Отговори
# 375
  • Пловдив
Привеееет Simple Smile

Щица, много се радвам за Вас Hug Лека бременност и да не ни смениш с по-младите септемврийки Mr. Green
Аз приключих по-рано с очните и решихме семейно да "забегнем" на балкан... Добре че мъжът се оказа не-рус (да не се засегне някой, все пак и аз съм блондинка) и останахме при родителите ми - на въпросното място в момента имало 3 метра сняг и никакви изгледи, скоро да разчистват Shocked
...Та тук при мама си е друго - имам много свободно време и затова и не се спирам много, много пред компютъра Wink
Обиколихме де що има лекари, че 3 дни дребния беше с висока Т (37,9 - 38,6), всеки казва, че нищо му няма Rolling Eyes Днес поне беше добре, надявам се, каквото и да е било, да е минало... Съмнява ме един кучешки зъб, но изобщо не ми дава да проверя Thinking

За мухъла -  ние взехме влагоабсорбатор, но не от тези с таблетките, а електрически и оттогава проблеми нямаме, а зимата си простирам вътре Simple Smile

Велизарка
, въпросните свешички (Вибрукол Н) и ние сме ги ползвали Simple Smile Хомеопатката ни ни ги предписа и наистина помагат. Обаче и аз съм доста наплашена от никнещи зъбки, та прибягваме до тях след 3-4 поредни безсънни нощи Mr. Green

Болничките да оздравяват Hug

# 376
  • София
Здравейте, момичета! Гери, надявам се Йоанка да е по-добре вече. Ние сме добре, гледаме се, вчера оставихме и баткото в къщи и веселбата беше пълна Crazy Ние още не сме сложили ваксините, може би другата седмица - нещо ме спира, малката покашля от време на време и се притеснявам... Рали, може ли да се поставят ваксини ако детето не е боледувало през последните две седмици, но покашля от време на време? Арзу имаше ситен обрив, не се установи от какво, но отшумя. Започнах да им давам Изопринозин, по съвет на педиатърката, 5 дена преди предполагаемия ден на поставяне на ваксината, първата вечер се появиха ситни пъпки по ръката, а на другия ден - по краката. Реших, че е от Изопринозин-а и го спрях

# 377
  • у нас
няма да стане моята работа newsm45

# 378
Рали, не се отчайвай! В началото е трудно, но важното е да не свеждаш глава. Веднъж влезеш ли в системата става по-лесно!
Мъниче, добро средство се оказаха тези свещички. Добре, че има вариант да отпочиваме след такава серия, че иначе не се издържа. Една седмица неспане и съм като дрогирана. Започнах да питам мъжа ми този почина ли, онзи почина ли, бъркам вече сънищата с реалността, а те едни сънища....само ужасии. И съм твърдо убедена, че са давали по новините, че "Х" е починал и споря, а после го виждам на екрана. Дали не изкуквам вече??? Да не говоря, че една кръстнословица не мога да реша, седя, чета и блуждая, прости думи ми бягат от главата. Почвам вече да се плаша!

# 379
Аде да докладвам.
Ми аз вече човече съм имала в корема, чак се изненадах. Очаквах да видя безформен картоф и да гледам втренчено дали му тупка сърцето. А то - човече - маха ръце, крака, клати главата...
Продължавам да се боря с отбиването на баткото. Не, не че толкова ме търси, мен ми е жал да го отблъсна толкова от себе си, а и ме е страх да не се запуша, защото кърма си има, нищо, че се кърмим само веднъж на денонощие. Може би ще трябва да се реша скоро, защото гадинката хапе сериозно. Но пък това му повишава имунитета.
Преди време бях попаднала на цитросепт джуниър - сиропче. Според мен вършеше добра работа за повишаване на имунитета и апетита... сега обаче няма внос, или поне преди седмица беше така, не знам дали са започнали да го внасят пак. Иска ми се като спра да кърмя поне това да мога да му давам...

# 380
  • у нас
Щица 10 сед си е сериозен период вече Peace лека Hug

# 381
Стерилизирате ли още шишетата за мляко?

# 382
  • София
Здравейте ,
мерси на всички за пожеланията  Hug !Да не казвам голяма дума ,но май детето се оправи!

# 383
Щица честито и от мен ! Станахме 2 !

# 384
Здравейте, мили мами Simple Smile! Пак се позагубих, но ви чета.

Gala, Gery, радвам се, че момичетата ви са по-добре вече Simple Smile!
Рали, изчезват ли ечемичетата на Рая вече?

Щица, хайде и аз да ти честитя новата бременност Simple Smile - пожелавам ти всичко да върви нормално, без притеснения, бързо и лесно раждане, и разбира се едно здраво, хубаво Лъвче или Девичка накрая Simple Smile! А в десета седмица наистина са си оформени вече - може би е някъде около 7-8 см, нали?

Много е хубаво това и си е съвсем навреме. И на мен пак ми се бременее и гледа малко бебче, а и да си има Дарка вече братче или сестриче, но... май няма да е скоро при нас. Въпреки че не ми се гледа новородено чак на 40, дано се решим по-рано все пак.. е, то където 38, там и 40 Laughing ама...
Иначе при мен стана забременяването от раз, въпреки че съм го искала и мислила няколко години Shocked преди мъжа ми да стане готов за това Rolling Eyes. Е, вярно, че си знаех точно овулацията, но понякога и точното нацелване на момента не помага наистина, със сигурност често при много двойки е замесен и психологическия момент.

Радвам се, че се появиха Giada и Мирка - отдавна не бяха писали, имам предвид от по-редовните форумки де. Но vesy_evy още се губи newsm78. Вярно, че тя каза още преди празниците, че няма да ги има известно време, но стана доста, та се чудех и за тях.

Опитахме се да й създадем режим на спане, но с частичен успех. Следобед заспива по-бързо от преди, но вечер - ужас ! Тръшка се по час, час и нещо, и накрая заспива след 11 ч. И колкото по-късно заспи, сутрин толкова по-рано се буди #Cussing out.
Giada, определено на повечето деца не им се отразява добре късното заспиване. И при Дара е така - и много по-късно да си легне, сутрин пак ще стане горе-долу във времето, когато си става. Според мен трябва да опиташ всичко възможно да й изместиш часа доста по-напред. Аз бях писала наскоро - или изместваш лягането с по 15-30 минути през няколко нощи, докато постепенно не стигнеш часа, който те устройва най-добре (а и който е добър за Николета), или я следиш внимателно след 6:30 - 7 и в момента, в който покаже какъвто и да е признак (прозявка, губи интерес към игрите, или дори хиперактивност), я слагаш да спи. Ако може разбира се, не знам кое ще проработи по-добре при вас.

Велизарче, като ги написа онзи ден тези хомеопатични свещички и веднага ги гугълнах (беше по някое време през нощта, кърмейки Дара при поредното й, може би десето събуждане Rolling Eyes). Поръчах ги на нашите днес, и другата седмица свекър ми ще ги донесе. Търсачката ми намери и питане за свещичките в Часът на мама, към Атанас Михайлов http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=4835. Той не ги е отхвърлил, но на няколкото запитвания на майки как да се справят с неспокоен сън при зъбоникнене, той им препоръчва хомеопатичната съставка Calcarea phosphorica 9 CH 2 x 3 зрънца. Виждам, че тя се съдържа почти във всички хомеопатични продукти, които съм взимала тук. Те общо взето не са ни помагали. Сега пак съм поръчала едни таблетки с тази съставка + Belladonna (която се съдържа и в другите), не знам и аз какво очаквам, но ги взех все пак. Та тази calcarea ... също я поръчах на нашите, ще я потърся и тук. Тези Вибуркол като гледам могат да се слагат няколко пъти на ден, но се чудя дали това значи, че мога да слагам само по една на ден, преди заспиване, за известен период от време (седмица-две newsm78). Мъниче, на вас щом са ви предписани, какво ви каза лекарката?
Иначе ние сме същата история като вас, Велизарче - през деня си е много спокойно детето (с редки изключения), но през нощта се буди по десет пъти минимум. Обикновено просто се събужда, по-рядко е с рев. Често примрънква още в съня си и тогава се събужда. А при нас това е проблема, че всичко продължава прекалено дълго, без да има резултат, както при повечето деца - няколко дни болки и ревове, и хоп - ето го новото зъбче! Ние сме така от месец, а не че преди това сме били много добре де. И затова, че не реве всеки път, моя мъж беше решил, че не са зъбки, а че тя май така си е свикнала вече - да се буди по сто пъти на нощ, и направо взе да ме притиска да съм я отбивала, защото смятал, че това било причината и че така ще спре да се буди толкова Rolling Eyes. Чак и техните на хиляди км по скайпа взеха съвети да дават да съм спирала кърменето #Cussing out. А аз си чувствах, че няма да спре да се буди, ако я отбия, и само ще си усложня живота. Защото бях почти сигурна, че е от зъбките. Е, аз знам, че тя би се будила по 2-3 пъти и да не е този проблем, защото не може да заспива обратно сама. Но аз ще съм на седмото небе да ми се буди "само" по толкова пъти... ти ме разбираш за какво ти говоря, нали Crazy? Та започнахме вече и да се караме с мъжа ми, защото и двамата едвам издържаме. Той вярно, че си е вкъщи, но и на него не му се отразяват добре 4-5 часа сън почти всеки ден (а моите често са и по-малко). Докато аз като съм вкъщи съм ок, но на работа... Но вчера се прибирам от работа и той какво ми казва - напипал долния венец на Дара - ами има две много големи подутини на мястото на предкътниците! Е ми много ясно! Та отбиване ли?! Никакво отбиване, докато не й изкарат всичките, ако ще и на две и половина да стане Crossing Arms! То голямата работа като не ставам да я кърмя, ами трябва да й бутам биберона през половин час - почти все тая.
Велизарче, а я ти кажи, че не си спомням точно вашата ситуация - вие не се кърмите, нали? Как го приспиваш? Какви са му асоциациите за заспиване? Или сам си заспиваше?
Обаче лошото е, че дори и тези хомеопатични таблетки, които очаквам, да помагат, пак не могат да се дават повече от 7 дни подред. А после? Дали пише нещо на тези свещички за това? Освен да редувам - известно време хомеопатични, известно време по една доза на нощ парацетамолче newsm78. Ще се консултирам и с докторката й след 2-3 седмици, като отидем на консултация. Само че тя няма да знае нищо за хомеопатичните. Вече се замислям да ходим и на класически хомеопат тук.
Иначе при нас има малък прогрес при дневното заспиване (когато аз съм на работа имам предвид) - на мъжа ми му писна да я клати в люлката, докато заспи, не за друго, ами тя почти я израства, става неудобно и за нея, и за него. И от 7-8 дни успява да я приспи в креватчето й, но след близо двучасови увещания, игри и приказки Crazy. Той е доволен, не му тежи. Но според мен това е прекалено дълго и ако не се намали постепенно времето, не мисля, че е нормално принципно да се приспива толкова дълго, а и режима ни се обърква така понякога ... Ето, току-що я приспа сега, обаче след 3 часа днес Rolling Eyes. А аз се крия в банята (взимам си книжка Mr. Green), когато тя реши, че иска да излиза от спалнята за малко. Щото като ме види - не става - асоциации, братче Rolling Eyes - от мен си иска цицата.
Ох, много дълго стана само по нашия спален въпрос Laughing, ама нека ме четат само заинтересованите Simple Smile.

# 385
Гери, браво на вас!
brawn, Ники не пие АМ откакто навърши годинка, дотогава стерилизирах веднъж на седмица, иначе измивах с доста гореща вода.
Люляче, Калкарея Фосфорика давам още от първите зъбчета и от това съм видяла най-голям ефект. А свещичките не смея повече от две поредни вечери, т.е. като се подобри положението - спирам. Слагам само преди сън, през деня няма нужда. А за кърменето не мога да изкажа мнение, но дали цица или биба... Оххххххх, дано имаме търпение и сили!

# 386
Здравейте,

Отдавна не съм писала, нещо напоследък нямам желание да пиша, само прочитам от време на време и така. Но сега поста на Люлячето, ме накара да се включа.
Люляк - стискам ви палци, дано се подобрят нещата при вас. Въпреки че почти вече не си спомням периода с кърменето, защото Влади се отби сам доста рано, е по-рано отколкото аз смятах  Sad
Когато започнах да го храня с АМ започна да спи доста по-добре, и се будеше по-малко пъти, но това е при нас, при всички деца е различно. Много ми беше криво като се отби сам, до последно се мъчех да му пробутам кърма, но не. С шише или на гърда преди да се е събудил окончателно, известно време помагаше.
Както и да е, винаги можеш да пробваш една вечер да му дадеш АМ и да видиш какво ще стане, една вечер без да кърмиш не е критична, ти ще можеш да се изцедиш и така няма да ти намалее кърмата. И ако не помага ще знаеш, че поне си пробвала. Защото ако я отбиеш, когато и да е това, млякото вечер и през нощта когато се събуди си остава.
При нас много помогна, минаването към АМ, защото явно моята кърма не е била много хранителна и се бъдеше много пъти от глад, но като пиеше АМ не се будеше толкова. Има и друга причина, че кърмата се усвоява доста по-бързо от организма и пак огладняват по-често.
Щица - честито и от мен, много се радвам като чета такива новини. И аз си мисля, често за второ, но ме е страх от две деца с толкова малка разлика.
Дано няма вече, болни дечица.
Лека и спокойна нощ на всички.

# 387
velizarka, благодаря. Аз пък десега стерилизирах стриктно и сега от около две седмици спрях изобщо. В предишния ни апартамент се беше появил мухъл, въпреки, че постоянно държах отворен процореца и включвах аспиратора.

# 388
Да се включа и аз буденето през нощта. По 5-10 пъти се буди моята маймунка Simple Smile. Вече машинално само я местя отляво на дясто и обратното да редуваме циците. През деня не кърмя, освен за заспиването на обяд, но както Люлячето каза - като ме види мен и асоциации прави. И аз мисля докато не станат 20 зъбите - никакво отбиване, ще стане по-лошо според мен ако нямам естествено "успокоително" Simple Smile Но се притеснявам, че когато пораснат зъбките, ще падне един рев голям като се отбиваме. Ще се обясняваме дълго и ще повтаряме, но мисля че ще е трудно Sad
Засега гледам да не се замислям много, ама като се сетя и се притеснявам Simple Smile
Честито на бременните Simple Smile и аз почвам да се замислям, но ми се струва рано още Simple Smile
Много здраве на всички Simple Smile

# 389
Здравейте,

brawn - не стерилизирам от много време, само измивам хубаво шишетата.
Сега като писа ме подсети, ще ми интересно да разбера другите дали стерилизират.
Реших, че след като ходи сам пипа всичко което може да докосне и повечето пъти иска да опитва всичко което успее да докосне, стерилизацията не е нужна.
Да ви питам че съм забравила, 4-те кучешки зъба са пробили при Влади. Горните доста са се показали, но долните само (връхчета) ръбчета имат. И това което не виждам все още са последните кътници, най-вътрешните. Те ли са последните? Аз си мислех че кучешките са последни  newsm78. Не ми дава да видя добре, та може и да се бъркам, но като съм гледала има само по един кътник след кучешките.
И да ви споделя много съм доволна от кехлибареното герданче, откакто го сложих на Влади като че ли доста по-лесно и бързо избиват зъбките. Най-вече не се е разболявал, преди това при всяко зъбче имаше гърло, сополи, температура. Сега става малко нервен и зъбчето е избило.

Лека и спокойна нощ на всички.

Общи условия

Активация на акаунт