Децата и ските - 3

• 42 090
  • 659
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Вярно е.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/12/12/1966602_ministur_naideno … vurnal_moreni_na/

Простотиите на Витоша ски край нямат.

# 451
  • София
Наистина е голяма простотия това  Tired

# 452
И аз при вас! Hug Новите ски екипи и апрески за двамата са вече налични и децата нямат търпение! През ваканцията ще караме на няколко места, но най-вече на "Св. Константин", тъй като имаме вила там. А и за малкия е много подходящо място за научаване, че е по-специален, още на 2 г. го качихме да свиква със ските, да "върви" с тях, каката и нея така преди да навърши още 3. Но пистите там вече са й скучни и след ваканцията през уикендите мислим да я пращаме на Витоша с организираните групи. Ще търся подробности и препоръки назад в темата.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 18:14 от Сиси ♥♥

# 453
  • София
Луда Мара, предполагам си наясно - имат ли някакво намаление съоръженията на Витоша за деца под 6 или 7 години - например в Австрия карат безплатно, а тук има намаление, но не е безплатно, нали така. Имам предвид, ако се кача да караме с малката, не с учител.

# 454
  • София
Бейби влековете са 14 лв - за всички... Няма намаление.
Карта за  всичко е 21 лв.
А би трябвало да е без пари поне до 6, ама... 

Няма значение дали е с учител, цената на лифта е една и съща.

# 455
  • София
Мдааа, явно в България няма политика като в Австрия например за насърчаване на децата в този спорт. Confused

# 456
  • София
То за какво ли имаме политика да насърчаваме децата въобще...
Миналата зима като ги гледах в Австрия как си организират ски детските градини направо ми напълниха душата. Стимулират всячески децата да заобичат и практикуват ските още щом проходят.

# 457
  • София
Да, и са много сладки - като потеглят по 10-20 с един учител. Simple Smile

# 458
  • София
И аз да се запиша в темата.
Имате ли представа за съботно-неделните училища. Видях такава оферта от Мотен. Дали ще е удачно баща й да води детето и да я прибира през почивните дни. newsm78

# 459
  • София

Ако говориш за ски учител, там няма такива бройки. Групите са от максимум 7-8 деца. Ако са много малки, не повече от 5-6 с един или се обединяваме двама с по 10-12, за да може единия да остане с групата, ако някое иска да ходи до тоалетната или има нужда от нещо друго.

И аз да се запиша в темата.
Имате ли представа за съботно-неделните училища. Видях такава оферта от Мотен. Дали ще е удачно баща й да води детето и да я прибира през почивните дни. newsm78

Съботно - неделните училища по принцип са подходящи за ученици. И не е нужно баща й да я води, всяко училище има собствен транспорт до Алеко и обратно. А за начинаещи най-добре е да изкарат първо един курс от 5 последователни дни. През ваканцията за учениците и през седмицата за малките.

# 460
  • София

Ако говориш за ски учител, там няма такива бройки. Групите са от максимум 7-8 деца. Ако са много малки, не повече от 5-6 с един или се обединяваме двама с по 10-12, за да може единия да остане с групата, ако някое иска да ходи до тоалетната или има нужда от нещо друго.

....
Говорех за Австрия.  Simple Smile Там съм виждала доста голяма група от деца /поне 10, а може и повече/ след 1 учител, децата бяха към 5-6 годишни, но много добри вече - веднъж опитах да се залепя след тяхната редичка и ми костваше усилия да не изостана /а мисля, че съм поне средно ниво, пускам се навсякъде/.
Нали обсъждахме, че хората там имат държавна политика /или частна, знам ли чии са лифтовете/, но е факт, че съоръженията за деца под 7 години там са без пари, а после таксата е символична, за разлика от БГ.  Peace За сравнение - тук в Банско трябва да платя за дъщеря ми 212 лева за 6 дни карта http://www.banskoski.com/bg/prices/, а там е безплатно все още http://www.skiamade.com/en/winter/vacationplanner/ticket, тъй като е родена през 2007, а там се плаща от 2006 г. родени. Като цената за родените 2006 г. е 103 евро - същото като в БГ, но за 860 км писти срещу Банските 60 км. Confused

# 461
Много полезна темичка.   bouquet Момичета, някоя има ли информация, дали работят съоръженията на Ветровала и какво е състоянието на пистата? Споделете и за Алеко. Дойде ваканцията и искам да запиша детето на ски курс. Какво по-добро от ваканция в планината?  Grinning

Луда Мара, писах ти на ЛС.

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 13:43 от Tonita

# 462
Бяхме на Ветровала в събота.  Работи големия влек и бейби влека на Витоша ски. Този на Мачирски още не е пуснат, но утъпкваха трасето, така че вероятно скоро ще тръгне. Пистата е добре, има доста сняг, но не е обработена. Ако някой му се кара на дълбок неутъпкан сняг - идеално е.

# 463
roverandom   bouquet

# 464

Общи условия

Активация на акаунт