Отговори
# 195
veziarka, благодаря  Peace Напълно ти вярвам за добрите резултати, постигнати с алтернативни методи. Иначе на малчо си давам сироп и му слагам капки.

# 196
Влизам да видя дали бебчо не се е появявала, но предполагам не ѝ е до форума. Дано е по-добре дребния.
Проспан за кашлица аз съм давала - е, от цяло шишенце никакъв ефект не видях. Повече харесвам Стодал. Иначе малкия се влияе от хомеопатия, досега антибиотик не е пил. Като цяло вкъщи сме убедени в ефекта на хомеопатията, по причини подобни на тези които е споменала велизарка.  Peace

# 197
Машонка, става въпрос за отвари, чайчета и то не от билки като блатен аир или черен бъз, а за чай от билки, които УЖ се съдържат в сиропите за кашлица. Но за бръшляна в Проспан и аз не бих рискувала.
Peace Всъщност, него визирах. Той ненапразно не се препоръчва за малки дечица (под 1г)

# 198
Здравейте и от нас   bouquet
Ние сме добре ,Весела расте ,не слушка и така !
Искам да ви питам всички ли получихте майчинство този месец ?На мен още не са ми превели  #Cussing out

# 199
  • В царството на мечтите
На мен миналия не ми го бяха привели. Чак на 08,12 получих за 10 месец

# 200
За кашлица правя сироп от лук, орехи, ябълка, дюля, локум и ако имам индрише.Лука с люспите, орехите с черупките, но счукани.Завирам всичко с малко вода докато се разтопи хубаво локума, прецеждам и давам топло.На голямото ми дете давам като чай да го пие, на Теди съм давала веднъж - 3 пъти по една лъжица.Много ни помага.

# 201
  • София
Здравейте, момичета! Благодаря на всички ви за съпричастността. За тези 3 месеца опитахме какво ли не, дори минахме през рентген, но нищо и нищо. Ясин се оказа с "транжове", тръгнали сме към пневмония и в момента сме на метилпреднизолон, вентолин и АБ. Опитахме и с народна медицина, и с лекарства, но..... Сега вече ще лекуваме кашлица на алергична основа,но аз се уморих психически, физически - всеки може да ме разбере, не съм спала от.......не знам от кога, говорим за около 5 часа сън без прекъсване.. Както и да е, вярвам че всичко ще се оправи, засега се радвам на децата си и негативите просто ги загърбвам.. Сега очакваме с нетърпение новогодишната нощ, слагаме си шапки "а ла дядо Коледа", а батко е с брада, очила и мустаци Laughing Прегръщам ви силно Hug

# 202
Весела Коледа на всички,първо !
Аз също нямам майчинство, звънях казаха ми , че на5 чак ще има преводи тогава да чакам!

# 203
Олеееее, beb4o, сложно е станало при вас. Дано се оправи душичката малка по-скоро! Аз като разсъждавам наистина трябва да е нещо на алергична основа, но пък не може да се разбере от какво на тази възраст.
sniiskio, гледам по лентичката... ми то не останало! Кога беше 13 г.с. като я видяхме?! Като гледам разликата им ще е точно като на мъжа ми и брат му (т.е. девера). 
Ember, дано да не се налага, но за всеки случай ще открадна рецептата  Wink
И да ви се оплача от моя юнак - не спи и това е. Буди се на 20 мин. през нощта, единствения стабилен сън е от 22 до 01 ч. и от там се почват ревове, мрънкания. Броя ставанията до 10 и спирам, че ще полудея. Не знам вече до кога ще издържа. Имаше един период около 10 дни спеше добре, в смисъл будеше се по 2-3 пъти и заспиваше бързо, това е добре за мен, но и това свърши... Иначе се показа един мъдрец, а кучешкия прозира през венеца. Оххххх, кога ще мине този период?!
А през деня е такава кротушка... дете мечта! Но е нощна птица.
За майчинството не съм проверявала, ще видя днес.

# 204
  • София
Весела Коледа на всички!
Много мъчно ми стана като прочетох ,че си имаме болни дечица сега по празниците  Cry .
Бебчо ,не мога да си представя какво ти е  ,дано бързо да се възстановите  Hug !За теб съм останала с впечатление ,че си ужасно позитивен човек и дори сега виждам в поста ти този позитивизъм и се възхищавам от това.
Люляк ,да си кажа и аз от доста време намирам някаква прилика между девойките ни  Grinning .

Ние за празниците бяхме на гости на родителите ми.Йоана беше на върха от щастие ,внимание от всички страни.Вечер едва заспиваше от превъзбуда.Срещахме я с децата на братовчедите ни ,които са с по 1-2 години по-големи и за мое учудване си играеха много добре.Така не е вилняла и играла с други деца .Едно малко клипче с едната братовчедка да ги видите хулиганките какви ги вършат  Mr. Green  http://www.facebook.com/photo.php?v=2596710595070 .
"Запоознахме" Йоана и с котката ни.Детето направо се влюби в нея.Докато станеше сутрин и тръгваше да я търси ,а котето горкото само се чудеше къде да се скрие  Laughing .Сега малката само върви вкъщи и търси Джаки  , обяснява нещо и вика "Якиии ,Якиии ,Бау!"  Laughing .Май ще трябва да си взимаме котка  Grinning .
Хайде май много дълго стана  Grinning после пак Mr. Green .

# 205
Здравейте,
Честита Коледа,момичета.Бъдете живи и здрави,много семейно щастие и безоблачна нова година.
Аз от доста време се опитвам да изчета тема и половина,която бях изпуснала и най-накрая успях.Гледам доста теми сте разисквали,та и аз да споделя как се развива дребното - Храни се ,като разпрана - сутрин и правя овесени ядки с плодове и сирене или елда ,или макарони. на обед кухнята с малко хляб,че при нас и обедното е доста рядко,после хапва или десерта( зависи какъв е) или някакъв плод;вечер супата с хляб и после кисело мляко. За спането вечер заспива 8-9ч и незнам точно кога се буди,че тя ,като стане и си играе в леглото и чак към 9 почва да мрънка ,но пък следобедния сън ни е голям проблем,защото съседите ми точно тогава решават да тропат по стълбите ,или по мазето и тя всеки ден се буди  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

искам да ви питам има ли някой дето не дават АМ ? аз от около месец и давам само кисело вечер ,разредено с малко вода( около 60мл. )
в момента е 11кг. и е 75см. на мен ми се струва доста пораснала,но според педи на последната консултация за 3 месеца беше пораснала само 1см  newsm78

Рали,от ваксината за шарките ,Дари на 10 ден получи обрив -едни много дребни пъпки,като мехурчета и доста време и седя по тялото,но педи ме беше предупредила за него.
има около 10 зъбчета,но венците и са мнооооого подути и горе и долу.

за говоренето освен ало,да, Кали,ам-ам друго смислено не казва,но пък не млъква някакви нейни си неща. по цял ден само бърбори. Ходи ,тича, но няма шанс да се заиграе самавсе трябва да съм до нея.

Вие давате ли вече цитруси и как? аз и правя фреш от грейпфрут,от портокал ,а мандарините до скоро и ги белех,но днес и ги дадох необелени .
направи ми алергия към нещо,ама незнам към какво -може и към меда да е  newsm78

и да ви питам как давате прясно мляко?

малко дълго стана ама като ме нямаше дълго време и до де си кажа всичко  Mr. Green
не че не бях тук ,но нещо много се запалих по Испанските серияли и от един месец гледам ,като луда - страхотни са  Mr. Green

# 206
beb4o_fb, мъничето ще се оправи и ще е добре, но емоциите са много неприятни.

gala, прясно мляко слагам в овесени ядки или правя сутляш за следобедна закуска.
За ръста е възможно да не са записали съвсем точно на предишните консултации и детето да е порастнало повече, отколкото отчитат за това време.
Давам на сина ми мандарини, като му ги режа на парченца и той си ги хапва с ръчичката. Не беля люспите вече.Правя му и сок от портокали и мандарини. Грейпфрут не съм му давала, у нас не обичаме много и не съм сетила да купя. Много кисело и горчиво ми се вижда за децата.

# 207
  • Пловдив
Здравейте и от мен Simple Smile!
Честита Коледа на мамите, татитата и бебочетата сладки Simple Smile То вече не сме бебочета, де... Simple Smile Излязохме от бебешката възраст. Като гледам във фейсбук всички какви големи дечица са станали..., направо не е истина!Това време препуска направо!Но да не се отвличам много Simple Smile
Ние на Коледа си бяхме в къщи всички+свекърва и още 2 семейства, от къщата ни, роднини и братовчеди.Много весело и щуро беше :
За Нова Година оставяме четата при баба им в къщи, т.е. баба им идва да ги гледа тук, а ние заминаваме за 3 дни на Хасковските Минерални бани. Досега, вече 12г., Нова година с дете не сме посрещали. Да се понапие малко човек, да се повесели и да се наспи на сутринта, колкото си иска Simple Smile
По другите теми.Изкарахме и ние едни марсолки.Алекс се оправи само с Изопринозин+хомеопатия.Но Крисито я удари в ушенцата, възпалиха се малко, та пием Антибиотик.Но вече се оправя и тя. Всички болнички да оздравяват и да посрещнат Новата Година здравички и палавки Simple Smile
Гала, ние от доста време не пием АМ, а кисело мляко вечер.Неразредено, по БДС, или на Баба или Верея. Ядем мандарини и портокали. Пием и сокове много.Прясно мляко давам с бисквити, да речем Simple Smile И кремчетата им от кухнята са с прясно мляко.
Общо взето нощите ни са спокойни и се понаспивам.Е, примрънка някой, разшава се, но няма игри и бодърстване посред нощ Simple Smile И от 21,00 до към 7-7,30 си спим.
Ми това е за тази година от мен Simple Smile
Весело посрещане на Новата година!Живи и здрави - до догодина Simple Smile!!!

# 208
Иначе се показа един мъдрец, а кучешкия прозира през венеца.
Е ти пък, чак мъдрец   Wink, по-скоро някой кътник ще да е все още.  Mr. Green

# 209
  • Варна
Иначе се показа един мъдрец, а кучешкия прозира през венеца.
Е ти пък, чак мъдрец   Wink, по-скоро някой кътник ще да е все още.  Mr. Green
Joy Joy Joy
Ох, как ме размяхте.
Велизарка, то сигурно не ти е до смях. Да знаеш кътниците много ги мъчат до като излязат, така че въоръжи се нерви и търпение. Hug

Общи условия

Активация на акаунт