CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 359
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Вече на светло в София
Благодаря за съветите. Утре ще помисля отново и ще кандидатствам.

# 586
  • Пловдив / София
Момичета, допадна ми обява за работа тип "трудова борса търси за свой клиент". Заинтересованите са поканени да оставят документите в офиса им, като в сайта е упоменато, че услугата по подбор на персонал е безплатна за търсещите работа. Не съм регистрирана във въпросната борса - дали ще ми искат някаква такса в такъв случай?

Нямат право да ти искат никаква такса под никакъв предлог.
Ако искаш кажи коя е агенцията.

# 587
Toку що се връщам от интервю! Леко объркана съм и доста учудена! Стана това, което и очаквах! Оплака се момчето, че в Бургас няма хора, които да назначи на работа, но  не е и склонен да отдели време и да си ги обучи сам. Или с други думи искат хора с мноооогоооооопит въпреки, че нито в Бургас, нито във Варна намират такива! Станно е, че бизнесът отказва да инвестира в себе си! Посъветвах го да се обърне към университета и да вземе хора от там, които да обучи и после със съответния договор да задържи определено време на работа....Ами...обстановката била динамича и нямали проекти, които да дадат на тези хора за да се обучат!  #Crazy  Липса на каквото и да е желание да правят нещо в тяхна полза....Леко съм объркана   Хем няма хора, хем ни мързи да отделим ресурс и да си ги обучим! Проблема е и друг.....може ли да искаш какво ли не, а да предлагаш заплата, която е два пъти по-ниска от тази в София? Имали офис във Варна и (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ) Виетнам,  но не и в София! Защо? За да дават по-малко пари! Дано имат някаква визия за бъдещето си, че тук такива "бизнеси" се надявам да са без бъдеще!
Само да доуточня, че става дума за програмист! ВЪпреки, че и при другите професии е подобна ситуацията!
Аз лично за пръв път се сблъсквам с подобен проблем. Преди години, когато започвах кариерата си в туризма, ми беше дадена възможност да се науча! Въпреки, че имаше достатъчно кадри  newsm78 И си мислех, че тъй като (без да звучи като изтъкване) имам най-добри постижения в университета, както и знания, си мислех, че след това един програмист с моите знания би трябвало да продъжи да се развива, но вече в реална среда....да ама не!
Иначе бяха впечатлени от автобиографията ми, ама опит да си събереш другаде.... Joy

# 588
the1, не мисля, че проблема е, че нямаш опит. Според мен не са ти харесали нещо друго, защото те най-вероятно са знаели, че нямаш опит още преди да те извикат на интервю.

# 589
the1, не мисля, че проблема е, че нямаш опит. Според мен не са ти харесали нещо друго, защото те най-вероятно са знаели, че нямаш опит още преди да те извикат на интервю.
Не, само за опита идеше реч! Бяха си впечатлени от автобиографията! В автобиографията е написано ясно и точно, какво знам и какво съм учила! Както и двата малки проекта по които съм работила! Т.е. би трябвало да са наясно с уменията ми! Ако нещо друго не им харесва, то за кой дявол ще ме викат на интервю? Впечатлени са от езиковите ми познания! Питаха дали съм работила с конкретен софтуер....който не е изписам в автобиографията ми => не го владея....
Според мен просто са се надявали, че има повече от изписаните знания....

# 590
Ако нещо друго не им харесва, то за кой дявол ще ме викат на интервю?

Точно.. Автобиографията (в която е описан опита и уменията) ти им е харесала, но нещо в теб или в разговора ви не им е харесало.

# 591
  • Варна
Момичета, допадна ми обява за работа тип "трудова борса търси за свой клиент". Заинтересованите са поканени да оставят документите в офиса им, като в сайта е упоменато, че услугата по подбор на персонал е безплатна за търсещите работа. Не съм регистрирана във въпросната борса - дали ще ми искат някаква такса в такъв случай?

Нямат право да ти искат никаква такса под никакъв предлог.
Ако искаш кажи коя е агенцията.
Агенцията е "Зенит" - мисля, че си е чисто варненска само. Както и да е, не се наложи да ходя до там. Въпреки, че канят всички търсещи работа, обявите се отнасяли само за регистрираните при тях. Предложиха ми да отида да се регистрирам безплатно, да проведем разговор и да ме насочат към подходяща позиция, но през това време интервюто, което ме интересуваше щеше да приключи, така че не се наложи да излизам в студа.

# 592
Ако нещо друго не им харесва, то за кой дявол ще ме викат на интервю?

Точно.. Автобиографията (в която е описан опита и уменията) ти им е харесала, но нещо в теб или в разговора ви не им е харесало.
Нека не звучи грубо, няма как да се съглася с подобно твърдение! Първо, защото си личеше, че съм направила добро впечатление! И второ разговорът започна и завърши много добре! Ставаше въпрос само и единствено за опит! Смятам, че имам добра преценка за хората и мога да разбера, ако и когато някой има проблем с личността ми! Според мен просто са се надявали, че зад изброените ези за програмиране стои много опит!
Благодарна съм за мнението, но не го приемам!

# 593
  • София
Е, добре ти кво искаш да те навикат и да те изгонят ли? Разбира се, че ще се държат възпитано.

# 594
Е, добре ти кво искаш да те навикат и да те изгонят ли? Разбира се, че ще се държат възпитано.
А добре, защо не приемете, че всъщност става въпрос само заради опита? Не знам до колко сте запознати в интервютата за програмисти, но ако и когато се появи потенциален кандидат, то той се вика на интервю! Истината е, че аз пиша на един език, а те искат друг! И нямат време да обучават човек! Защо пък все се търси под вола теле! Моля! Не го правете! И повярвайте ставаше въпрос само и единствено за опит и знаенето на конкретни неща!
Моля, приемете, че не съм толкова зле, че да не зная как да се държа на интервю!  Peace

# 595
Защото опита се описва в СВ-то.

# 596
Защото опита се описва в СВ-то.
Явно Айнщай е прав, като казва, че сме склонни да преписваме интелект само на враговете си!
Как бихте действали, ако на обявата ви отговорят само трима, а потенциален кандидат е само един? и в момента не им е нужен човек, просто си търсят хора с конкретен опит за бъдещ проект? И при положение, че езика, който те търся съм сложила чак на пето място....и при положение, че по никой начин не им пасвам на нуждите...дали е нужно да съм им по някакъв начин противна?
Едно от нещата, които за мен са много важние е да не лъжа на интервю! И не лъжа! Както и направих и днес! Моля, приемете, че всички са противни! И не, не ми отказаха защото не са ме харесали! Сериозно! Моля, приемте го! Не мога да разбера, защо сте твърдо за тази си позиция!

# 597
Никой не говори за нищо като противност. Само казвам, че за да поканиш човек на интервю, значи си му харесал св-то, т.е. опита и уменията. Въпроса е, че на интервю могат да възникнат въпроси, неописани в св-то на които работодателя няма да хареса твоите отговори. Също така може да не хареса и теб, но това не значи, че си му противна. Има много варианти.
Какво значи "На обявата отговарят трима?" Само 3-ма са кандидатствали? Дори и изискванията да са им много специфични, пак ще се намерят повече кандидати.

# 598
Никой не говори за нищо като противност. Само казвам, че за да поканиш човек на интервю, значи си му харесал св-то, т.е. опита и уменията. Въпроса е, че на интервю могат да възникнат въпроси, неописани в св-то на които работодателя няма да хареса твоите отговори. Също така може да не хареса и теб, но това не значи, че си му противна. Има много варианти.
Какво значи "На обявата отговарят трима?" Само 3-ма са кандидатствали? Дори и изискванията да са им много специфични, пак ще се намерят повече кандидати.
Ами сами си казаха трима! Да, CV са го харесали, но пак казвам...аз пише на един език, те искат друг! Който е изброен в познанията ми! Но нивото ми на компетентнос не покрива нуждите им! Аз споделих какви са ми интересите, те споделиха какви са им нуждите! И толкова! Просто не се срещната техните нужди и моите умения! Познанието на програмен има много нива, както и естествените езици! Ако търсиш човек с ниво С2, просто защото ти е нужен да започне веднага и да влезе в крак за много кратко време, как ще вземеш някой с В2? Еми няма да вземеш! Ето това се получи! Според мен аз съм ги въвела в заблуда, като не съм уточнила какво мога на съответният език! Но и въпреки това, се оказа, че им трябва ниво, далеч над моето! Или с други думи: опит!

# 599
Е, извинявайте, но зациклихте вече. Чета едно и също в не знам колко поста...

Общи условия

Активация на акаунт