CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 408
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Те и агенциите публикуват в Джобс. Виж тези с най-много обяви, които са международни. По-големите няма да тръгнат да търсят индивидуално на всеки работа, но помагат доста, подготвят за интервюта, по-лесно уреждат интервю с работодател.
Големите са Адеко, AIMS (Аccelarate HR), Менпауър, Консултийм.

# 556
Като пишете не се разбира за каква позиция става въпрос и сигурно е важно това, но нищо не пречи да си пусне човек СВ-то с молба да влезе в базата данни на агенцията.
Да ти кажа на този етап мога и като продавачка да работя. Уча магистратура и искам да съм на  работа, за да мога да си платя следващите семестри.
В момента се чудя дали да не преустановя търсенето за около 1 месец, тъй като февруари ми е сесията.
Viki_76, благодаря ти за изчерпателната информация. Добре съм се ориентирала да не ходя до Варна.

# 557
  • София
По-добре не спирай търсенето на работа, а при евентуално интервю уточнявай, че можеш да започнеш от 01 март например  Peace

# 558
Здравейте!
Чета ви но досега не съм писала.Имам един такъв въпрос-Кога разбирате че това е Вашата работа?След първите няколко дни или след  първия месец например??

# 559
Аз досега не съм разбрала, че някоя работа е моята работа. Simple Smile

# 560
  • Варна
записвам се при вас (работя в момента, но нещо фирмата ни съвсем не върви на добре), търся главно през джобса или кандидатствам през сайта на компания, която ми е харесала по една или друга причина.

# 561
Аз досега не съм разбрала, че някоя работа е моята работа. Simple Smile
Как така?Работиш нещо което супер не ти допада и все пак стоиш насила?
Питането ми е за всички вече започнали.
Аз за една седмица все още не съм сигурна, че е това което искам newsm78Рано ли е за анализ?

# 562
Не, имах си мечта, която за малко да сбъдна. Допада ми работата, която работя, но не е това, което винаги съм искала да работя. За щастие, ми се сбъдна друга мечта и вече забравих тази за работата. Иначе какво щях да правя с толкова много сбъднати мечти, не знам. Joy Всъщност... иначе щях да работя и за много по-малко пари. Винаги е така като започнеш нещо ново.

# 563
Като пишете не се разбира за каква позиция става въпрос и сигурно е важно това, но нищо не пречи да си пусне човек СВ-то с молба да влезе в базата данни на агенцията.
Да ти кажа на този етап мога и като продавачка да работя. Уча магистратура и искам да съм на  работа, за да мога да си платя следващите семестри.
В момента се чудя дали да не преустановя търсенето за около 1 месец, тъй като февруари ми е сесията.
Viki_76, благодаря ти за изчерпателната информация. Добре съм се ориентирала да не ходя до Варна.

Не е нужно да ходиш до самия град. Просто влез в сайтовете на агенциите, за които ти писах и виж общите им и-мейли или се регистрирай на сайтовете им. Знам поне за двете,че имат такава опция.
Най-добре на мейлите им, които са им за кандидати. Напиши и няколко реда в писмото какво точно търсиш. В момента във Варна и в Бургас отварят големи магазини, така че продавачки се търсят.

Здравейте!
Чета ви но досега не съм писала.Имам един такъв въпрос-Кога разбирате че това е Вашата работа?След първите няколко дни или след  първия месец например??

Ами аз смело мога да кажа,че само за сегашната ми работа си знам,че е моята. Не за професията, защото не съм си я сменяла и определено с това искам да се занимавам винаги, ами за самото място. За него знам още от преди интервюто,че е моето място. Две години и половина по-късно,нищо не се е променило. Минаха толкова бързо и неусетно...Пожелавам го на всеки да се почувства на мястото си.

# 564
Здравейте, обадиха ми се за интервю за позиция сътрудник продажби във Виваком. Някой има ли опит от такива интервюта? Какви въпроси задават? Честно казано малко се притеснявам Simple Smile
Като студентка работих сътрудник продажби в магазин на друг мобилен оператор, но не вярвам Виваком да провеждат по кой знае колко по-различен начин интервютата си. Мога да споделя, накратко,  как протече моето интервю. Задаваха ми обичайните клиширани въпроси ("Къде се виждате след 5 години?", "Какво знаете за нас?" т.н.) и накрая ми дадоха един обикновен молив със задачата да ги убедя да си го купят. Това беше в общи линии. Дано съм помогнала. Успех!

# 565
  • Варна
обади ми се собственика от една фирма за недвижими имоти, където кандидатствах, по телефона имах чувството че се опитва да ме откаже  Laughing

аз му викам, дайте да се срешнем за интервю, той да, ще се срещнем, ама разгледахте ли сайта ни, ама дали ще може да работите това (аз в друга сфера работя, но пак офисна работа, каквато и той предлага)

досега не ми се е случвало по телефона да провеждат интервю, обикновено те канят на живо, направо в размисли ме хвърли.. Confused

# 566
Чудя се дали да отбележа семейно положение в си ви-то, т.е., че имам дете, за да ако някой има такива чуденки наум, изобщо да не ме разкарва за интервю, на което да чуя "ъхъ, значи дете, значи на 2 години". Но не съм сигурна до колко е правилно да се включи в личната информация по този начин  Thinking

Аз махнах тази инфо по препоръка на момичетата тук. Исках да съм коректна и да знам дали това ще е пречка да ме вземат на работа. Но и другото е логично, като не го напишеш и евентуално те извикат на интервю и се справиш, може инфото за малки деца да не бъде в твой минус.

Малката вече 3 седмици е хремава, кашляща, сега отит лекуваме. Взех си 5 дена отпуска да я закрепя. Но в понеделник трябва да съм в офиса, а тя не е толкова оздравяла. И изобщо тези неща ме обезверяват да търся нова работа като знам колко неудобно е да се отсъства, особено като си нов и наместващ се в обстановката. Шефът в сегашната ми работа ще съкращава хора (и мен), после пък ме викна да ми каже да не си търся работа, че ще ме запази. Аз вече съм решила, че няма да се пенсионирам там, но пък с боледуванията на ясленчето ми май по-разумно е да си налягам парцалите (известно време)... докато не ме грабне някоя оферта за работа  Thinking
Опит на интервютата (преди 4-5г.)- хладнокръвна и уверена, а не съм точно такава в работата си. Почти никакво показване на напрежение и колебание. И основното, казвам си вътрешно - аз избирам.
И аз проверявам/проучвам фирмите, които ме интересуват. Но мнения на служители и тн. не чета, не искам да ме объркват.

относно семейно положение и деца мисля, че не е разумно да се пише.
вижде резюметата как изглеждат, изобщо няма много лична информация там, а се фокусира на умения и опит  Peace http://www.google.bg/search?hl=bg&q=resume&psj=1&gs_ … _mJEYWM-walmOy3CA

Благодаря, аз засега не съм го и включила; hrupka, дано дъщеричката ти оздравее възможно най-скоро.
Аз няма да  мога и да се върна там, където работя след майчиство, но ще се разбере дали е за добро, след като опозная новото място, което се намира във фаза проекто-търсене

# 567
Благодаря на всички, които ми помогнаха, вашите мнения са ми много полезни. Задължително ще си пусна CV-то в агенциите.

# 568
  • Варна
Момичета, и аз при вас...За пръв път ще ми се наложи да търся работа и съм ужасно несигурна. Работих 11 години само в една фирма, но беше при мои близки - наложи се да се доказвам във времето, а не на интервю и с богато CV.
 Апропо, имате ли представа от длъжността "таен клиент" - скоро мернах обява в jobs.bg. Преди години познавах едно момиче "таен клиент", плащаха й само транспортните и консумацията, но беше доста отдавна. Знаете ли сега как е?

# 569
Момичета, и аз при вас...За пръв път ще ми се наложи да търся работа и съм ужасно несигурна. Работих 11 години само в една фирма, но беше при мои близки - наложи се да се доказвам във времето, а не на интервю и с богато CV.
 Апропо, имате ли представа от длъжността "таен клиент" - скоро мернах обява в jobs.bg. Преди години познавах едно момиче "таен клиент", плащаха й само транспортните и консумацията, но беше доста отдавна. Знаете ли сега как е?
Таен клиент не става за постоянна работа. За нещо допълнително - може.. ама иначе...

Общи условия

Активация на акаунт