Майка ти почина - преодоляхте ли го?

• 415 035
  • 5 519
  •   2
Отговори
# 615
  • При семейството си
Днес (по ред причини) ми е особено мъчно, липсва ми майка.
Все още някак си не мога да повярвам. Случва се нещо и първата ми мисъл е да и’ се обадя, да и' споделя, имам чувството, че е някъде, че всеки момент ще се върне, заспивам с реалността, събуждам се и за миг си мисля, че всичко е било сън, след което отново ме връхлита същата тази действителност.
След смъртта и' намерих нещо, като неин дневник. В него е написала, че след смъртта на брат ми (почина на 7 годинки) и в последствие след смъртта на майка си животът и' е бил двойствен: мъка и скръб в душата и живот, който трябва да запълниш с мисъл, стойност и цел в името на семейството; как духовната, ментална и физическа болка се редуват с празници, делници, събития и случки от живота.
Не очаквах, но се чувствам точно така. След 5 дни се навършват 6 месеца от смъртта и'.

# 616
  • София
и аз се чувствам точно така...няма как това да се промени вече, до края на дните ни ще живеем двойнствен живот...

# 617
  • UK
И на мен, ужасно ми липсва, и аз като Елпис Hug имам усещането, (което се проявява странно, но само навън, не у дома), че ме наблюдава, следи.

Всеки ден заспивам с мисъл за нея, през деня, тя е отново в ума ми, денем е в мислите ми, нощем е в сънищата ми и така се радвам, като дете, когато я и сънувам ...

Толкова ми липсва ... дори и децата, не могат да заместят и да потушат болката от нейната загуба Cry

# 618
  • София
Преди няколко дни седя и гледам децата си, връхлетяха ме спомени, питах се как ли мама и мен ме в гледала така в очичките, пяла,играла с мен и като ревнах пред тях и синът ми- мамо, защо плачеш? И аз- мъчно ми е миличък, за баба Мария. И той- мамо, недей да плачеш тя ще дойде мамо, утре ще дойде- и ме гледа толкова жално и така искаше да ме успокои, а аз още по - голям рев.. дори сега докато ви пиша това се стичат сълзи по страните ми.Нищо и никой не може да замести липсата на мама..

# 619
  • Шумен
Усещането, че мама ме наблюдава при мен е само в къщи (там където живея, тя никога не е идвала тук) и то понякога не постоянно. Никога не съм споделяла за това, имало е моменти в които съм си мислела че си го въобразявам но не. Сякаш ей сега ще се появи на вратата ми усмихната и любяща и ще ми даде някой добър съвет от който имам нужда, сякаш я очаквам. Или по-скоро се нуждая от нейната подкрепа и разбиране, особено в моментите когато съм на кръстопът и се чувствам неуверена (както сега)

# 620
  • Gotham City
Всеки път като влезна тук и почва рев рев... по абсолютно същия начин се чувствам  Cry

magnet_for_happiness, моята не доживя да види внуци, но дори и тук като чета, коя мама кое как е направила и ме заливат спомени... наскоро дори си спомних как в първи, втори клас ме взимаше от втора смяна от училище, как децата поглеждахме през прозорците да видим дали нашите мами са дошли да ни вземат, тя винаги беше там, облечена със бежовото си палто, което нейната майчица и уши

на 30 ще и правим помен 9 месеца, а на рождения и ден реално се навършват, 2 юни...

# 621
Синът е абитуриент
Вчера го гледах колко е красив и едновременно сладък и все си мислех, как майка няма да го види ...

# 622
  • Шумен
Поплачете и потъгувайте за майчиците си, момичета  Hug Ситуацията при вас е още много прясна и е нормално да плачете често.

На мен ми е тъжно понякога, че започнах да забравям. Спомням си случки, как съм се чувствала но не мога да си спомня гласа на мама  Sad Въпреки че не мога да го сбъркам чуя ли го в съня си (случи ми се на няколко пъти през годините). Мама също не дочака внуци. Веднъж в разговор с баба ми, тя ми каза колко е щяла да се радва и на трите девойки (моите и на сестра ми момиченцето). Аз знам че така щеше да е, но не мога да си го представя. От което ми става още по-тежко  Tired
Липсва ми, знам как съм я викала в моменти в които ми е било изключително тежко и може би пак ще я викам. Не знам дали това ме успокоява в някаква степен и ме кара да се чувствам по-малко сама  Cry

# 623
  • Варна
МАгнитче,
и мен ме разрева. Аз наскоро си припомнях онзи момент,  в който разбрах че нещо лошо е станало. Много гаден миг, много. И си мислех как никога, ама никога повече няма да направя спагети. Защото телефонът звънна, докато щастливо си ги забърквах и си мислех как ще си ги хапна скоро. Винаги като видя спагети се сещам за това.
А при мисълта, че няма да може да види сина ми, когото толкова чакаше... Как става все по-красив, по-умен, по-добър, а няма на кого да споделя колко се гордея с него. Само тя би се чувствала като мен и би се гордяла толкова много с него.

# 624
  • При семейството си
Искрено съжалявам, че предизвиках подобни емоции, спомени и за вас, но имах нужда да споделя.
Имах рожден ден, чаках резултати от поредния ин витро опит (днес разбрах, че е неуспешен) и...ми трябваше тя.
Днес «споделих» много неща и с нея, на гроба и’.

# 625
  • Варна
O, Elpis, съжалявам много за неуспеха, мила. От сърце ти желая в най-скоро време да се сбъдне тази твоя мечта!

# 626
  • При семейството си
Благодаря. Знам, че ме разбирате и ми го желаете от сърце.

# 627
  • UK
Искрено съжалявам, че предизвиках подобни емоции, спомени и за вас, но имах нужда да споделя.
Имах рожден ден, чаках резултати от поредния ин витро опит (днес разбрах, че е неуспешен) и...ми трябваше тя.
Днес «споделих» много неща и с нея, на гроба и’.

Елпис, ужасно те разбирам  Hug Hug Hug Hug

Моите девойки са плод на дългогодишна борба! Мама ги чакаше заедно с мен, те се появиха, след 4-та инвитро процедура, мама ги дочака, те се родиха, но на 43 им ден, тя си отиде Cry
Така си говорехме, как ще си ги отгледаме, какви подаръци ще им купува, как ще ходим из градината ... Сълзите ми капят

От сърце ти желая да гушкаш скоро бебонче, дано сме ти на късмет   bouquet

Момичета Hug срещам толкова сродни души тук, силно гуш!  bouquet

# 628
Преди 7 години, точно в края на май, една колежка доведе за първи път дъщеря си в бебешка кошница в офиса да я видим. Обадих се на майка ми да й кажа колко е сладко бебчето, а тя като ревна.... "А аз няма да мога да си видя внучетата...." След месец почина.

Родих година и девет месеца след това.

# 629
  • София
Здравейте, момичета.
Съжалявам, че ни обединява нещо толкова тъжно каквото е загубата на единствената...... на МАМА...
Съчувствам ви безкрайно, защото знам какво е.
Загубих мама преди точно девет месеца. Една прекрасна августовска вечер си говорихме по телефона, а на другия ден не ми отговори, звънях, звънях, отидох и я намерих...заспала вечния си сън  Cry
От тогава нищо не е същото, както всъщност за жалост добре знаете.
Не я сънувам, нищо не усещам, освен една безкрайна болка и празнина.
Казват, че така си отиват добрите хора, но толкова неща останаха неизказани, недовършени...
След седмица е рождения й ден, винаги съм й носила поне едно цвете, а сега - какво ще правя, как да й помогна на душичката мила...
На всички ви желая много сили да се борите с мъката си и да намирате смисъл в останалите ви заобикалящи хора и събития.
Не ви познавам, но откакто ви чета ви чувствам наистина близки, на които мога да напиша всичко това и да знам, че ще бъда разбрана.
Благодаря, че ви има!!!

Общи условия

Активация на акаунт