Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 114
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Албенка-аз така правя гумите и ми се струва по-лесно от показаното от Мечопух.От стар фондан правя гуми  издълбавам с по-малко кръгче вътре фондана и покривам.

http://kazama.snimka.bg/details/post-pkovi-snimki-na-torti-i-fig … i.645761.26043922

# 601
galmir, NellyDi, Албена, Tatitt , metchopooh благодаря ви за милите думи.
Голямото ми момче е мъжа ми ,който играя разни игри в нета( та на пъзела се опитах да направя бледо подобие на една от игрите) ,а бакуганите и бейблейда са игрите на сина ми,и понеже трябваше да е за двамата ,а от месец редят заедно пъзели и затова реших всичко да обединя в един пъзел.Сега трябва да измисля измисля торта за рождения ден на син който е след две седмици  newsm78.
И да ви покажа първата си торта за тази година,пътрвата ми вита торта и първа кошница,с шоколадово тесто,не се получи много добре,цветята се изпочупиха.И въпрос,как правите дръжките?

# 602
  • София
Добро утро, момичета! И за много години!  Hug Аз се посъвземам полека-лека от мързела и безделието, които ме обзеха. Абе то хубаво било да не правиш нищо.  Mr. Green
На патерица да честитя на всички вчерашни и онзиденшни именички, да сте живи и здрави!  Hug
НелиДи, гледам, отбор е решила да формира.  Laughing Laughing Laughing Ще споделиш ли колко сакчета се виждат на видеозона? Дали не са две?  Laughing ПОздравявам те, зарежи моите шеги.  Hug Hug Hug Лека и спокойна бременност ти пожелавам!  Hug
На Албенка видях страхотноооооо внуче!  Grinning Прекрасна е, да ти е жива и здрава, все така да я глезиш, ама давай полека с тортите, че да не й се отразява на фигурата.  Laughing  Стархотно е това патенце! Hug

Ще се върна само малко назад да ви коментирам, простете ми, защото ще се наложи да прехвърля цяла тема иначе.

Ще започна от galmir с поздрав за една годинка тортоправене! Страхотни торти си направила! Цирковата торта направо е върхът! Айсингът ти се удава определно! Grinning
Дитсан, хубави торти си спретнала на мама и племенника.  Peace Мисля си, обаче, че ръката би било хубаво да е на фона на нещо като тениска в профил, а не така размазано синьо (не знам какво е това), сякаш излиза от водата.  Peace
mimira, прекрасен замък за начинаещ!  Peace
МаринаД, това с изненадите във вещерската торта е гаааадно!  Mr. Green
JMM, честито на твоите момчета. Много готина торта си им спретнала.  Grinning По кошниците имаме майсторка тук, ще се включи най-вероятно.  Simple Smile
Vague, kakво правят тези двамата заедно в леглото? Защо другите елени не са в кюпа и не се ли разсърдиха джуджетата, че са пренебрегнати за сметка на едно животно?  Mr. Green
МечоПух, колата ти е просто върховна, жено! Браво!
Енистер, да приемем,че Прасчо е отишъл за пиячката.  Mr. Green
Татитче, страхотни кексчета извади, жено. Какъв е този крем?
Блу, тирамису... ах, тирамисуууууу...   Heart Eyes
КикиНики, страхотни кексчета си показала. Доколкото разбирам, фростинг е крем, който ще използваш за дадена торта. Peace

Сега да ви покажа тортичките ми, които съм насъбрала през последния месец.  Grinning

Почвам от една торта за Никулден на нашия приятел, който е водещ на предаването "Пред банята" по ТВ7. С тази торта му пожелах да е акула в живота и бизнеса. Simple Smile

NIkolay tale by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

тук е в профил
Nikolay tale by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Цар Лъв за едно детенце

The Lion King by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Торта за една мацка, любител на шопинг терапия.  Laughing

Glamour shopping girls cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

За същата мацка и част от Партиен дом, подарък-изненада от приятелите й, които занесоха тортата в работата й, която, както се досещате, е точно в сградата на Партиен дом.  Laughing

National Assembly building cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

И лесна тортичка, подарък от една мацка за сестра й, която е записала да учи на дърти години.  Laughing

Graduation hat cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

И прясна, прясна Лейла от Уинкс, която предадох вчера.

Layla WINX cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

ето я отблизо

Layla WINX by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Извинете за дългата галерия.  Rolling Eyes

# 603
metchopooh, enister, Tatitt    bouquet
galmir, идеята за тортата е от нета, не е моя.  Тортите ти са страхотни!
sVeshti4ka, Албена, благодаря! първоначално идеята беше за две снежанки – руса и червенокоса, поръчката на съпруга ми към дядо Коледа. Та тортата е лека закачка към него…под ръката на дядо Коледа има бутилка…объркал е поръчката му… Mr. Green
Момичета, правите страхотни торти! Чета ви и се уча!  bouquet

# 604
Добър вечер!
Добре, че в момента въртя "...старите ленти",че иначе след Свещичкова как се показва нещо нескопосано ново WinkЕх, Ани!Ех, Савенко!Когато Господ раздаваше таланта-ти колко пъти мина,а  LaughingСтрахотни,както винаги де!!!
Много ми хареса идеята с пъзела на JMM!И кошницата, като за първа,си е много добра!!!Vague,много хубави фигурки си направила! Тия двамата,в леглото, са много сладки!Галмир, мдааааа!И аз установих за себе си същата диагноза,когато правих витража Mr. GreenНо при теб се е получило значително по-добре!! HugМечо Пух,айдееее-и ти започна автопарка!И то с летящ старт!Албенче, твоите патешки торти винаги са едни такива- много сладурски!!!И на мен ми предстои нещо подобно,да видим дали ще се справя LaughingЕнистер,чудесна Пуховска компания си подредила HugКикиники,мъфинчетата са един път HugПожелавам ти успех в конкурса Peace Hug
А сега-благодаря на тези,които ми харесаха вещичката!Днес ще ви покажа втори епизод от поредицата"Усмивки от старите ленти".Това е тортата за 15-я РД на сина ми.Тук нямам съмнение за датата Mr. Green-24.02.2003г.Ето я и нея:

За тази торта- не помня каква беше на вкус основата,но за делфина знам ,че си направих шаблон с форма,горе-долу,на риба.Изрязвах от тънички пандишпанови блатове намаляващи форми.Между тях пълнежът беше от сладкарска сметана и банани.Така,докато се оформи тялото. С нож изрязвах допълнително муцуната,опашката,перката е от такава изрезка.Отвсякъде го изплесках Laughingсъс сметана и го поръсих с кокосови стърготини.Морето е от сок от компот,оцветен с боички за яйца/всеки Великден си купувах по повече-да си имам до следващия Laughing/и желатин."Скалите" са домашни еклерчета.Ех,спомени,ама хубави!!!Снимките от предишните рождени дни на детето ми,уви,са безвъзвратно изгубени SadКакто и всичките му бебешки снимки.../За съжаление преди няколко години се случиха неща,които ме оставиха само с дрехите на гърба ми,но...той да е жив и здрав!А лошото- отмина.../
Май прекалих с търпението ви EmbarassedМоля за извинение за това отклонение Embarassed HugЛека нощ на всички и успешна нова седмица!!!

# 605
МаринаД , с тая малка снимка направо ме разби, викам си какво е метнала отгоре нещо бяло върху еклерите, после прочетох, а и отворих по-голяма снимка, та разбрах за какво иде реч. Имаш много голямо развитие от тогава в тортоправенето.
sVeshti4ka , повечето торти съм ги коментирала другаде, но последната ми е много любима, Уинкс е страхотна, а за ботушките направо може да и завиди човек! Както винаги отлична работа!
J_M_M , извивам една дебела тел и после увивам с фитил около нея. Така дръжката става стабилна, поне това е моя метод. Имам препоръка и относно плетеното на кошницата, гледай на Ванчето клипчето, ще ти е от полза.
KikiNiki , чудесни Коледни творения!
blueeye® , тирамисуто е много апетитно, а сладките страхотни!
enister , справила си се отлично, поздраления! Това, че Прасчо го няма не е от значение, единствено мисля, че тортата е малко празна отстрани по борда, но може би не ти е стигнало времето. Следващия път по-спокойно и съм сигурна в напредъка ти.
Албена , патето е страхотно, чак се изкушавам и аз да направя едно, ама няма за кого засега. И обущета ми се правят като гледам твоите, явно се паля от теб на бебешка тематика! Страхотни торти правиш, Албенче!

А аз пък направих този куфар-чанта за свекървата, за именния и ден. Има малко закачка с тази чанта, че я изпращаме на път, ама тя не ще. Не ще, защото я пращаме в Гърция да гледа бебето на другия си син, ама нещо идеята не и допада особено, беше там, ама вече и дотежа на жената  Laughing

Поздрави за всички и успешна нова седмица, момичета!

# 606
Кики ники ,празнично е било край тебе.Всички кексчета са чудестни.
Стефина ,огромно благодаря  bouquet
JMM,кошницата е страхотна ,за дръжка се използва за основа тел.Но както каза Свещичка ,ще се обади майстора на тези кошници.
Свещичке,гледам мила и мигам на парцали.Всичко е като от вълшебна пръчка ,не мага да си избера коя най много ми хареса.Май клоня към царя лъв.Абе думи нямам .Поклон ти правя до земята newsm20
Марина д ,фога и половина си с тези снимки от старите времена ,но това е факт нали ,а сега какви торти въртиш нали.Хубаво е да поглеждаме и назад.И все пак да ти кажа че за онова време си се справила отлично Hug
Руми,благодаря ти мила ,чувствам се поласкана.Куфарът е страхотен .Само дето ме хвана жал за свекърата.
Аз пускам една шоколадова торта за шефа на фирма Рофикс,който днесе  рожденник и ще го изненадат с това нещо.

След обяд ще довърша три торти и ще ви ги покажа.Без Том и Джери ,него вече го правя  всяка седмица.

# 607
  • някъде тук
Мога ли да направя езерце с желатин ,че нямам кристалина Rolling Eyes?

# 608
Здравейте, момичета.
Благодаря на всички за хубавите думи. Албенче, колко точно пудра захар слагаш на 1 белтък. Аз сложих 220гр пудра захар и ми се стори достатъчно плътно, но после като почнах да шприцовам  директно върху тортата нищо не стана. Мечо Пух страхотна кола. Един път и аз правих, но ми беше супер трудно и сигурно повече няма да правя. Браво на теб. Албенче и твоите торти страхотни както винаги. как успяваш да правиш толкова много.   bouquet enister Много е сладка пуховската ти торта. KikiNiki много оригинални кексчета. Браво.  J_M_M пробвай с тел в дръжката. sVeshti4ka мога само да кажа УААААУ.r.i.angelova куфара много ми харесва.
Успешен ден на всички.  Grinning

# 609
Момичета някоя от вас купувала ли си е  от Ково пастата на Ксеркс ???? Хубава ли е ??? http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=594 Мисля да я пробвам обаче прочетах това :
За поръчки над 70 лева, доставката:
за София е БЕЗПЛАТНА
за страната 50% от разходите за транспорт, застраховка и наложен платеж са за сметка на Ксеркс ООД.
Условието за доставка при поръчки над 70 лв не важи за продуктите на
- Интерион - шоколадови кувертюри ION
- Flemings  - захарна маса
При поръчка на тези продукти дължите пълната стойност на доставка.
И сега се чудя  newsm78 Моля някой да сподели   bouquet

# 610
  • Варна
Бела*, тази рецепта ползвам аз за море на моите торти. Получава се като кристалина, дори от лимоновия сок е леко киселичка на вкус. Не помня от кого съм я копирала, за което се извинявам, но е от тази тема - така, че цитирам :

"1/3ч.ч.=80мл кристална захар
1с.л.=15мл=1 1/2 с.л. за хранене БЯЛО нишесте(моето беше царевично)+1/4ч.л.=1.25мл=1/3 ч.л.
1/4ч.ч.=60мл  лимонов сок(прясно изцеден) - (аз понякога съм ползвала и лимонена киселина)
1/4ч.ч.=60мл. вода
1ч.л.=5гр=1 ч.л. равна чаена лъжичка желатин на прах
Захар+1с.л=15мл нишесте се размесват заедно.Добавят им се лим.сок и водата.Разбъркват се и се варят на среден или силен огън до сгъстяване.Появяват се и големи мехурчета.Дърпат се от огъня,като се прибавят 1/4ч.л.=1.25мл нишесте и желатина който е само намокрен с вода,не е нужна повече.Разбърква се бавно,за да не се напълни с въздух.Изчаква се да стегне леееко и тогава се придава форма."

Количеството, което се получава е около половин чаена чаша. На тази торта морето е от това:

# 611
  • Sofia
Абсолютно ви изгубих дирите, абсурдно е да успея да ви изкоментирам при положение, че даже не съм и сколасала да ви прочета, тази тема я пиша бЕгала някъде по тъча.
Но съм стигнала до новината за бременната Нели и не мога да не я поздравя просто за куража, пък палци много ще има да е поне розова джуфка!  Laughing
Лека и безпроблемна ти пожелавам!

А на всички вас за много години, на Ванчето пожеланието кърти плочки всякакви, хилих се като тиква тук.  Joy
На мен годината тортено не ми започна никак добре, но пък за сметка на това емоционално наваксах от всякъде.  Laughing
Почувствайте се поздравени по всякакви поводи каквито сте имали, за прекрасните торти, които също сте направили, аз ако успея да върна лентата на зад ще ви ударя и по една критика.  Mr. Green

# 612
  • Тракийка в Софийското равно поле....
blueeye®, леле - жестоки курабийки, а това тирамису ме......... На диета съм, на диета съъъъъъъм  ooooh!

МечоПух,
цветята са от Пикко и точките също. А кремчето е бял ганаш, като предварително оцветих сметаната. Беше почти червено, но избелява като се разбие .....

KikiNiki, фростинг е най-общо казано - глазура / крем....... Раздробяват изпечения блат и го объркват с фростинг (примерно маслен крем) за да могат да направят топчетата и да ги боднат на клечки.

Свещунко - ганашче бе! Белинко с боичка! Теб редовно те коментирам ..... Но и тук  Shocked - ужасна си  hahaha Mr. Green

Ангелова, много реалистично това куфарче - супер е!

Вал, не се скатавай сега - верно имаш дооста работа по предстоящия празник, ама.......... айде сега  Whistling  Hug

# 613
Tatitt, мерси за инфото:)

Ето този коментар много ми хареса, подкрепям/цитирам МаринаД
Цитат
Ех, Ани!Ех, Савенко!Когато Господ раздаваше таланта-ти колко пъти мина,а  Страхотни,както винаги де!!!

Бела, можеш да направиш езерцето с желатин, ОБАЧЕ в никакъв случай не слагай захарни фигурки отгоре... разтопяват се за нула време. Аз правих такова на тази торта, патетата ги сложих само за снимката и бяха почнали да се топят. После Албена  Hug каза начин да се избегне топенето- да разтопиш малко шоколад и да се топнат фигурките в него, като се втвърди си го оформяш хубаво... обаче аз оттогава езеро не съм правила и не съм го изпробвала тоя трик. НО помня:))

hrisiv, стана ми интерсно за тази моделираща маса, доста по-изгодна е от ПиКо-то. Както разбирам, и над 70лв да поръчаш, на тая маса все ще си й плащаш доставка, която за София е 2,40,ако ти го доставят след 48ч или 2,90, ако е за другия ден. Моля сподели впечатления, ако вземеш. Че ми предстои купуване на нова кофа и тази оферта ми хареса повече от 80-те лева за ПиКо.

# 614
  • някъде тук
Благодаря за отговорите за  езерцето Hug

Общи условия

Активация на акаунт