От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 136
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Знам, че сигурно се включвам много неподготвена.
Но попаднах на тази статия: https://sites.google.com/site/ovuchkovao/top-10-na-naj-opasnite- … vki-v-kozmetikata

след като търсех информация за козметични съставки, предизвикващи сърбеж. От години вече се боря със сърбяща кожа особено в горната част на тялото, която явно без да искам третирам по-усърдно като се мия или мажа. Установих, че почти всички продукти, които ползвам са пълни с горепосочените съставки.

С какво да се мия и мажа тогава. Кои марки са доказано безвредни в това отношение?
нонсенс е този списък.
Единствено е вярно, че СЛЕС причинява дехидратация и дразнене на кожата след къпане, поради силно премиващия си ефект - така се премахва голяма част от кожния себум.

# 661
Здравейте! Записвам се да следя темата, ако "изпадне" нещо с добър състав, против бръчки за възраст 30+, за суха кожа и да не е на много висока цена.  Laughing
ПОследно време пробвах няколко крема против бръчки от масовата козметика и такова подуване на очите направих, че не може да ми мине вече 2 седмици, започнах да пия и противоалергични, но няма ефект засега. Може би направих грешка, защото след като спрях кремовете (по препоръка на лекар) и клепачите ми започнаха да спадат, реших да взема пак крем против бръчки на една нова у нас марка (Mixa). Преди това ползвах техни бебешки продукти и бях доволна, но като че ли с тия кремове против бръчки не мога да се погодя. Сега очите ми така се подуха от този крем, че не ми спадат и през деня (преди ми спадаха през деня). ИЗхвърлила съм опаковката, затова не мога да напиша състава, но като че ли имам проблем със всички кремове против бръчки. А този го пишат, че е за алергична кожа, съставен под лекарски контрол, но до сега купувах все кремове уж за чувствителна и алергична кожа и никой не ми понесе.  Confused Иска ми се да си взема някакъв крем с анти-ейдж действие, който да не ми причинява такива проблеми. МИналата година си взимах на АЛверде - от него не съм имала проблеми, но ми беше прекалено лек дори и за лятото. КОжата ми е суха, а сега като не я мажа с кремове, стана още по-суха. Не знам вече с какво да я мажа. Някакви препоръки за качествен крем с противостареещо действие, ориентирано към първите признаци на стереене - за над 30 години, за суха или много суха кожа?  Rolling Eyes
Не знам дали питането ми е за тук, но реших и тук да попитам, има вероятност да изскочи нещо по-качествено, знам ли...  Rolling Eyes

# 662
  • София
HAPPY_QUEEN, наистина не е тук мястото, но аз навсякъде и на всичките си познати горещо препоръчвам крем Red Out на Phytocode, както и всички продукти на марката за лице.

Спечелиха и трета награда за най-иновативен натурален продукт.  Simple Smile  И дават тестери.

Извинявам се за спама.  Blush

# 663
  • на терасата
HAPPY_QUEEN, вземи си тестери за антиейдж кремовете на Фитокод, хубави са. Другото, което ползвам е на Алверде антиейдж с Годжи бери - нощния, а за сухата ми кожа прекрасен е на Алверде с авокадо. Може да ти се стори много мазен, но аз го разтривам между дланите си и само допирам дланите до лицето и шията, не мажа. След 10 мин може да си попиеш остатъците със салфетка. Чудесен нощен крем.

# 664
Да споделя и аз тук Stopползвам еколаген на орифлейм вече 8години редовно и съм доволна...въпреки ,че точно пък бръчките няма как да си ги спрем на 100 процента ама все пак  LaughingОтносно алергиите например същият този еколаген има и за околоочния контур крем обаче при мен  даде хиперчувствителност със зачервяване на кожата около очите и болезненост!Смятам ,че е добре при алергии да се направи едно тестуване и конкретно да се определи съставката която ви дразни!Те дерматолозите си знаят работата newsm78!

# 665
Много благодаря за бързите отговори!   bouquet
Прегледах сайта на Фитокод, но не намерих точно такъв продукт, който ми трябва - за суха кожа противостареещ, за жени над 30 години. Обикновено кремовете против бръчки бяха за жени над 35 години (на 31 съм), а имаше един анти ейдж, на който нямаше възраст, но пишеше, че е за мазна кожа. А моята е доста суха вече.
Ще пробвам този на АЛверде, за който рак-щрак пише, че е по-мазен. Миналото лято си взимах крема с годжи бери, но ми беше прекалено лек - все едно нищо не бях мазала. После си взех нощния им крем за чувствителна кожа, но и той ми беше прекалено лек, затова се отказах от тази марка. ПОмислих, че всичките им кремчета са такива леки, по-подходящи за мазна или смесена кожа. Но щом казваш, че този с авокадото е мазен, задължително ще го пробвам - на мен точно такъв ми трябва, за нощен крем. Благодаря!   bouquet

Смятам ,че е добре при алергии да се направи едно тестуване и конкретно да се определи съставката която ви дразни!Те дерматолозите си знаят работата newsm78!
Много добър съвет! Моята алергия все още я боря и тъй като вече съм хвърлила опаковките на кремовете, към които съм проявила реакция, е много трудно да се открият съставките. Но предполагам, че е някоя, свързана със стареенето и анти-ейдж ефекта, тъй като преди това не съм имала такива реакции към кремове.   33uu Засега съм на антиалергични и посещавам 2-ма лекаря - очен и личната, но не са ме пратили все още на алерголог или дерматолог. Ще видим как ще потръгнат нещата до края на месеца.  Rolling Eyes Очната ми каза, че нощните кремове са много силни и по-добре да ги спра засега, но пък без никаква хидратация имам чувството, че кожата ми ще стане на хартия.  Confused

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 16:33 от HAPPY_QUEEN

# 666
Майка ми имаше кожна алергия и обиколи много дерматолози ,като всеки изписваше разни медикаменти някои от които ги правеха в аптеката на място.Нещата се влошиха вместо да се подобрят.Накрая я заведох в МУПловдив в катедрата по дерматология.Направиха и тестуване за алергия ,тъй като присъствах ,че тя е много страхлива мога да кажа какво представляваше теста.Това беше една доста дълга лента ,правоъгълна с отвори ,която залепиха на гърба и.Въобще не болеше и след това отиде да отчетат резултата когато и казаха.Оказа се ,че е алергична към ланолин който присъствал в доста от кремовете които са и назначавали.Изписаха и да се маже с крем для рук!!!!!!!!!!Тя се шашна какви са тия доктори ,дали не се подиграват с нея ,ама се маза.....и взе че и мина!Дерматолозите не тестуват към даден крем дали сте алергични ,те си имат набор от алергени и си го тестват!Има си изисквания преди тестуването ,но да не им се намесваме идете на специалист Hugняма как иначе!

# 667
Благодаря ти, ctefani! ИНформацията, която даде, ми е много полезна! Малко сме встрани от темата, но мисля че информацията би могла да е от полза за някои като мен. Интересно, че аз до момента не съм проявявала такива алергични реакции към кремове. До сега само са ми щипкали, примерно, или са ми излизали пъпки. За пръв път почнаха да ми се подуват очите откакто почнах да се мажа с кремове против бръчки. А най-интересното е, че през деня очите ми спадат, само през нощта се подуват. Минах изследвания кръв-урина и се оказа, че всичко е наред. И на мен подуването ми се влошава откакто пия противоалергични. Пловдив ми е далече, но ако се наложи, може и до там да стигнем.  Rolling Eyes Благодаря за инфото!   bouquet АКо не се оправи положението до края на месеца, може и до там да стигнем. Ако всичко мине успешно, поне ще знам коя съставка да избягвам.  Grinning

# 668
Добър ли е съставът на този продукт /'Visionnaire [LR 2412 4%]' Advanced Skin Corrector, Lancome/:

"Ingredients
Aqua / Water / Eau, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Alcohol Denat., Sodium Tetrahydrojasmonate, Dipropylene Glycol, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Polysilicone-11, Dimethicone, Bis-Peg/Ppg-16/16 Peg/Ppg-16/16 Dimethicone, Polymethyl Methacrylate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Ci 77891 / Titanium Dioxide, Mica, Sodium Hyaluronate, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Adenosine, Argilla / Magnesium Aluminum Silicate, Dimethiconol, Caprylic/Capric Triglyceride, Disodium Edta, Tetrahydrojasmonic Acid, Citronellol, Inulin Lauryl Carbamate, Parfum / Fragrance"

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 07:40 от alex_jp

# 669
  • най-шареното място
Подкрепям мнението горе за Alverde. Годжибери е наистина мазен, но ефекта се усеща, а дозата се регулира.

# 670
Подкрепям мнението горе за Alverde. Годжибери е наистина мазен, но ефекта се усеща, а дозата се регулира.
ИЗвинявай, би ли ми казала за кой Годжибери говориш? Аз си бях взела нощния крем и той хич не ми беше мазен. ДА не би да имаш предвид флуида (щом дозата се регулира?  newsm78) - той по-мазен ли е от нощния крем?
Скрит текст:

# 671
  • София
Момичета, има отделна тема за кремове за лице - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=648086.705

Нека не разводняваме тази, защото и без друго половината запитвания остават без отговор, назад из страниците  Peace

# 672
  • най-шареното място
Още не съм прочела всичко и се чудя коментирали ли сте титаниевия диоксид.
Ако да, ще помоля за насока в коя тема.
Срещам минерални продукти с вероятно високо съдържание под форма на прах, а тук-там видях да се споменава токсичност. В същото време се срещат и рецепти за беопасен sunscreen точно с него.

ПП Днес ми попадна това: http://www.particleandfibretoxicology.com/content/10/1/15

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 17:29 от арт мама

# 673
Този околоочен крем ме заинтригува,но незнам какво да очаквам ?
Заслужава ли си цената от 30 евро или не?
Дали ще е ефикасен срещу подпухналост и тъмни кръгове(аххх,вечният въпрос Mr. Green)?
Използвам други продукти на същата марка и за сега не са ме разочаровали.
Бих искала и вашето мнение Grinning
Antipodes ,kiwi seed oil eye cream:Aqua, persea gratissima (avocado) oil, Glycerin, Cetearyl alcohol, cretearyl alcohol, cetearyl wheat straw glycosides, steraic adic (vegetable), glyceryl stearate, tocopherol (Vitamin E), daucus carota sativa (carrot) oil, actinidia chinensis (kiwifruit seed) oil, borago officinalis (borage) oil, gluconolactone, 0.37 sodium benzoate, 0.12 calcium gluconate 0.01, vitis vinifera (Vinanza Grape grapeseed) extract

# 674
Този околоочен крем ме заинтригува,но незнам какво да очаквам ?
Заслужава ли си цената от 30 евро или не?
Дали ще е ефикасен срещу подпухналост и тъмни кръгове(аххх,вечният въпрос Mr. Green)?
Използвам други продукти на същата марка и за сега не са ме разочаровали.
Бих искала и вашето мнение Grinning
Antipodes ,kiwi seed oil eye cream:Aqua, persea gratissima (avocado) oil, Glycerin, Cetearyl alcohol, cretearyl alcohol, cetearyl wheat straw glycosides, steraic adic (vegetable), glyceryl stearate, tocopherol (Vitamin E), daucus carota sativa (carrot) oil, actinidia chinensis (kiwifruit seed) oil, borago officinalis (borage) oil, gluconolactone, 0.37 sodium benzoate, 0.12 calcium gluconate 0.01, vitis vinifera (Vinanza Grape grapeseed) extract
и 3 лева не заслужава това

Общи условия

Активация на акаунт