикация.
Градински люлки
Огледала и тоалетки
Мацката се занимава основно с порцеланови отпадъци. В менюто със списъка с публикации отстрани в дясно (пада се доста надолу) е най-лесна навигацията.

Байбиби, благодаря за инфото. Нещо подобно на твоето шкафче си го представям. Тази пейка е много хубава, но изисква повече пространство, каквото в стаята няма. А мебелите в момента са "сбирщайн", но едно по едно.......това лято трябва да си преместя кухнята, а лошото е, че това е свързано с основен ремонт на помещение от 20 квадрата  Money

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 11:57 от vesi1

# 669

Масичка на пътешественика, получих я с абонамента, снимката е линк. Май не е лошо........в първия момент не можах да реша харесва ли ми или не. newsm78

# 670
Благодаря момичета за идеи. Аз вече изкарах едно легло , изчистих го.
http://www.album.bg/alyona/images/29342550/
Като гледам, няма смисъл на сменам на подматрачна рамка.  Своята рамка доста стабилна и не провисва.
Дървото не реших още какво да правя. Ако искам да го боядисам , няма нужда да шкуря, нали  Embarassed

Кали Едното легло наистина искам да сложа в детската стая, че сега спи на голямо легло и заема много място в стаята. Обаче с идеите съм много зле и не си представям какъв плат би подхождал за момчешка стая.  Thinking
Тук се виждат колко зле са тръбна част http://www.album.bg/alyona/images/29342552/  Предполагам, на гланцева част няма да се хване боя. С плат нещо не схващам, как може   newsm78

# 671
  • София-в сърцата на моите деца

Дървото не реших още какво да правя. Ако искам да го боядисам , няма нужда да шкуря, нали  Embarassed

Кали Едното легло наистина искам да сложа в детската стая, че сега спи на голямо легло и заема много място в стаята. Обаче с идеите съм много зле и не си представям какъв плат би подхождал за момчешка стая.  Thinking
Тук се виждат колко зле са тръбна част http://www.album.bg/alyona/images/29342552/  Предполагам, на гланцева част няма да се хване боя. С плат нещо не схващам, как може   newsm78
Металните тръби можеш да ги почистиш от ръждата и да ги боядисаш с боя за метал,каквато имаш или искаш, а после дървото..според метала! Peace

# 672
Металните тръби можеш да ги почистиш от ръждата и да ги боядисаш с боя за метал,каквато имаш или искаш, а после дървото..според метала! Peace
Добреее  Peace  
А на гладки места ще се хване или и там нещо трябва да драскам с шкурка? И за боята с четка ли да боядисам? Или по добре спрей да се вземе?
Само да измисля цветовете и ще пращам мъже ми за боя  Whistling

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 15:58 от Alyona

# 673
  • sofia
Навсякъде минаваш с шкурка. И метала, и дървото.
Тези легла мисля, че лесно се разглобяваха, да махнеш пружината, ще ти е по-лесно боядисването.

# 674
  • София
Baibibi-и скрина е страхотен ,но и портмантото е великолепно.

Общи условия

Активация на акаунт