CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 427
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!
Чета ви но досега не съм писала.Имам един такъв въпрос-Кога разбирате че това е Вашата работа?След първите няколко дни или след  първия месец например??
Аз досега не съм разбрала, че някоя работа е моята работа. Simple Smile
Как така?Работиш нещо което супер не ти допада и все пак стоиш насила?
Питането ми е за всички вече започнали.
Аз за една седмица все още не съм сигурна, че е това което искам newsm78Рано ли е за анализ?
Една седмица е малко. Дори и аз давам по-дълъг интервал от време, за да ми се хареса работата и/или работодателя. Някои неща още на интервюто или при подписването могат да ти подскажат много неща. Но щом вече си подписала можеш да опиташ няколко месеца дали ще свикнеш. Всеки си преценява разбира се. От опит знам, че и най-добре звучащата или изглеждаща работа може да бъде направена непоносоми поради лош подбор на ръководни кадри, криворазбрани правила, etc.
Хубаво е, че се питаш дали това е твоята работа. Добре би било всеки да си задава този въпрос и ако не е поне да се постарае да я направи да стане по-приятна за него.
By the way страхотно е, че има реални предложения за работа в тази тема. Нямам предвид от някоя дебнеща агенция...

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 12:24 от Vacantion

# 571
Момичета, и аз при вас...За пръв път ще ми се наложи да търся работа и съм ужасно несигурна. Работих 11 години само в една фирма, но беше при мои близки - наложи се да се доказвам във времето, а не на интервю и с богато CV.
 Апропо, имате ли представа от длъжността "таен клиент" - скоро мернах обява в jobs.bg. Преди години познавах едно момиче "таен клиент", плащаха й само транспортните и консумацията, но беше доста отдавна. Знаете ли сега как е?
Таен клиент не става за постоянна работа. За нещо допълнително - може.. ама иначе...

А сега де...Аз явно съм поизостанала в тарминологията, що за работа е това?

# 572
  • Варна
Получаваш поръчка да посетиш даден обект -  магазини, кафенета, ресторанти и т.н. и следиш как е обслужването, чистотата и т.н. - това е в най-общи линии. След това докладваш в офиса.

# 573
А, това е готино. Simple Smile Като истински таен агент, стига да не те пребият след това от набедения обект. Шегувам се, наистина не е работа.

# 574
Здравейте!
Чета ви но досега не съм писала.Имам един такъв въпрос-Кога разбирате че това е Вашата работа?След първите няколко дни или след  първия месец например??

Аз веднага разбрах, че това е моята работа, но не и ''моят'' шеф, при който ще се пенсионирам Laughing
Края на миналия месец ми даде предизвестие, което сега ми предлага да не го разписвам, че ще имаме нужда от хора и т.н И аз приех..., но само защото и таткото ни е без работа в момента. Иначе щях да си плюя на петите.  Wink Ама и безработицата сякаш е голяма.  Sad

# 575
Момичета, здравейте!
От чисто любопитство питам, колко от вас са успели да си намерят работа чрез агенция?  newsm78

# 576
Момичета, здравейте!
От чисто любопитство питам, колко от вас са успели да си намерят работа чрез агенция?  newsm78

аз, 2 пъти - през 2003 като се върнах в бг, първата ми работа тук и преди 3 месеца чрез агенцията на ред велвет  bouquet

# 577
  • Sofia
Момичета, здравейте!

Аз - 2 пъти . Първия път беше през 2007 чрез Consulteam - много са добри, но нещо не срещам техни обяви напоследък. Там има 1 г-жа Цвета Сирмаи - много добър рекруитър. 2-та агенция е нова, с бивши рекруитъри на голяма агенция - също много добри   bouquet

# 578
Момичета, здравейте!
От чисто любопитство питам, колко от вас са успели да си намерят работа чрез агенция?  newsm78

И аз 2 пъти и се надявам пак да си намеря чрез агенция защото на jobs.bg и на другите сайтове не вярвам и разчитам на консултанти от агенция да оценят опита ми.  newsm53

# 579
  • Вече на светло в София
В jobs попаднах на една обява, за която искам да кандидатствам, но там пише да изпращаме своите кандидатури на адрес и там е даден пощенски адрес на фирмата. В друг саит - кариери - е даден за кандидатстване по имеил на фирмата. И сега съм в голяма чуденка , да пратя необходимите документи по пощата или да кандидатствам по имеил. Много моля за вашите съвети как да постъпя  newsm78 или чрез бутона кандидатствай в jobs-а?

# 580
В jobs попаднах на една обява, за която искам да кандидатствам, но там пише да изпращаме своите кандидатури на адрес и там е даден пощенски адрес на фирмата. В друг саит - кариери - е даден за кандидатстване по имеил на фирмата. И сега съм в голяма чуденка , да пратя необходимите документи по пощата или да кандидатствам по имеил. Много моля за вашите съвети как да постъпя  newsm78 или чрез бутона кандидатствай в jobs-а?

Или по имейл или с бутона "Кандидатствай".
В първият вариант ще отиде писмото ти директно в пощата им, във вторият вариант, ще отиде в акаунта им в jobs.bg.
Аз не бих пратила документи на пощенски адрес.

# 581
  • Варна

аз за по-сигурно освен през джобса, пращам CV-то и на мейла на компанията (който взимам от сайта им - повечето фирми имат)

# 582
  • Варна
Момичета, допадна ми обява за работа тип "трудова борса търси за свой клиент". Заинтересованите са поканени да оставят документите в офиса им, като в сайта е упоменато, че услугата по подбор на персонал е безплатна за търсещите работа. Не съм регистрирана във въпросната борса - дали ще ми искат някаква такса в такъв случай?

# 583
Цитат на: MAD65
Аз съм изпращала 2 пъти документи по пощата - с препоръчано писмо с обратна разписка. На обратната разписка, която ми върнаха после пишеше кой е приел документите и в колко часа. И двата пъти стигнах до интервю. Аз си мисля, че след като фирмата дава и двата варианта за кандидатстване, по-добре по пощата стига да имаш време, защото ако наберат достатъчно документи може и да не разпечатват и разглеждат всички от имейла.

# 584
  • Sofia
Момичета, допадна ми обява за работа тип "трудова борса търси за свой клиент". Заинтересованите са поканени да оставят документите в офиса им, като в сайта е упоменато, че услугата по подбор на персонал е безплатна за търсещите работа. Не съм регистрирана във въпросната борса - дали ще ми искат някаква такса в такъв случай?

По-добре кажи коя е агенцията да ти кажат тук хората дали си струва да работиш с тях или не.

Общи условия

Активация на акаунт