Да преправим старите мебели - 11

• 126 773
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте момичета,
искам да попитам чамови гардероби, лакирани, с какво да ги направя плътно бели, но без да махам лака?
Благодаря виза отговора.

# 436
Според мен трябва да ги минеш малко със ситна шкурка,за да хване боята.

# 437
Само  за  инфо  ги  пускам  - не мога  да   опрееля  дървото  какво  е .  Страшно   запазени  са  , здрави  са   и без  нито една  драскотина.

Дървото (или фурнира) на гардероба и писалището е дъб. Масичката вероятно е бук.

# 438
moonflower, съвсем наскоро правих същото. Първо минах една ръка /ама много тънко/ Боро контакт /след нанасянето трябва да се боядиса след час-два, не по-късно/, а след това 3 ръце с бяла Аквис на Мегахим /между ръцете изчаквах по 24 часа, за да изсъхне хубаво боята и да стане максимално здраво покритието/.
tblagoeva, ако горният слой е естествен фурнир, може да се третира като дърво: шкуриш внимателно, за да падне лакът, но и да не продупчиш фурнира, след което минаваш с цветен лак или масло за дърво. Но, ако е фолио, не знам какво да те посъветвам, освен да боядисаш с боя и добиеш плътен цвят. Но и за това е необходимо да почистиш леко с шкурка, а преди боята - една ръка Боро контакт.

# 439
  • Пловдив
moonflower, съвсем наскоро правих същото. Първо минах една ръка /ама много тънко/ Боро контакт /след нанасянето трябва да се боядиса след час-два, не по-късно/, а след това 3 ръце с бяла Аквис на Мегахим /между ръцете изчаквах по 24 часа, за да изсъхне хубаво боята и да стане максимално здраво покритието/.

Baibibi, много благодаря за отговора. Искам да ги променя, но нямам време да се занимавам с шкурене.
дали да ги лакирам с лак мат отгоре? за здравина?

# 440
Не смятам, че е необходимо. Но не пречи. Само имай предвид, че лаковете, които се водят "безцветни" имат жълтеникав оттенък - върху бяла боя веднага ще променят нюанса и вече няма да е чисто бяло.

# 441
  • хасково
Amazing_nice на мен също много ми хареса масата и огледалото.  Много ми се иска тази маса също да е бяла и за да не потъне белият плот,защо не я направиш бяла и отгоре сив нюанс ,както байбиби ги състарява ,но да е в сив цвят.Виждала съм подобни мебели и на мен лично страшно ми допадат

# 442
Amazing_nice на мен също много ми хареса масата и огледалото.  Много ми се иска тази маса също да е бяла и за да не потъне белият плот,защо не я направиш бяла и отгоре сив нюанс ,както байбиби ги състарява ,но да е в сив цвят.Виждала съм подобни мебели и на мен лично страшно ми допадат

чудесна  идея .  Много  ти   благодаря  Hug.  Ще  се пробвам

Хитра Лиса и на  теб  благодаря

Като почна   ще  кисна   тук  с  въпроси  - няма   как  Joy

# 443
  • Варна
tblagoeva, ако горният слой е естествен фурнир, може да се третира като дърво: шкуриш внимателно, за да падне лакът, но и да не продупчиш фурнира...

Точно, аз реших да се пробвам с лентовия шлайф, но нали нямам много опит с него, задълбах  и протърках на места фурнира, сега си нямам идея как да оправя нещата.
Освен ново плотче на масичката Sad

# 444
Завидях за огледалото  Laughing.

# 445
Завидях за огледалото  Laughing.

Hug
Oще не  съм  претърсила  мазето и тавана - старите собственици  казаха , че имало  още  боклуци за изхвърляне  hahaha  hahaha . Ще   действам преди   мъжО , че  той  както не   обича  вехтории , ще   стане  като със  скрина . Още си хапя  д*то  за  него.

# 446
  • хасково
Ех защо и нашият апартамент не дойде с такова наследство.
Дорис,защо не се опиташ с кит за дърво и шпатула да замажеш поразиите Sad

# 447
  • Варна
Искаше ми се да си остане само с лак, да се вижда естествената шарка на дървото, а с кит и шпатула после ще трябва боя май. Но няма накъде или нов плот или боя, фолио не харесвам, евентуално може някакъв декупаж да замаскирам поразиите Simple Smile

# 448
Искаше ми се да си остане само с лак, да се вижда естествената шарка на дървото, а с кит и шпатула после ще трябва боя май. Но няма накъде или нов плот или боя, фолио не харесвам, евентуално може някакъв декупаж да замаскирам поразиите Simple Smile

Doris  твоята  маса  би изглеждала чудесно с  бяло  гланцово покритие  или  декупаж  / аз  бих  я направила  декупажна /

# 449
Amazing_nice, страхотни неща в наследство, браво!
Аз имам едно огледало с подобни орнаменти, но се оказа, че е гипсова соц отливка.Чудя се може ли да го боядисвам или не newsm78.
Малко да се стопли още и ще го снимам да питам за съвет, че съм зиморничава и още съм зимен сън. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт