ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 040
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Приели са да се слага безплатно на 12г. ваксината за рак на маточната шийка: http://life.dir.bg/news.php?id=10094655&nt=5
Не ми стана ясно обаче дали задължително newsm78

# 76
Да им се не види!
Пише "може", което предполага и желание...

# 77
Да не се окаже в един прекрасен момент това "може" станало на "трябва", а никой не разбрал кога и как .. Whistling

# 78
Знаете ли, ако детето не е посещавало повече от година педиатъра, дали има възможност да се промени нещо - педиатърът да го прехвърли на друг или нещо подобно?

Доколкото ми е известно, смяната на ЛЛ се извършва само от пациента. Дали ходиш или не на лекар, той все пак си получава някакви пари затова, че си му пациент. Аз не съм посещавала личната си лекарка от 5 години, ама и тя не ми се е обаждала...
Благодаря, ненаатоа!
Хрумна ми дали личната на сина ми няма да се опита да ни разкара. Аз твърдо съм се закотвила при нея, защото всичките са един дол дренки, а злополучната ваксина сложи тъкмо сестрата и, и... Абе, знаете ли, че те не са подали приложение 8 от наредба 15 (съобщение до риокоз, как му беше новото име) за реакция след ваксинация. Това не е ли подсъдно, според вас? Че и риокоз знае, защото ходихме на комисия, а съм сигурна, че не са изискали от личната да подаде това приложение 8. Ха, ами че на мен май в кърпа са ми вързани. Какво мислите мога да направя?

# 79
Напрани един "финт" и попитай педито дали е подало приложението.Кажи, че от РИОКОЗ са те попитали и не си знаела какво да отговориш Winkда видиме какво ще ти каже!

# 80
  • Пловдив
 Peace Малко изпуснах темата

# 81
Здравей те!Да се включа с новини,от нашата покана за манту.1Листат които е подписан от майка ми е "лабораторен лист-покана",защо е такъв сестрата не ми каза?2.И монтуто не е имунизация,а само проба и се слага препарат"Туберкулин"и е убита ваксина? Започна един спор със сестрата.Няма да взимам детски, ще ли да ги глобят,а аз умната Simple Smile и казвам ИС, тя нямам право на такова!Е питам защо?Тя това да не е болница!Аз отворената и заявявам тогава да ви глобяват!!! Mr. GreenАко някои маже да помогне със съвет да ми пиши на ЛС.Това е от мен може да имам коледна честитка Mr. Green,но няма да се откажа.

# 82
Здравейте!

Аз Ви чета от доста време,но не съм се включвала в темата.Много се радвам,че има нормални хора,които виждат истината и се опитват да се борят.

За мое огромно съжаление много късно се замислих и започнах да чета и да се информирам,в следствие на което допуснах детето ми да бъде ваксинирано.За "щастие" се оказа,че е с АБКМ,което ни отложи ваксините,освен хепатитната.И тогава,случайно или не,попаднах на статия по темата и започнах да се интересувам.И след всичко прочетено и изгледано,взех решение,че няма да допусна детето ми да бъде ваксинирано.Сега стискам палци,да няма реакция от хепатитната ваксина сега или за вбъдеще.
Имам изключително голям проблем с педиатърката.Постоянно и непрекъснато ни натиска за ваксини.Алергията на бебока беше установена,когато той беше на 1,5-2м.Тогава лекарите,които го следяха,предупредиха,че за него ваксините са изключително опасни и педиатърката въобще да не си прави устата да ги слага.След първия скандал,споделих с  гастроентероложката,че ЛЛ ни тормози.Ваксините на детето са отложени с протокол,който се преиздава на всеки 3м.По закон,ЛЛ може по своя преценка да отлага ваксини до 8 навършени месеца на детето,без да й е нужно решение от комисия,протоколи и т.н.Гастроентероложката ни посъветва,ако продължава да се заяжда и да прави проблеми да й се обадим,да обясним какъв е проблемът и да пратят проверка.И след втория скандал й казах,че ако продължава да натяква и да проявява натиск над нас,ще се заема да й направят една проверка,за да се установи знае ли правилника и законите или не.И всичко приключи.Дума не обелва за това.А през цялото време ми обясняваше как ваксините не са живи,как нямат белтък,живак,алуминий...те са просто изключително пречистени и на моето дете,което милото не стига че е с АБКМ,ми направи и гърч незнайно защо,ще му се отразят страхотно,нищо няма да му стане,и t няма да вдигне даже...

Много се извинявам за дългия си пост,но някак вече почна да ми писва отвсякъде да ме притискат,да ме заплашват с глоби,че детето ми няма да ходи на ДГ,че детето ми ще е "заплаха",че аз съм ненормална,хипи,ку-ку,опасна за обществото... Simple Smile Детето ми с и без ваксини на ДГ няма да ходи,аз че съм ку-ку-съм.Ама защо,когато се опитваш да разкажеш на някой нещо,което може да спаси детето му,вместо да чуе започва да плюе и квалифицира.И как моето дете ще е опасно за другите-нали те са ваксинирани и предпазени? Simple Smile

С няколко думи-радвам се,че ви има.И се надявам да ме приемете сред вас.Цялото семейство плюс роднини в чужбина сме на мнение,че това е най-доброто за нашето хлапе.А за мен е много важно,че имам подкрепа.

# 83
Съкровище, за такива, като теб си давам и ЩЕ си давам зор - още филми и още супер много преведена информация относно ваксини... До нова година очаквайте много на http://vaksinite.info/ Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 18:35 от XVisible

# 84
Напрани един "финт" и попитай педито дали е подало приложението.Кажи, че от РИОКОЗ са те попитали и не си знаела какво да отговориш Winkда видиме какво ще ти каже!
А, тя моята е стара работа - от преди 4 години, но съм им трън в очите на лекарката и сестрата, а с риокоз - те са си близки и си говорят непрекъснато. Казах им, че няма да позволя да ваксинират детето(и много други работи,де), но не са ми пратили ни акт, ни нищо. Ей така (миналата година май се явявахме на комисия или по-миналата). Не че се кахъря. Ама май са оплели конците и затова не ме закачат. Та ми хрумна, дали пък аз да не ги захвана? Нарушение има. Защо да го оставям така?!

# 85
Бившата педиатърка на дъщеря ми се оказа човек и не ме е докалдвала никъде. За сега си траем с непопълнен картон и не съм намерила вариант как да излъжа системата. Абе знам си, че с лъжа не става, така че ще си я караме така, пък все нещо ще се нареди като дойде време за градини.

# 86
Бившата педиатърка на дъщеря ми се оказа човек и не ме е докалдвала никъде. За сега си траем с непопълнен картон и не съм намерила вариант как да излъжа системата. Абе знам си, че с лъжа не става, така че ще си я караме така, пък все нещо ще се нареди като дойде време за градини.
И аз това си викам за градините. Laughing

# 87
Само да попитам  - ваксините са задължителни за градина или и за училище? По мое решение не сме сложили нито една, а и след тръшкането на педиатърката и РЗИ , нямам и намерение , затова питам.

# 88
Само да попитам  - ваксините са задължителни за градина или и за училище? По мое решение не сме сложили нито една, а и след тръшкането на педиатърката и РЗИ , нямам и намерение , затова питам.
Само за градина  Peace

# 89
  • София

Hug не се притеснявай - не си ку-ку, просто си събудена. За сведение: най-големият противник на ваксините в моето семейство е майка ми - лекар.
Добре, че си имала подкрепата на специалистите и не си позволила детето ти да бъде ваксинирано, последиците вероятно щяха да са ужасни и на гърба на вашето семейство, а ЛЛ щеше да каже, че това не може да е следствие от ваксините.
Ние също ще се оправяме някак до училище  - все има варианти, важно е децата ни да са живи и здрави!

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 20:48 от Туцка

Общи условия

Активация на акаунт