Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 062
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Julai4o тя наистина изглежда като истинска, дано не съм те засегнала.

Стефина  по въпроса за тестото от блога на Димитрана първо да кажа, че аз слагам 2желатина, глюкозата и пудрата захар са на „Оберон”. Когато разтопя желатина и глюкозения сироп /100гр. +20гр. вода/ внимавам при смесването да са с една и съща температура. За бонбоните този път разтопих 170гр. бонбони, но аз нещо не се разбирам с тях, винаги различно ги разтопявам. Този път на 170гр. сложих 1с.л. лим. сок, микровълновата на 400 градуса и около 3 мин., като честичко разбърквах и накрая се издуваха като един голям балон в купата. Може би заради дългото разтопяване нещо в тях се разрушава и стават по като дъвка. Омесвам ги с около 100гр. пудра захар след което ги смесвам с другото тесто, /ако не са бели бонбоните знаеш какво става/. Тестото става по-бавно съхнещо и по-меко. Съветвам те да опиташ да смесиш по-малко количество например 2части тестото на Димитрана + 1част бонбони и така мисля, че ще усетиш дали ти допада. Аз когато е за покриване на торта слагам повече от бонбоните и по малко от тестото и обратно когато е за фигурки. Дано си ме разбрала.

# 31
Забравих да си пусна тортата с неволите много съм зле.

На 1декември моята принцеска навърши 3 години. Поръчката на тортата беше барби с крила. Най-къръшката ми торта. Реших да направя блатовете които Свещичка пусна от блога на Милена, по време на разбиването на сместа ми изгоря миксера, доразбивах на ръка, но какаото така и не се разтвори напълно. Сложих го в 28см. форма и добре че сложих пекарска хартия отстрани, че като се надигна около четири пръста щеше да прилее, следователно пекох 2часа той не се опече добре в средата остана като локум. Време за други блатове нямаше… Разбих си айсинг, боядисах в зелено и розово, напълних в пошове и доволна вече започвам да си правя цветенца, листенца, пеперудки и т.н., да ама не, оказа се, че не съм разбила добре айсинга. Започнах да правя крилата и тях два пъти строших и какво ли още не и се случи на тази торта. Оплаках се, извинете ме ако съм ви досадила.
 И въпреки всички неволи аз много си харесвам тази торта. Надявам се и на вас да ви хареса.

С тази седма торта правя и една година от първата си торта, благодарение на вас. Благодаря ви.

И още малко снимки  http://julw.snimka.bg/hobby/torti5.639273.25784329

# 32
Здравейте, мили момичета!
Ванче, от мен също един от любимите ти   bouquet

ditsan, mari_eta, благодаря за пожеланията за Никулден, много ми стана приятно, когато ги прочетох!  Hug
Да са живи и здрави всички, които също са празнували на този ден, с гордост и здраве да носят имената си!

иглика333, Марая, Валерия, Tatitt, МаринаД, metchopooh, r.i.angelova, Mishoka, patriyani, *MILADY*, sVeshti4ka, Саси, много благодаря за хубавите ви коментари, винаги много им се радвам и се гордея с тях!

Саси, от снимките е това, винаги на една страна ми излизат. Аз нали и маси се опитвам да аранжирам и като си сваля снимките всеки път се ядосвам, защото винаги са някак наклонени и отляво са по-високи. То не, че са ми много прави тортите де, но специално този ефект е от задапаратното устройство Много ти е хубаво на теб влакчето, много е пъстричко!

betina33, много  ти е хубава манчестърската торта!
Rumi_T, благодаря! За птичетата нямаш проблем, действай!
иглика333, аз една принцеса като имам да правя и ми става лошо, а ти цели пет! Голяма радост ще да е било! И замъкът е много хубав!
Марая, много ти е хубава тортата за танцовия състав, чудесни фигурки! Разкошни са ти сватбената торта и сладките, много нежни и красиви!
Валерия, видях захарната кола във фейса и понеже съм много разсеяна и все бързам, не разбрах, че едното е оригинал, а другото от захар и реших, че си започнала серийно производство  Laughing Чак после като ми премина втрещението, разбрах какво става. Трябва да отбележа, че от двете коли твоята е по-добра. И сега като виждам Матю си мисля, че бих била изключително щастлива, ако имах възможност да колекционирам тортите ти!
МаринаД, много ти е нежна розовата тортичка с цветята, страшно ми харесва!
Lille (CRLN), тортата със самолетчето отново ме усмихна!
nadia*, много весели торти! И аз си харесвам най-много тази с влакчето и една зелена с цвете!
patriyani, липсва ми Кити! Дора е жестока! Харесвам всичките ти торти!
colova, правиш много готини торти! Букета е страхотен, тази с голямата бала е жестока, а за почерка ти завиждам, да знаеш! Не виждам нищо за критика по тортата с камиона, дефектите са ти се превърнали в ефекти и всичко си изглежда на мястото му, не виждам камиончето да се набива грозно в очи или да е кичозно. Просто е жестока!
ani_d, страхотно меченце!
blueeye®, много ти е добра ризката, не слушай Ванчето! И златната подложка много и отива, изглежда скъпарска ризка  Laughing
sVeshti4ka, всичките ти торти са зашеметяващи! И все пак трябва да помислиш да се занимаваш с обущарство, направо жестоки обувки правиш!
Fior, не мога да се нагледам на влакчето, все едно е играчка, перфектно е!
metchopooh, да е жив и здрав съпругът ти и много да ти угажда! А слънчогледената торта е много красива! Феята също е много хубава!
ИСКРА, надявам се, че вече сте оздравяли! Тортата ти е изящна!
Tatitt, тази с меченцето съм я пропуснала във фейса! Много е сладуреста, мечето е бонбон направо!
mari_eta, честит рожден ден  и на твоя съпруг, тортата е зашеметяваща!
Ванче, много са ти готини грозничетата  Laughing  А боичките са жестоки! Не знам защо ги правят толко криви тия детски герои  #Crazy  Сигурно е по проекта “обичай различните!”
Ванилия Мадагаскарска, много готини торти за госпожиците! Тази втората изглежда строховито с тези топчета, добре, че обясни за пренасянето!
Честита дъщеричка на lux, да и е жива и здрава и много усмихната и щастлива!
Atalanta, влюбена съм в гъбката, много е красива!
shemet_neveroiaten, вече ти коментирах тортата във фейса, ама сега като я гледам и се чудя как успя да налепиш толкова много кръгчета и да остане толкова чиста и неналепкана навсякъде?!
marulka_s, следя отблизо творчеството ти, всичко съм одобрила и отбелязала още на часа!
lightblue, всички са хубави, но мишките са направо страхотни!
Julai4o, книгата наистина ти е много хубава, имаш право да се гордееш с нея!

А ето го и моят отчет:
Сладки по различни поводи:

Коледни кексчета и сладки, за закуска и репетиция за празниците:

Торта-рибка за племеничето:

И подробности.

Торта мече:

И подробности.

До скоро, момичета!

# 33
Бихте ли  казали къде да съхранявам готов купен марципан за покриване на торти - в хладилника става нали? А ако искам да рисувам върху покритието с боя-гел трябва ли да я  разреждам?     Идеята ми е да боядисам цялата торта в бледо синьо, но не ми се иска да оцветявам захарното тесто защото трудно ще преценя количеството което ми трябва , за да покрия тортата.

# 34
juliaM, останах с отворена уста пред твоята принцеса-фея! Разкошна е! Да ти е жива и здрава рожденичката и много да е щастлива!

# 35
Julia няма проблем, въобще не съм го приела така  Peace
твоята принцеса е страхотна. как залепи крилата, с айсинг ли?

# 36
Леля Ог благодаря, а твоите сладки и курабийки винаги ме впечатляват. Понеже до сега не съм се престрашавала да правя такива неща моля те сподели твоята рецепта и мажеш ли ги с нещо преди да ги украсиш с айсинг или с фондан?

Julai4o с айсинг са залепени, но са доста тежки и трябваше да ги придържам докато стегне.

# 37
  • Варна
Tatitt, NellyDi, Ditsan, Леля Ог - благодаря за коментарите! Знаех си аз, че моето оранжево животно не се знае какво е, но пък детето ми разпозна, че е лъвче  Mr. Green
Валерия, онова кафявото като шишове за плетене между главата и тялото би трябвало да е гривата му  Mr. Green Ехххх, кога ще порасна като теб да правя и аз такива красоти??? И сама си отговарям - НИКОГА!!!  Mr. Green
Lightblue, дано скоро да отминат здравословните ти проблеми. Всички торти са страхотни, но най-любими са ми сватбената със сладурските мишоци и винтидж-а.
Пепи, желая ти много хубави моменти с малкото и голямото сладурчета!  Hug А тортите няма да избягат.  Heart Eyes
Ditsan, много хубава маса си подредила - рисуваната покривка и подложката са страхотни! Черното на пистата с какъв оцветител е? Че аз си взех черен оцветител на Илчовски, но колкото и да слагам ми става индигово - много съм разочарована.
Blueeye, сладурски рибок - голямо удоволствие е да му гледам влажния поглед, но къде му е устата?  Joy
Шемет, благодаря за разяснението! Но пък някъде бях гледала, че е нещо като стиропор с пластмаса отгоре и отдолу  newsm78
Julai4o, хубави торти!
JuliaM, крилата на феята са много яки - и това само с айсинг ли?
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.
Леля Ог, щом тези сладки са ти репетицията, предчуствам, че същинските ще са в пъти по-хубави  Hug Да и имам устичката на рибката - страхотна е! И мечето - също.

Честит празник на всички, които са студенти или просто се чустват такива   bouquet

# 38
Саси,тестото ми беше оцветено тъмно кафяво и защото беше малко досложих и едно друго бежово и стана някакъв светло кафяв цвят.След като положих платното и позасъхна намазах отгоре със черна гелова боя която мнооооого малко разреждах със алкохол.

# 39
Набързичко да мина и по другите страници и да кажа само, че силно ме впечатлиха тортите на Fior, не те познавам, явно си била в тортен застой и то дълъг, защото аз имам чувството че съм тук в тази тема от цяла вечност, надявам се си си починала от каквото си имала нужда и се завръщаш с нови сили, защото правиш много хубави неща.

Благодаря Валерия!Със сигурност няма как да ме познаваш-аз пък си мисля,че не съм била тук от цяла вечност.И аз не познавам много от пишещите тук вече,но се надявам,че е крайно време да се включвам по често и да ги опозная.
Марая много сполучливи са станали и меденките и тортата!
Мечо Пух, хубава тортичка,зеленото като цвят много ми допада.
Atalanta,гъбката е много сладка,а червения цвят е убийствен!
Аз нещо май се превъзнесох с цветовете,обааче на снимките ми изглеждат много хубави.
Шеметче,да ти е живо и здраво детенце!А тортата е много нежна!Креватчето ми е любимо!
marulka_s ,интересни са и твоите торти,но тази с шарана е много истинска и реалистична!
Браво!
lightbluе,страхотни торти!Сватбената с мишките ми е фаворит!
Пожелавам ти скорошно оздравяване и бързо да показваш още от твоите все красиви торти!
Пепи,имаш много по важен приоритет сега!Тортите ще почакат.
Дитсан,покривката на "масата"много добре си я сложила.Как успя така да са равни диплите?
blueeye® това същество е...........???Бодливо и зелено.........
juliaM въпреки неволите ти,тортата е станала перфектна!Крилата са много ефектни-сподели малко за тях.
Леля Ог,отново прекрасни сладки и торти!Винаги много весели и шарени!
Честито бебе и на Lux!Живо и здраво и много щастливо!

Въпрос:Как рисувате директно върху тортите,покрити със захарно тесто?Какви бои използвате и как се нанасят?

# 40
Момичета, благодаря на всички ви за окуражаващите думи   bouquet И ... следващия път обещавам тавата от фурната да я няма  Wink
И да не забравя - честито бебче на Lux! Живи и здрави да сте цялото семейство!

# 41
Честито бебче  на Lux и от мен!!!

# 42
Здравейте, тортени вълшебнички аз се включвам рядко но ви чета редовно.
Искам да ви покажа последното си творение. Исках моторът да е захарен но синът ми настоя да е този.Моля за конструктивна критика Simple Smile

Lux честито бебче.

# 43
Охооо нова тема ,а аз още старат не мога да прегледам.Ван4е,извинена си Heart Eyes
Пепи,ще липсваШ в темата Hug
ЛУКС,да е живо и здраво беб4ето!4естито!
Ради,моля се да се възстановиШ по бързо HugПоследните ти торти,както и вси4ки останали са невероятни,много стилни и барнати,поздравления
Julai4o,Да си жива и здрава1Хубави торти си показала
Julia M,По принцип не харесвам Барби-тортите,но твоята е много готина...крилете са страхотни,а как си ги закрепила ти се 4удя newsm78.Да ти е жива и здрава куклата  bouquet
Блуто,много готина торта за сладурката Ния,и тук да я поздравя  bouquet
Леля Ог,аииии каква по4ивка само,не можеШ да се спреШ ти..красотиии
Шемет4е,ама завръщане направи ти :hug:4удесна е тортата,много нежна и изпипана
Дитсан,страхотна маси4ка,бре ,бре каква покривка само..браво
Аталанта,невероятна гъбка,много ми хареса
Фиор,и ти направи страхотно завръщане,радвам се ,4е се появи и о4аквам нови красоти
Ме4о пух,ама много ми хареса твоята фея
Марули4,а на теб ти казах ве4е,там при извънземните ти е мястото..то страхотни торти бее
Саси,готини торти си показала и ти
ванеса 01,следващия път без целулит WinkЖиво и здраво да ти е детенцето
Марая,невероятни неща си натворила
ани-д,много готино ме4е!
Цолова,поздравления и за твоите красоти
Още много торти имах да отбележа,но се обърках ве4е.Така е ,като ви изпусна за 2-3 дена.Поздравления за вси4ки
Да кажа за октопода от предната тема..Направих релеф,който в деиствителност изглеждаШе много добре
Хайде и няколко от последните ми торти

# 44
Еееее, писах, писах и нещо натиснах на лаптопа и всичко изчезна. ooooh!
Хайде отначало започвам.

Ванче благодаря за новата темичка.  bouquet

Лукс честито бебче!!!

lightblue всичките ти торти са прекрасни. Сега си почивай.

Марая много е нежна сватбената, а меденките са ммм...разкош.

shemet_neveroiaten бебешката торта е много нежна, а кошчето е като истинско.

marulka_s голям тортен маратон, Мадагаскар ми е любима.

ditsan масата с покривката е разкошна!!! Само мисля букетчето трябваше да е по-мъничко, че така закрива чинията.

blueeye® да ти е жива и здрава сладката Ния!!! Рибата-таралеж е много сладурска. С каква боя оцвети горния слой? Аз си взех тази боя, но не става този цвят който е показан, а по-тъмен цвят и хич не ми харесва.

Valeria подложката е много хубава, предполагам детска ще е тортата, чакам я с нетърпение.

Julai4o да си жива и здрава, чудесна торта си си направила.

julia ЧРД на дъщеричката!!! Барбито е разкошно!

Леля Ог чудесна репетиция, а тортите както винаги са прекрасни.

vanesa_01 да ти е жив и здрав Иван!!! Следващия път ще загладиш по-добре торта отдолу за да стане гладка.

patriyani царицата на 3D тортите, Туити ми е любимец.

Сега и аз да си покажа тортите. Първата е за РД на моя мъж. Е, много ме измъчи тая торта, по-скоро покритието. Whistling Нещо не можем да се разберем с това шоколадово тесто и това си е. Всичко си направих както трябва, но като го разточвах лепеше ужасно, едвам я покрих. Добре, че беше за в къщи. Вътре е еклерова.

А това са смърфовете, за които се оплаквах че ми станаха много големи. Mr. Green Тортата е за РД на моята племенница и беше изненада, като си я видя детето много я хареса. На снаха ми пък й беше жал да я среже. Laughing Ето я и нея:

Още снимки ТУК

Общи условия

Активация на акаунт