CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 409
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
С развитието трябва да се внимава  Wink
Нямаш гаранция, че ще получиш такова и на новото място. А и работодателите търсят дългосрочност на намеренията (в повечето случаи) на кандидатите.

# 541
Здравейте, след получените мнения от вас за Инфомаркет, поговорих и с приятели да си кажат мнението и реших да не се записвам във въпросната агенция. Ще проуча други във Врана, в които биха могли да ми помогнат. Приемам предложения.

# 542
Дами, с моя колежка ще излизаме в майчинство на пролет, та търсим човек по случая.. (1 засега, може и 2ма по-нататък).

Става въпрос за Пловдив, ако някой го интересува да ми драсне на лични. В общи линии:
Търсим технолог (УХТ) или икономист / може и техникум по ХВП с английски (поне на ниво Intermediate) . Ако има опит в търговията с хранителни продукти е бонус, както и да работи с офис приложения (демек да не гледа умно компютъра Simple Smile ).
А ако има 2 деца съвсем е с предимство Laughing (че напоследък само в майчинство илизаме една след друга и шефа милия се побърка  Crazy).
Работата е в офис 8:30 до 17:30, 1 час почивка, отпуската си е 20 дни и се ползва нормално през годината, шефът е готин и разбран Simple Smile

За повече информация и ако има някой въпроси - на лични Simple Smile

(Имаме кандидати към момента, ама да помогна на някоя мама ако мога  Hug Все още не са разглеждани конкретно за интервюта, така че ако някой жела, може да се пробва.)

# 543
И общо взето пак до театрални умения се касае в интервюто....къде остава искреността, за която уж си говорим, поднесена по естествен начин, това да спестим, онова също, леко да преиначим, че взаимно да се харесаме.  Laughing

# 544
Здравейте, след получените мнения от вас за Инфомаркет, поговорих и с приятели да си кажат мнението и реших да не се записвам във въпросната агенция. Ще проуча други във Врана, в които биха могли да ми помогнат. Приемам предложения.

mili4ka88, аз съм от Варна и също търся работа като предпочитам да мина през агенция. Но няма проблем да се свържеш и с агенция, която не е специално от Варна или поне аз така процедирам. Последните ми две позиции бяха намерени от софийска агенция, сега отново съм си разпратила СВ-то навсякъде, където съм преценила, че имам шанс и те не са от Варна. Във Варна е пълно мъртвило и агенциите май си затвориха офисите. Като пишете не се разбира за каква позиция става въпрос и сигурно е важно това, но нищо не пречи да си пусне човек СВ-то с молба да влезе в базата данни на агенцията.
Имам предложение-на началната страница да се постнат имената на агенциите за подбор на персонала, стига да е разрешено. Това ще помогне на много хора.

# 545
  • София
Момичета, проверявате ли фирмите преди да пускате CV-та?

Аз ако случайно си харесам обявата влизам в Гугъла и първо търся сайт на фирмата.
Но последните няколко фирми нямат такива. Все излизат в разни бизнес каталози и обикновенно информацията не е актуална.
А аз все пак искам да видя къде евентуално се намира фирмата, с какво се занимава.  newsm78

# 546
Не ги проверявам.

# 547
И общо взето пак до театрални умения се касае в интервюто....къде остава искреността, за която уж си говорим, поднесена по естествен начин, това да спестим, онова също, леко да преиначим, че взаимно да се харесаме.  Laughing

Ами аз съм против театъра. Казваш истината и това е....

Големите агенции не са затворили във Варна.

# 548
  • в моя свят на мир и любов
Винаги проверявам фирмите, в които кандидатствам. За някои проверявам дори в търговския регистър. Дори ми се е случвало да видя обява от фирма, която не е вписана в Търговски регистър. Проверявам и дали има мнения на служители за тези фирми, като имам предвид, че мненията на бившите служители по презумпция са негативни  Wink
Проверявам и за свързани фирми, защото кандидатствам  за счетоводителка на една фирма, а после се оказва, че трябва да водя счетоводството на още няколко свързани фирми. Лошо няма де, просто възнаграждението често е недостатъчно.

Честно казано разбирам работодателите, които са в криза, но пък да се настоява за малка заплата на човек, който е данъчен консултант, трудово-правен съветник и счетоводител, който трябва да следи всички изменения  не само в българския държавен вестник, но и в европейския, ми се струва прекалено. Под малка имам предвид под 1000лв. и нямам предвид само  себе си, а и  всички мои колеги.

ПП: Извинявам се за лиричното отклонение.

# 549
Права е luda. Не може да се настоява счетоводители да вземат под 1000 лева. Работата им е толкова натоварена...

# 550
  • София
Чудя се дали да отбележа семейно положение в си ви-то, т.е., че имам дете, за да ако някой има такива чуденки наум, изобщо да не ме разкарва за интервю, на което да чуя "ъхъ, значи дете, значи на 2 години". Но не съм сигурна до колко е правилно да се включи в личната информация по този начин  Thinking

Аз махнах тази инфо по препоръка на момичетата тук. Исках да съм коректна и да знам дали това ще е пречка да ме вземат на работа. Но и другото е логично, като не го напишеш и евентуално те извикат на интервю и се справиш, може инфото за малки деца да не бъде в твой минус.

Малката вече 3 седмици е хремава, кашляща, сега отит лекуваме. Взех си 5 дена отпуска да я закрепя. Но в понеделник трябва да съм в офиса, а тя не е толкова оздравяла. И изобщо тези неща ме обезверяват да търся нова работа като знам колко неудобно е да се отсъства, особено като си нов и наместващ се в обстановката. Шефът в сегашната ми работа ще съкращава хора (и мен), после пък ме викна да ми каже да не си търся работа, че ще ме запази. Аз вече съм решила, че няма да се пенсионирам там, но пък с боледуванията на ясленчето ми май по-разумно е да си налягам парцалите (известно време)... докато не ме грабне някоя оферта за работа  Thinking
Опит на интервютата (преди 4-5г.)- хладнокръвна и уверена, а не съм точно такава в работата си. Почти никакво показване на напрежение и колебание. И основното, казвам си вътрешно - аз избирам.
И аз проверявам/проучвам фирмите, които ме интересуват. Но мнения на служители и тн. не чета, не искам да ме объркват.

# 551
  • Варна
Здравейте, искам да ви питам за мнения за  БИЗНЕСЦЕНТЪР ИНФОМАРКЕТ. Кандидатствах по обяви публикувани от тях и сега ме канят да отида при първа възможност, да се регистрирам при тях. И още един въпрос. Имат ли право да ми копират личната карта? Благодаря Ви предварително!
Преди около седмица ходих до Инфомаркет - Варна. Видях 2 обяви в джобса, които ми се видяха интересни. За разлика от другите агенции, тази искаше да се занесат документите там.
За да ми ги приемат обаче ми поискаха 20лв. Попитах защо ги искат, след като по закон нямат право. Служителката отговори, че нареждането на управителя им е такова.
Е, не подадох документите. И без това бях чела, че обявите им не са реални (случвало ми се е да виждам техни обяви едно към едно еднакви през определен  период от време). А в тези обяви, които ме бяха заинтриговали (бяха свързани със счетоводство) се искаше документ за... ГОТВАЧ.  Mr. Green

# 552
  • Sofia
Чудя се дали да отбележа семейно положение в си ви-то, т.е., че имам дете, за да ако някой има такива чуденки наум, изобщо да не ме разкарва за интервю, на което да чуя "ъхъ, значи дете, значи на 2 години". Но не съм сигурна до колко е правилно да се включи в личната информация по този начин  Thinking

Аз махнах тази инфо по препоръка на момичетата тук. Исках да съм коректна и да знам дали това ще е пречка да ме вземат на работа. Но и другото е логично, като не го напишеш и евентуално те извикат на интервю и се справиш, може инфото за малки деца да не бъде в твой минус.

Малката вече 3 седмици е хремава, кашляща, сега отит лекуваме. Взех си 5 дена отпуска да я закрепя. Но в понеделник трябва да съм в офиса, а тя не е толкова оздравяла. И изобщо тези неща ме обезверяват да търся нова работа като знам колко неудобно е да се отсъства, особено като си нов и наместващ се в обстановката. Шефът в сегашната ми работа ще съкращава хора (и мен), после пък ме викна да ми каже да не си търся работа, че ще ме запази. Аз вече съм решила, че няма да се пенсионирам там, но пък с боледуванията на ясленчето ми май по-разумно е да си налягам парцалите (известно време)... докато не ме грабне някоя оферта за работа  Thinking
Опит на интервютата (преди 4-5г.)- хладнокръвна и уверена, а не съм точно такава в работата си. Почти никакво показване на напрежение и колебание. И основното, казвам си вътрешно - аз избирам.
И аз проверявам/проучвам фирмите, които ме интересуват. Но мнения на служители и тн. не чета, не искам да ме объркват.

относно семейно положение и деца мисля, че не е разумно да се пише.
вижде резюметата как изглеждат, изобщо няма много лична информация там, а се фокусира на умения и опит  Peace http://www.google.bg/search?hl=bg&q=resume&psj=1&gs_ … _mJEYWM-walmOy3CA

# 553
Здравейте, обадиха ми се за интервю за позиция сътрудник продажби във Виваком. Някой има ли опит от такива интервюта? Какви въпроси задават? Честно казано малко се притеснявам Simple Smile

# 554
  • Вече на светло в София
Момичета, можете ли да предложите надеждна и изпитана агенция за търсене на работа в София. Досега кандидатствах само през jobs . Въобще как е при агенциите? Не знам нищо за тях. Blush

Общи условия

Активация на акаунт