От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм на вълна охлюви, че си имам разни ранички и следи от такива за заличаване. Ползвам като нощен крем Белекс, който случайно видях в една аптека http://www.fortex.bg/bg/products/belex И сама виждам, че консервантите не са от най-добрите. И зад този парфюм кой знае какво стои. Моля за мнение "читав" ли е, понеже виждам, че има положително действие при мен и ми се иска да продължа с него.
Съставът му е: Aqua, Helix Aspersa Snail Extract, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Chlorella vulgaris extract, Acrylates/C 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Parfum, Allantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

# 646
Здравейте,бих искала да попитам за този крем дали има оклузивно действие и дали би повлиял положително в/у кожа склонна към акне.За кремът мога да кажа ,че е много приятен като текстура,попива веднага,има мат ефект(с мазна кожа съм).
Antipodes ,Rejoice light facial cream:Ingredients (INCI): Aqua,lavendula angustifolia (lavender) water, xanthan Gum, butyrospermum parkii (shea) butter, rosa canina ( rosehip) oil, persea gratissima (avocado) oil, squalene, macadamia ternifolia (macadamia) nut oil, cetearyl alcohol & wheat straw glycosides, simmondsia chinensis (jojoba) oil, tocopherol (vitamin E), fragrance, leptospermum scoparium (manuka) oil.

Не съм специалист, но от това, което съм изчела досега, мисля, че е много добър крем. Единствената консервираща съставка, която виждам, е маслото от жожоба. Интересно. Можеш ли да споделиш откъде го купи. И аз съм с мазна кожа, която не понася глицерин (невероятно, но факт), а в почти всички кремове той е с висока концентрация  Sad.

# 647
sladkarka,здравей Simple Smile
Аз живея в Италия,кремът е купен online от италиански сайт,цената му е 30 евро.
Марката е от Нова Зеланда,ако те интересува ще ти пиша на лични Wink

# 648
Здравейте,бих искала да попитам за този крем дали има оклузивно действие и дали би повлиял положително в/у кожа склонна към акне.За кремът мога да кажа ,че е много приятен като текстура,попива веднага,има мат ефект(с мазна кожа съм).
Antipodes ,Rejoice light facial cream:Ingredients (INCI): Aqua,lavendula angustifolia (lavender) water, xanthan Gum, butyrospermum parkii (shea) butter, rosa canina ( rosehip) oil, persea gratissima (avocado) oil, squalene, macadamia ternifolia (macadamia) nut oil, cetearyl alcohol & wheat straw glycosides, simmondsia chinensis (jojoba) oil, tocopherol (vitamin E), fragrance, leptospermum scoparium (manuka) oil.

Не съм специалист, но от това, което съм изчела досега, мисля, че е много добър крем. Единствената консервираща съставка, която виждам, е маслото от жожоба. Интересно. Можеш ли да споделиш откъде го купи. И аз съм с мазна кожа, която не понася глицерин (невероятно, но факт), а в почти всички кремове той е с висока концентрация  Sad.
leptospermum scoparium (manuka) oil.

# 649

Не съм специалист, но от това, което съм изчела досега, мисля, че е много добър крем. Единствената консервираща съставка, която виждам, е маслото от жожоба. Интересно. Можеш ли да споделиш откъде го купи. И аз съм с мазна кожа, която не понася глицерин (невероятно, но факт), а в почти всички кремове той е с висока концентрация  Sad.

CI, искаш да кажеш, че маслото от манука също е консервиращо ли? Или, че е подходящо за мазна кожа? Кремът ми се вижда лек, въпреки маслата, защото, вероятно, те са в неголямо количество. Съдя за това поради сгъстителя (xantan gum), който е веднага след водата. Но това е лаишко мнение, естествено Blush

MAGNOLIA, не ми се поръчва от нета, а и скоро не ми се очертава пътуване   bouquet

# 650

Не съм специалист, но от това, което съм изчела досега, мисля, че е много добър крем. Единствената консервираща съставка, която виждам, е маслото от жожоба. Интересно. Можеш ли да споделиш откъде го купи. И аз съм с мазна кожа, която не понася глицерин (невероятно, но факт), а в почти всички кремове той е с висока концентрация  Sad.

CI, искаш да кажеш, че маслото от манука също е консервиращо ли? Или, че е подходящо за мазна кожа? Кремът ми се вижда лек, въпреки маслата, защото, вероятно, те са в неголямо количество. Съдя за това поради сгъстителя (xantan gum), който е веднага след водата. Но това е лаишко мнение, естествено Blush

MAGNOLIA, не ми се поръчва от нета, а и скоро не ми се очертава пътуване   bouquet
маслото жожоба не е в никакъв случай с консервиращо действие, но е много трайно. На мануката се приписват подобни, но само с него не може да се постигне добра микробиална чистота. Консерванта е скрит в този инградиент: fragrance

# 651
  • Варна
Искам да попитам, каква е разликата между минералното масло и петролатума? Винаги съм смятала, че това е едно и също, а също, че е и доста евтина съставка.
Поводът за въпроса ми е ето този състав:
Ingredients:  Water, Hydrogenated Polydecene, Mineral Oil, Glycerin, Petrolatum, Butylene Glycol, Paraffin, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Glyceryl Oleate, Squalane, Glyceryl Oleate, Sodium Glutamate, Sodium PCA, Dipropylene Glycol, Beeswax, Microcrystalline Wax, Polyethylene, Methylparaben, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Fragrance, Trisodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Alcohol, Tocopherol, Iron Oxides (CI 77492), Butylphenyl Methylpropional, Sapindus Mukurossi Peel Extract, Limonene, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Uncaria Gambir Extract, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Sanguisorba Officinals Root Extract, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydroxyproline, Iron Oxides (CI 77491), Chlorella Vulgaris Extract, BHT.

Кремът е на Шисейдо, марка, която винаги съм смятала за иновативна и солидна, ако мога така да се изразя. Изненадана съм от първия ред съставки - това е евтино и ... гадно. Другият ми въпрос е, какво налага наличието на железен оксид в крема /това не е ли оцветяваща съставка?/ и то в двете му разновидности?

Това е кремът
Скрит текст:

# 652
  • на терасата
Приятно ми е - Богиня!, много евтини съставки, наистина, за маса на крема. Ще чакам с любопитство мнението на професионалистите!

# 653
  • София
Като сме на вълна Шисейдо, да попитам и аз за този състав  Blush

Bio-Performance Advanced Super Revitalizing Cream

Water, Glycerin, Cyclomethicone, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetyl Octanoate, Squalane, Dimethicone Copolyol, Disteardimonium Hectorite, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, PEG-150, Mortierella Oil, Phytosteryl Macadamiate, Tocopheryl Acetate, Stearyl Glycyrrhetinate, Arginine HCI, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Glutamate, Disodium Adenosine Triphosphate, Saccharomyces Lysate Extract, Sodium Acetylated Hyaluronate, Rosa Roxburghii Extract, Octyl Methoxycinnamate, Agar, Sodium Hexametaphosphate, Trisodium EDTA, Tocopherol, BHT, Ethylparaben, Butylparaben, Methylparaben, Fragrance, Iron Oxides.

Парабените не ме притесняват, защото очевидно са минимални количества (а и за мен е малко преекспонирана драмата с тия парабени, но това е друга тема), но нещо друго нередно има ли в състава? В дългосрочен план какво мога да очаквам?

Мерси предварително   bouquet

# 654
  • в 1001-та нощ
Скрит текст:
Искам да попитам, каква е разликата между минералното масло и петролатума? Винаги съм смятала, че това е едно и също, а също, че е и доста евтина съставка.
Ingredients:  Water, Hydrogenated Polydecene, Mineral Oil, Glycerin, Petrolatum, Butylene Glycol, Paraffin, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Glyceryl Oleate, Squalane, Glyceryl Oleate, Sodium Glutamate, Sodium PCA, Dipropylene Glycol, Beeswax, Microcrystalline Wax, Polyethylene, Methylparaben, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Fragrance, Trisodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Alcohol, Tocopherol, Iron Oxides (CI 77492), Butylphenyl Methylpropional, Sapindus Mukurossi Peel Extract, Limonene, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Uncaria Gambir Extract, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Sanguisorba Officinals Root Extract, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydroxyproline, Iron Oxides (CI 77491), Chlorella Vulgaris Extract, BHT.

Кремът е на Шисейдо, марка, която винаги съм смятала за иновативна и солидна, ако мога така да се изразя. Изненадана съм от първия ред съставки - това е евтино и ... гадно. Другият ми въпрос е, какво налага наличието на железен оксид в крема /това не е ли оцветяваща съставка?/ и то в двете му разновидности?

Това е кремът
Скрит текст:

преди време ползвах емулсията от серията  ooooh! отвратително беше ... реших, че просто с мен не се сработва  Rolling Eyes

изобщо не смея да ползвам друг продукт на марката  Peace

# 655
Знам, че сигурно се включвам много неподготвена.
Но попаднах на тази статия: https://sites.google.com/site/ovuchkovao/top-10-na-naj-opasnite- … vki-v-kozmetikata

след като търсех информация за козметични съставки, предизвикващи сърбеж. От години вече се боря със сърбяща кожа особено в горната част на тялото, която явно без да искам третирам по-усърдно като се мия или мажа. Установих, че почти всички продукти, които ползвам са пълни с горепосочените съставки.

С какво да се мия и мажа тогава. Кои марки са доказано безвредни в това отношение?

# 656
  • в 1001-та нощ
аз има такъв проблем само от продуктите на Fa, съдържат нещо, което не ми понася  Cry

преди години ми се беше получило - независимо от продукта, дерматолога каза "отслабен кожен имунитет", изписа ми вит.Е, витамини и каза - да не се къпя всеки ден и по-често - докато се успокои кожата  Peace в интерес на истината ми мина  Peace

# 657
Благодаря за съвета, Алена.
Ами уж пробвам да сменям продуктите, вчера например със сапун Дав се къпах, и с един мазничък ексфолиант се изтърках, но в тая жега не мога да не се къпя всеки ден. Ще започне да ме сърби от полепналия прах иначе.

# 658
  • в 1001-та нощ
ще ти пиша на лични  Peace

# 659
Скрит текст:

Това е кремът
Скрит текст:

преди време ползвах емулсията от серията  ooooh! отвратително беше ... реших, че просто с мен не се сработва  Rolling Eyes

изобщо не смея да ползвам друг продукт на марката  Peace
Вазелинът и парафинът са изключително ценни за хора с много суха кожа. Да не кажа незаменими. Но в случая не е така, и наистина е странно за продукт около очи.

Общи условия

Активация на акаунт