От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 053
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
LUMISKIN - Depigment effect  - Collagena R+M
http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream
"Натурален продукт от ново поколение"  Thinking

INCI Ingredients: Polysorbate 20- Cetyl Hydroxyethylcellulose- Polymethylmethacrylate-, PEG 100 Stearate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol,
тези няма как да са и не са

Тази част от 'натуралността' ми е малко сива. Четох няколко дискусии по въпроса, и ми се стори, че в крайна сметка опира до реторика? -  Caprylyl Glycol, PEG 100 Stearate, Cetyl Hydroxyethylcellulose например казват, че са извлечени от натурални източници. Другата страна контрира, че процеса на извличане и свързване до постигане  на  крайното съединение включва други химикали, което обезмисля твърденията за натуралност. Компаниите се опират на произхода, за да оправдаят етикетите си, противниците на процеса. Правилно ли съм разбрала?

# 151
  • София
linkamalinka име на продукта. Уточни какво имаш предвид под да си заслужава. Не ми изглежда като  състав на шампоан за 5 лв. Но ако търсиш примерно био продукт, или без сулфати , или без парабени, този не е, така че дай малко повече подробности какво точно те интересува.
                                                                                                                                                      MissNellie благодаря ти за бързия отговор! Не търся био , но имам проблемен скалп, бързо се омазнява , сърбежи ,а в същото време на долу по дължината косата ми е суха.  Трябва ми шампоан с който да не си мия косата през ден и да спрат тези сърбежи!!

# 152
MissNellie,   bouquet
Благодаря!

Малко офф, но това спрейче го намерих закътано в един шкаф.  Blush Когато съм го купувала изобщо не съм и мислела, че ще ползвам проф. продукти за коса някога, а и изобщо не съм била наясно коя съставка какво означава и за какво действа.

Наистина няма силно уплътняващо действие, но пък и силиконите не правят косата мека и хвърчаща. Определено ми допадна в комбинация с другите ми финиши.
Онзи ден бях в супера и от чисто любопитство загледах състава и на други финиши на Gliss Kur и определено бих допълнила професионалните с непрофесионални финиши.  Blush В някои има кератин, различните видове протеини и т.н.  Party

# 153
Тази част от 'натуралността' ми е малко сива. Четох няколко дискусии по въпроса, и ми се стори, че в крайна сметка опира до реторика? -  Caprylyl Glycol, PEG 100 Stearate, Cetyl Hydroxyethylcellulose например казват, че са извлечени от натурални източници. Другата страна контрира, че процеса на извличане и свързване до постигане  на  крайното съединение включва други химикали, което обезмисля твърденията за натуралност. Компаниите се опират на произхода, за да оправдаят етикетите си, противниците на процеса. Правилно ли съм разбрала?
Не точно - освен растителен произход, суровините имат точно определени "разрешени химически реакции", и то с неизползване на тежки метали като катализатор. Всяка сертифицираща организация си ги упоменава, но никоя не е съгласна с етоксилирането - ПЕГ-диривати. Каприлил Гликолът си е чисто синтетичен, няма растителна предистория. Та няма как само натуралния източник да е гаранция за еко-то, и не е.

# 154
Искам да попитам за състава на следния шампоан-Humus,Sodium chlorid.bronopol,cocoamidpropyl.
betaine.аромат.
Шампоана се казва Avia,с хума е -български,фирма Бредис.

# 155
  • на терасата
Търся мнение за кристал-дезодорант, съставен от ammonium alum. Безопасен ли е?

# 156
Моля за мнение за състава на шампоан. Скалпа ми е много чувствителен и се чуда дали да го взема, не знам как ще се отрази на сухата ми коса. Марката е нова и непозната за мен.
http://zlatnaribka.com/shampoan-za-tretirani-kosi-100-pure-tea-f … -ml-459-3657.html

Ingredients
Tea, Ammonium Lauryl Sulfate, Lauramide DEA, Cocamide DEA, Tetrasodium EDTA, Vitamins B1, B5, Niacin, Biotin, Ethoxydiglycol and Propylene Glycol and Butylene Glycol and Nettle Extract and Yarrow Extract and Coltsfoot Extract and Rosemary Extract and Birch Sap and Clover Blossom Extract and Birch Leaf Extract and Horsetail Extract and Sage Extract and Calcium Pantothenate and Inositol, Fragrance and Citric Acid.,

# 157
Какво да очаквам от крем със следния състав:
Aqua, cetaceum, beeswax, propolys, honey milk, dimethicone, isopropyl, hydrogenated castor oil, squalene, Matricaria chamomilla extract.
Мисля да го ползвам като нощен, но се притеснявам да не ми запуши порите, с мазна кожа съм. Praynig

Krista G-  Меден крем за лице -http://www.kristag-bg.com/product_info.php?prod_id=29

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 13:11 от undrwater

# 158
Пишете името на продукта, моля.

# 159
  • в 1001-та нощ
Здравейте Simple SmileБих искала да получа мнение за състава на един шампоан, за който имам добри отзиви , но все пак искам да знам дали цената му (около 50 лв) си заслужава.
аqua, sodium laureath sulfate,sodium laureath 8 sulfate, sodium oleth sulfate, magnesium oleth sulfate, sea salt, equilsetum arvense extract, salvia officinallis extract, propylene glycol, citric acid, melaleauca alterniffolia, citrus sinensis oil, foeniculum vulgare oil, mentha spicata oil, colandrum sativum oil, phenoxyethanol, methilparaben, ethylparaben, butylparaben, d-limonene, linalool, geraniol, citronelol.

а кой е продуктът? име? линк?

# 160
Търся мнение за кристал-дезодорант, съставен от ammonium alum. Безопасен ли е?

И аз използвам в момента део кристал и също се интересувам дали е безопасен.

Интересувам се и от околоочния крем на Талодерма, но никъде не мога да намеря съдържание. За съжаление изхвърлих кутийката  Confused

# 161
Пак съм аз с един въпрос за спрей на Gliss Kur OIL NUTRITIVE EXPRESS-REPAIR, но с толкова много масла ми стана любопитен.  Embarassed

Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Phenoxyethanol, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, CI 15985, CI 47005

# 162
Моля за мнение за състава на шампоан. Скалпа ми е много чувствителен и се чуда дали да го взема, не знам как ще се отрази на сухата ми коса. Марката е нова и непозната за мен.
http://zlatnaribka.com/shampoan-za-tretirani-kosi-100-pure-tea-f … -ml-459-3657.html

Ingredients
Tea, Ammonium Lauryl Sulfate, Lauramide DEA, Cocamide DEA, Tetrasodium EDTA, Vitamins B1, B5, Niacin, Biotin, Ethoxydiglycol and Propylene Glycol and Butylene Glycol and Nettle Extract and Yarrow Extract and Coltsfoot Extract and Rosemary Extract and Birch Sap and Clover Blossom Extract and Birch Leaf Extract and Horsetail Extract and Sage Extract and Calcium Pantothenate and Inositol, Fragrance and Citric Acid.,

DEA- доказан канцероген , Пропилен Гликол- на основата на природен газ или петрол, при продължителна употреба води до натрупване в организма и куп проблеми..

Освен това се използва в автомобилния антифриз и бързо прониква в кожата

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 16:57 от karityyy

# 163
CI ясно, мерси за пояснението!

Анч
, има добри продукти в ниския клас определено, просто са малко по-трудни за намиране  Grinning

# 164
Какво да очаквам от крем със следния състав:
Aqua, cetaceum, beeswax, propolys, honey milk, dimethicone, isopropyl, hydrogenated castor oil, squalene, Matricaria chamomilla extract.
Мисля да го ползвам като нощен, но се притеснявам да не ми запуши порите, с мазна кожа съм. Praynig

Krista G-  Меден крем за лице -http://www.kristag-bg.com/product_info.php?prod_id=29
с този диметикон очаквай доста запушена кожа. Диметикона образува тънък филм върху кожата
Beeswax или Е901 - пчелен восък, при някои хора може да предизвика алергии

Общи условия

Активация на акаунт