Отговори
# 60
  • София
Най-добре е да пуснеш отделна тема, за да може повече момичета да се включат. Също така погледни статиите в Библиотеката.

# 61
Незнам кого да попитам, не искам и нова тема да пускам........Затова извинявайте,че нахлувам така тук, въпреки,че питането ми може и да не е за тази тема....Но сякаш че ли тя ми хареса най-много.....

Та въпроса ми е - При нарушена функция на щитовидната жлеза, може ли успешно да се кърми? И болна щитовидната жлеза причина ли е една жена  да не къмри? Хормоните варират - от добри резултати, до отклонения в един и същ месец.Благодаря!

# 62
Незнам кого да попитам, не искам и нова тема да пускам........Затова извинявайте,че нахлувам така тук, въпреки,че питането ми може и да не е за тази тема....Но сякаш че ли тя ми хареса най-много.....

Та въпроса ми е - При нарушена функция на щитовидната жлеза, може ли успешно да се кърми? И болна щитовидната жлеза причина ли е една жена  да не къмри? Хормоните варират - от добри резултати, до отклонения в един и същ месец.Благодаря!
Аз имам от години проблем със щитовидната жлеза и кърмих успешно.
Когато родих и преустанових вземането на лекарства и така до като спрях да кърмя.
Разбира се всичко е под лекарски контрол.

# 63
# 64
  • Stuck in a moment
Здравейте!
Искам да попитам и аз нещо без да пускам отделна тема.С малки и неизпъкнали зърна съм и смятам да си поръчам по и-нет колектори, за да пробвам да си ги коригирам.
Има ли някоя марка,която да е по-подходяща и по-важното ,никъде не видях тези колектори имат ли номерация,все пак, не знам може и да са ми големи (не ми се смейте,невежа съм).
И още един въпрос - може ли едното зърно още по време на бременността да се напука?
 newsm78

# 65
  • София, Младост 2
Здравей Grinning
Хубаво е, че отсега се интересуваш за кърменето Heart Eyes
Колекторите няма да ти свършат работа - дупката им е твърде голяма за целта (аз съм се пробвала, така че от опит ти казвам). Според последните проучвания носенето им няма положителен ефект (и отрицателен няма, т.е. не вършат въобще работа), както нямат ефект и се считат за ненужни всякакви други предварителни процедури. Бебето не знае какви `трябва` да са зърната на майката и ще суче от каквито зърна имаш, стига те да са единственото, което то познава (т.е. да не му се предлагат шишета и залъгалка).
Единствено ако усещаш зърната сухи и раздразнени, можеш да ги мажеш с кремче за кърмачки, за предпочитане такова на базата на чист медицински ланолин. Опитай се да не миеш ареолите с никакъв препарат, т.е. върху тях да не попада сапун, душгел или шампоан от косата ти.
А за твое успокоение може да погледнеш ето това филмче, което ще ти покаже една техника за омекотяване на ареолите и оформяне на зърната, когато станат твърди и трудни за захапване след раждането при идването на голямото количество мляко:
http://www.drjacknewman.com/video/RPS%20by%20mother,%20with%20guidance-1.wmv

# 66
  • София
Ох и аз да попитам нещо ако може 
Бебето ми е на 8 дни и го кърмя на поискване. Какво ти поискване, той непрекъснато ми е на гърдите. Не яде само като спи и в още няколко редки случаи през деня.
Случва се следното: събужда се да яде например около 8.30, слагам го на гърдата докато пусне и се унесе(обикновенно 20-ина минути). После според зависи, или го местя на креватчето, или го оставям до мен на леглото. След 15-20 мин се буди и надава вой   Пробвам, сменям памперса, нося го на ръце, люшкам го..... нищо не помага и айдееее пак на цицата. Яде известно време, пак пуска, пак задрямва и след половин час- същата работа. Реших да не се цедя, щото за 15 мин така или иначе не мога да стигна до помпата, а тъй като яде на малък интервал, го слагам пак на същата гърда два поредни пъти. Има кърма в гърдата, защото и след второто ядене продължава да тече като я стисна. Понякога се налага да давам и двете гърди на едно ядене, просто е различно.
На прав път ли съм? И докога ще я караме така? Нямам идея колко още ще издържа, аз съм буквално непрекъснато на леглото с него
Иначе пълни по 5-6 памперса на ден, така че предполагам че не стои гладен. От болницата ни изписаха на 5-ти ден с 20гр. над рожденното тегло.
Забравих да кажа, че когато е на гърдата яде през цялото време. В смисъл следя го, че гълта на около 3 всмуквания.

# 67
  • София
Най-вероятно сте в скок в растежа. Орентировъчно това са около 7-10 ден, 3-та и 6-та седмица, 3-ти и 6-ти месец. Тези периоди се характеризират с неистовото желание на бебето да бъде денонощно на гърда. Обикновено това се случва не повече от 4-6 дни. С непрекъснатото сучене бебето си увеличава количеството мляко, което гърдите поизвеждат. Кърмете се без притеснение.

# 68
Bу, благодаря за подкрепата и съвета  Hug

# 69
според мен, трябва да обърнеш внимание на храненето - наблягай на белтъчините (месо, сирене, кашкавал, кисело мляко също може, бобови растения), но не пренебрегвай и въглехидратите - зеленчуци и плодове, хляб и т.н., тъй като те ти дават сила. и естествено най-важното е да си спокойна и отпочинала. аз също все още кърмя. дъщеря ми е в 6ти месец, но в началото и на мен ми намаляваташе кърма. погрижих се за изброеното горе и се увеличи значително. успех !

Здравейте, не знам дали се обръщам към правилните хора, но КЪРМАТА МИ НАМАЛЯВА. моля помогнете. Имам бебешки кантар и по него виждам колко е изсукало бебе- на 2м и половина сме. като се изцедя има-няма 10 гр. Гърдите ми са меки.... и не знамкакво да правя.Имам само сутрин достатъчно след  това е голяма мъка.
Ако някой можв да помогне съм гото

# 70
здравейте, кърмещи помощнички!
от името на една много нещастна мама искам да ви попитам за координати на помощник/консултант за кърмене в Бургас!
момичето роди 15 мин след мен, двете ни беби са с почти еднакви размери - фини мацки, по 2.700кг, но докато моята засука и сега се учим взаимно сравнително успешно (пу-пу, да не дърпам дявола за опашката), то при моята позната нещата стоят много зле. в момента вече са минали на комбинирано хранене, като е почти сигурно, че бебката не суче, макар да стои по 1 час на гърдата. идвала е акушерка, която е казала, че приятелката ми няма кърма, гърдите й били празни. тя не иска да стои в София и най-вероятно ще замине при майка си в Бургас, за да може поне някой да й помага пълноценно. няма време за форуми и ме помоли да й помогна.
пратих й телефони на кабинети и хора в Сф, но по-добра работа ще й свършат тези в Бургас, за които не открих информация.

# 71
  • До хладилника, който обичам
В Бургас точно няма. Контакт просто на опитна майка дали ще е от полза?

# 72
не знам, Бу, ще й пратя всичко, каквото може да свърши работа, пък тя ще си прецени според възможностите.
видях, че Мери е в Айтос - дали тя ще е съгласна да й звънне моята приятелка?

# 73
  • До хладилника, който обичам
Ако по телефона може да се реши въпроса - може да звъни на Мери, да Simple Smile

# 74
благодаря! предполагам, че трябва да пиша ЛС на Мери? ако не - може ли координати на лични?

Общи условия

Активация на акаунт