Отговори
# 285
Здравейте,мили мами!!! Ние се изгубихме,че не остава никакво свободно време покрай малкия.
Искам да питам нещо за яслите и за ОДЗ-тата,защото съвсем не съм наясно. Доколкото разбрах класиранията са 2 - едно през Януари и едно през май. Само не разбрах приетите през Януари кога започват? Приетите през април/май -мисля,че започват септември, но кога трябва да си приет,за да започне май месец детето? Или няма такъв вариант. Простете, за обясненията,ама много информация навсякъде и нищо не се разбира.

# 286
доколкото знам, през януари е за текущата година 2011/2012(не знам от коя дата точно), а през май за септември.

# 287
И моят син бълнува малко преди да се събуди.

Четете ли книжки на децата си? Слушат ли? Приказки ли четете или книжки с картинки за най-малките?

# 288
Аз се опитвам да чета, но не ме слуша моята кокона. Затова разглеждаме книжките, и аз обяснявам това е това, онова е онова, а виж това какво е ...Иначе ако разказвам някакви измислени неща, но с успокояващ глас много се кефи. Маймунката ми обича самичка да си разглежда книжките с картинки - от тези с дебелите страници Simple Smile

# 289
  • у нас
утре е големият ден- финала на 6 години труд и пак труд
дипломиране newsm44  umnikuu

# 290
  • София
brawn, аз се опитвам да им чета книжки отдавна, но не се интересуват от съдържанието, а от картинките. Имаме книжки с дебели корици, основно разглеждат тези, на които са изобразени животни. Ясин разглежда с интерес и една с превозни средства. Казвам им кое животно как се казва, къде живее, как прави. Ясин се справя доста добре със запаметяването - как прави кравата, котето, кучето, патето, кончето, петлето, но Арзу само сочи с пръст. От два дена скачаме като зайчета - много са смешни. Има едни панорамни книжки, но засега се опитвам само да откъснат изобразеното на тях Laughing
Рали, браво на теб, пожелавам ти приятно дипломиране  bouquet

# 291
  • София
утре е големият ден- финала на 6 години труд и пак труд
дипломиране newsm44  umnikuu
Поздравления   bouquet

NKl, това класиране, което ще е на 14.01, е за текущата кампания, само дето местата са единични или липсващи. Ако на 14.01 се класира дете, то има една седмица да се запише. Тръгването е веднага щом му станат готови изследванията.
такива текущи класирания ще има всяка седмица до края на март ако не бъркам.

Вече на 27.02 се обявяват местата за новата учебна година 2012/2013.
1-вото класиране е на 5.05.
Тогава реално са най-големи шансовете на средностатистическите здрави деца с 2-ма работещи родители и без предимства. Класираните деца тръгват септември или малко по-късно, ако са по-мънички.
Сами тръгна началото на октомври. Дир-ката не искаше повече да го отлага, въпреки че не беше проходил.
Разгледай страстната тема, особено 1-вата страница, там инфото е мн. добре подредено и синтезирано -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623499.0

# 292
  • Пловдив
Здравейте и от нас Simple Smile!
За книжките, интерес проявяват да им чета книжки с кратки стихчета в тях. Слушат с интерес и гледат картинките. Понякога като започна да казвам стихчето от някоя книжка и бързат да я намерят и да ми я донесат, за да четем и разглеждаме Simple Smile Разглеждат и успешно ми унищожиха всички списания бебешки, които си бях купувала, като бяха малки, за да убивам времето, когато спяха.Една панорамна книжка и ние унищожихме и другите съм ги скрила за по разумно време, когато ще разбират и няма да късат, а ще разглеждат екстрите и Simple Smile
Иначе, Алекс имитира всички животни, а Крисито само някои, които тя иска Simple Smile За говоренето, все така Алекс бърбори всякакви думички и кратки изречения, като знае имената на тати, кака, баба и той се казва "Ади" Simple Smile Така се кръсти детето Simple Smile! И е много смешен, като попитам "Кой скъса списанието?" и той се сочи с пръст в гърдите и вика "Ти..., ти..." Simple Smile)) А Крисито е по-скромна, но и тя покрай него се опитва и казва вече доста думички. Изречения няма още при нея.
А мамите в Пловдив, някой знае ли, има ли промяна за детските градини и какво трябва да се прави?Аз съм подала молби и за ясла и за градина още като се родиха.Тогава така се правеше.Но сега от няколко места чувам за ново подаване и кандидатстване и не знам какво да правя Simple Smile!?
Хуав ден на всички Simple Smile!

# 293
Здравейте момичета,при нас няма нищо ново!Диди е добре,беснее по цял ден,не се спира!Като 4етем книжка слуша 2 мин и губи интерес иска да я къса и става война  Crazy!
Рали,честито и браво Simple Smile!   bouquet
Цунки на всички малчовци!

# 294
ilik, много са напреднали твоите малчугани.  Heart Eyes Моят син повтаря разни думи, но като каже някоя дума, я казва веднъж. После не знам кога пак ще я повтори. Изречение да свърже - не виждам кога ще стане.
Tommelise, успех от тук нататък!

# 295
V_spasova,много благодаря за информацията  Hug Надявам се да ни приемат и от Септември да сме на ясла.

# 296
  • у нас
благодаря ви Hug  bouquet

# 297
Здравейте, майчета!
Рали, пожелавам ти много успехи!
За книжките....и аз съм ги прибрала, защото само ги ръбка и къса. Ще им дойде времето и на тях.
Най-накрая пие от шише с накрайник, но през нощта му давам от неговото с биберона, иначе ще настане АД. Имаме затишие със зъбите и си спи добре. Буди се 2 пъти последните три нощи!  Shocked
Нооооо като се хваля, нали знаете.... Въпреки това реших да въведа строг режим за спането. Ставане точно в 8, обеден сън не повече от час и половина, но вечер не мога да въведа начало на сън  Joy заспива около 22.30, не иска по-рано и това е.
Купих от аптеката Даум-ексол за лапането на пръстите, и мисля че това моето дяволче няма вкусови рецептори  Rolling Eyes Първия ден не сложи пръст в устата, но на втория бъркаше и с трите наведнъж. Чак повръща от това лапане. Няма оправия в близките години ми се струва....
ilik123, вие сте много напред с говоренето. Ники последно време само ръмжи в знак на протест и радост или общо казано - за всичко. Преди казваше мама, тати, дядя, баба, няня (вода), ади, (хайде) сега само "тати" от време на време. Иначе всичко разбира, личи по действията му. Големи са дяволчета сега.  Laughing
Сега с тези неясноти за отпуските не знам кога да записвам малчо на градина. Мислех от догодина - 2013 септември, когато уж се очаква да започна работа. Но ако ни вземат отпуските....кой ще го гледа ако не го запиша сега. Ако го запиша, а си взема отпуската, която по мои изчисления трябва да е 8 месеца, ще съм свободна до май 2013, два месеца ще работя и после ваканция. Тогава ще е безмислено записването. Мами учителки, нещо да сте чули по въпроса? Много сложно ми е това.

# 298
  • София
velizarka_8, не знам как е при вас с местата, но защо не подадеш една молба? Не мисля, че ще загубиш нещо, може само да си на '+'.
Така, ако се маханат отпуските, ще имаш вариант. А ако не ги махнат, просто няма да го запишеш или ако си го записала, ще го отпишеш.
Все пак майчинството се спира не при записване, а при реално тръгване, когато се занесат картони, изследвания и каквото там трябва.

# 299
  • Варна

Все пак майчинството се спира не при записване, а при реално тръгване, когато се занесат картони, изследвания и каквото там трябва.

Не е точно така. Ако искаш да запишеш детето на ясла, но то да не посещава по твои си  причини, се прекратява майчинството. Също мисля и се дължи някаква такса към яслата.
При нас има опция да си подадеш докумемтите сега, но да заявиш участие в класиране от 01.08. примерно.

Общи условия

Активация на акаунт