Децата и ските - 3

• 42 078
  • 659
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ами, виж, то не е само до естетика, ами и човек по-добре се чувства като кара правилно.
По-стабилен е на ските и така нататък.
При мен пък беше обратното - майка ми ме докара до завоя с рало, после ме прати на ски - училище.
Началното обучение по ски има 3 степени, като последната завършва със завой с успоредни ски.
После следва карвинг техниката и така нататък.
Колкото и добре да кара човек, винаги може да се усъвършенства, ако иска.
Но да смяташ, че с ралото и влекчето обучението е приключило...
В края на краищата, всеки си решава сам какво да прави Simple Smile

# 196
Луда Мара, по принцип си права, обаче на практика е много трудно да се намери напреднала група за деца. Моят изкара два сезона с група на Витоша, още първия път стигнаха до завой с успоредни ски, втория път го включих в група с по-големи напреднали - пак същото правиха и на него му писна. Тази година категорично отказа да се включи в курс "с бебешори", затова си карахме сами - не му е проблем пускането от черни писти даже, па макар и без стил. Явно трябва човек в Алпите да кара курс, за да го научат на карвинг техника, у нас не го виждам реализирано.

# 197
  • София
Ами, при нас ги усъвършенстваме винаги в зависимост от нивото.
Твоят поне е стигнал до завой с успоредни ски в училището, но в другия пост ставаше въпрос, че като завива с рало, няма нужда от ровече обучение.

# 198
А освен ски училищата има ли възможност да се запише детето някъде да тренира ски? Аз лично години съм карала със ски учители преди да постигна добра техника и сега 5 дни на година ми се виждат недостатъчно за едно дете да се научи да кара добре. А пък нямам възможност да я пращам за повече.

# 199
  • Русе
  Записвам се да следя темата. Синът ми от 3 години и половина е качен на ски. Но треньор му е тати, който е отличен скиор. Само,че пистите са ни далече, а времето малко. Така,че се кара само на околните възвишения последните 2 години.  Sad

# 200
  • София
А освен ски училищата има ли възможност да се запише детето някъде да тренира ски? Аз лично години съм карала със ски учители преди да постигна добра техника и сега 5 дни на година ми се виждат недостатъчно за едно дете да се научи да кара добре. А пък нямам възможност да я пращам за повече.

За съжаление федерацията не върши работата, която трябва да върши - т.е., да подкрепя клубовете. Така че те са принудени да се издържат сами, и пак родителите поемат голямата част от разходите ... Т.е. - без разходи няма да се мине. Иначе, клубове има - Марина спорт, Мотен - на Витоша, но не знам на какъв принцип си подбират състезателите. Обърнете се към тях, ако имате интерес.

# 201
Луда Мара, по принцип си права, обаче на практика е много трудно да се намери напреднала група за деца. Моят изкара два сезона с група на Витоша, още първия път стигнаха до завой с успоредни ски, втория път го включих в група с по-големи напреднали - пак същото правиха и на него му писна. Тази година категорично отказа да се включи в курс "с бебешори", затова си карахме сами - не му е проблем пускането от черни писти даже, па макар и без стил. Явно трябва човек в Алпите да кара курс, за да го научат на карвинг техника, у нас не го виждам реализирано.

Синът ми от 4-5 години всяка зима (без тази) изкарва по едно ски училище, отделно кара свободно. Миналата година и аз имах същите опасения, дали ще му е интересно и полезно, защото беше на "Офелиите". Но беше с по-големи деца и ги учеха на техника. Инструкторът каза, че и на такава къса писта пак се учи добре техника. Сега гледам моят син как кара и до него самоуките, не може да става и въпрос за сравнение.  Peace
П.С. След миналогодишния курс ги качваха на "Лалето" 2-3 дни подред за градско състезание. Детето се представи отлично. Не съм го гледала, но госпожата по физическо ми разказа, освен това резултатите бяха публикувани. Ние, неговите родители ски не караме. Simple Smile

# 202
  • София
Добре, Люлин, че го казваш, да не ме заподозрат в пристрастно мнение Peace

# 203
  • София
Записах го на училище от градината (20-24.02). Дано не се объркат нещата и да се осъществи, че от миналата година се готвим Laughing Притеснява ме, че е малко вироглав и дали ще слуша. Няма да съм там, че да контролирам Rolling Eyes

# 204
  • София
Записах го на училище от градината (20-24.02). Дано не се объркат нещата и да се осъществи, че от миналата година се готвим Laughing Притеснява ме, че е малко вироглав и дали ще слуша. Няма да съм там, че да контролирам Rolling Eyes

Обикновено слушат много повече, отколкото с родителите си Wink Не се притеснявай!

# 205
  • Bristol
Добре, Люлин, че го казваш, да не ме заподозрат в пристрастно мнение Peace
То и аз съм пристрастна, тъй като никога не съм взимала уроци  Laughing

Ясно, че рало и влек не са достатъчни. Синът също започна да кара с нас след 3тия си урок с учител, рало и влек. Вече нищо не го спира, черни писти, скокчета, необработен сняг, сега се опитва да си усъвършенства карвинг техниката, също като мен е самоук  Crazy По състезания не ходим, за нас е хоби, не професия  Peace Опит обменяме с други скиори, кои ходили на училище, кои като нас самоуки  Hug
Просто се чудех, освен по-добра и изпипана техника (с което всички сме съгласни), какви са другите предимства  newsm78

# 206
  • София - Младост 1А
Аз имам следния въпрос. Директорката на нашата градина упорито отказва да организира ски училище за децата. На почивка на планина няма как да отидем, предвид, че на мен не ми разрешват да пътувам. Как да запиша детето? С някоя друга градина ли?
Луда Мара, вие правите ли групи от индивидуални участници?

# 207
Сега ако споделите и какво точно наричате карвинг техника  Mr. Green
за едни самоук скиор  Mr. Green

# 208
  • Bristol
Сега ако споделите и какво точно наричате карвинг техника  Mr. Green
за едни самоук скиор  Mr. Green
Joy и ти като мен! Добре, че беше сина да ме открехне, аз по старомодния начин си карах, прилепнали ски, завойчета едно след друго, като шевна машинка и му правех забележка, че са му раздалечени краката и големи завоите. Баща му също му правеше забележка, той е ходил на ски училище от А до Я, не като жена си Wink Добре, че момчето ми не следва инструкции на сляпо и ни обърна внимание да погледнем скиорите наоколо  hahaha Та сега и аз се мъча да прихвана карвинга, а баща му не иска да кара с нас, той е по-консервативен, държи на старомодния елегантен стил, прилепнали успоредни ски  Mr. Green

Дано Луда Мара се включи да обясни по-добре разликата в техниката  Flutter

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 21:42 от Merry

# 209
  • София, България
И аз съм от самоуките скиори. И аз вече 10 години мъча  пистите. И те ме мъчат. Страаашно се изморявам, краката ми страхотно се натоварват. Даже рева понякога и после се чудя защо въобще го правя. Особено като не мога да подържам темпото на групата и си карам сама цял ден, щото няма кой да кара с мен  Sad  Не е само в стила, натоварването е огромно ако не го правиш правилно. По миналата зима карахме в Алпите. Между другото, тогава осъзнах защо съм се мъчила толкова години. Уникално беше - планината, пистите ... ох, размечтах се. Та мисълта ми беше, че се записах на едно училище преди това, да не се излагам и там. Изкарах 3 дни в група с едни дечица (няма други дърти като мене) преди да замина и ми бяха полезни.  Но много уроци трябват още да заличат годините на експерименти. Ама много скъпо пусто. Та с детето няма да ескпериментирам. Още повече че наистина е опасно. Предпочитам детето да се научи КАК трябва да се прави и да не кара опасно.

Общи условия

Активация на акаунт