От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 382
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • София
myranovel, благодаря ти за анализа!   bouquet 

Естествено ще се радвам на коментара и на  MissNellie.

Също така ме интересува съставките на крема като цяло как са, дали са "модерна формула" и добре подбрани в комбинация?  Thinking 

Иначе наистина предполагам, че изброените съставки имат само грим ефект и дългосрочно не се борят с омазняването, но пък и аз не мога да се оплача от супер мазна кожа, лъсвам към обяд в Т-зоната, пъпки имам основно преди цикъл, така че този грим ефект като цяло ми допада. Сега в студените сутрини ми идва малко сух, но за лятото предполагам, че ще е идеалният крем.  Thinking

# 46
Ним , съгласна съм със всичко написано в предния коментар. Филмообразуващи полимери в такива големи количества са характерни за фиксиращи спрейове за грим, затова ефекта е толкова различен от много други матиращи  кремчета. Като реален ефект евентуално маслото от гроздови семки, подходящо е за мазна кожа, но наистина най-вече е козметичен.
 Не е особено модерна формулата, има парабени например, нищо  иновативно като съставки. Като 'вредности' има алергенизиращи и евентуални комедогенни, но щом не си усетила нищо досега, няма защо да те притесняват. За парабените съм писала на предната стр. какво ми е мнението.Подходящ е единствено за дневен крем, аз лично бих комбинирала с доста по-богат нощен със реални бенефити за кожата. Над 35 задължително с нещо с анти ейдж.

myranovel
, радвам се да те видя в тази тема, включвай се по-често!

Ще се опитам да наваксам и с предните състави!

# 47
Моля за коментар на състава на този крем:

Water, Di-C12-13 Alkyl Malate, Cyclomethicone, Corn Starch Modified, C14, 22 Alcohols, Glycolic Acid, Cetearyl Ethylhaxanoate, Glycerin, Malic Acid, Sodium Hydroxide, C12-20 Alkylglucoside, Arginine, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Diphenyl Dimethicone, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Piroctone Olamine, Parfum, Dimethicone, Isohexadecane, Xanthan Gum, Phytosphingosine, Butylene Glycol, Polysorbate-80, Lecithin, Hydrolyzed Wheat Protein, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol, Epilobium Angustifolium, Sodium Metabisulfite

Крема е Uriage Hyseac Soin Actif Aux AHA

Продукта е с насоченост избелване на петна, подобряване текстурата на кожата, избистряне на тена, намаляване на бръчици и пори. Уточнено ли е на опаковката процента на к-ната? От формулата мога да предположа само че е стравнително приличен(като за такъв продукт), не е в минимални количества. Има и аминокиселини който да стимулират регенрацията на новата кожа. Малко ми е беден откъм хидратиращи, в контекста на останалите съставки, възможно е да изсушава кожата и да има нужда от допълнителен хидратант (което е нормално за този тип продукти).  По формулата неможе да се прецени как ще се отрази на кожата - продуктите с киселини са специфични, и различните кожи реагират по различен начин, възможно е да има парене, зачервявания, повишена чувствителност, лющене на кожата, нормални са в случая. За да се намалят неприятните странични ефект се почва бавно, 1 през 3 вечери, постепенно се качва на през 2, и накрая всяка вечер, като при нужда 15 мин след нанасянето отгоре може да се сложи и хидратант. Може да се ползва само есенно-зимния сезон и задължително комбиниране с крем със фактор през деня, дори и през зимата. Видими резултати - важно е да се дадат 3 месеца употреба поне.

# 48
Моля за коментар на този състав
Състав     HYDROGENATED JOJOBA OlL, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LIMNANTHES ALBA SEED OlL, HYDROGENATED COTTONSEED OlL, MANGIFERA INDICA SEED OlL, CANDELILLA CERA, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OlL*, GLYCERYL CAPRYLATE, COPERNICIA CERIFERA CERA, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OlL, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, (+/- MAY CONTAIN: CI 77891, CI 77499, CI 77491, CI 77492, CI 77510, CI 75470, CI 77288, CI 77007 *От контролирано био производство
продукт- Натурален молив за очи
производител- Benecos

Чист е състава,  натурални съставки. Доколко са био зависи от сътоветните сертификати. Доколко ще е пигментиран, траен, неразмазващ се не можа да се кажа по формулата, трябва тест.

# 49
ACTIVE INGREDIENTS: OCTINOXATE 7.5%, OXYBENZONE 3.0%, OCTISALATE 3.0%, WATER/EAU, GLYCERIN, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CYCLOPENTASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, GLYCERIN, HORDEUM DISTICHON (BARLEY) EXTRACT, PHELLODENDRON AMURENSE BARK EXTRACT, SANTALUM ALBUM (SANDALWOOD) EXTRACT, LAVANDULA STOECHAS EXTRACT, Biotin/Folic Acid/Cyanocobalamin/Niacinamide/Pantothenic Acid/Pyridoxine/Riboflavin/Thiamine/Yeast Polypeptides, SODIUM HYDROXIDE, XANTHAN GUM, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, LECITHIN, SODIUM POLYACRYLATE, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, PVM/MA COPOLYMER, PANTHENOL, PHOSPHORIC ACID, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ACRYLATES/CARBAMATE COPOLYMER, ETHOXYDIGLYCOL, PEG-40 STEARATE, STEARETH-2, CARBOMER, HYDROGENATED POLYDECENE, IMIDAZOLIDINYL UREA, DISODIUM EDTA, BHT, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, PARFUM/FRAGRANCE, MICA/CI 77019, TITANIUM DIOXIDE/CI 77891, RED 4/CI 14700
Това е крем на Ейвън. Казах на майка ми, че не са хубави, ама кой да слуша... Освен парабена, какво друго е по-сериозно?

Името на крема, моля. Не са ли хубави? Не знам, не съм ползвала лично почти нищо от марката. За парабените писах на предната страница моето мнение накратко.

Очевидно е крем с фактор. Много богат състав, много масла и екстракти, най-вероятно идва мазен и тежък, но предполагам че за кожа като 'на мама' ще е идеален и ще го изпива. Всички тези екстракти, като повечето естествени такива, са потенциални алергени и комедогенни, но щом кожата не е реагирала, няма място за притеснения. Съставките с малкия шрифт в средата са чудесни антиейдж(макар и не супер иновативни). Определено е добър състава за зряла кожа, постарали са се със маслата. Като вредни съставки биха ме притеснили евентуално Sodium Polyacrylate защото е силно изсушаващ и поради това може да предизвика кожни раздразнения по принцип, често срещана съставка в памперси е, но с толкова богат и маслен състав не мисля, че ще се стигне до пресушаване; и IMIDAZOLIDINYL UREA - формалдехид отделящ консервант. НЕ е канцерогенен, единствения страничен неприятен ефект е сравнително малката вероятност да предизвика контактен дерматит, наистина малка. Един от най-разпространените консерванти е.
Заради фактора никога вечер, излишно е да се товари кожата, бих комбинирала с нощен с нещо малко по-иновативно в антиейдж категорията за да е максимално покрит спектъра.

Като обобщение,   богат състав с реален, а не само козметичен ефект върху кожата, като 'вредните' съставки са малко и са изключително често използвани. За да се избегнат най-вероятно ще трябва да се търси специализирана био козметика или много ровене по състави.

ПОследния състав на Скинкод по-късно като имам пак време.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 18:39 от MissNellie

# 50
  • USA
Здравейте на всички Simple Smile Някой запознат ли е дали талкът, който е основа на почти всички пудри за лице вреди по някакъв начин на кожата и трябва ли да го избягваме?

# 51
MissNellie, страшна си обаче Simple Smile Кремът е Winter Solutions, правилно си се ориентирала, че е тежък. За нея  е добре, но аз като го ползвах се изринах стабилно...

# 52
Аз днес разглеждах маските за лице на Христина.В състава пише само каолин + екстракт от лайка (например - има различни) Това добре ли е,само с 2 съставки  Rolling Eyes Дали ще имат изобщо някакъв ефект,какъвто и е да е.Повечето са за мазна кожа уж.

И да попитам някой има ли маската за коса на орзен с бира,ако може да напише състава,за да коментираме добър ли е,че е страшно хвалена маската  Praynig

# 53
  • русе
Моля за коментар на този състав
Състав     HYDROGENATED JOJOBA OlL, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LIMNANTHES ALBA SEED OlL, HYDROGENATED COTTONSEED OlL, MANGIFERA INDICA SEED OlL, CANDELILLA CERA, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OlL*, GLYCERYL CAPRYLATE, COPERNICIA CERIFERA CERA, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OlL, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, (+/- MAY CONTAIN: CI 77891, CI 77499, CI 77491, CI 77492, CI 77510, CI 75470, CI 77288, CI 77007 *От контролирано био производство
продукт- Натурален молив за очи
производител- Benecos

Чист е състава,  натурални съставки. Доколко са био зависи от сътоветните сертификати. Доколко ще е пигментиран, траен, неразмазващ се не можа да се кажа по формулата, трябва тест.

благодаря,  bouquet мисля скоро да го взема да се пробва

# 54
Моля за коментар на състава на този крем:

Water, Di-C12-13 Alkyl Malate, Cyclomethicone, Corn Starch Modified, C14, 22 Alcohols, Glycolic Acid, Cetearyl Ethylhaxanoate, Glycerin, Malic Acid, Sodium Hydroxide, C12-20 Alkylglucoside, Arginine, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Diphenyl Dimethicone, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Piroctone Olamine, Parfum, Dimethicone, Isohexadecane, Xanthan Gum, Phytosphingosine, Butylene Glycol, Polysorbate-80, Lecithin, Hydrolyzed Wheat Protein, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol, Epilobium Angustifolium, Sodium Metabisulfite

Крема е Uriage Hyseac Soin Actif Aux AHA

Продукта е с насоченост избелване на петна, подобряване текстурата на кожата, избистряне на тена, намаляване на бръчици и пори. Уточнено ли е на опаковката процента на к-ната? От формулата мога да предположа само че е стравнително приличен(като за такъв продукт), не е в минимални количества. Има и аминокиселини който да стимулират регенрацията на новата кожа. Малко ми е беден откъм хидратиращи, в контекста на останалите съставки, възможно е да изсушава кожата и да има нужда от допълнителен хидратант (което е нормално за този тип продукти).  По формулата неможе да се прецени как ще се отрази на кожата - продуктите с киселини са специфични, и различните кожи реагират по различен начин, възможно е да има парене, зачервявания, повишена чувствителност, лющене на кожата, нормални са в случая. За да се намалят неприятните странични ефект се почва бавно, 1 през 3 вечери, постепенно се качва на през 2, и накрая всяка вечер, като при нужда 15 мин след нанасянето отгоре може да се сложи и хидратант. Може да се ползва само есенно-зимния сезон и задължително комбиниране с крем със фактор през деня, дори и през зимата. Видими резултати - важно е да се дадат 3 месеца употреба поне.

Благодаря за отговора   bouquet , процента на киселина не е отбелязан за съжаление,мога да кажа за крема,че въобще не ми матира кожата,не съм забелязала да я изсушава,ползвам го вече месец само в зоната на брадата върху горната устна и назолабиални фини линии имам и там го нанасям,иначе мога да кажа,че кожата ми определено е по гладка,черните точки доста намаляха,като цяло за сега съм доволна от продукта.

# 55
  • София
И да попитам някой има ли маската за коса на орзен с бира,ако може да напише състава,за да коментираме добър ли е,че е страшно хвалена маската  Praynig

Orzene hair mask

Aqua, Cetearyl alcohol, Cyclopentasiloxane, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Isopropyl Isostearate, Behentrimmonium Chloride, Amodimethicone, Glycerin, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Parfum, Beer, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Panthenol, Propylene Glycol, Faex, Alcohol Denat., PEG-7 Glyceryl Cocoate, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Geranoil, Alpha-isomethyl lonone

Това е съдържанието на маската за суха и увредена коса. Обещава "ослепителен блясък" благодарение на фитопротеините, подсилена структура и по-здрав външен вид на косата. Описанието твърди, че съдържа бирена мая, витамини и аминокиселини, не съдържа парабени и е дерматологично тестван.

Стана ми интересно и на мен. Ще съм благодарна на коментара на MissNellie или myranovel.  Praynig

Благодаря!  bouquet

# 56
Здравейте момичета.
Имам въпрос за състава на 2 крема за лице . Кой е по-щадящ кожата? Със нормална към суха кожа съм.

Този е за бебета.Защитен крем на БОЧКО.  Пише и,че има УВ-филтри ,но не и колко защитен фактор има.

AQUA,CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE,PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOPROPYL MYRISTATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-15, OLEA EUROPAEA OIL, CETYL DIMETHICONE, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, ZINC OXIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PANTENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, CITRIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYDROXIDE, BHA, BHT , PROPYL GALLATE, DISODIUM EDTA, PARFUM

Този е другия на NIVEA :

AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM , CERA MICROCRISTALLINA, GLYCERIN, LANOLIN, ALCOHOL (EUCERIT) ,PARAFFIN, PANTHENOL,DECYL OLEATE, OCTYLDODECANOL, ALUMINUM STEARATES, CITRIC ACID, MAGNESIUM SULFATE, MAGNESIUM STEARATE, PARFUM, LIMONENE, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, LINALOOL, CITRONELLOL, BENZYL BENZOATE, CINNAMYL ALCOHOL

Какво означава това : BHA,BHT,OLEA EUROPAEA OIL ?

Ще съм ви много благодарна ,ако ми разясните кой от двата крема е по-малко вреден така ако мога да се изразя.     bouquet  

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 13:33 от woman_in_me

# 57
  • София

Здравейте момичета.
Имам въпрос за състава на 2 крема за лице . Кой е по-щадящ кожата? Със нормална към суха кожа съм.

Този е за бебета.Защитен крем на БОЧКО.  Пише и,че има УВ-филтри ,но не и колко защитен фактор има.

AQUA,CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE,PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOPROPYL MYRISTATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-15, OLEA EUROPAEA OIL, CETYL DIMETHICONE, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, ZINC OXIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PANTENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, CITRIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYDROXIDE, BHA, BHT , PROPYL GALLATE, DISODIUM EDTA, PARFUM

Този е другия на NIVEA :

AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM , CERA MICROCRISTALLINA, GLYCERIN, LANOLIN, ALCOHOL (EUCERIT) ,PARAFFIN, PANTHENOL,DECYL OLEATE, OCTYLDODECANOL, ALUMINUM STEARATES, CITRIC ACID, MAGNESIUM SULFATE, MAGNESIUM STEARATE, PARFUM, LIMONENE, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, LINALOOL, CITRONELLOL, BENZYL BENZOATE, CINNAMYL ALCOHOL

Какво означава това : BHA,BHT,OLEA EUROPAEA OIL ?

Ще съм ви много благодарна ,ако ми разясните кой от двата крема е по-малко вреден така ако мога да се изразя.     bouquet 

Olea europaea oil e маслина, BHT и BHA са  консервант да не гранясва кремът. Използват се в хран. индустрия, но има съмнения , че може да имат негативен ефект и да не се усвоят ефективно от организма. Това се отнася до храната, все пак при кремовете е по-различно.
В първия крем ZnO дава УВ ( основно UVA) защита, физична и  ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, хим. филтър. Тенденцията е да се набляга на физични филтри, защото от химичните може да се получи реакция. 
Като гледам, кремът на Нивеа е богат на  восъци, течен парафин; ланолинът е комедогенен.  Това Eucerit излиза като патент на Нивеа, алкохол на ланолина. Глицеринът е евтина съставка, спомага за проникването на  др. съставки, използва се за база в кремове, не е от модерните съставки, но е популярна. Със съставки за гладкост на нанасяне, филмообразуващи и емулгиращи акива : богата парфюмна композиция, при една чувствителна кожа може и да не е добър вариант. Струва ми се базов крем, без модерна активна съставка, койо е овлажнител от типа да пази влагата "да не избяга".
Ще се раздвам да прочета и друго мнение, все пак "по лаически" може да ми убягват съществени неща.. Peace

# 58
Какво е мнението ви за продуктите на Икаров? Имате ли информация за начина на извличане на маслата, химикали, консерванти и т.н.?

# 59
Какво е мнението ви за продуктите на Икаров? Имате ли информация за начина на извличане на маслата, химикали, консерванти и т.н.?
И мен ме вълнува този въпрос, защото ползвам доста от продуктите им! Ако някой е компетентен, моля да отговори!

Общи условия

Активация на акаунт