Да преправим старите мебели - 11

• 127 369
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна

Тази мода да не дошла от Америка? Тук са направо обсебени от старите неща, може би защото нямат нашата история. Малко непело звучи, защото повечето домове са нови, а не ми звучи никак в нова къща, да слагаш изкуствено състарена теракота, все едно идва от средновековен палацо.
Но може би аз не съм права, но като съм живяла едно време в къщата на Баба и Дядо, където все старинни мебели, килими и картини, та вече не ми се иска да гледам такива неща.
А и то не са старинни мебели, които са наводнили магазините, а някакви ненодялани маси и скринове, все едно използвани в навеса на някоя ферма, но то пък повечето на повечето хора тук може да им звучи родни и мило.  Rolling Eyes
Незная, нали знаеш колелото се върти, модата се мени Simple Smile Както и при дрехите. Може би след ултра изчистеният "стъклен дом" човешкото око има нужда от нещо коренно противоположно. Предполагам, че и това ще е вълна и след няколко години ще е нещо друго. На мен ми харесва Simple Smile)))))) Поне на този етап... 

# 76
Модата е полазила и тук  Simple Smile
Гледах преди месеци едно предаване. Дъските за дюшемето ги пускаха в една "пералня", където по тайна технология с вода, камъни и пясък се произвеждат автентични драскотини и процепи. За цените на дюшемето после няма да говорим Wink

# 77
Тази мода да не дошла от Америка? ...
...

Не знам. Simple Smile По-скоро мисля, че на хората бързо им писна от идеално прави, равни и лъщящи неща и им се иска поне естествените материали да изглеждат повече като това, което са - естествени. Не толкова от мания по "старо".
Аз така си го обяснявам.

# 78
  • Варна
Не знам. Simple Smile По-скоро мисля, че на хората бързо им писна от идеално прави, равни и лъщящи неща и им се иска поне естествените материали да изглеждат повече като това, което са - естествени. Не толкова от мания по "старо".
Аз така си го обяснявам.
И аз така мисля, поне съдя по себе си. Когато се появи модата на лаковите мебели с принт се захласвах и ми изглеждаше доста изящно, едно такова крехко порцеланово и изчистено. Но сега са ми дразнител, доста може би се преекспонира и сега в такава обстановка бих се чувствала като слон в стъкларски магазин, едно такова усещане за безпокойство да не би да строша нещо или да изцапам, дори бих се чуствала не на място с анцуга и постелката за йога Simple Smile Дървото и изобщо естествените материали ми вдъхват стабилност и спокойствие, мога са се изтегна на дивана с възглавнички етно и да си вдигна краката с книга в ръка или с дистанционното, на котака също му харесва (обичам да мързелувам Simple Smile

# 79
Doris, и аз харесвам уютът и топлината на дървото, но мебелите лансирани напоследък са все едно правени без инструменти и подходящи за някоя пещера. (Мое мнение естествено)

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2010/03/Natural-Wood-F … ign-6-554x554.jpg
http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2010/03/Natural-Wood-F … ign-3-554x449.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTjN3V8Gj9hBWxG253kBbDvD … KtWdT7QMwG0moOSHg

В мярката е истината...

Спомням си едно време как лъскахме паркета с паркетин, а Баба лъскаше мебелите с някаква смес от восък и нещо си и цялата къща ухаеше на лимон и бергамот...

Извинявам се за спама. Embarassed Embarassed Embarassed

# 80
Doris, и аз харесвам уютът и топлината на дървото, но мебелите лансирани напоследък са все едно правени без инструменти и подходящи за някоя пещера. (Мое мнение естествено)
В мярката е истината...
Отговорът е че добрите дърводелци са на изчезване.Работата с новите материали е много по-лесна и май не изисква кой знае какви умения.А пък аз да си призная, харесах простотата на първите две снимки и сравнявайки с това http://img.prodavalnik.com/images/item_images/003/248/999/img_1_ … ge.jpg?1323623580 ,ще избера първите две.

# 81

Масичката е върхъ! Бих си я пляснала преспокойно насред одаята, редом с плазмата.

# 82
  • Варна
И аз харесах първите две Simple Smile Дори ми харесва контраста с накаква модерна мебел като контрапункт, или ултра модерен изчистен дизайн с един стол Луи 15 например Simple Smile
В сравнение с онези холни маси високи 10 см...

Днес сложих закачалката и голям срам, не пресметнах разстоянието между закачалките и сега ще трябва да купя още една. Но така или иначе е временно докато организирам пода с пвц планките и да обмисля стените - засега едната опция е плата с брезите, или по-евтин вариант на подходящ плат или тапети от серията нейчър 1, 2, 3 или La Fenice 1 и 2.

В чуденка съм и за цвета на дъската, купих един водоразтворим лак орех, но нещо цвета ми жълтее. Утре ще покажа снимки - имам си пейка на двора Simple Smile Точно една дебела тараба върху два пъна в очакване на монтиране на облегалка, там използвах този лак. За съжаление пъновете са доста "пресни" и засега кората не може да се обели.

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 22:14 от Doris

# 83
# 84
  • София и там където не се пуши

Е не е за хол, но си я представете на двор между дървета и ниски столчета  newsm78

# 85
  • Варна
Отговорът е че добрите дърводелци са на изчезване.Работата с новите материали е много по-лесна и май не изисква кой знае какви умения.
Ако знаеш колко си права! Не мога да намеря дърводелец, който работи с масив за една проста пейчица! Ще си купя от Практикер готови слепени плотови и ще е направи си сам май Simple Smile Не мога да намеря хубава дъбова дъска и ще си я карам на чам Simple Smile
Онзи ден се обаждах в Карабулев да попитам за масивна дървена врата от смърч, сиреч чам - най изчистения модел 1300 лева! Ще си я шкуря мойта и това си е.

# 86
  • най-шареното място
Великолепни са масите! И много инструменти и търкане/полиране са видели. Третата е плявата във всеки тренд Simple Smile

Имаме  стари чамови мебели - с кантчета стъпаловидни - битова работа /за мен не е комплимет това/ и бях много раздвоена между чудесния вид на дървото и нелепите къдраивини. С времето и малко боя им свикнах - не съм боядисвала дървото Simple Smile Пожълтяха и станаха кехлибарени - чам - и това компенсира дизайна, защото виждаш дървото, а кантовете са подробност. И онази провалнишката маса ако беше масив, щеше да е хубава. Материалът има значение.

Избирахме маса - имаше само един модел и размер масив без финтифлюшки - изглеждало просто. Пък аз не искам натруфено Simple Smile В крайна сметка купихме масив с фурнир - няма вида на дърво пак обаче. Това да е с вид на дърво май го правят само при колите Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 01:21 от арт мама

# 87
  • Русе
С удоволствие и аз в новата тема. Едва напролет мисля да се захвана с нещо - гардероб, маси, столове, много неща ме чакат, а засега само ви чета и ви се радвам Simple Smile.

# 88
Момичета, имам спешна нужда от съвет  Hug.

Къща за кукли, която правя безброй време, е на фаза импрегниране и Коледа наближава. Трябва да избера цвят, иска ми се да е едноцветна. Къщата е голяма, около 120 см висока. Дали ще е подходящ цвят бледо-бледо бебешко синьо? Дали няма да е дразнещо за дете? Или да заложа на бяло? Кукленски мебели са цветни. Само с какви нещо ви занимавам  Embarassed.

# 89
Нашата къща беше в бледо синьо - стените, бели - колоните /ако мога така да ги нарека/,  ярко цикламено - покривът, бледо розово - подовете. За съжалление не мога да ти покажа снимки, защото я метнахме на вилата, но не стоеше претруфено или прекалено цветно. Мебелите вътре, естествено, бяха преобладаващо розово и малко синьо.
Но, ако сега трябва да я пребоядисам, бих направила задните стени /тези, които са изцяло плътни/ в тъмно лилаво, бледо-бледо лилави останалите стени, дограми и колони -бели, подовете - драскано бяло. Покрив - не знам. Мебелите - бяло и лилаво, с малко зелено за текстила. Така ми се струва хем момичешко, хем не толкова бебешко, както е с бледо розовото.
Мисли и действай, че наистина Коледа наближава!

Общи условия

Активация на акаунт