От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 401
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Какво е мнението ви за продуктите на Икаров? Имате ли информация за начина на извличане на маслата, химикали, консерванти и т.н.?

Нямам информация за начина им на извличане, не съм видяла да дават такава. Всяко масло, което е добито без употреба на химикали и по начин, максимално запазващ полезните му свойства обикновено има тази инфо на опаковката . От личен опит, сравнявайки маслата на Икаров с доста други, които съм ползвала, мога да кажа само, че са определено ниско качествени, доста 'умити', безмислено е да се ползват за мен. + им е само, че са евтини и лесно достъпни.

# 61
Здравейте момичета.
Имам въпрос за състава на 2 крема за лице . Кой е по-щадящ кожата? Със нормална към суха кожа съм.

Този е за бебета.Защитен крем на БОЧКО.  Пише и,че има УВ-филтри ,но не и колко защитен фактор има.

AQUA,CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE,PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOPROPYL MYRISTATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-15, OLEA EUROPAEA OIL, CETYL DIMETHICONE, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, ZINC OXIDE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PANTENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, CITRIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYDROXIDE, BHA, BHT , PROPYL GALLATE, DISODIUM EDTA, PARFUM

Този е другия на NIVEA :

AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM , CERA MICROCRISTALLINA, GLYCERIN, LANOLIN, ALCOHOL (EUCERIT) ,PARAFFIN, PANTHENOL,DECYL OLEATE, OCTYLDODECANOL, ALUMINUM STEARATES, CITRIC ACID, MAGNESIUM SULFATE, MAGNESIUM STEARATE, PARFUM, LIMONENE, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, LINALOOL, CITRONELLOL, BENZYL BENZOATE, CINNAMYL ALCOHOL

Какво означава това : BHA,BHT,OLEA EUROPAEA OIL ?

Ще съм ви много благодарна ,ако ми разясните кой от двата крема е по-малко вреден така ако мога да се изразя.     bouquet  

И двата са доста семпли. Нямат кой знае какви плашещи съставки.Между двата, бих избрала първия за суха кожа, заради маслото и екстракта, но не бих му се доверила за фактор. За апликация са ми под въпрос и двата, доколко ще е приятна и ще попиват бързо. Не разбирам въпроса за по-щадящ кожата, и двата нямат агресивни активки.

Ако те притеснява вредността на кремове за лице, направо може да се насочиш към чисти масла, особено за по-суха кожа.

# 62
И да попитам някой има ли маската за коса на орзен с бира,ако може да напише състава,за да коментираме добър ли е,че е страшно хвалена маската  Praynig

Orzene hair mask

Aqua, Cetearyl alcohol, Cyclopentasiloxane, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Isopropyl Isostearate, Behentrimmonium Chloride, Amodimethicone, Glycerin, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Parfum, Beer, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Panthenol, Propylene Glycol, Faex, Alcohol Denat., PEG-7 Glyceryl Cocoate, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Geranoil, Alpha-isomethyl lonone

Това е съдържанието на маската за суха и увредена коса. Обещава "ослепителен блясък" благодарение на фитопротеините, подсилена структура и по-здрав външен вид на косата. Описанието твърди, че съдържа бирена мая, витамини и аминокиселини, не съдържа парабени и е дерматологично тестван.

Стана ми интересно и на мен. Ще съм благодарна на коментара на MissNellie или myranovel.  Praynig

Благодаря!  bouquet

Редактирано!: Да, има протеин за заздравяване, но не в голямо количество, става евентуално за лека поддръжка в тази област при редовно ползване и напластяване, но за вече увредена коса е недостатъчен за пълно възстановяване. за витамините се майтапят. Има си кондициониращи, но не и масла, които биха я направили доста по-богата маска. Съгласна за блясъка. Да, няма парабени. 

Виждам защо е популярна - като за нисък клас продукт са се постарали малко повече, вложили са неща които реално действат, вместо да омазват само със силикони, което е характерно за продуктите за коса от по-нисък клас. За една коса, която няма терапевтични нужди, т.е. не е по-суха или увредена, с нормален или тънък косъм, ще е подходяща. Аз лично бих я смесвала с малко масла някакви, резултата ще е по-добър. Накратко, приличен продукт за поддръжка или не силно проблемна коса, определено по-добра от много от масовите маски за коса.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 22:45 от MissNellie

# 63
Аз днес разглеждах маските за лице на Христина.В състава пише само каолин + екстракт от лайка (например - има различни) Това добре ли е,само с 2 съставки  Rolling Eyes Дали ще имат изобщо някакъв ефект,какъвто и е да е.Повечето са за мазна кожа уж.

И да попитам някой има ли маската за коса на орзен с бира,ако може да напише състава,за да коментираме добър ли е,че е страшно хвалена маската  Praynig

Като за маска тип глинена, нормален е състава. Въпроса е по-скоро дали каквато там им е цената е измерима със продукта, или е по-удачно просто да си смесваш сама хума с каквото друго искаш да си добавяш. Хумата използвана умерено е много подходяща за мазна кожа  - почиства кожата, премахва излишния себум(като маска 1/седмично), лесна и с ниска себестойност.

# 64
Здравейте на всички Simple Smile Някой запознат ли е дали талкът, който е основа на почти всички пудри за лице вреди по някакъв начин на кожата и трябва ли да го избягваме?

Талк има в много повече продукти от пудрите за лице, много широко използвана съставка е - намира се дори в храна.Директно като вреда на кожата - не, освен ако не се използва в големи количества при кожа, която не е особено мазна и предизвиква пресушаване, но това е просто неправилно подбран продукт.
До мисля 1970те талка не е подлежал на котрол и в резултат на това е било възможно да е примесен със асбест, който е доказан канцероген. Но в наши дни талка подлежи на контрол и одобрения за употреба в козметика не съдържа азбест.
Вредите от талка са изследвани в две основни насоки - канцерогенност при вдишане на частици и във връзка с рак на яйчниците. Иследванията, които са ми известни на мен, заключват че:
- Проблем при вдишване на частици се наблюдава при изключително високи дози само и дробовете(на тестови животни) просто се задръстват с частици, което е невъзможно да се случи при нормална употреба; + в козметиката са удобрени за употреба частици с големина, която не може да премине бариерата на дробовете.
- Връзка между талк и рак на яйчниците не е доказана на този етап.
Като цяло съвета е да се избягва употребата на пудри с талк при бебета (заради вдишванеите частици)  и продукти с талк в областта на гениталиите за всеки случай.
Това е информацията, която ми е известна на мен. Както и за парабените, личния ми съвет е ако сериозно те притеснява въпроса, да се заровиш, да прочетеш няколко изследвания (не статии от женски списания) и сама да извадиш изводи за себе си.

# 65
  • USA
MissNellie благодаря за отговора  bouquet Аз информация търсих преди време, но никъде не намерих нищо притеснително, нищо, което сериозно да ме накара да го избягвам. Но реших да се допитам и тук, понеже в предишните теми за съставките на козметичните продукти, започнати от Софи, четох, че е препоръчително да избягваме талка в грима, но така и не разбрах по каква причина и така...
Благодаря още веднъж, ще се поразтърся още малко и ако отново не стигна доникъде, ще си ползвам и пудри с талк Hug

# 66
и аз мерси за разяснението за маската орзен Simple Smile иначе талка и аз знам,че трябвало да се избягва(именно от тази тема),затова и питах да избягваме ли фдт и пудри с талк,но Мис Нели ми разясни,че не е страшен,тоест да не се притеснявам,ако го има.Трябвало да се избягва за мазна кожа-поне това разбрах. Crazy

# 67
  • русе
здравейте в търсене съм на козметика по щадяща и т.н натурална както за мен така и за дъщерите ми та ми се иска да сменя крем Бочко който все още се налага понякога да ползваме  спряла съм се на една -Алверде ако може мнение за състав и безопастност  на този крем дават го за подсичане

Състав
Aqua, Glycine Soja Oil*, Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Zinc Oxide, Cera Alba*, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Stearyl Beeswax, Behenyl Beeswax, Magnesium Sulfate, Tocopheryl Acetate, Bellis Perennis Extract*, Chamomilla Recutita Extract*, Calendula Officinalis Extract*, Arnica Montana Extract*, Simmondsia Chinensis Oil*, Olea Europaea Oil*, Stearic Acid, Alcohol*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Linalool**, Limonene** Aqua, Glycine Soja Oil *, polyglyceryl 3 рицинолеат, цинковия окис, Cera Alba *, каприлова / капринова триглицеридите, Butyrospermum Parkii Масло, глицерил олеат, хидрогенирано рициново масло, глицерин, пчелен восък на Стеарилов, behenyl пчелен восък, магнезиев сулфат, токоферил ацетат, Bellis Perennis Extract *, Chamomilla recutita Extract *, екстракт от невен, Arnica Montana Extract *, Simmondsia Chinensis масло *, Olea Europaea Oil *, стеаринова киселина, алкохол, токоферол, аскорбил палмитат, Helianthus annuus Seed масло, Parfum ** Linalool **, Limonene **

* ingredients from certified organic agriculture * Съставки от сертифициран земеделие органичен
** from natural essential oils От натурални етерични масла **

Bestandteile Елементи
Wässrig-alkoholischer Gänseblümchenauszug*, Sojaöl*, pflanzlicher Emulgator, Zinkoxid, Bienenwachs*, Triglyceride (pflanzliche Ölmischung), Sheabutter*, Glycerinfettsäureester, Rizinusöl (gehärtet), pflanzliches Glycerin, Bienenwachsester, Magnesiummineral, Vitamin E, Kamillenextrakt*, Calendulaextrakt* (ölig), Arnikaextrakt*, Jojobaöl*, Olivenöl*, pflanzliche Stearinsäure, Vitamin E, Vitamin C, Sonnenblumenöl, Mischung ätherischer Öle** Воден-алкохолно маргаритка екстракт *, соево масло, * зеленчукови емулгиране агент, цинков оксид, пчелен восък *, триглицериди (растителен смес нефт), от шеа масло *, глицеринови мастни киселинни естери, рициново масло (закалени), глицерин зеленчуци, естери, пчелен восък, магнезий, минерална, витамин Е, екстракт от лайка *, невен * (мазна ), * екстракт от арника, масло от жожоба *, зехтин *, растително стеаринова киселина, витамин Е, витамин С, слънчогледово масло, натурални етерични масла **

# 68
Здравейте,
интересува ме дали е добър този състав за маска на коса:

Състав: Aqua (вода), Helianthus annuus * масло (Helianthus annuus (слънчоглед) маслото от семена), cetearyl алкохол, * вода Mentha Piperita (Mentha Piperita (мента) листа вода), глицерин, глицерил стеарат, стеаринова киселина, cetearyl глюкозид, butyrospermum parkii масло * (butyrospermum parkii (Shea) масло, екстракт), токоферол, токоферил ацетат, парфюм (аромат), ксантанова гума, dehydroacetic киселина, бензилов алкохол, натриев бензоат, калиев сорбат, лимонена киселина, CI 77492, силициев диоксид (железен оксид).

пуснах го в преводача, но пак не ми е ясно  Blush
Благодаря предварително.  Simple Smile

# 69
Коя е маската? Фирма? Име?

# 70
Коя е маската? Фирма? Име?

Lovea Shea Butter Nourishing Cream Masque  Simple Smile

Чудя се между нея и Wella Professionals Enrich Moisturising Treatment for Fine to Normal Hair или пък Indola Innova Repair Rinse Off Treatment  Rolling Eyes

# 71
Здравейте,в търсене на натурална козметика попаднах на този шампоан,в състава,на който е отбелязано:
Вода,кокобетаин.репей,коприва,чемерика,лавандула.
Въпроса ми е:възможно ли е това да са всички съставки?Като консистенция е доста гъст,с тревисто зелен цвят и аромат на сапун.

Шампоана е на Krisa G. "Шампоан с чемерика,стимулиращ растежа на косата."

# 72
MissNellie благодаря ти за отговора   bouquet .

Тези кремове са дневни , а вечер използвам маслата на Икаров от 6 месеца , но никакъв ефект не виждам и както ти си писала ефектът им е малко съмнителен. Затова смятам да се насоча към други фирми .

# 73
Здравейте, поствам състава на един крем, от който съм много доволна-крем с чаено дърво на Botanicus.Добър ли е съставът му? На мен ми се отразява много добре, предвид проблемната ми кожа Simple Smile

Състав: Aqua,rose water, sweet almond oil, shea buter, qulnce extract, safflower oil, glycerin, stearic acid, cetearyl alcohol, triethanolamine, melaleuca alternifolia oil, cymbopogon martini oil, boswellia frereana oil, matricaria recultica oil, phenoxyethanol, methilparaben, buttylparaben, geraniol, citronelol, linalool, farnesol.

# 74
potrebitel22 обратното, талка ще е по-удачно да се избягва за суха кожа, защото изсушава допълнително.

mypi1975 , mama&sladurana може ли да пуснете съставите само на английски?

zoar аз си мисля, че не са всички съставки.

woman_in_me  погледни маслата на Балчо и зоя.бг, чувала съм добри отзиви за тях. А докато си намериш нещо подходящо, може и висококачествен зехтин да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт