Да преправим старите мебели - 11

• 127 454
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
 Hug ЕЕй супер! Пак научих нещо ново и много полезно  Mr. Green
Задължително ще се снабдя с такова нещо. А оставя ли петна след отстраняване?

Blush Докато постна и вече има отговор на въпроса ми

# 181
  • Русе
Нали после не пада и шпакловката с това? 

После като се маха, доколкото знам, може да се нарани шпакловката  newsm78

Хм, не ми харесва много много, ако е така, но вече поръчаш на мъжо да търси. По практикер и бриколажи има ли го?

# 182
  • София и там където не се пуши

Хм, не ми харесва много много, ако е така, но вече поръчаш на мъжо да търси. По практикер и бриколажи има ли го?

Е какво толкова с малко гипс и шпакла да се заравни.  newsm78

# 183
  • Русе
Да, де, но като е съвсем ново още и реша след 2 седмици или 2 месеца да сменя или добавя нови снимки, не ми се занимава с шпакловане, боядисване и то при положение, че има още толкова неща за довършване. Пък и дали ще е от него или от дюбела, еднакво време ще отнеме. Но със сигурност ще си го потърся и ще го пробвам.

# 184
  • София и там където не се пуши
Да, де, но като е съвсем ново още и реша след 2 седмици или 2 месеца да сменя или добавя нови снимки, не ми се занимава с шпакловане, боядисване и то при положение, че има още толкова неща за довършване. Пък и дали ще е от него или от дюбела, еднакво време ще отнеме. Но със сигурност ще си го потърся и ще го пробвам.

Просто в пластелина слагаш пирон и после сменяш

# 185
Опитай някъде зад вратата или шкаф примерно.
Аз шпакловах  ooooh! коминЯ и върху него лепихме дъсчетата/за рязане на хляб/- не е останало петно, не падна мазилка.
За по- големи тежести,  сложихме на "възлови" места допълнително лепки.
Опита ни показа, че на кухненски шкаф- от старите бели соц., дъската падна на 2 ден- само с едно лепенче, отлепи се от шкафа, а не от дъската, сиреч на гланц не се държи много здраво, но можеше и още 1 лепка да сложиме...   33uu

# 186
  • Русе
Благодаря ви за насоките, със сигурност ще пробвам първо на тайно местенце, няма да слагам доста големи неща, повечето са до към 30-40 см широки. На шкафове май засега няма да слагам нищо, само по стените. Ще се пробва, то е ясно.

# 187

^ОкеаН от МечтИ^, ако смяташ да боядисаш стола /с плътна боя, така че да не личи фладерът на дървото/, няма нужда да шкуриш много - само матирай с фина шкурка старото покритие, наблегни на местата, където има подкожушен лак /там трябва добре да се почисти/, след това може да удариш една ръка контактен грунд /аз ползвам Боро контакт/ и накрая боядисай. Ако искаш обаче да се вижда дървото - почистваш старото покритие /може с шкурка, а може и с препарат - например Ремовал или Терминатор/ до чисто дърво. След това има три варианта -1. байц плюс безцветен лак /мат или гланц по твой избор/ или безцветно масло за дърво /това е добър вариант, ако искаш нехомогенен цвят или нюанс, какъвто не можеш да намериш сред цветните лакове/, 2. цветен лак или 3. цветно масло за дърво.
С кит за запълване на дупки аз лично нямам опит, защото предпочитам да си стоят дупките, но ако ще ползваш такъв трябва да имаш предвид, че няма богата цветова гама на китовете и ако ще търсиш ефект да прозира фладерът, то ще трябва допълнително да се бориш с петното на мястото, където си китосвала.
Първо,много благодаря за отговора,но това ми е първата работа и затова ще те обсипя с въпроси. Laughing Mr. Green
1.Не разбрах разликата м/у байц/грунд , масло/лак, байц/лазурен лак/безцветен лак,за което предварително се извинявам..
2.При боядисването първо трябва леко да изшкуря,след това да грундирам и после да боядисам,така ли?Само да попитам този контактен грунд някаква разновидност на грунда е ,или..?
3.За лакирането мога да сложа байца,но след това пак ли трябва да шкуря т.е. шкурене-китосване-шкурене-байцване-шкурене-безцветен лак?
3.При възможностити 2. и 3. нанасям само цветния лак или масло без байца,така ли?

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 15:31 от ^ОкеаН от МечтИ^

# 188
Байц - оцветител за дърво, водоразтворим или на спиртна основа. Оцветява дървото, но не е финиш, нужно е друго покритие отгоре - лак или масло за дърво.
Грунд - спойващо вещество, което спомага за по-голяма устойчивост на връзката между повърхността и финишното покритие /лак или боя/. Добре е да се положи преди боята/лака, ако старото покритие не е добре почистено. Ако старият лак/боя се изшкурят до чисто дърво, не е небходимо да се слага грунд.
Боя - има плътна покривност, скрива фладера на дървото, особено ако се нанесе на две и повече ръце. Ако се намаже една ръка с по-разредена боя, то дървото отдолу ще прозира и ще има ефекта на лак.
Лак - независимо какъв е по състав, е прозрачен. Има цветни и безцветни лакове, както и гланц, мат или сатен.
Масло за дърво - нанася се върху добре почистено и сухо дърво. Има цветни и безцветни масла. Импрегнират, проникват в дълбочина, като защитават дървесината от разни вредности.
Не знам какво друго те интересува.
По принцип, ако ще правиш стара мебел, то е добре да почистиш от лак/боя, ако има нанесени такива. Може с шкурка /на ръка/, с шлайф-машина или с препарат /Ремовал, Терминатор/, с телена четка. След това вече си решаваш как да го довършиш - лак, боя, масло...
На първа страница има линкове към едни таблици, където може да намериш по-подробна информация за качествата и предимствата на различните материали.

benitta
, много хитроумни рамки! И много хубави, рабира се!

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 18:18 от baibibi

# 189
Относно лепенето по стените аз бих препоръчала Poxiроl.Това е нещо невероятно  Peace
В банята не искахме да пробиваме плочките за дюбели,понеже не се знаеше дали няма да пробием някоя тръба за вода  Crazy Та мъжа ми залепи за плочките два огромни дебели винта,които сега държат PVC шкафче с мивката ни  Wink В кухнята по същия начин сме залепили закачалка за стенен часовник,пак върху плочки.Предполагам,че и върху мазилка и тапет също ще става  Peace
http://junakastore.com/product/433/lepilo-poxipol.html

# 190
Хей, момичета, минавам като светкавица само за да ви ЧЕСТИТЯ ВИСОКОСНАТА И ДРАКОНОВА 2012Г Peace Със сигурност ще е успешна, лично на мен във високосна винаги ми се случват интересни и хубави неща.
Някога като имам време ще се върна още от предишната тема да почета, че много съм назад Embarassed Embarassed Embarassed
Бъдете здрави и обичани!  bouquet

# 191
Честита Нова година!    bouquet

Клипче за палети и "направи си сам" от тях

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pFGaW2FdKB4#!

# 192
Здравейте. Simple Smile

Аз искам да покажа една проста сглобка, която може да се окаже полезна за някоя от изобретателките тук някой ден. Wink

# 193
Здравейте и честита нова година!

http://jokesprank.com/blog/new-year-jokes/25-funniest-year-jokes … iners-quotes.html
http://www.dancentury.com/xmas.html

Байц - оцветител за дърво, водоразтворим или на спиртна основа. Оцветява дървото, но не е финиш, нужно е друго покритие отгоре - лак или масло за дърво.

Интересувам се с какво трябва да се покрие байца?Има ли проблем ако не се покрие ?
Благодаря предварително.

# 194
  • Варна

Интересувам се с какво трябва да се покрие байца?Има ли проблем ако не се покрие ?
Благодаря предварително.
[/quote]
Трябва да има финиш лак или масло или восък или някакъв полир. Аз лично харесвам повече матовите завършеци.

Общи условия

Активация на акаунт