Децата и ските - 3

• 42 022
  • 659
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, да ви питам и за слънцезащитните кремове .
Вашите деца успяват ли сами да се намажат качествено ?
Аз сутрин му слагам крем против вятър и студ, но ни казаха да им купим слънцезащитни за ските newsm78 Не мога да си представя, как сами се мажат (качествено) за сутрешното каране и после отново за следобедното  newsm78

# 151
  • София, България
Да се запиша и аз в темата да следя - детето ходи на ски училище по-миналата зима, тая зима мисля да го пускам пак ... Но 220 лв много ми се струват ... Ще го мисля още де ...

# 152
evhen, разкажи за Паничище.  bouquet

# 153
Страхотна темичка. Чудя се защо чак сега я откривам. Да споделя и аз. Малкия беше на 3 , когато го качихме за пръв път на ски. Ходили сме няколко пъти да кара ски, но без учител. Баща му се занимаваше с него. Сега бяха 5 дена от градината на ски училище на Алеко и да се похваля: Малкия е бил в напредналата група и вчера се върна с диплома за АБ - тоест и двете нива е изкарал. Мнооого се гордея с него! А и вчера направи 4 годинки.

Почти всичко му взехме от Спортс Дайрект, а каска и ръкавици от Росиньол.

Успех на всички малки скиори!!!

# 154
  • София, България
И аз взех нов екип тая година, от новогодишното намаления в Интерспорт, много съм доволна - 75 лева яке и долнище. Хубави са, тествахме ги вече на пързалката Simple Smile

# 155
Паничище е прекрасно място, неоумявам защо е толкова празно през седмицата, чак днес има някакво раздвижване, един автобус студенти от ЮЗ Университет. Цени на оборудване за дете, така и не разбрах, един ден ми взеха 10 лева, на другият 5 лева, а днес 25 лева, но и аз се качих на ски, за първи път в живота си на 42 години, смяяях. Детето ми не прояви интерес особен, едва днес издържа близо час, явно първите стъпки трябва да са в група, да има съревнование, утре се придвижваме към Картала, Благоевград, дано там имаме по-голям успех с безплатното ски-училище на СБСС, поне ще има и други деца. Цена на ски учител - 15 лева/час, но вчера човекът ми взе 5 лева, защото синковецът повече от 20 мин не се задържа и днес за компенсация и аз се метнах на ските, поне да не му губим напразно времето.

# 156
Браво на теб!
Благодаря ти за информацията, ако не е много нахално, пиши и от Благоевград.  bouquet

# 157
  • София
Връщам се очарована от Пампорово.
Дъщеря ми беше на детската градина там.
Усвои рало и страаашно много ѝ харесаха ските.

Въпросче:
Нещо за Беклемето някой да каже?
Цял ден ровя в интернет и нищо по темата за ски училище/градина там не намирам.
Канят мъжа ми в някакъв хотел там и бихме отишли за един уикенд, но преди да помъкнем ските, ми се ще да знам ще има ли къде аджеба да оставим детето и то да продължава да се учи да кара.

# 158
Кажете каква е добрата водонепропускливост на екипите? Не най-добрата, тя ми е ясна, но добра за каране на ски училище, не за активни скиори.

# 159
  • На село
Връщам се очарована от Пампорово.
Дъщеря ми беше на детската градина там.
Усвои рало и страаашно много ѝ харесаха ските.

Моля те, сподели къде бяхте отседнали, защото мислим да си направим 4-дневна семейна почивка в Пампорово след по-малко от 3 седмици.

Две от децата (9 и 10г.) карат сериозно от миналата година, но опита им е само на Ветровала, Зелената и Лалето на Витоша и само с инструктор, защото ние с татко им се качихме на ски (аз) и на сноуборд (той) за пръв път миналата година и не посмяхме да рискуваме да карат с нас. Децата определено се справят по-добре от мен. Като умения са А3. Тази година откриха сезона на Ветровала -10 дни ски-училилище през ваканцията. Имах по-сериозни планове за тях през уикендите тази зима, но уви - Лалето ще го гледаме само през уеб-камерите в интернет  #2gunfire.

За Пампорово - татко им мисли да карат с него, без инструктор, но на мен ми е притеснено, още повече че аз няма да мога да се кача на ски, защото с бебето се кърмим през 2-3 часа. Бихте ли ми препоръчали по-лека писта за тази цел? Знаете ли за какви парички мога да наема инструктор за цял ден за двамата, който да кара с тях?

# 160
  • София
Пампорово е идеално за не много напреднали (каквито сме ние с мъжа ми Simple Smile ).
Писта 6 от Снежанка до Ски център 2 е зелена, широка, дълга 5 километра и нещо. Има и сини писти, но вие ще си прецените за къде са децата.

Виж сайта на Пампорово, там има цени за училища, инструктори и т.н. Има и карта на пистите.

За хотела - бяхме през офертите в апартхотел Невада, излезе доста изгодно. Апартаментчето е доста просторно, може да събере 5 души. Храната обаче не беше нищо особено; няма басейн, сауна и т.н. Освен това е в близост до ски център 1 - ние ходихме с кола до център 2 заради детската градина.

Обаче в Пампорово някак си още не са толкова печалбарски настроени - паркингът е 5 лв, цени на кафе и чай на пистите - 2 лв. С полудневната карта може да се кара или сутрин или следобед. За сравнение и в Боровец и в Банско с такава карта се кара само след 12.30 часа.

# 161
Нашето ски приключение приключи за тази година, синът ми и не пожела да се включи  с безплатното ски училище на СБСС и вече сме си в София.
От половинчасовите ми впечатления от тях, нещо не съм много очарована, да не говорим, че закъсняха с час, имах други очаквания,  по-скоро е за хора, каращи  вече ски, имаше 2-3  деца и повече възрастни, възрастните определено имаха някакви умения, зачисляваха към иннструктор, без оглед на това дали са начинаещи или не, просто ти посочват - иди при еди кой си,  абе не знам, да не подведа някого  с моето разочарование.
Поне такива красоти видях, на Картала е прекрасно, пълно беше днес с хора, местността Бодрост и хижа Бодрост - също, задължително с вериги тръгвайте натам.

# 162
  • София
Нещо за Беклемето някой да каже?
Цял ден ровя в интернет и нищо по темата за ски училище/градина там не намирам.
Канят мъжа ми в някакъв хотел там и бихме отишли за един уикенд, но преди да помъкнем ските, ми се ще да знам ще има ли къде аджеба да оставим детето и то да продължава да се учи да кара.

няма детска градина там. има всеки ден ски учители на пистата, с които се договаряш индивидуално за уроци. 1 час е 23 лв. за сам човек.

# 163
  • София
От безплатна услуга не очаквайте чудеса Wink

# 164
А като е такова ужасно времето, отлагат ли ги планираните ски у-ща от детските градини?
Нашето ходене наближи и почвам да се притеснявам, защото синоптичните прогнози са отчайващи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт