ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 31 968
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Къде ли не
Veshtitzata, Като те чета все едно за моето първо раждане става въпрос! Не искаха да ми го дават и толкова! Било се родило с нисък Апгар! Ходих като луда по етажите без да ме е пуснала упойката и с огромна епизиотомия да си го търся! На края видяха, че с мен няма да се разберат и си ми го дадоха! Направо щях да полудея през тези 6 часа от мисълта, че то седи някъде там и се чуди къде е тази която го е носила 9 месеца! Ужас просто! С второто ми раждане  условията ми към екипа бяха да не ми се месят да раждам и да не ми вземат бебето! Спазиха си обещанието! Но неонатологията ме вкара в друг филм, от който ми горчи и до сега. Сега когато децата ми вече поотраснаха и почнах да се замислям за трето се моля най - после всичко да е така както трябва!

# 676
# 677
Заради такива преживявания като последните споделени, има вече толкова жени и у нас, които искат да раждат вкъщи.

# 678
  • Бургас
Не бе,момичета,не омаловажавам изобщо лекарската професия и родилната помощ.
Бебето на сестра ми е добре благодарение на лекарите.Ако не беше в болница нямаше да оцелее.
Само че не бива да моли майката за информация или да гушне рожбицата си,а те да гледат отвисоко.Естествено не всички са такива.
Сега при последното ми раждане детето беше на лампа заради жълтеницата,а аз дърта магарица стоя до него и плача.Мина една неонатоложка и само дето не ме срита.Това е излишно,малко човещина е по-добре,отколкото да забравим за нея.
Хайде,че оспамихме темата.Аз съм до тук,че за ваксините няма да пиша.Това е вашата тема.
Аз съм от другия лагер,така да го кажем. Grinning Peace
Хайде,чао!

# 679
Бебето на сестра ми е добре благодарение на лекарите.Ако не беше в болница нямаше да оцелее.
Само че не бива да моли майката за информация или да гушне рожбицата си,а те да гледат отвисоко.Естествено не всички са такива.
Сега при последното ми раждане детето беше на лампа заради жълтеницата,а аз дърта магарица стоя до него и плача.Мина една неонатоложка и само дето не ме срита.Това е излишно,малко човещина е по-добре,отколкото да забравим за нея.
Хайде,че оспамихме темата.Аз съм до тук, че за ваксините няма да пиша.Това е вашата тема.
Хайде,чао!
Защо да си от другия лагер, миличка? Мед.сестра ли си? Wink Всички знаят за моята любов към медицински служители... И как нещо супер малко бива мултиплицирано безброй пъти с цел получаване на внушителен резултат.

Въобще пък не ми се говори за супер ненужните интервенции главно върху родилките. Жените, които са дали живот на всички ни, биват унижавани по най-безобразен начин с цел задържане на работата и изграждане на респект към лекаря!

Та не мисли, че благодарение на лекарите нас ни има или децата ни. Да се чуди човек как го имало този свят толкова милиони години без безценните лекари. Същото важи и за ваксините. Всъщност благодарение точно на тях имаме болести като множествена склероза, АЛС, аутизъм, супер много алергии и какво ли още не...

# 680
  • София
maita5, задължително направи предварително декларация и се опитай да предупредиш колкото се може повече персонал, че не искаш ваксини! Моето дете беше набодено без да съм подписала информирано съгласие и без въобще да бъда уведомена. Мила, не се знае как ще протече раждането ти, може в първите часове да не си при него - задължително ги подготви.

Ах, Christian, как бръкна в раната  Cry! Толкова години го чакам това мое детенце, представях си как ще я прегърна, майка ми ми каза, как да ги накарам да я сложат на гърдите ми да засуче и да се гушнем и....показаха ми я от 10 м и едва се измолих да я докосна по петичката, плаках като куче на операционната маса...поне на мъжа ми позволиха да я види за минутка, но после: гониха го като диверсант по етажа, когато идваше да ни види, а най-голямото унижение преживя майка ми, която е лекар и беше изгонена като животно, защото "нямала работа в отделението". Ако се изкажа до край сигурно ще получа доживотен бан... Да добавя, че освен заради лекаря избрах болницата и за да може да съм непрекъснато с детето си, детето се роди напълно здраво - просто се наложи секцио!

# 681
  • Бургас
XVizible,това наистина е обширна тема.
Напълно съм съгласна за отношението към родилките в болниците.Това е и моята болка.Просто не ми се говори,много съм преживяла.Ставаше въпрос за моята душица, племенничката ми,родена 28гс.Без лекарите и техния професионализам не знам как щеше да оживее.За отношението към жените.....
Полудявам само като разбера за такова отношение към майка,отишла да дари живот.
Не се примирявам,но нали не е за това темата.
Аз ще ви чета,че ми е интересно.Ако нямате нищо против и ще пиша от време на време,нищо че не съм съгласна с доста неща,които дискутирате.Но това не е Студената война,нали? Mr. Green

# 682
Прегледах декларациите на първа страница.. някой ползвал ли ги е? Няма ли по-опростена? Може би ше редактирам като прост отказ, не искам д ацитирам никакви членове, конвенции и т.н. Колкото по-малко, по-добре според мен.

# 683
В нашето ИС акушерката написа с червено: Родителите отказват ваксини. Беше достатъчно.

От работещи в системата знам, че при така формулиран отказа никой не би посмял да сложи. Все пак и аз не го изпусках от очи, доколкото можах де.

За бебето - ваше право е то да стои при вас. Аз още съжалявам, че не направих грандиозен скандал, когато ми издърпаха каката от ръцете, но с малкия нещата се развиха добре. Имах и план Б, но не стигнах до там.

# 684
  • София
maita5, може прост отказ, не е необходимо да цитираш никакви норми.

Berend Botje, на мен ИС за детето ми беше предоставено на третия ден.

# 685
В нашето ИС акушерката написа с червено: Родителите отказват ваксини. Беше достатъчно.
Това изглежда най-приемливо. Но явно зависи и коя е болницата.

# 686
Това изглежда най-приемливо. Но явно зависи и коя е болницата.

В ТК.

Туцка, да беше написала, че отказваш ваксини, щяха да позеленеят Simple Smile)) По принцип нямат право да правят каквото и да е без твоя подпис. Аз много се замислих дали да не им скроя този номер, тъй като не се съобразиха с желанието ми по врем на първото ми раждане, тъй като всики документи за подпис получих след като родих Simple Smile

# 687
Бързо включване по повод "даването" на бебето в болниците:
Кампанията "Първи контакт" има за цел да информира обществото и да помогне за промяна на текущите практики на разделяне новороденото от майката в родилните отделения.
 thumbsup

# 688
Хайде,че оспамихме темата.Аз съм до тук,че за ваксините няма да пиша.Това е вашата тема.
Хайде,чао!

Споко, аз я омаловажавам тая професия Laughing И съм горещо в подкрепа на домашното раждане. Поведението на повечето лекари у нас е нетърпимо, а като става за такова нещо, като бебенце и родилка грубото отношение според мен трябва да се наказва с тояги на голо на площада.

# 689
Имах и план Б, но не стигнах до там.

Какъв беше  твоят план Б?

Общи условия

Активация на акаунт