Децата и ските - 3

• 42 085
  • 659
  •   1
Отговори
# 210
Мериwavey вие всички карате. Ние - не. Само децата.
За това, което питаш, техниката, никак не е малко и е много важно да знаеш как се прави, а не после да чистиш грешки, както написахте след Мери. Според мен техниката може и живота да ти спаси, но аз съм малко плашлива по склоновете, не бих се метнала на стръмни писти.  Simple Smile

# 211
Тукмо и аз се канех да питам, какво точно е карвинг техниката.  newsm78 Аз цял живот си карам с прави ски, миналата година реших да си купя "карвинг" от новите модели. Видя ми се доста по-лесно карането, но техниката не съм я променяла. Пуснете някой линк, да видим разликата.

# 212
Абе аз от малко повече карам с карвинг ски, много по-лесно и по-приятно е. Има няколко особености, наложени от от формата на ските - ама чак пък специална техника ми дойде в повече  Mr. Green
До колкото зачетох сега на бързо - споменават се точно особеностите на ските - по-удобни в неутъпкан сняг (ама аз и с другите се спусках по такъв), радиусът на завиване им е значително по-малък от на другите, което намалява "приплъзванията", "търтузенето" и "свличането".
Но чакам да кажат каращите по новият стил и професионалиста естествено  Mr. Green

# 213
  • София
Аз имам следния въпрос. Директорката на нашата градина упорито отказва да организира ски училище за децата. На почивка на планина няма как да отидем, предвид, че на мен не ми разрешват да пътувам. Как да запиша детето? С някоя друга градина ли?
Луда Мара, вие правите ли групи от индивидуални участници?

Ами, ние записваме и индивидуални, няма проблеми. Въпросът е маршрута да ви устройва, защото взимаме другите деца от градината.

Колкото до карвинг техниката, има доста разлики. Да, ските са по-раздалечени една от друга, тежестта не е напълно пренесена на външната ска, и т.н.

Пуснете в youtube  - carving ski lessons и ще видите много интересни клипове, където всичко е обяснено подробно и визуално. Повечето са на английски, има и на други езици, ако предпочитате.

# 214
Ето това е предимството да караш по интуиция  Mr. Green
карвиг ските си сравнително добре ги управлявам и според техниката, а правите вече не помня как съм ги карала  Mr. Green

но детето на ски училище! няма да ми се глези на мен!

тя изкара едно за тази година ... сега и от детската са им организирали. Но има малък проблем и за това сега я мотивираме за второто. Не и харесало на ски училището, защото много падала. Говорим и, обяснява ме и че така са става "скиор", че трябва да се научи да се изправя. Ако не знае как да пита батковците и каките ... и куп други неща. Не че се е запънала че няма да ходи, но я виждаме че няма да го направи с особенно желание. Та стои варианта и да го пропусне ... та ако някой има добри идеи за мотивиране - ще се радвам да ги сподели   Rolling Eyes

# 215
  • София
Ако категорично не иска, пусни я първия ден, "да пробва". Ако продължи да не иска, не я карай насила, може да поиска догодина. Да не постигнете обратен ефект и да се откаже задълго.

# 216
айде някой да ми каже, тази година къде карат малките на Алеко. Искам да запиша малкия ( 5,5г) на ски училище, обаче е малко напреднал. От две годишен ходи със ски в началото обувахме и събувахме колкото да свикне и да му е забавно, после ски учители. Сега е ниво завой с рало - и толкова. Пускала съм го с мен по ски пътя на Пампорово - беше му изморително, не става аз да го уча - голямо лигавене, със ски учител слизаше бавно и славно, без да се оплаква. Тази год. още не се е качвал и искам малко Витоша да направи преди семейнита ски почивка. Малкия твърдо е решил тази година че ще кара ски има положително отношение.

# 217

Луда Мара, благодаря и за линковете и за съвета   bouquet

# 218
  • София
На Алеко работи бейби влек. По-напредналите карат по Романски, от камината до долна станция и ги качваме с микробуси. Пистата се обработва и е чудесна в момента.

# 219
Аз го пратих все пак днес детето с каска, очила, ръкавици и всичко дето имах по списък . Не знам дали от детската са отменили ските и притеснено гледам сега уеб камерите на псс http://www.pss.bg/webcams.php . Гледам има малки дечица, някое сигурно е и моето. Дано не се разболее. В сайта пише лоши условия за туризъм, но все пак не са толкова ниски температурите  newsm78
Луда Мара, как е днес според теб обстановката ?

# 220
Къде ще карат. Аз виждам само затрупани влекове, висулки по камерите и сняг.
Дано да не им е студено на децата и да са си прекарали добре.

# 221
  • София
Днес въобще не беше студено. Валеше сняг и беше около - 3  - 4 градуса на Алеко. След обяд дори престана да вали. Не виждам никаква причина да се отменя ски училището.
В края на краищата - това е зимен спорт  Sunglasses
Не се притеснявайте. Децата се чувстват прекрасно!

# 222
  • София
п.п. Лошите условия за туризъм са по високото - към Черни връх например, защото там видимостта силно пада при валеж, а може да има и мъгли.

# 223
Poly., благодаря ти  Simple Smile Те са с Мачирски и са карали или на Ветровала или на Офелиите.
Карат по два часа преди и два часа след обед, доколкото ми обясниха.
Луда Мара   bouquet
Момичета, детенце се прибра ентусиазирано и много щастливо.  Simple Smile Каза , че ски учителите били много добрички и хубави, влекчето имало весела музика, дали му 2 черни точки, които били хубави а червените били лоши (Луда Мара, ти ще кажеш истина ли е това Wink )учили ги да правят къщичка и да спират и нарече скиорната приказна дървена къщичка  Simple Smile
Обмисляме след тази ски седмица с детската градина да го записваме и на уикенд програмите на мачирски, щом така му хареса.
Пък аз само излишен страх брах  Embarassed

# 224
  • София
Обмисляме след тази ски седмица с детската градина да го записваме и на уикенд програмите на мачирски, щом така му хареса.

моля те, разкажи за тези уикенд програми? на сайта им не намирам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт