Децата и ските - 3

• 42 016
  • 659
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Дъщеря ми беше на Юндола , излизаха от хотела към 10 и ги прибираха към 16.30ч. Тя беше най - мъничка и не е карала по цял ден, стояла е вътре в кафето, но и на по - големите дечица им е идвало в повече (имали са почивка за обяд) .
Очила и каска й купих от интернет, а останалите неща от СЛС , но като гледам снимките, очилата не ги е ползвала, така че за начинаещи скиори може би не са чак толкова необходими ...

# 136
  • София
Записах детенце на ски от детската. Ще ги водят Мачирски.
Моля кажете откъде да купя каска ?
Очила са казали слънчеви . Каква е разликата между слънчеви и скиорски ? Кое е по добрият вариант ? Той има качествени слънчеви. Ние с мъжът ми не караме ски, затова съм абсолютно не наясно.
Как се отразяват подобни ски училища на вашите деца. Страх ме дали няма да се преуморява. Той спи следобед а на ски училището ще имат и следобедни занимания и ще ги връщат в детската чак за следобедна закуска  newsm78
Каски има в SLS, предполагам и в повечето магазини за ски оборудване. Скиорските очила обхващат плътно, т.е. при вятър/снеговалеж няма да му духа в очите, но на този етап и добри слънчеви очила ще свършат работа - те в началото стоят на едно място и не им духа особено. Ще се уморява, разбира се, но май всички заспиват в автобуса на връщане, слагай го по-рано вечер. Това всъщност му е най-хубавото на ските, имаш уморено дете вечер, което ляга рано и заспива моментално. Wink

# 137
  • София
Тамън щях да пише за умората, ама са ме изпреварили. Да, уморяват се, но няма нищо страшно. Просто заспиват по-рано вечер.

# 138
Eeeх, моята най-съкровена мечта, уморено дете, което ляга рано и заспива моментално Laughing, ха дано да го видя това.
След един ден обиколки, купих от Метро очила за ски за 30 лв., а те ми били под носа, в Лидл, за 20 лева, а през кутийката и по-качествени ми изглеждат, но не ги отворих, да не се ядосвам допълнително. Също ръкавици от Метро за 15 лева, а вечерта в Кауфланд за 5 лева, е купих и от тях, за да имаме два чифта на средна цена 10 лева.

# 139
evhen, направо ме разби с тези цени. Гледай да е нещо свястно, поне ръкавиците, за да не му се мокрят много и да топлят. За ски очилата също не бих купила нещо много евтино, нали трябва да пазят очите от ултравиолетовите лъчи, покритието е важно. Но пък ако детето ще пробва само сега за 5 дни, може би не си струва да се купува по-скъпа екипировка.  Thinking Аз в каска не бих инвенстирала, ако ще му е първо каране и учене.

# 140
Мерси момичета  Hug
Olive Hug
Тези скиорски очила дали имат същата степен на защита, като хубавите слънчеви ?
Каска ми се ще да взема, че моят човек е много спънат и на равно пада...
Предполагам с регулиране(ако са като каските за колело) ще стане и за догодина, поне се надявам, че верно за 5 дена не си струва...

bouquet

# 141
  • София
Да, очилата са със защитен фактор, не се притеснявай. Peace
Би трябвало да стане каската, тя се регулира.

# 142
Olive, мерси мила   bouquet

# 143
  • Bristol
На щерката купих каската като беше на 3 годинки. Тогава не караше, а само се разхождаше по пистата със ските или ски обувките  Crazy Като ви прочетох се сетих да я пробвам и тази година ще си кара с нея, четвърти сезон  Mr. Green
Записах един ски урок за неделята, интересно ми е какво помни от миналата година и най-вече дали си спомня как се ползва влекчето  Laughing

# 144
Пак да питам, някой знае ли дали има  някъде работещи бейби влекове на Витоша,освен този пред Алеко?

# 145
  • София
Пак да питам, някой знае ли дали има  някъде работещи бейби влекове на Витоша,освен този пред Алеко?

На Ветровала и Офелиите - на Мачирски.

# 146
Луда Мара, там нали са панички? Аз питам за тези с червените опашки (тегличи), защото не съм сигурна, че дъщеря ми ще се справи с паничките. Миналата година работеше един такъв на Ветровала, но май беше на Витоша ски и сега не знам дали работи. Иначе съм чувала, че до х. Звездица, която е след Офелиите имало бейби влек, но не ми е сигурна информацията.

# 147
  • София
Явно има някакъв влек, тук говорят за такъв:
http://www.trivago.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 148
  • София
Луда Мара, там нали са панички? Аз питам за тези с червените опашки (тегличи), защото не съм сигурна, че дъщеря ми ще се справи с паничките. Миналата година работеше един такъв на Ветровала, но май беше на Витоша ски и сега не знам дали работи. Иначе съм чувала, че до х. Звездица, която е след Офелиите имало бейби влек, но не ми е сигурна информацията.

С теглич има на Алеко, ама на мен ми се виждат по-трудни, защото искат сила в ръцете. На паничката просто трябва да стоиш прав. Децата се затрудняват доста на теглича, особено по-малките.

# 149
Това ме обнадежди. Ще пробваме на паничките. Тя преди 1-2 седмици успя да се хване за тегличите пред Алеко, така че в такъв случай трябва да успее и на паничките.

Общи условия

Активация на акаунт