От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 051
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
 Embarassed Embarassed Embarassed

Аз тотално се зарибих по тези финиши. Особено след като в сайта на shwarzkopf.de има публикуван състава на всички продукти.  Joy          bouquet

# 166
Здравейте Simple SmileБих искала да получа мнение за състава на един шампоан, за който имам добри отзиви , но все пак искам да знам дали цената му (около 50 лв) си заслужава.
аqua, sodium laureath sulfate,sodium laureath 8 sulfate, sodium oleth sulfate, magnesium oleth sulfate, sea salt, equilsetum arvense extract, salvia officinallis extract, propylene glycol, citric acid, melaleauca alterniffolia, citrus sinensis oil, foeniculum vulgare oil, mentha spicata oil, colandrum sativum oil, phenoxyethanol, methilparaben, ethylparaben, butylparaben, d-limonene, linalool, geraniol, citronelol.

Въпреки че не даде име след няколко подканяния: За мен цената е оправдана, има букет от интересни екстракти. В конкретния случай не мисля, че е най-подходящия за нуждите ти, има няколко етерични масла които могат да раздразнят допълнително скалпа. (погледни шампоаните на Чи, повечето са с меки пенители)

# 167
Искам да попитам за състава на следния шампоан-Humus,Sodium chlorid.bronopol,cocoamidpropyl.
betaine.аромат.
Шампоана се казва Avia,с хума е -български,фирма Бредис.

Това пълния състав ли е? Не  ми изглежда като пълен състав. АКо случайно е, евтин, супер изсушаващ, не мога да си представя как се вкарва гребен в косата след употреба. За пръв път виждам бронопол в козметичен продукт. Играе  ролята на консервант, но не е ли токсичен, CI?

# 168
Здравейте Simple SmileБих искала да получа мнение за състава на един шампоан, за който имам добри отзиви , но все пак искам да знам дали цената му (около 50 лв) си заслужава.
аqua, sodium laureath sulfate,sodium laureath 8 sulfate, sodium oleth sulfate, magnesium oleth sulfate, sea salt, equilsetum arvense extract, salvia officinallis extract, propylene glycol, citric acid, melaleauca alterniffolia, citrus sinensis oil, foeniculum vulgare oil, mentha spicata oil, colandrum sativum oil, phenoxyethanol, methilparaben, ethylparaben, butylparaben, d-limonene, linalool, geraniol, citronelol.

Чиста отрова си е за мен. С тези много парабени, пропилен гликол , че и хиляда разновидности на сулфатите- не го взимай

# 169
Искам да попитам за състава на следния шампоан-Humus,Sodium chlorid.bronopol,cocoamidpropyl.
betaine.аромат.
Шампоана се казва Avia,с хума е -български,фирма Бредис.

Това пълния състав ли е? Не  ми изглежда като пълен състав. АКо случайно е, евтин, супер изсушаващ, не мога да си представя как се вкарва гребен в косата след употреба. За пръв път виждам бронопол в козметичен продукт. Играе предполагам ролята на консервант, но не е ли токсичен, CI?
освобождава формалдехид

# 170
Търся мнение за кристал-дезодорант, съставен от ammonium alum. Безопасен ли е?

Моята информация е , че въпроса все още е спорен и няма достатъчно изследвания. Американската асоциация, която контролира тези въпроси задължава производителите да включват надпис на опаковката че хора, които не могат да се освобождават по естествен път от токсини от средата, както и деца, не трябва да използват тези продукти. Но не съм се задълбочавала много.

# 171
Моля за мнение за състава на шампоан. Скалпа ми е много чувствителен и се чуда дали да го взема, не знам как ще се отрази на сухата ми коса. Марката е нова и непозната за мен.
http://zlatnaribka.com/shampoan-za-tretirani-kosi-100-pure-tea-f … -ml-459-3657.html

Ingredients
Tea, Ammonium Lauryl Sulfate, Lauramide DEA, Cocamide DEA, Tetrasodium EDTA, Vitamins B1, B5, Niacin, Biotin, Ethoxydiglycol and Propylene Glycol and Butylene Glycol and Nettle Extract and Yarrow Extract and Coltsfoot Extract and Rosemary Extract and Birch Sap and Clover Blossom Extract and Birch Leaf Extract and Horsetail Extract and Sage Extract and Calcium Pantothenate and Inositol, Fragrance and Citric Acid.,

Откъм пенители е по-мек и по-щадящ за скалпа. Има няколко екстракта от билки, които се смята, че се отразяват добре на косата, като коприва например, но и някой могат да предизвикат раздразване на кожата. Аз бих го пробвала при така описаната ситуация.

# 172
Какво да очаквам от крем със следния състав:
Aqua, cetaceum, beeswax, propolys, honey milk, dimethicone, isopropyl, hydrogenated castor oil, squalene, Matricaria chamomilla extract.
Мисля да го ползвам като нощен, но се притеснявам да не ми запуши порите, с мазна кожа съм. Praynig

Krista G-  Меден крем за лице -http://www.kristag-bg.com/product_info.php?prod_id=29

Много естествени вакси, и тежкото рициново масло - не е подходящ за мазна кожа, и да, комедогенни са. Силиконът запълва порите и малки несъвършенства, и дава приятно кадифено усещане на кожата. Да, прави филм върху кожата, но  реално сравнително малко кожи реагират на него със запушени пори.

# 173
Пак съм аз с един въпрос за спрей на Gliss Kur OIL NUTRITIVE EXPRESS-REPAIR, но с толкова много масла ми стана любопитен.  Embarassed

Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Phenoxyethanol, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, CI 15985, CI 47005

Аууу, наистина, много масла! Ще се усещат само маслата + силикон, като маслата наистина ще се усещат, омекотяващ. Има и кератин и протеин, но просто ще се изгубят в крайния резултат. За коса с тънък нормален косъм, най-вероятно ще идва малко тежък, по-сухи и особено с по-дебел косъм косъм ще го харесат. Не съм съгласна с името, за мен това не е продукт с насоченост заздравяване.

Ще пиша в другата тема за марката.

# 174
 bouquet      bouquet       bouquet

Ще пиша мнение в темата Грижи за косата, за да не спамя тук.

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 19:16 от Анч

# 175
  • София
Някой може ли да ми "разчете" състава на тази маска
Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Glycerin, Octyldodecanol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone, Hydrolyzed Wheat Protein, Methylparaben, Hydrolyzed Vegetable Protein PG Propyl Silanetriol, Fragrance, Diazolidinyl Urea, 2 Bromo 2 Nitropropane 3, Propylparaben, Lactic Acid, Trideceth 12, Saccharomyces Magnesium Ferment, Saccharomyces Silicon Ferment, CI 14700 (Red 4), Linalool, Citral, Coumarin, Hexylcinnamal, Hydroxyisohexl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Butylphenyl Methlyproprional

сега привършвам балсама от серията, който ми допадна и се зачудих дали да не купя маската този път, но от съставките, които скромните ми познания обхващат, няма почти никоя  newsm78

# 176
Може ли да кажеш коя е маската?

# 177
  • София

а това е балсама

# 178
  • Canada
Здравейте!
Ще съм благодарна ако някой коментира този състав:

Water/Aqua/Eau, Glycerin, Dimethicone, Butylene Glycol, Glycereth-26,Isononyl Isononanoate, Lactobacillus/Punica Granatum Fruit Ferment Extract, Ascorbyl Glucoside, Glycolic Acid, Menthyl Lactate, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, PEG-10 Dimethicone, Sodium Hyaluronate, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Cynara Scolymus (Artichoke) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Leaf Extract, Citrus Paradisi Seed Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Carbomer, Sodium Polyacrylate, Xanthan Gum, Mica, Titanium Dioxide, Silica, Ceteth-25, Oleth-10, Charcoal Powder, Pelargonium Graveolens Flower Oil, 1,2-Hexanediol, Tropolone, Potassium Hydroxide.

Интересува ме най-вече дали е удачен избор за дневно ползване при фото чувствителна кожа. Сега, когато слънцето е по-силно наличието на гликолова киселина ме притеснява. От друга страна съставките достатъчно активни ли са за нощна грижа с анти-ейдж действие? Ревюто звучи много обещаващо. Тествах и самият гел от мостра и кожата ми се чувства невероятно с него - свежа, гладка, мека. Но ми се иска да знам какво да очаквам в перспектива. Ето и самият продукт: http://www.sephora.com/revitalizing-black-hydration-gel-P297568?skuId=1379221

# 179
Здавейте и от мен!
Много се радвам, че открих темата.
Много обичам хубава  козметика  Simple Smile.
Смятам, че това се отплаща след време и че така се забавя стареенето.
Но, дали всъщност си купувам нещо качествено е въпрос.
Доверявам се на по- реномирани марки и купувам според възможостите си в момента на покупката.
Преди два дни купих този крем, ако може някой да ми разтълкува и на мен този състав ще бъда много благодарна. С нормална кожа съм. Не е чувствителна, без петна и капиляри. На 38 год. съм.

Binella - age control- caviar day cream:
aqua, izopropyl myristate, paraffinum liquidum (mineral oil), ethylhtxil mrthoxycin namate, petrolatum, clyceril stearate se, sorbitol, acetylated lanolin, tetrahydroxypropyl ethylenediamine, lanolin alcohol, carbomer, potassium cetyl phosphate, hexylene glycol, benzophenone-3, parfum (fragrance) imidazolidinyl urea, pregnenolone acetate, mrthylparabem, propylene glycol, glycerin, propylparaben, fructoce, glucose,hexyl cinnamal, geranoil, hydroxycitronellal, linalool, BHA, coumarin, dextrin, sucrose, urea, hydroxyisohexyl, 3-cyclohexene carooxaldehyde, caviar extract, alanine, aspartic acid, htxyl nicotiane

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 14:38 от Slas

Общи условия

Активация на акаунт