Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 125
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, ето този спрей удачен ли е за оцветяване на основата(вторият отдолу) за моделираща маса?
http://www.tornado-trip.com/Portals/4/LiveContent/3762/Images/14 … 16CatGen10-13.jpg

# 586
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи!!! Ванче, Честит имен ден, желая ти много здраве и усмивки, много успешни начинания и късмет!

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 18:47 от metchopooh

# 587
Здравейте.
Първо искам да честитя именния ден на всички, които празнуват и по-специално на Ванчето. Желая й да бъде винаги все така лъчезарен и позитивен човек.
Благодаря на всички за милите думи и пожелания. Означават много за мен.
 Vague много оригинална торта . Даже си я копнах в папката - любими, ако нямаш нищо против разбира се.
J_M_M да са ти живи и здрави момчетата и много да те радват. Сигурна съм, че сте си харесат тортата.
МаринаД Много, ама много оригинална торта - имам впредвид "изненадите" вътре. Разбира се и като изпълнение е страхотна.
Албенче обожавам твоите шоколадови торти. Винаги са страхотни и мога само да съжалявам, че не мога и да ги опитам, защото съм маниак на тема шоколад.
 mimira хубяв замък
ditsan фаворит ми е чантата. Супер е.
А ето сега и моите две торти, с които правя първи опити с айсинга. Много било трудно. Ръцете ми трепереха все едно имам паркинсон докато рисувах. А после като почнах да слепям елементите строших сума ти материал. То затова и Айфеловата ми кула е само на два етажа.

# 588
  • София
Благодаря за коментарите на Tatitt, patriyani, ani_d, mari_eta, juliaM, МаринаД, stasi76, hrisiv, NellyDi  Hug
patriyani Страхотен букет, много ми допадат цветовете и цветята. За бика вече ти казах уникален! Гледа така мило  Flutter Много готин чорап, пънчето с кошничката е страхотно. Гъбите ти ли прави, направо са като истински. Тортата с Микитата е много сладка
tarlio страхотна трапеза сте спретнали, тортичката изглежда много вкусна
tina.21 много красиви тортички, особено ми харесаха тази с шоколадовия борд и тези с шоколадово покритие
МаринаД ей за тази торта ни беше разправяла на една среща, радваме се че я видях, страхотна вещица. Лилавото ми е прахово от Кадемлия
betina33 и тук да кажа, страшно ми харесва тортата! Благодаря и за линка как са правени топките
lux Да ти е живо и здраво патенцето, тортичката е чудна. Много хубави фигурки, цветенца и гъбки
hrisiv благодаря и на мен май ми станаха любими. С фондана от блога на Димитрана са. Тениската е много готина.
galmir Честита годинка, определено голям напредък. Страшно ми хареса тортата за майка ти.  А тази за рождения ден на сина ти е просто страхотна, много хубави фигурки и цветове. Айфеловата кула може и да е ниска, но е много готина. И тортата с цветенцата и панделките е готина.
Албена много красив букет, а шоколадовите ти изкушения всеки път са впечатляващи. Направо ме зарибяваш да се пробвам да залея една торта с шоколад
ditsan чантата за майка ти е много нежна и красива, а за „Скалата” чудна торта си спретнала
mimira да, щастието в погледите на децата е най- важно. Продължавай с тортоправенето
NellyDi желая ти безпроблемна и спокойна бременност и едни розови гащи накрая ли е поръчката Wink
Живе страхотно ти се е получила тортата, много ми харесаха елементите от пъзел и бакуганите
Vague много идейна коледна торта

# 589
  • София
И сега да Ви покажа първия си опит за кола  Mr. Green Специални благодарности на patriyani, ditsan и NellyDi  Hug Не беше хич лесно, но съм доволна. Особено ме стимулира мъж ми, който като видя какво трябва да направя, каза, че няма да успея  Mr. Green Тортата беше за мъжа на братовчедка ми и както разбрах е готов да направи едно кръгче с нея  Laughing Вътре тортата е ганаш с бял и ганаш с натурален шоколад, а блатовете са на Пепи, бял и с какао.

# 590
УАУУУУУУУУУ, metchopooh, колата ти е жестока - аз се измъчих с моята и мога да оценя какъв труд е било и искам да те похваля! Страхотно изпълнение!

galmir, добре са тортичките ти!

J_M_M, готин пъзел!

Ако този път съм улучила "рецептата" за женско ще я споделя с теб  Hug, ако си навита за 3-то Mr. Green
hahaha
Стискам ти силно палци, обаче за мен - тц, тц и пак тц Crossing Arms. Категорично приключих с тази работа.

Никога не казвай НИКОГА  smile3533 Майтапя се!  Hug Hug Hug

# 591
Преди да е станало твърде късно – да честитя именния ден на всички именници – пожелавам им много здраве и късмет!

Аз нова торта нямам за показване, защото за именника в къщи заложих на вкуса на тортата, и остана без специална украса,че нещо се поразболях. Благодаря на всички, които са коментирали тортата ми. Проблемите и аз не съм сигурна от къде дойдоха – уж спазих пропорциите така както и миналия път, но може наистина пудрата захар да ми е дошила в повече защото ползах друга, уж по-фина. И с глицерин размесвах трошливото тесто, та така успях поне нещичко да направя, че иначе и толкова украса нямаше да се получи. Но пък аз си я харесвам – поне цветовете се получиха каквито исках, което беше от ключово значение за замисъла на тортата.

tunata, Uinen, Tatitt, nalika, hrisiv, Мараяр Rumya, stasi76,Бела, BiankaD, Леля Ог (дано не пропускам някой) – показали сте много хубави и интересни торти на новогодишна/зимна тематика. Ако догодина успея да отделя време да украся новогодишна торта, със сигурност ще ползвам някои от идеите ви!
fotka – изключително нестандартна сватбена торта , направена с много финес. Чак ми изглежда странно че може да се нареже и изяде после. Благодаря че сподели подробно технологията на шоколадовите плочки. Тортата дъга изглежда чудесна идея за 13-ти рожден ден (моята дъщеря също заложи на вкуса пред формата за рождения си ден)
patriyani – както винаги изпипани и дребните детайли по всички торти. Много ми харесаха пънчето и гъбките
betina33- много оригинална торта се е получила – как постигна този цвят на “старо злато”?
lux – хубаво езерце си направила (а по описанието предполагам и вкусно) – да порасне голямо малкото ти патенце!
Албена – тортите, покрити с шоколад са твоя запазена марка, но явно малката бонбонка те оклонява по малко в розовата гама – да ви е жива и здрава!
galmir – много ми хареса тортата цирк (и композицията и цветовете) - наистина много си напреднала за година, а сега виждам че успешно се справяш с капризните фигури от айсинг (наистина айфеловата кула изглежда нисичка, но вътреки това си е успех!)
metchopooh, много ми харесаха близнашките торти – страхотни нежни цветове и весели детайли (синьото върху тортите оцветено предварително тесто ли е, или оцветявано отгоре с четка? – много приятен цвят се е получило), а BMW-то е сребристо като истинско, а и доста масивно изглежда (да не е Х5? – редакция: сега видях модела изписан отзад  Laughing)

# 592
Честит иман ден на всички, които празнуват! Бъдете здрави и неотразими!
Марулка - много ми харесаха тортите с дядо Коледа и  със Снежанка. Чудни цветове и замисъл.
Мина - възхитителна и съвършена, както винаги. Коледната ми е фаворит.  bouquet
Uinen - чудесни снежковци!
nalika - много свеж торта!
Цолова- балеринските ти торти са радост за очите ми, имам слабост към тях.  bouquet
hrisiv - прекрасни торти! И момиченцето с футбола ме кефи!  bouquet
Албенка - неизчерпаемо многообразие и красота!  bouquet
МаринаД - тортата-картина ти се е получила прекрасно!
Леля Ог - китарата и дракона са интересно съчетани, това е различен поглед и си е творчество и оригиналност. Heart Eyes А за меденките и бонбонките...просто нямам думи. Шотландсият кейк много ме изкефи. bouquet
Rumya - красив звездопад.  bouquet
Марая - влюбена съм в твоя Мики и меденките! Heart Eyes
Mishoka - Бейби тв - невероятна торта!
BiankaD - страхотна е рисуваната ти торта! Толкова е модернистична, стилизирана, с красиви детайли...Не мога да спра да ягледам! Heart Eyes
ditsan - кутията е много нежна. Simple Smile
lux - хубава е новогодишната торта, а вътре си я наредила перфектно! А езерцето с патицата е направо страхотно! Браво!  bouquet
fotka - обичам тази торта  -  с момиченцето и дъгата.  bouquet
metchopooh - страхотни близнашки торти! Браво за колата!И аз бих направила едно кръгче. Simple Smile  bouquet
patriyani - тия нинджи много готини, беее!  А микимауската пързалка е направо приказна!:)
tina.21 - шоколадовата с оранжевата панделка ме впечатли. И другите са хубави, но трябва да поработиш още по пропорциите. Simple Smile
galmir - ма много хубави торти, бее! Фаворити са  ми е Коледната и въртележката. Браво, имаш голям напредък с айсига!
Vague - Ле-ле колко сладко си спинкат с еленчето, сладури!  bouquet

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 22:25 от enister

# 593
Марина д,развесели ме с тази история за баба Яжка.А същевременно ме върна назд в годините когато и аз правех торти еднотипни.
 Vaque,тези двамата да не са препили ,я колко сладичко си нанакат Joy Joy Joy
JMM,да са живи и здрави малчуганите ,пъзелат е супер.
Галмир,наиститна е трудоемко да шприцоваш айсинг,но ти си се справила с орнаментите .Отдолу виждам че ти се е разтекал,според мене е трябвало да прибавиш още малко пудра ,става доста по трудно за шприцоване но си остават релефа.
Мечо пух,БМВ е страхотно.Справила си се отлично .И гумите са супер ,а на мен това ми е най голям проблем.Поздравления.
Пускам тортичката за моята малка именничка(на скоро разбрах ,че Ивайло също празнува на днешният ден) та по този повод ето едно пате за внучката.

и една поръчкова торта.

# 594
Ето и моята Първа Пуховска торта:

Снимките са ужасни, а нищо не мога да измисля като оправдание, защо го няма Прасчо...просто..не ми стигна времето... Rolling Eyes

Вътре е еклерова с крем брюле, отгоре измазах с ганаш, фонаданът ми се разточи страхотно.

# 595
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Честит имен ден на всичките ни именници! Ванче на теб специални честитки.....  Hug

Албенче, да ти е жива и здрава именничката и мнооого, много щастливо и игриво дете!

МечоПух, страхоотна кола бе! Аааа, удари ли го мъж ти в земята  Mr. Green

Галмир, и айсинговите торти са страхотни!

Дитсан, страхотен тоз мускул бе....... Мммм. И чантето е идеално!

Мимира, има си недостатъци, но е чудесен старт! Давай смело с повече опити.

Марина, тортата с вещицата е сссупер и много идейна! Хубава идея да ни покажеш "старите" си торти  Hug Peace

Нели, как на финала бе, редовно се хвали! Да те следим  Hug

J_M_M, супер торта...

Vague, май са попрекалили с празнуването тези двамата  Mr. Green

От мен едни кексчета, да не е съвсем капо....

# 596
  • у дома
Честита Нова година, момичета!  bouquet  на мен си пожелавам повече време и повече торти през тази година  Laughing а на всички много здраве, неспирни идеи и никакви провали!  Laughing

NellyDi, честита лентичка!!! от теб пък не очаквах такава  Mr. Green  стискам палци за момиченце, едно  Mr. Green Hug

това са ми последните творения за миналата година:

Тирамису by blueeye®, on Flickr

какаови джинджифилови сладки by blueeye®, on Flickr

какаови джинджифилови сладки by blueeye®, on Flickr

Уникални торти видях в тази тема!!! Кексчетата и сладките не остават по- назад!

# 597
  • София
NellyDi, GreenEyes, enister, Албена, Tatitt  Hug
GreenEyes тортите са рисувани с четка, първо зеленото и после синьото. Мда Х5 бая голямшко стана 38 см на 17 см
enister хихи, късничко е за кръгче, вече трябва да е хапната  Wink
Албена страхотно пате, моля те кажи как се оформя такава структура, много ми е интересно. За гумите видях някъде един трик, ако намеря линка ще ти го пратя. С две думи взимаш 2 кръгли бисквити с приблизителния размер на гумите/може по – малки, но не по- големи/, прилепяш ги, ако са по малки им слагаш отгоре фитил от фондан, за да получиш нужния размер, обличаш ги с фондан, оцветяваш и слагаш джанти. Аз използвах по 1 бисквита Еверест, леко я навлажних за да залепне фондана, после притиснах за да се очертае релефа на бисквитата/уж грайфер Sunglasses/ боядисах и после направих джантите.  Eто го http://lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2189
Tatitt  прекрасни кексчета, цветенцата от фондан ли са? А това прекрасно розово кремче какво е? Тотално ударих милото в земята   hahaha
enister сладък Йори, пък не е задължително винаги да го има Прасчо  Wink
blueeye® Уникално тирамису, красиви сладки

# 598
Енистер ,Ьори е много готин ,тортата със сигурност е много вкусна.
Татит,благодоря за пожеланието към Ивайла  bouquetКексчетата сасрахотни.
Блуе,за много години.Не се тревожи че нямаш време за тортоправене ,имаш доста грижи към малкият сладур.Тирамисуто ти е прекрасно,а сладките много оригинални.
Мечо пух ,благодаря за споделеният опит.  bouquet

# 599
Мечо Пух, колата ти е просто върха! Как постигна сивото? Аз с моя москвич голям зор видях:)
Галмир, страхотно си се справила с айсинга!!!
blueeye® имаш страхотни торти на Фликр.. Трябва да намеря повече време да ги разгледам една по една, супер са просто!!!
enister , пуховците са мноого симпатични!
Албенче, май съм пропуснала, че си имаш внучка... последно помня сватбената торта... явно времето бързо минава:) да ти е жива и здрава!
Tatitt , супер кексчета!

Имам един въпрос- Какво е ФРОСТИНГ? Понеже наближава рд на каката /хаха след 2 месеца/, но аз вече кроя планове:) И гледах ето тази рецепта цък, където правят кекс и го объркват с фростинг... и се обърках:)

И за да не ми е поста гол и бос, ще ви пусна коледните ми творения:)

Общи условия

Активация на акаунт