ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 956
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
http://novini.dir.bg/news.php?id=10225747
Ангел Кунчев: Грипът идва в края на януари
Цитат
Как хората могат да засилят своята имунна система? Какво ще ги посъветвате, в чисто практически план?
Така че доброто хранене е най- важно. Един нормален, добре хранен организъм би трябвало това да му е достатъчно. В момента разнообразието на плодове и зеленчуци е много голямо, общо-взето като цени са достъпни, а необходимите дози витамини ние ги получаваме с храната.
Някой май сам си ака на постланото Wink

Ще се сетят те, че ваксините не дават абсолютно нищо, като предпазване за зимни грипове, но за съжаление много хора все още вярват на чичко доктор...
А аз направих това и се плаша.
Бях си казал, че повече няма да качвам части, докато не го завърша, но това си струва!

Много ценно филмче си превел.Браво на теб! bowuu

# 466
А аз направих това и се плаша.
Бях си казал, че повече няма да качвам части, докато не го завърша, но това си струва!
Много ценно филмче си превел.Браво на теб! bowuu
Иска ми се да съм го превел, но още дори и до 1/3 не съм стигнал Wink

# 467
Вчера имахме неприятна случка с дъщеря ми. Баща й я носеше на ръце, но се подхлъзна и падна, при което тя улучи с чело ръба на стълби. Образува се рана, в Пирогов я почистиха и залепиха. Питаха ни само дали е имунизирана по календар и подпис, че е. И сега не ми излиза мухата от главата за тетануса, поради факта, че събитието се разигра на конна база, където има доста животни и съответно фекалии, в които има повече спори на тетануса. Cry

# 468
А тя всъщност ваксинирана ли е или не?

# 469
# 470
Страх, а? Любимото на медиците!
Благодарение на този страх съществуват те. В повечето случаи де...

Не искам да се повтарям как и къде има тетанус и как анаеробна среда е супер трудна за развиване и намиране в днешно време, и особено на открити места, като споменатото.

И какво значение има дали има или не ваксина?! Същата ще те предпази за 2-3 седмици! След това си на фантазия.

# 471
Стига де:) Не ме "бийте", че се страхувам, споделям с вас, защото знам, че мога да получа адекватен съвет:)) Всъщност, в Пирогов промиха мястото, след което го залепиха и се затвори напълно отгоре от филма на лепилото, може би не трябваше да се затваря, а раната да диша?...
Давам арника, но слаба потенция - 9 на боарон.

# 472
Мисля, че няма за какво да се притесняваш... Върни се малко назад и прочети поста на арахна за тетанус...  Peace

# 473
Винаги ще си намерим нещо за притеснение.  Simple Smile Това ни е работата като майки Simple Smile).
Обаче, във вашия случай е по-притеснително едно мозъчно сътресение, отколкото тетанус.
Аз си мисля, че имат някакви инструкции да питат такива работи при какъв да е преглед. След това описват и докладват.

# 474
Честита Нова 2012 година!
Пожелавам на всички живот, здраве и много късмет!

# 475
Стига де:) Не ме "бийте", че се страхувам, споделям с вас, защото знам, че мога да получа адекватен съвет:)) Всъщност, в Пирогов промиха мястото, след което го залепиха и се затвори напълно отгоре от филма на лепилото, може би не трябваше да се затваря, а раната да диша?...
Давам арника, но слаба потенция - 9 на боарон.

Ако бяха оставили раната да "диша", сигурно шансът да се замърси щеше да е много по-голям, а и не знам в кой век ще зарасне и какъв белег ще остави.
Големия ми син го почистиха и залепиха по същия начин след сцепване на кожата на челото от падане и нямаше проблем.

.....Обаче, във вашия случай е по-притеснително едно мозъчно сътресение, отколкото тетанус.
Аз си мисля, че имат някакви инструкции да питат такива работи при какъв да е преглед. След това описват и докладват.

Наистина е така, сътресението или травмата на черепа са много по-опасни и притеснителни неща, но определено си имат симптоми, които трудно се пропускат, особено ако ударът е сериозен! Следете децата за силно главоболие, повръщане непровокирано от храна (дори еднократно), необичайна сънливост и вялост или внезапно унасяне, различен размер на зениците, кръвоизливи в склерите на очите и изтичане на секрет (ликвор) или кръв от ушите и носа.
Звучи страшно, но ако детето не проявява някой от горните симптоми в няколкото дни след удара - според мен няма нищо притеснително.

Аз съм бил в Пирогов и за гореспоменатото залепяне на кожата на главата, а също така съм бил там и за истинско сътресение на мозъка на същото дете. Двете преживявания не могат да се сравнят, но няма да ви натоварвам с неприятни събития от личния ми живот.
Вече не се спомням дали са ме питали дали е ваксиниран (аз единия път дори ЕГН-то му не можах да си спомня), но определено никой там не е проявявал желание да му инжектира нищо.

# 476
  • Добрич
А за колко време може да те предпази коклюшната съставка от ДТК?
Вчера имах един разговор с една майка, чието второ дете не е имунизирано, но е преболедувало коклюш на възраст около 3 годишно, 2 месеца се е мъчило горкото, съмнява се, че е заразено от по-голямото дете имащо всички имунизации, но е прекарало някакъв по изменен вид на коклюша, голямото дете е било на около 10 години, а реимунизацията е била чак преди 8г.

# 477
Вчера имах един разговор с една майка, чието второ дете не е имунизирано, но е преболедувало коклюш на възраст около 3 годишно, 2 месеца се е мъчило горкото, съмнява се, че е заразено от по-голямото дете имащо всички имунизации, но е прекарало някакъв по изменен вид на коклюша, голямото дете е било на около 10 години, а реимунизацията е била чак преди 8г.
Коклюш... (пертусис или магарешка кашлица)
Сперед медиците, от коклюш ни пази INFANRIX-IPV+Hib или Pentaxim... Ок, но тази ваксина вкарва в тялото на малко дете (на два месеца) 5 вируса с които детето да се бори! Колко от нас се заразяват с 5 болести наведнъж е отделна тема за която не искам да говоря.

Супер голяма вероятност има, както казваш ти, бактерията да е пренесена от "по-голямото дете имащо всички имунизации".
Умните медици, смятат, че като вкарват директно в кръвта формалдехид и тежки метали правят добро  ooooh!

Тук идва ред на любимото ми - "Веднъж изкарали коклюш, пациентите изграждат постоянен имунитет към причинителите на болестта." Т.е. изкарали го веднъж - придобиват пожизнен имунитет, за разлика от спасилите се малки, но отворени към същото големи. Защита от ваксина трае от 2 седмици до ~2 години...

# 478
  • София

Не знам, но тази ваксина изглежда най не работи при коклюша, ако пуснеш едно търсене в Гугъл ще видиш една камара теми от майки, чиито деца са болни от коклюш "пък нали са ваксинирани". Има цяло изследване за коклюша (и по-точно: как изглежда не работи съвсем добре) и по този повод нашите здравни власти възнамеряват да въведат още една реимунизация в детска възраст.

# 479
  • Къде ли не
На мои познати  двете "имунизирани" деца и неимунизирания бащата изкараха коклюш преди 4 години. децата бяха на 5 и 7 години. Бащата го изкара най - леко. Майката беше бременна с третото им дете и я бяха изолирали. След това бащата заяви, че спират с ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт