От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 81 561
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Някой да каже нещо за това ?

# 226
Спрейовете на Глисс вече доста ги коментирахме. Доближават се доста като съставки с изключение на някоя и друга- в едни има коприна, както в този за блясък, в други има колаген, в трети повече протеин, в четвърти масла и т.н. Малко по- назад бяха обсъдени. Мисля, че ще е от полза.

# 227
Напоследък ми се наложи да позачета повече за слънцезащитните кремове, филтрите в тях и т.н, защото трябва да ползвам висока защита, но май се оказва, че заменям едно зло с друго, което не е  никакво решение.
Пример - La Roche Posay - страхотни флуиди, но пълни с алкохол, така силно ми изушиха кожата,ч е почна да се бели и се опъпчих.  Tired
Bioderma - много добри флуиди също, с много по-малко алкохол, някои дори нямат, но защо втората им съставка е Octocrylene, като за този филтър има ограничение за концентрация до 7,5%. Същото нещо и с Avene - втора съставка Octocrylene. ooooh!
Детската слънцезащита е плачевна, май от пет-шест марки в Ремедиум, намерих само една,която няма алкохол.
Единствено Uriage са махнали Octocrylene, като съставка и в Iwostin е в по-малка концентрация, вероятно близка, до позволената.
Защо се продават и са одобрени такива продукти  bash и аз трява да ставам половин химик и да избирам с часове и да харча, като луда, за да попадна на нещо що-годе добро.

# 228
Да не говорим, че факторът SPF е доста объркващо понятие. До неотдавна си мислех, че SPF 30 ме защитава 2 пъти по-добре от SPF 15 например. Да, ама не.

Оказа се, че разликата е едва няколко %. Ето какво казва говорителят на Американската Академия по Дерматология:

“SPF is not a consumer-friendly number,” says Florida dermatologist and American Academy of Dermatology (AAD) spokesman James M. Spencer, MD. “It is logical for someone to think that an SPF of 30 is twice as good as an SPF of 15, and so on, but that is not how it works.”

According to Spencer, an SPF 15 product blocks about 94% of UVB rays, an SPF 30 product blocks 97% of UVB rays, and an SPF 45 product blocks about 98% of rays.

“After that, it just gets silly,” he says.

http://www.webmd.com/healthy-beauty/features/high-spf-sunscreens-are-they-better

Всъщност много по-важно е да се използва крем, който, освен UVB, осигурява и UVA защита, защото UVA лъчите са основен фактор за стареенето. Лично аз от година ползвам само слънцезащитни продукти с минерални филтри, най-вече с цинков оксид, който защитава и срещу двата вида лъчи.
Вярно е, че малко белосват, но са безвредни и много ефективни - дори и с фактор 15 няма почерняване и пигментиране на кожата.

# 229
  • София

Защо се продават и са одобрени такива продукти  bash и аз трява да ставам половин химик и да избирам с часове и да харча, като луда, за да попадна на нещо що-годе добро.

Не знам за голяма компания, която да използва непозволени съставки. Всичко е в концентрацията. Напр. вит. С - има си приемлива концентрация, над която можеш и да си навредиш. От алкохол до алкохол има голяма разлика. Има много безопасни съставки, които са алергени. Комапниите позлват химчини и/ли физични филтри- някои компании ги комбинират, други -само физични, трети -химчини, при тях говорим за стабилизирани и нестабилизирани. Вярно е, че целта е да се минимизират хим.филтри и да се използва физични (ТiO2 не покрива целия спектър - предпазва от UVB, но не и от УВА, които са причината за стареенето и затова се комбинира с ZnO), но проблем може да бъде елегантността на текстурата ( това което хим.филтри лесно преодоляват и се харесват естетически).

За концентрацията на  въпросния Octocrylene открих следното:
Octocrylene has been evaluated by the FDA and is considered safe for use up to 10% in the forumla.  The European Union has allows its use up to 10% in a formula and Health Canada allows a maximum use level of 12%. Оctocrylene helps make formulas more water resistant than titanium dioxide.
In truth, Octocrylene is a more expensive sunscreen and difficult to formulate so formulators stay away from it. (personalcaretruth.com)
Има данни, че е алерген, но не се споменава при каква концентрация. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20644036)
Освен с висока защита избирам продукт и с много добра антирадикалова защита- слънчевите лъчи пряко нямат "вина" за стареенето, но под действие на лъчите се увеличава генерирането на свободни радикали (както и от химичните филтри ) и това много често се подценява като състав на крема, а всички знеем резултата от несправянето с тях.

# 230
Да, в концентрацията е. Но, когато е втората по ред съставка, не мога да повярвам, че е 7% та ако ще най-реномираната компания да ми го твърди.

# 231
  • София
Аз съм ползвала серум на Timeless, в който хиалурновата киселина е втора, след водата , и концентрацията беше ок. 1 %- макс. допустимата търговски. Ако е по-вискока концентрацията, няма да се разтвори във водата. Може един продукт да е първи или втори, и конценрацията му да бъде под 5%- зависи дали ще го позволи дадено изискване, рецептата или естетиката. Peace

# 232
Да, възможно е, дано си права  Wink

# 233
  Здравейте!  Grinning
  Някой тук може ли да оцени ето тези съставки на крем за лице:

Благодаря предварително!   bouquet

# 234
Пропилен Гликола запушва ли порите? И ако може да ми кажете в този състав има ли нещо притеснително или опасно: http://www.cocooncenter.co.uk/Planter-s-Hyaluronic-Acid-Anti-Age … am-50ml!8525.html?

CI ми беше писал, че е много добър продукт и с прекрасен афтърфийл, благодаря за това, но аз не бях питала за опасните съставки?

А също имам и една друга главоблъсканица: за микронизирания и немикронизирания цинков оксид и титаниев диоксид? Дали микронизираните, използвани в кремове, са опасни? За немикронизираните знам, че са безопасни, но пък стоят много тежко и мазно, и бяло върху кожата.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 12:26 от lawless

# 235
Всъщност много по-важно е да се използва крем, който, освен UVB, осигурява и UVA защита, защото UVA лъчите са основен фактор за стареенето. Лично аз от година ползвам само слънцезащитни продукти с минерални филтри, най-вече с цинков оксид, който защитава и срещу двата вида лъчи.
Вярно е, че малко белосват, но са безвредни и много ефективни - дори и с фактор 15 няма почерняване и пигментиране на кожата.

Би ли споделила кои кремове ползваш, аз търся точно това - да предпазва от стареене кожата, пигментация и почерняване, харесвам си бялата кожа. Досега все 50+ фактор ползвам, но изобщо не действат #Cussing out Sad

# 236

Здравейте, можете ли да ми кажете дали си струват двата шампоана, и кой според вас всъщност е по-добър? Косата ми е нормална-към-суха, здрава и без цъфтежи. Шампоаните са био, първият е на Уртекрам, а втория е на Бентли Органик. Аз ползвам от известно време шампоан на Санте за обем, но косата ми страшно се сплъстява от него...стои като неизмита някак, не знам защо.

Благодаря ви предварително  bouquet Hug

International list of ingredients (INCI): Aqua, sodium coco-sulfate, coco-glucoside, aloe barbadensis gel*, betula alba leaf extract*, juglans regia leaf extract*, glycerine, glyceryl oleate, cocoglycerides, sodium chloride, glyceryl caprylate, lysolecithin, xanthan gum, hydrolyzed jojoba esters, citric acid, perfum, citral, limonene, linalool, chitosan, tocopheryl acetate.

Състав: Aqua (Water), Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Passiflora Incarnata (Passion Flower) Flower Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil*, Alcohol Denat*, Limonene*, Linalool*, Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Extract, Citrus Tangerina (Tangerine) Fruit Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Citric Acid

Доколкото ми стигат познанията, и двата шампоана са натурални (за био вече сертикатите трябва да се видят) - с изчистен състав. Втория ми харесва повече, повече екстракти, масла, но пенителя е мек, така че не мога да кажа дали ще си доволна от степента на измиване. Първият е по-беден, мисля, че е по-неподходящ за клоняща към суха коса. Н

# 237
Една приятелка ме помоли да попитам за този спрей за коса. http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glisskur/bg/bg/home/products-sol … -conditioner.html

Състав
Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Hydrolyzed Silk, Sericin, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Limonene, Phenoxyethanol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Linalool, CI 17200

Благодаря предварително!

Анч е права, повечето от тези спрейове са на една база + някаква по-спец добавка и не се различават много. СИликони, масло, въпросната коприна и малко кератин. Ще се усеща като омекотяващ.

# 238

Пусни състав. Темата за общи мнения е друга.

# 239
  Здравейте!  Grinning
  Някой тук може ли да оцени ето тези съставки на крем за лице:

Благодаря предварително!   bouquet

Име на продукта, моля.

На мен ми харесва! Определено изчистен натурален състав, постарали са се - масла, екстракти, хиларуонова киселина, Кю10, скуалан (или там както се казва на БГ). Алкохола и восъка можеше и да ги пропуснат, но не мисля, че на фона на всичко останало ще са сериозен проблем.
Крема е с  реално антиейдж действие и подходящ за по-суха кожа. За мен консистенцията ще е под въпрос, възможно е да е по-тежък и мазен.

Общи условия

Активация на акаунт