ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 179
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Детето ми е изпило безчет кутии ентерол и изобщо не му повлия на разтройството. Секна едва когато започнах да слагам по лъжичка оризова каша в кърмата.
В света има доказани случаи на животозастрашаващи ситуации при прием на пробиотици от "неподходяща гупа пациенти". Но предвид, че към продукта няма инструкции, взема ги всеки.
И понеже хората често не четат линкове, ето директно цитат:
Цитат
1. They could cause other infections. One of the probiotics side effects is that in large quantities they can actually bring on infections, which will then be necessary to treat with antibiotics.

2. Gas or bloating. Probiotics actually claim to help with or eliminate these altogether, but in some people they have the complete opposite effect.

3. Abdominal pain. Another probiotic side effect is abdominal pain, and sometimes even diarrhea.

4. Fungal infections. A few cases of severe fungal infections have been reported after the use of probiotics. Usually this happened to those with impaired immune systems.

5. Unhealthy metabolic activities. Probiotics have also been reported to lead to unhealthy metabolic activities, excessive immune system stimulation, and gene transfer.

6. Intestinal Infection. Those who already have an underlying disease could be susceptible to this probiotic side effect. These people have a greater chance of developing an intestinal infection after ingesting probiotics. Fever, skin rash, and bloody stools are all signs of an intestinal infection.

7. CAM instead of medical treatment. Complementary and alternative medicine or CAM is now being used by many people as an alternative to seeking standard medical treatment. This often involves the use of probiotics. If you want to use probiotics, it is recommendable to consult your doctor first.

8. Headaches. Headaches have been reported as another probiotics side effect, usually by people who have just started a probiotic diet. However, when the individuals decreased the dosage, they reported that this symptom goes away.

9. Supplements don’t cut it. The probiotic supplements side effects are simple: they just don’t live up to what they claim to do. It is difficult to put all the necessary bacteria into a supplement, and anything that has less than 1 billion bacteria per gram is not sufficient for therapeutic effects.

10. Probiotics are considered food, not drugs. Since they are taken via the mouth as a dietary supplement, probiotics are regulated as foods, not drugs.

Цитат
They could also cause unhealthy metabolic activities, too much stimulation of the immune system, or gene transfer (insertion of genetic material into a cell).

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 09:52 от dobra

# 646
Здравейте, отдавна не съм писала, но хвърлям по едно око.
Първо честита нова година на всички - много да сте здрави, и да ви е успешна и щастлива годината   bouquet

Както ви бях казала сестра ми има сложена в Испания ваксината срещу рак на шийката на матката.  Cry Мисля, че от това си понесохме и съответните последствия - бях ви писала, че много я боли корема и това продължава години. Както и да е, сега видях, че тази ваксина щяла да бъде задължителна и в България.

Имате ли някаква официална информация за вредата от тази ваксина (линк) и по-точно някаква статистика колко хора са пострадали и с какви точно реакции?

# 647
Само да споделя, да добавя към статистиката, колкото и гадно да звучи казано така - оня ден разбрах за детето на наша роднина - момченце, което след поставена ваксина развива аутизъм. Не знам детето на колко години е (предполагам, че е на около 11-12 години), не знам и коя точно е ваксината, която са му били, но най-интересното е, че са констатирали, че е следствие на имунизация! Подробности не знам, не са ми много близки, просто получих въпросната информация от техни по-близки хора.

А това за задължителната ваксинация срещу рак на шийката на матката... направо ми се повдига. Като бяхме декември във Варна, посетихме един детски магазин с детски кът и на касата беше залепен плакат с реклама на Cervarix , а отделно при покупка на някоя играчка в торбичката пускаха и брошурка. И това в магазин за детски играчки!

# 648
Има едно филмче - The greater good - http://www.youtube.com/watch?v=SIgasNNNLTg
Правя му субс и до дни (седмици) ще са готови, но ме занимават с глупости...

Та в това филмче се говори много за тази ваксина против рак на шийката на матката! Доста ограничено мислене е нужно, за да допуснеш, че рак се образува в следствие на вирус.. Показани са и жертви на ваксината Sad

# 649
Има едно филмче - The greater good - http://www.youtube.com/watch?v=SIgasNNNLTg
Правя му субс и до дни (седмици) ще са готови, но ме занимават с глупости...

Та в това филмче се говори много за тази ваксина против рак на шийката на матката! Доста ограничено мислене е нужно, за да допуснеш, че рак се образува в следствие на вирус.. Показани са и жертви на ваксината Sad
Да, препоръчвам го! Аз го гледах, ама без субтитри. Иска ми се да го гледам със субтитри на български, защото може да има неща, които да не съм разбрала добре.  Sad

# 650
Василиса Прекрасна, радвам се да те видя тук!  Heart Eyes

# 651
Здравейте,
предстои ми раждане в Окръжна б-ца. Не искам да слагат ваксини на бебето, но знаете ли каква е процедурата?
- на дните на Отворени врати казаха, че няма проблем, подписваш декларация/и и готово. Няма и глоба.
- миналата седмица ходих да ми определят дата за секцио, лекарката в приемното почна да ме разубеждава и т.н., каза че трябва да говоря с шефа на Неонатологията.
Някой има ли опит, ще се радвам да сподели.

# 652
Здравейте Simple Smile

Искам да се похваля,че отложихме ваксините с протокол и в близките няколко месеца никой няма да ме закача и тормози Simple Smile От вчера място не мога да си намеря от щастие.

Преди няколко дни коментирах въпроса за поставянето на ваксини с баба ми,която ми каза,че майка ми и леля ми нямат нито една ваксина.Навремето нейна близка,медицинско лице,й казала да не ги слага,защото са много опасни.Баба ми я послушала.А майка ми реагира с думите "Ние затова ли сме толкова здрави и никога не сме боледували?!".Та ето още едно доказателсво,че проблемът не е от вчера.

Относно пробиотиците-лекар ми забрани да давам на много малкото ми тогава бебе пробиотици,изписани му по ред причини.Простото обяснение-няма да му помогнат с аболютно нищо,по-скоро ще му навредят.А въпросната доктор Папазова,не знам защо така,но ми прилича на рекламен агент повече отколкото на лекар,хомеопат или каквото е там.

XVisible за съжаление,нямам много време да гледам всичко,което превеждаш,но това,което успях да видя до сега до такава степен ме е убедило в истинността си,че съм сигурна,че съм на верния път...Благодаря за което!Надявам се да намеря време да прегледам всичко.

# 653
Здравейте,
предстои ми раждане в Окръжна б-ца. Не искам да слагат ваксини на бебето, но знаете ли каква е процедурата?
- на дните на Отворени врати казаха, че няма проблем, подписваш декларация/и и готово. Няма и глоба.
- миналата седмица ходих да ми определят дата за секцио, лекарката в приемното почна да ме разубеждава и т.н., каза че трябва да говоря с шефа на Неонатологията.
Някой има ли опит, ще се радвам да сподели.

В родилните отделения предоставят на родилката информирано съгласие, както за нея, така и за бебето й... При подписването на информираното съгласие за бебето, може да напишеш, че не желаеш то да бъде имунизирано с никакви ваксини по никакви причини... Може да си подготвиш и допълнителна декларация за отказ от имунизации... Това са начините, никакви устни уговорки няма да ти свършат работа... Колкото по-ясно е написано и по-често го повтаряш, толкова по-малък вариант да го имунизират по грешка... Аз повтарях, че не искам ваксини при всяко вземане на бебето от мен...

Докато сме на темата за пробиотиците... Не отричам ползите, но по възможност да се ползват естествени пробиотици, каквото е киселото мляко... Обикновено за пробиотици се използват лактобацили, млечнокисели коки и бифидобактерии... Специално за бифидобактериите често попадам на информация, че те са естествен обитател на храносмилателната система на бебетата и малките деца и при нормални условия с възрастта на човек намаляват силно и дори изчезват... Мисля, че бифидобактериите се добавят в пробиотиците, заради благотворната симбиоза между тях и лактобацилите, но според мен добавянето на микроорганизми, които природата е "изхвърлила" от тялото на възрастния човек е неправилно... Лично мнение...  Peace

# 654
При АБ лечение се пие витамин В комплекс  Peace.
Дори Бърди е против всякакви про/пребиотици включая Биогая и Ентерол.

Тия ЛЛ си имат т. нар. спешен шкаф за първа помощ, който е задължителен и по списък какво да има в него. Така, че нищо не я оправдава тая ЛЛ, какво се е развикала помощ - помощ  Shocked Close!

Един случай, който наистина звучи като виц, но за жалост не е. Преди години много съм се смяла на него. Та, отива дете от спортно у - ще при лекар, които има специалност Спортна медицина с някаква травма, онзи го преглежда и казва ти си за лекар.
Също гледат две докторици рентгенова снимка на 'лакетна става", а фелдшерката им казва, че първо не е лакетна, а колянна става и второ гледат я наобратно  Joy. И две са със специалност Спортна медицина.

# 655
stelt77 благодаря!
Бях забравила за информираното съгласие.
Иначе и аз се чудех дали те имат някаква специална декларация /в което се съмнявам/ или по-скоро аз да си занеса, видях, че има на първа страница.
Намерих си и лекар, който няма да ми прави проблеми за ваксините Simple Smile Само трябва да се срещна с нея тези дни.
Ще ми правят ли проблем за детска градина и  месечната помощ от 35 лв, като нямам тези първи ваксини? За другите педиатърката ще си пише, че ги слага. А тези, които не са сложени в болницата, може ли да се напише, че са сложени допълнително?
Много се дразня, че трябва да лъжем, че децата имат ваксини. Така излиза грешна статистика и че всички деца са ваксинирани, което не е така, но лошото е, че с тези закони друг начин няма - не искам да ме преследват и глобяват....

# 656
maita5, ще ти пиша ЛС...  Peace

# 657
maita5, пишеш окръжна болница - за София ли става въпрос? Ако е за софийската окръжна бих те посъветвала след като родиш, на леглото на бебето да си поставиш лист с надпис " Да не се ваксинира". Казвам го от горчив опит. Писах в темата преди около година и половина. След като аз родих, при първата визитация казах, че не искам ваксини за бебето. Погледнаха ме странно, но много не ме убеждаваха. Дадоха ми да се подпиша, че отказвам ваксини в картона, който водеха на бебето при визитациите. Аз бях много щастлива, че мина гладко отказа. И няма и след половин час, докато бях в тоалетната,нахълта една изпълнителна сестра, без да прочете какво пише в картона, събуди кротко спящото ми бебе и го набоде.  Тогава аз наистина бях озадъчена, как може без присъствието на майката , демек мен, да правят каквото и да било на бебето. Почнаха да идват лекари да питат, ама защо не искам ваксини, сестрата се уплаши да не си загуби работата и т.н Така, че бъди нащрек. Надявам се след моя случай да са станали по-внимателни и при теб да няма проблеми! Пожелавам ти леко раждане!

# 658
Smile1, да, за София става въпрос. Аз хич не искам да коментирам отказа си с тях. Миналата седмица бях и една млада лекарка беше с противоречиви чувства като цяло за ваксините, но каза, че за хепатита според нея било задължително и т.н... Не иска да споря с никого, няма да мога и да се обоснова, надявам се с декларацията да е ок. Въпреки че първата ваксина нали я слагат до 24 часа от раждането, дотогава бебето ще е в детското отделение. После се надявам да си е при мен бебето, но както казваш пак не е гаранция.

# 659
Аз с никой не съм дискутирала отказа си. Бебето ми го дадоха 2 часа след раждането, по мое настояване - поискай си го. Те и без това не се бият да ти го гледат. Подпитвах за ваксините и те ми казаха, като мине визитацията тогава ще разбера кога ще се бият. И така аз родих в 10 сутринта - този ден никой не мина на визитация, чак на другата сутрин минаха лекари от неонатологията. Аз казах, че не искам ваксини. Лекарката каза добре, написа в листа : " Майката отказва ваксини" , аз се подписах и с това всичко приключи. Единственият проблем беше, че сестрата не беше счела за нужно да прегледа картона и наизуст почнала да слага ваксини и за мой "късмет" моето бебе беше първото набодено за деня. Чак тогава почнаха да идват и да се интересуват защо не искам ваксини, но и на мен не ми се обясняваше и казах, че искам да порасне бебето малко - така съм се разбрала с личната лекарка и по-късно ще ги слага тя тези ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт