Отговори
# 360
Еееее, Рали, че и на двете очи! Дано не я мъчат дълго!
gala., включи се с хубави новини! А мухъла оправям само със Savo, друго не ми е помогнало, засега!
Да ви похваля едни свещички, които давам на Никито - Вибуркол. Ееееее няма такова спане! Никога не е спал толкова добре. Вечер преди лягане слагам и то само две вечери. Първата се събуди 2 пъти и заспа веднага, а втората само веднъж към 5 сутринта и пак заспа моментално след като му дадох водичка. Божееееее, чувствам се като преродена. Бяхме стигнали до 20 ставания, рев, ужасссс! Като ми се насъберат такива вечери и ще ползвам свещичките да си починем малко, че се страхувам да давам дълго време.
Хайде, заваля сняг!!!

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 12:56 от velizarka_8

# 361
  • София
Здравейте ,изобщо не ми се пише тези дни ,че ние от една болест на друга Sad .Почти преборихме ларингита ,но се наложи да е с атибиотик Sad аз също се разболях и на всичко отгоре малката е с обрив от вчера.Обрива е по цялото тяло ,има и лека Т.Нямаме идея от какво е.Първоначалния вариант беше алергична реакция ,но вместо да се подобрява ,той се разраства и много я мъчи.Сърцето ми се къса и не знам как да й помогна .

# 362
  • Варна
Geri, да не сте пипнали варицела? Нали пак споменваха по телевизиите за нов бум. newsm78

# 363
  • София
Geri, да не сте пипнали варицела? Нали пак споменваха по телевизиите за нов бум. newsm78
Почти няма от къде ,почти 2 седмици не е била в контакт с други хора ,камо ли деца.Единствено с баба си се видя в неделя ,но много за кратко.

# 364
  • Варна
Липсата на контакти не е гаранция за липсата на болести. Дъщеря ми изкара варицела преди време, само защото баща ѝ беше в контакт с много хора и от там явно е донесъл заразата.
А и херпесовия вирус е много разспространен. Не е задължително да е болно дете с шарка.
Казвам само да го имаш предвид и евентуално ако се наложи да се консултирате с лекар. Peace

# 365
  • София
Липсата на контакти не е гаранция за липсата на болести. Дъщеря ми изкара варицела преди време, само защото баща ѝ беше в контакт с много хора и от там явно е донесъл заразата.
А и херпесовия вирус е много разспространен. Не е задължително да е болно дете с шарка.
Казвам само да го имаш предвид и евентуално ако се наложи да се консултирате с лекар. Peace
мерси за съвета  Simple Smile !

# 366
  • на североизток
Гери, какъв е обрива? Може и скарлатина да е, щом сте имали зачервено гърло преди това. Обикновено така протича и с лека Т. Наистина по-добре идете на лекар, защото ако е варицела не трябва да се пие антибиотик, но ако е скарлатина може. Прави се и едно изследване, с което се доказва, че е скарлатина. Питай ме мене, Никито три пъти я кара тая пуста скарлатина ooooh! Но спокойно, което и да е от двете, ще мине, не са много страшни болести, стига да се вземат навременни мерки. Дано се оправите скоро  Hug

# 367
  • София
Момичета ,мерси за съветите.Лекар я е гледал няколко пъти и вчера и днес също ,консултирали сме се и със специалист.Не е скарлатина или варицела ,всички мислят ,че е алергична реакция.А аз не знам какво да мисля ,само наблюдавам че детето е зле и не мога да му помогна Sad .

П.П. обрива започна като точки ,първо по коремчето и лицето ,гръбчето ,сега вече е навсякъде и започва да става на по-големи червени петна ,които се сливат и е като подпухнала и зачервена.

# 368
  • Варна
Добре, де като мислят че е алергичен обрив, не предписаха ли лечение?
Или чакат да стане нетърпимо положениет?

# 369
  • на североизток
Съвсем като скарлатина ми звучи Thinking Пъпките са дребнички и нямат много твърдо връхче.
А какви други оплаквания има Йоанка? Отпаднала ли е, каква е Т?

И от какво се съмнявате да е тази алергия(ако е алергия)? Нещо необичайно приемала ли е или нови препарати из къщи? Макар, че не знам при алергия вдига ли се температура newsm78

# 370
  • София
Добре, де като мислят че е алергичен обрив, не предписаха ли лечение?
Или чакат да стане нетърпимо положениет?
Антония ,предписано е лечение ,но до момента не е дало ефект Sad ,и аз вече не знам какво да правя ,през час тормозя педиатъра ,звъня на други познати лекари и те да си изкажат мнението ,после пак на педиатъра и така цял ден.Баща й ще донесе някакво кремче и дано то даде ефект и я поуспокои.Според повечето хора с ,които говорих ,това е пика на алергията и би трябвало да почне да се оправя вече ,но аз лично нямам търпение ,писна ми ,искам да идва това "вече" !
Честно да си кажа на мен ми се вижда много странно ,че пие антиалергични ,а още не й е минало ,но все пак аз нищо не отбирам от медицина!

Ивчи ,съмненията съм към лекарставата ,които пи за ларингита ,че е направила късна реакция към аугментина.Но в момента сме изключили от менюто й и всички по-силни алергени.
Т е сравнително ниска около 37,3-4 ,ами май можело при подобни реакции да се вдигне Т.

и аз вече се уморих ,то при нас е болест ,след болест.От средата на ноември е имало само една седмица ,през ,която е била здрава  ooooh! .

# 371
  • Варна
Гери, дано бързо се оправи Йоанка! Hug Аз се ядосах защото от няколко дни срещам неадекватно отношение от страна на лекари към пациенти /не само деца/. Бясна съм на системата и държавната ни оправия и малко по-остро реагирах, но не беше към теб, а към лекарите.
Ако е алергия и се приемат противоалергични - реакцията отшумява. Няма такова нещо като да чакаме да отмине пика. Shocked Ами ако не отмине, а се задълбочи? Какво правим, ти търчиш и се чудиш къде по-бързо ще ти спасят детето, защото някой не си е догледал работата? Много мразя да поставят хората в такава ситуация. Хем не вършат работа, хем не можеш сам да се справиш защото не си компетентен във всичко. Hug Praynig

# 372
Здравейте,

ние и днес бяхме на преглед и вече е здрава  Praynig
спираме всички лекарства ,освен ериуса,който е за алергии. и по този повод два пъти излизаме с шейната днес - еййй ,няма такъв кеф,особено,като впрегнем кучето да я тегли  голям смях пада.

Гери,много лошо това. хубаво алергия,алергия,ама да и дадат по-силни алергени,или поне да я мажеш с нещо.милото детенце  Hug.  а сърби ли я ?

# 373
Милата Йоанка! А на теб не мога да си представя какво ти е!? Също не мога да си обясня как няма да са подействали вече тези антиалергични препарати. Дано това мазило облекчи положението. А езика обложен ли е?
Galq., браво на вас!

# 374
  • у нас
инкубационния период на варицелата е 21 дни, даже може 28 и шарките се предават само от болен на здрав. Човек е източник на инфекция и не може аз да съм била в контакт, да не съм се разболяла и да заразя др. Варианта е някой да е бил в инкубационен период и още и той да не е знаел че е болен и да е предал зараза, тъй като в края на инкубационния период човек става заразен, въпреки че все още няма прояви на заболяването
Цикличност на излизане на пъпки и сливането им е доста характерно за морбили- там инкубационния период е по кратък 7-14 дни

Гала радвам се че сте добре Hug

Общи условия

Активация на акаунт