Дядо Коледа подаръците стяга за Февруарското човече!- Тема 24

• 30 504
  • 697
  •   1
Отговори
# 465
*Дейзи* , аз като съм била бебе, всеки зъб ми е избивал с разтройство и температура- горката ми майка. Много е възможно да е от това.
Лори, Лорис пие вода мнооого малко, направо се чудя какво да го правя. Ако изпие 200 мл. си е цяло чудо. Иначе сок ако му дам, особено ако е прясно изцеден, може да изпие 200 мл. на екс. Гледам да не му давам често сок, за да не свиква, но като не ще вода... то и аз не пия вода Blush ето на кой се е метнал.
happy-mamma , май само аз не ти честитих преместването Embarassed Веднага се поправям- дано новият ви дом да е изпълнен с много смях и семейно щастие Hug

Вчера се учудих какво е научило моето дете без никой да му показва newsm78 Храня го и гледам, че не гълта и му казвам: "Дай мама да види дали си преглътнал" и той си отваря широко устата Laughing Днес го пробвам пак, да не би да е било случайно и пак си отваря устата, откъде го знае това Laughing Много ми е интересен, имам чувството, че разбира всяка моя дума, освен когато му казвам да ме слуша - тогава явно не разбира Mr. Green

Преди малко приключих и с правенето на едните сладки, остават още едни, които ще правя тия дни...а още не съм украсила Tired
Лека на всички Hug

# 466
Днес за 4-ти път станах леля на принцеса. Почерпете за нейно здраве.

Дейзи,  Hug Hug Hug Баба се размина с операцията, вече си е вкъщи. Венци,вече не вдига високата темп, с обрив си е, продължаваме АБ...

# 467
Здравейте и от нас.
Цял ден сме без интернет и чак сега успях да  уцеля да седна и да има нет.
Лори и Марти така пляска  на моменти,едната му ръчичка е на юмруче.
Много хареса Марти песничката. Mr. Green
Вода пие има няма 200мл. и отделно вече млякото е 410 мл.
Дейзи взимам си от шоколадовия мус,че ми е много любим и ми текнаха лигите. eat
Всички болнички да оздравяват бързо.
Честити месечинки от близките дни и на всички с повод.  bouquet
adi_v4 да е жива и здрава племеницата ти.  bouquet
happy-mamma  да ви е честит новия дом и само хубави моменти от тук на татък.

# 468
Привет!!  Hug

Честит дом на Хепи!
Браво и за добрите новини от Мим.

Палчета за Пчеличката и Бобърски!

Вода пие 150/200 мл и 720 мл АМ

Аз днес опаковам подаръци и ги слагам под елхата. Дано да оцелеят. В петък сме при свекър ми. Бъдни вечер сме си я запазили за нас. Нямам идея какво ще готвя. На Коледа след като си отворим нашите подаръци изчезваме при свекървата и сие и в понеделник сме обратно вкъщи. Усещам , че много ще се дебелее , но не мога да се спра  Twisted Evil .. Дребният май май ще получи прекалено много подаръци и не знам къде ще складирам всички  ooooh!  Иначе ми е много коледно вече. Вчера дреб заспа в колата и ние решихме да гледаме коледните украси на хората  Blush Много свежи светлини и надуваеми дядо коледовци. Нямам търпение малкият да порасне и да може да осъзнава какво всъщност е Коледа.

Не се сещам за нищо друго незначително, така че спирам  Laughing

Поправка. Ади, честита племеница! Да е здраво и палаво детенце! ( искам пък  и аз момиченце)

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 22:15 от lena1

# 469
Хепи, честито ви преместване, само хубави емоции в новия дом. За Рим и аз завидях  Sunglasses

Мим, браво за добрите новини!

Ади, честита племенница, да е жива и здрава и много послушна Simple Smile

Дейзи, нямам 2 деца, но ще ти споделя какво каза док. на Краси предния път(тогава имаше дрис) и сега, когато е със сополи (нищо друго освен сополи), а нали някои мами също споделят вероятна причина за сополите зъбоникнене. Док. е с много добра репутация в града и е доста ангажиран, не бърза с антибиотици и т.н. (не е ЛЛ- на частно ходим там). Та думите бяха, че "Няма такова животно сопол или дрис от збоникнене" и още " Носът и ушите също растат, защо няма сополи от тях?"  Т.е. както е казалаХепи- имунитетът спада и от там вирусчетата почват да работят по-здраво и да се проявяват.

Вода- 80- 140 мл (максимума) Май най-малко вода пие тая Красимирка.

Бобо има страшна шапка  Heart Eyes

# 470
Ади, честита племенница, ах как се зарадвах Hug Grinning
Бенджи, аз като казах, че Лорис ако изпие 200 мл. си е цяло чудо, имах предвид точно това. Обикновено изпива по 100-на мл. Така че не сте единствени Mr. Green

# 471
  • Варна, морето, сините вълни...
ЛОрии  Hug много яка песничка, за Мони не знам, но мама много я хареса, утре ще му я пея  Whistling

МОни пие много малко вода, сок не пие (не давам де), аз и не го насилвам понякога забравям да му давам вода  Embarassed айде спирам че ще се чудите как ме оставят да го гледам това дете...

МИм радвам се че вече сте ОК  Hug

Мони днес цял ден се пуска и прави по 2-3 крачки и се хваща някъде или пада, милото чак ми жал като го гледам с какво желание се пуска и иска да ходи, но е леко некоординиран още  Crazy

А честито на леля Ади   bouquet Ама не разбрах от една жела ли са тези 4рите  Whistling (срам не срам питах)

# 472
Миме, "жена" ли имаш предвид?  Mr. Green Ако е това - не. Имам две сестри, и двете вече с по 2 деца. Всичките момичета.  Heart Eyes

Бенджи, незнам дали има такова животно- но факт,че баткото ми извади всички зъби със сополи- тръгнеше ли зъб-текваха сополи- избиеше ли- спираха...
Мим, радвам се че сте добре! И че на бати зъбките са здрави!
Дейзи, за дрискането- незнам...така зъби не сме вадили.
Вода- около 200мл за 2 дена,значи по около 100 и това ме радва. До миналия месец грам не пиеше.

# 473
Напълно съм съгласна с Бенджи за сополите, температурата и т.н, съчетано със зъбоникненето. Между другото нашите бургаски " величия" споделят същото. Като една майка, с която излизаме се успокоява че детето вдигнало висока температура и понеже докторката нищо не открила като го прегледала е то значи е зъби!!! Е да ок, ама зъби, зъби колко да са зъби след като излизат след два месеца!  newsm78
Било си е някаква инфекция....нямаща ама нищо общо със зъбите.
Днес  понеже се притесних, че изоставям с гърнето сложих Ани да "мъти"  Laughing но естествено не постигнах никакъв успех, освен може би че я стресирах и не свърши нищо до обяд  ooooh!
Как ще се учим незнам, то беше едно ставане и сядане  hahaha
За водата - аз си мислех, че пие много то се оказа много малко спрямо другите #Crazy около 150 мл.
а пък млякото  - адаптираното, ако има един чалъм да го спрем напълно ще  е добре  Peace - засега пием вечер само по 100 ама давам и кърма  newsm78
Честито на мамчето за новия дом да са много щастливи  и да се обичат в него! Hug

# 474
Ади, честита племеница, жива и здрава да ви е  Hug Да ти оздравява и момчето  Hug
Пчеличке, да се оправя Бобъра и ти  Hug
Хепи, супер за новото жилище. Да посрещате много красиви Коледи в него  Hug
Мим, радвам се за добрите новини  Party
Пепи понякога не стига и 80 мл.вода,но пък суче 1-2 пъти през деня, даже по-често 2. И по този повод искам да попитам тези, които още кърмят дойде ли им цикъла на всички?!? Аз още нямам  Rolling Eyes

# 475
Ади, ами вероятно след като избие зъбчето и имунитета се възстановява, така ми обясни. Не, че самия зъб е причинител, а спаднали имунитет, докато работи за да пробие зъбчето.
И Краси от четвъртък ми е със сополи, друго няма, преглед екстра, гърло, екстра, гърди екстра. Даже изследвания пуснахме и те са добре и онова ниското желязо сме вдигнали и вече е в референтни стойности. И по този повод аз го питах дали може от зъб да е, след като няма друго.  Rolling Eyes И тогава беше това обяснение.
Иначе засега не виждам зъб или дупчица, както видях предния път за първите 2 зъбчета. Чакам аз, но кога ли:?

ААААААА "Пеят, скачат палците" я пеем отдавна, любима е:)

# 476
Я да се разпиша аз по-подробно, че нещо ме домързява да работя  Tired

Да ви се похваля, че след цели 10 месеца и половина, най накрая коленете спряха да ме болят (да чукна на дърво) От около седмица успявам да клякам и да се изправям без да се подпирам като някоя баба.  Party

Другото ново при нас е, че Александра доби навик докато суче, да си играе със зърното на другата гърда... то не е стискане, чоплене, извиване, ужасТ. И като се завъртя така, че да не може да докопа другата гърда, почва да ме бута, за да застана както "трябва" Simple Smile Добре, че вчера се сетих и почнах да слагам един гердан, за да си играе с него и на няколко пъти номерът мина  Mr. Green

Цикъл нямам още

Вода до скоро не пиеше никаква, напоследък от време на време приема, но не пие повече от 50 мл.

С гърнето нямаме никакъв успех.

Вчера за пръв път успя да пропълзи малко, но не пожела да повтори. Много се зарадвах, защото имам чувството че само ние не пълзим още.

Още нещо щях да казавам, ама какво ли беше  newsm78

Хайде лека и спокойна нощ  Hug

PS редактирам се да кажа какво вечерях. Беше почти празен хладилника и си направих солидна доза каша от елда с плодове с мляко  hahaha

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 01:05 от cama

# 477
  • Русе/Germany
И моята педиатърка ми каза че когато избива зъбче спада имунитета и затова тръгват сополи. Просто е станали като лаф според мен "Има сополи, сигурно зъб ще расте"  Naughty просто спадането на имунитета е предвестник за зъб. На моята 1-ва братовчедка малкия пък като му никнеше зъб му се зачервяваше зверски дупето една седмица преди да избие зъб и като избие веднага гнойна ангина. Така че всяко дете различно.
Ади, честита ви девойка  Party Да ви е жива и здрава и много послушна Hug

Та добър вечер.
Аз се правя на прилична домакиня и готвя  Whistling сладките са готови сега чакам и в тавата да стане готово. Брат ми е в София и чака всеки момент ММ да кацне и да ми го носи Mr. Green

Вода, не пиеше но от както смених шишето с това демек - сламка пие по едно шише че и още иска. Сега купих на Томи Типи но не мога да го намеря да го покажа. Термо шише със сламка. Вчера дори реве и сочи шишето  Party много се зарадвах.
Гърне, реве и става и заминава. Не знам какво ще го правя, ще му мисля  ooooh!
Мим, браво на геройчетата ти!
Дейзи, дано Йоанчо спре да дриска и да се оправи Hug
cama, и аз не исках да пълзи Боби преди да проходи. Споко, не всички деца пълзят.  Hug
Имаше май още да казвам но ...
А да се оплача че от няколко вечери не мога да спя. Тази сутрин заспах около 5:30 Tired
Махам се че дълго стана Hug

# 478
  • София
mimi_jobnoto, как е днес кожният проблем на детето? Минава ли? Ходихте ли на дерматолог или се отказа?
Ние вода направо не пием... Но аз съм виновна, че не предлагам по-често... Сигурно е защото и аз не пия вода и не се сещам... Sick
Това със сополите и на мен ми е пълна мистерия.... Докторите хем викат, че е от зъбите, хем лекуват хремите, ако имат зелено в тях... Май наистина си е падане на имунитета и оттам проблеми като последствие.... Peace Другият път ще взема да разпитам!
Днес цял ден съм в движение - коледен пазар, фризьор, тържества детски и т.н.... ooooh! Но съм доволна, че намирам готини неща за децата, а бебка със сигурност има нужда от повече играчки! Wink
Лазене - Али изобщо не лази! А се обръща само когато аз не искам да се обръща (на повивалника - когато има шанс да падне по-отвисоко)! Laughing

# 479
Добра нощ, има ли други караконджули като мен Simple Smile?
Мим, много се радвам, че сте добре вече  Hug
Пчеличке  Hug, по-бързо да се оправяте с Бобърчето!
Лори, Дани вода почти не пие, най-много 20 мл на ден да му се събират. По цял ден си чеше венците с накрайника на чашата си, знае как да пие от нея, но като усети вкуса на водата и прави крива физиономия  Crazy. Чай и сок аз не давам, кърмата му е единствената течност, която приема. Но явно му е достатъчно.
Мимозка, и аз не съм се оциклила все още.
Ади, честита ти племенница, да расте здрава и щастлива! И вие да оздравявате!
Лена, ами работете по въпроса за момиченцето  Mr. Green. Две години е чудесна разлика между децата, най-вече за самите деца  Wink.
Дейзи, имам 2 деца, но не мога да кажа от що е това, не ми се е случвало... най-добре, ако не мине и утре, сподели с педи.
Кама, браво за колената, сигурно е голямо облекчение след толкова време. Това със зърната при нас няма как да стане, на мен другата гърда винаги ми е скрита - в сутиена, докато кърмя. И подплънки си нося винаги, иначе ми стават мокри петна на блузите.

У нас ММ, щерката и бавачката са пипнали някакъв вирус, засега са на крака и дано не се влошава повече и да не се разболяваме и ние с дребния  Praynig . До събота трябва да сме всички в отлична форма, планирана е празнична вечеря с много подаръци (ще се събираме няколко семейства). Стискайте палци да не ни натръшка гадният вирус  Crazy

sssvetla и 0 Гости преглежда(т) тази тема... що ли не лягам и аз  Simple Smile.
Лека, захарчета!

Общи условия

Активация на акаунт