CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Разбрах. Ти си писала някакъв език, за който имаш елементарни познания или си учила в университета и те са решили, че можеш да го използваш. Обикновено в СВ-то се пишат езици, които можеш да използваш. Значи проблема не е в опита, а в това, че хората са се подлъгали от СВ-то ти.
Когато пишеш езици или други технологии в св-то си, се описва кога и колко време си ги ползвал.

# 601
  • в моя свят на мир и любов
Ами аз пък почвам да мисля за себе си, че нещо не мога да се представям на интервюта.  Имам доста покани за интервю, но след интервюто предпочитат друг кандидат.  Thinking

А в самото CV не съм писала повече, отколкото са действителните ми умения.

ПП: The1, може просто да са обучавали твърде много хора, които после да не са работили за тях. Освен това ако става въпрос за само за един проект, не е икономически оправдано.

# 602
  • София
Ами сами си казаха трима! Да, CV са го харесали, но пак казвам...аз пише на един език, те искат друг! Който е изброен в познанията ми! Но нивото ми на компетентнос не покрива нуждите им! Аз споделих какви са ми интересите, те споделиха какви са им нуждите! И толкова! Просто не се срещната техните нужди и моите умения! Познанието на програмен има много нива, както и естествените езици! Ако търсиш човек с ниво С2, просто защото ти е нужен да започне веднага и да влезе в крак за много кратко време, как ще вземеш някой с В2? Еми няма да вземеш! Ето това се получи! Според мен аз съм ги въвела в заблуда, като не съм уточнила какво мога на съответният език! Но и въпреки това, се оказа, че им трябва ниво, далеч над моето! Или с други думи: опит!

Честно казано по начина, по който пишеш във форума и ни нападаш означава, че вероятно трябва да преосмислиш някои неща.

# 603
Интересен казус. Относно извикването на интервю,по-скоро викат всички,защото не много точно са преценили ресурса във Варна и/или Бургас. Гледали са по-евтина локация. Да,ама не дето се вика.

В крайна сметка мисля,че определено са търсили опит,но са се опитали да го намерят на самото интервю, и така са изгубили времето на кандидата. Аз затова ги разпитвам по телефона предварително доста подробно,че и тест на езика понякога им правя.

# 604
Ами сами си казаха трима! Да, CV са го харесали, но пак казвам...аз пише на един език, те искат друг! Който е изброен в познанията ми! Но нивото ми на компетентнос не покрива нуждите им! Аз споделих какви са ми интересите, те споделиха какви са им нуждите! И толкова! Просто не се срещната техните нужди и моите умения! Познанието на програмен има много нива, както и естествените езици! Ако търсиш човек с ниво С2, просто защото ти е нужен да започне веднага и да влезе в крак за много кратко време, как ще вземеш някой с В2? Еми няма да вземеш! Ето това се получи! Според мен аз съм ги въвела в заблуда, като не съм уточнила какво мога на съответният език! Но и въпреки това, се оказа, че им трябва ниво, далеч над моето! Или с други думи: опит!

Честно казано по начина, по който пишеш във форума и ни нападаш означава, че вероятно трябва да преосмислиш някои неща.
Нападам?!?!?  #Crazy Къде по-точно нападам?

Ами аз пък почвам да мисля за себе си, че нещо не мога да се представям на интервюта.  Имам доста покани за интервю, но след интервюто предпочитат друг кандидат.  Thinking

А в самото CV не съм писала повече, отколкото са действителните ми умения.

ПП: The1, може просто да са обучавали твърде много хора, които после да не са работили за тях. Освен това ако става въпрос за само за един проект, не е икономически оправдано.
Може и това да е! Човека вметна някакъв коментар за обещанията за дългосрочни договори и неспазване на поетите задъжения!

Интересен казус. Относно извикването на интервю,по-скоро викат всички,защото не много точно са преценили ресурса във Варна и/или Бургас. Гледали са по-евтина локация. Да,ама не дето се вика.

В крайна сметка мисля,че определено са търсили опит,но са се опитали да го намерят на самото интервю, и така са изгубили времето на кандидата. Аз затова ги разпитвам по телефона предварително доста подробно,че и тест на езика понякога им правя.
Именно така се подхожда при интервюта за програмисти! Викат всички...пък на място преценяват!

За да не става объркване говорим за език за програмиране! От познанията ми по естествени езици си останаха впечатлени и изразиха съжаление, че комп. език, който търсят не е на нивото от което имат нужда!

# 605
За да не става объркване говорим за език за програмиране! От познанията ми по естествени езици си останаха впечатлени и изразиха съжаление, че комп. език, който търсят не е на нивото от което имат нужда!
Да, точно затова, ако нямаш никакъв опит е по-добре да го махнеш от св-то си. Ако си правила нещо на този език все пак (освен проектите и курсовите в университета), може да пишеш "непрофесионален опит".

# 606
Да, точно затова, ако нямаш никакъв опит е по-добре да го махнеш от св-то си. Ако си правила нещо на този език все пак (освен проектите и курсовите в университета), може да пишеш "непрофесионален опит".
Ами явно ще добавя някакво доуточняващо изречение, въпреки, че след това има секция за проектите в които съм участвала! Според мен Red Velvet e най-близко до истината! Всъщност може и аз да имам грешна представа, че като те извикат не интервю е защото са прочели внимателно CV-то и имат представа какво "предлагаш".
Но важното е, че за мен и това си е вид опит! Все пак сега знам какво точно се търси (т.е. ниво на познания, които очакват да има кандидата) и мога да се развивам в тази насока.

# 607
the1, с твоите компетенции по програмиране ще си намериш работа много бързо според мен! Има една агенция Bulwork, която се занимава само с подбор на ИТ специалисти и е подходяща за теб.

# 608
  • Пловдив / София

Това е и моето мнение.
Първонач.интервю по телефона е най-добрата идея тогава когато не си сигурен в кандидата или нещо те притеснява, или той не е споменал нещо достотатъчно ясно. Поне не си губите времето взаимно.
На мен са ми правили интервю по тел. в рамките на ок. час. И бяха мн. коректни.

# 609
the1, с твоите компетенции по програмиране ще си намериш работа много бързо според мен! Има една агенция Bulwork, която се занимава само с подбор на ИТ специалисти и е подходяща за теб.

Те в момента са едни от най-слабите. Препоръчвам CPL, както и част от Менпауър.

Аз също подкрепям отново,че най-добре по телефона. Не виждам някаква драма да си отнемеш от времето и да спестиш на кандидата,но явно положението при колегите е много отчайващо,щом викат всички.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 16:49 от Red Velvet

# 610

Те в момента са едни от най-слабите. Препоръчвам CPL, както и част от Менпауър.

Аз също подкрепям отново,че най-добре по телефона. Не виждам някаква драма да си отнемеш от времето и да спестиш на кандидата,но явно положението при колегите е много отчайващо,щом викат всички.

Благодаря за съвета, ще ги погледна. Менпауър имат мое CV, но там нещата са в застой. Бяха ми се обадили и казаха, че за съжаление по-голямата част от позициите са в София. Аз пък по обективни причини не мога да се изместя да живея там.

Всъщност, основният въпрос, който споделих в първия ми пост е, че фирмите предпочитат обучени работници и за съжаление отказват да вложат време и да обучат хора като мен, които имат желание, но няма как да натрупат опит при положение, че навсякъде търсят хора с опит. Поне що касае трудовият пазар тук в Бургас, в ИТ частта му, положението наистина е много зле. И по-горе писах (преди няколко страници), че на рядко появяващите се обяви има три или четири отговора  newsm78 И въпреки липсата на кадри, нямат време да отидат до университетите и да организират я конкурс, я стаж.... Е то и част от студентите не са много стока, но винаги има няколко, които са перспективни и заслужават внимание и шанс! По-голямата част от колегите ми, които стават, заминаха за София. Тези които останаха тук, планират да се преместят я в София, я в чужбина. Това е жалко! Все пак всеки е тръгнал от някъде и в началото е имал нужда от опит. Е вярно е, че в програмирането опитът се трупа между шест и дванадесет месеца, но ако един стажант е мотивиран от договор и добра заплата....ами ще има повече хора с нужните компетенции.
Частта в която споделих, че бях на интервю и т.н. беше просто въвеждаща...но не и основната.

# 611
  • Sofia
the1 мисля, че CSC имаха офис във Варна, може да опитате там. Доколкото зная са добра компания.

# 612
the1 мисля, че CSC имаха офис във Варна, може да опитате там. Доколкото зная са добра компания.
Благодаря!

# 613
  • София
Ох, не мога да се стърпя и ще ви пусна това...
Днешна обява в джобса копирана дословно.... Joy:

Магазин за хранителни стоки, цигари , весници набира продавач консултант . Магазина се намира в подлеза на
метро станция Софиски Уни. изхода от страната на орлов мост (1 Minute ) е името на магазина.За повече информация за
тази позиция ще получите на място, от понеделник до петък по между 9h и 10h-- и по между 16h и 17h.Не отговарам на e-mail или GSM.

Умирам си като чета такива неграмотни обяви.
А има и подобни дето имат сто и двадесет изисквания към кандидата, а в същото време обявата е пълна с правописни грешки....

# 614
Искам да се включа и аз към темичката ви и направо да се впиша с един въпрос, който не виждам къде другаде да го задам. Ако ми трябва CV на английски, но не мога да си го напиша, колко парички горе долу ще ми струва да се преведе от преводач или някоя агенция, занимаваща се с тия дела?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт