Отговори
# 315
Ееее, Щица, супер! Много се радвам за теб! Ето я дългочаканата (от мен  Mr. Green) отново бременна мама от старите ни попълнения. Чакам и други да се включат скоро.

Аз отдавна не съм се включвала, ама новината на Щица нямаше как да пропусна.
При нас нищо ново. Део от 3 седмици си е вкъщи. Първо заради празниците, а миналата седмица сестрата в градината заяви, че е с червено гърло и много сухи устни и ни върна. А те със сестра му тъкмо бяха оздравяли. Давах му ефизол тия дни, че то нито кашлица имаше нито грам сопол. Сега е ок, та от утре пак на градина.

Аз от събота почнах шофьорски курсове, в неделя даже карах из Студентски град и Дианабад. Ако утре минавате в Младост, пазете се, че ще кръжа там, да няма после пострадали.  Mr. Green Нещо ми е сложно засега, много "мисъл" влагам, и докато зацепя какво да правя или светофара вече е светнал червено, или ми изгасне колата.  Laughing Май няма да взема изпита от първия път така като гледам...  newsm78

Рали, честито дипломиране и успех в новата работа, дано не е много натоварено ти пожелавам.

# 316
  • София
Щица ,честито  Grinning !Много се радвам за вас!
Тази новина и мен ме предизвика да драсна два реда  Grinning .И аз като Машонка вече се ослушвах коя ще се похвали с втора лентичка.
Интересно ,но на мой братовчед жена му е бременна с второто и то е непланирано ,а за първото и те се бориха доста време ,май повече от 2 години. Явно вторите деца стават по-лесно  Grinning .

За край ще се пооплача ,Йоана ми е с ларингит ,много ми се е свило сърчицето  Cry .

# 317
  • у нас
Щица много се радвам за вас- леко бременеене Hug

Мишонка- не знам какво да кажа- благодаря за пожеланията ама май няма да стане- днес бях да си подам документите и се оказа че една колежка ме е изпреварила и е започнала....и за мен няма място.... обаче имало лекари които са на втори трудов и шефа имал идеята да ги маха и да прави персонал само с по един ТД та ме вика др седмица..... ще видим. Бях посвикнала с идеята и сега ми е криво Confused

# 318
Щице,честито и леко бременеене.
Аз мисля,че децата стават лесно когато не ги планираш,няма значение кое подред е.При нас второто стана малко по-трудно,защото си имахме идея за второ  и явно сме го мислили повече,за разлика от първото,което стана много бързо и лесно.

# 319
Ееее, Рали, кофти! Добре, че пак поне имаш някакъв шанс за другата седмица. Ще стискаме палци и ще чакаме да се разпишеш. Peace

Май и аз виждам такава закономерност за леснонаправени втори деца при труднонаправено първо. Моя приятелка чакаше 2г за първото, а второто стана от раз и разликата им е 1г и 10м. Но трудното е само в началото, после двете си растат почти заедно и са с почти едни интереси и приятели.

Ние днес за сефте посетихме Пирогов с Ема. Малката гъска кой знае какво е направила, явно си е разбила носа в ръба на холната маса (ние с мъжа ми бяхме в кухнята, Део в детската), та сега е сцепен долу при основата. Първо си помислих, че си е разбила венеца, но като й дадох да суче за да се успокои и й дръпнах устничката надолу, и зейна една дупка в раната и виждах вътре в носа през нея Shocked. Сори за подробностите, ама изумях. Та в крайна сметка не е нещо фатално, но я лепиха и сега трябва да я пазим да не се чопли. Тя естествено си отваря така устата, че май се поотлепи малко или поне прокървява леко.

Гери, дано Йоанка се оправи по-бързо.  Hug

# 320
  • София
Маша ,изтръпнах от описанието ти  Shocked .Дано бързо да зарастне  Hug !

Рали ,много гадно  Sad .Дано се подредят нещата  Hug !

Да ви споделя какво наблюдавам при моята дъщеря ,щом вдигне по-височка Т спира да мрънка и става едно слънчево ,спокойно и усмихнато дете  Crazy .

# 321
  • Варна
Гери, Машонка, бързо да се оправят малките душички. Hug

По въпроса с бебеправенето и при нас беше така. Макар 2 и 3. След 2 години неуспешни опити за бебе, когато тотално се бях отказала, се оказа че съм бременна. А когато се надявах да съм се разминала на косъм, пак изненада  EFP .Не че не искахме три деца, ама малко набързо ми дойде новината. Сега не съжалявам, Дани порастна и сега много хубаво играят двамата с Владко, че и с кака си.

# 322
Машонка, изтръпнах направо! Ще се оправи детенцето, пък и спомен няма да има.

в–спасова, аз съм доволна от Самбукуса, само дето напоследък на моя му писна от него, а то е толкова вкусно сиропче! Ти даваш ли им някакви хомеопатични препарати или по принцип карат по-леко хремите?

Рали, стиснати палци и от мен, дано стане така както ти искаш.

Щица, страхотна новина! Лека бременност и само добри новини от гинеколога ти.
За вторите деца, хм... Моя, уж първо дете, но той толкова от нищото се получи, че мъжът ми се шегуваше как ако кажем на доки всичко за бебеправенето, то тя ще стане изключително религиозна, демек - ще повярва в непорочното зачатие Joy Joy Joy Та значи трябва с второто да внимаваме двойно повече Thinking

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 23:30 от bubolechence

# 323
  • София
bubolechence, само Самбукус давам сега.
Пробвах с ЕскимоКидс(рибено масло) и клеева тинктура - малкият се мръщи, не отваря уста. А той ми е по-проблемен - като почне теч от носа - по 3 седмици се влачи. Тамън се успокои и след 4-5 дена, айде пак.
И заради него почнах самбукуса - поне го пие. Давам и на Лора - няма как да дам на него и да я пропусна - тя сама се зарежда през лъжицата Simple Smile
Тя беше мн. зле 1-вата година на ясла - направи и хрипове към гърдите. После пък един път недоизлекуване хрема като изби в конюктивит, ужас.
2-рата година имаше сополи и кашлица, но леки. Тази година пак така - като изключим една гнойна ангина - малко сопол с подкашялне за 3-4 дена и е ок. Но пък я удариха една чревни вируси, на сянка заприлича ...

Сега тя ми подкашля леко, сополите са незаначителни. Само заради кашлянето ще я водим днес на лекар все пак да я чуят.
А за малкия съм почти сигурна, че кашлицата е от секрета и ще ми каже да чистя носа хубаво и да давам вит.Ц.
Ама си е друго лекар да ти го каже де Simple Smile Аз поне съм по-спокойна така.

# 324
  • София
Гери, Машонка, дано се оправят бързо мъничетата. Щица, на теб ти пожелавам лека бременност. Аз все още помня първият ми преглед за установяване на бременността - тя възкликна " но те са две!", а моята реакция беше - " Не, не сме две, само аз съм на преглед, няма друга жена" Joy.. После чухме сърчицата и я помолих да ме остави да си ходя, че едва стоях на краката си от изненада, съобщих на съпруга ми и докато се поосвестя той беше успял да осведоми всички познати и това в рамките на около 5 минути Laughing. Ех, спомени, споменииииииииииии

# 325
Здравейте момичета! Чета ви с интерес, макар и по диагонал. Аз отскоро съм на работа, и все повече се отдалечавам от форумните радости и проблеми.

Радвам се за хубавите новини и забавните изцепки на дребосъците! Тези цици мои ми е любима фраза!

При нас нещата са горе-долу нормални, нищо особено не се случва. Малката си носи една продължителна хрема, поддържана след боледуването от растящите зъби. Борим се с късното й заспиване. Опитахме се да й създадем режим на спане, но с частичен успех. Следобед заспива по-бързо от преди, но вечер - ужас ! Тръшка се по час, час и нещо, и накрая заспива след 11 ч. И колкото по-късно заспи, сутрин толкова по-рано се буди #Cussing out. Мама и татко нямат никакво лично време, да си починат, да се видят. Понякога дори не ми остава време да се изкъпя  #2gunfire.

Аз лично се чувствам по-добре като ходя на работа, а и детето вече не е толкова болезнено привързано към мен. Това е при нас, прегръдки на всички дребосъци от мен!

# 326
  • София
Антония, честит имен ден! Бъди много щастлива и обичана, заобградена от слънчеви детски усмивки!
Честит празник и на Антония на gerinceto, а също и на всички останали, които празнуват днес! Желая здраве, щастие и късмет!

Щица, страхотна новина! Да е лека и спокойна бременността ти! Heart Eyes Успех и с отбиването! Ивана така я отбих като забременях с Никола, като за целта баща й пое ритуалите по къпането и приспиването. Стана по-лесно отколкото го мислех. Дано и при вас мине леко! И пиши как е минала вчерашната процедура! Покрай постоянните сополи и болести Никола още не съм го водила да му режат горната юздичка. Макар че всички, с които споделям, казват че така с раздалечените зъбки си е много по-чаровен и да не се занимавам. Но все пак съм решила поне да се консултирам.
Машонка, леле, направо ми се изправиха косите като прочетох за вашия инцидент! Дано по-скоро заздравее раната на Ема!!!  Praynig
Гери, гушки и на Йоанка! Дано бързо оздравее малката сладурана!!!  Hug Преди десетина дни и Никола беше с ларингит. Толкова трудно дишаше милия и така кашляше, че по цяла нощ не съм спала да го следя. Даже и до спешен кабинет стигнахме, където искаха да му сложат инжекция с Урбазон, но в крайна сметка се разминахме само с противоалергичен сироп за ден-два. Накрая се оправи с хомеопатия.
Tommelise дано всичко се нареди както го искаш! Стискам палци да се похвалиш с добри новини! Hug

Виждам за книжки си говорите - покрай кака си Никола много обича да разглежда книжки. В едно чекмедже съм му отделила такива с твърди корици, които му давам сам да си разлиства. Е, пооръфал ги е тук-там, но като цяло ги използва по предназначение. Интересно му е да му показвам картинките, да му задавам въпроси, да му чета кратките стихчета към тях. Даже вчера на обед искаше вместо "тоти"(цоци) да четем книжки за приспиване.  CrazyДнес също сам си домъкна в леглото няколко книги и докато не ги прелистихме по два-три пъти не искаше изобщо да засуче. Party
Последния месец много напредна и с говоренето. Постоянно се опитва да повтаря разни думички и е много сладък. Най-често използваната дума е "пама" - падна, защото все нещо събаря и троши. Flutter Но още е далеч от съставянето на изречения. Не престава да дивее и беснее. Научи се да си премества столовете и така вече има достъп до всички забранени неща.  ooooh! Особено любимо му е да светва и изгаства лампите, да докопва мишката и клавиатурата и разбира се телефоните. ooooh!
С храненето е на периоди - ту хапва всичко и даже иска още, ту се мръщи и не иска да опита. Поне плодове и зеленчуци сурови не отказва, но пък кисело мляко изобщо не ще да близне, за разлика от кака си, която само на мляко и хляб може да изкара. От известно време държи сам да се храни с лъжичката и учудващо добре се справя даже и със супите.
Като цяло е спокоен и се гледа лесно. Grinning Само като започне да излиза някое зъбче и става кисел и иска по цял ден да се гушкаме и разнасяме на ръце.  TiredЗа сега сме с 11 зъби, като в момента излиза още един долен кътник и по тая причина пак текнаха сополите. Дано този път само с тях се разминем.  Praynig
Сори за дългия пост, ама като бях се отчитала още тази година. Следях ви, но нещо настроението ми последния месец хич го няма...
Целувки на всички мама и дечица! Heart Eyes

# 327

Стана малко дълго, ама да си кажа и това. След обяд отиваме пак при зъболекаря да доизрежат на дребното късата юздичка между устната и венеца отгоре. Като знам какъв ужас изживях предния път, направо не смея да си представя как ще го понеса още веднъж, но трябва да се направи. Зъбките му отгоре са раздалечени и ако не изрежат юздичката ще останат така и постянните зъбки занапред. Не бих искала да му причинявам това... Така че - стискайте палци да мине леко и без много драми!
Щица,може ли да ме запознаеш с тази процедура на рязане,че май и на Любов ще се наложи да я правят.Водих я при моята зъболекарка и тя каза,че ще трябва да се реже,но тя не се занимава с това и ме прати при друг зъболекар.Ако искаш ми пиши на ЛС,подробности за процедурата и дали  слагат  упойка.

# 328
Здравейте.
Процедурата мина, малкият я издържа геройски, е, порева си, но това се очакваше. Беше доста по-кратко от предния път. Аз се бях подготвила психически за по-дълго нервно обикаляне докато го слушам как реве в ръцете на баща си. Сега от време на време малко кърви и трябва да го промивам с кислородна вода и йодасепт, което никак не му е приятно, ама ще зарастне.

Благодаря на всички за поздравленията! Ще пиша като мине прегледът и се види бебето, дано да е на мястото си, макар че ако съдя по симптомите си, всичко си е наред.

psm, мога да ти дам координатите на зъболекаря, при когото ние ходихме, ако сте от София (препоръчан ми беше от консултантка по кърмене). Работи с много модерна техника и рязането на тези юздички ги прави с лазер, без упойки, без шевове. Какво да разкажа за процедурата - при нас се оказаха проблемни юздичката отдолу под езика и тази между предните зъби и горната устна. Тази под езика я изрязоха от раз, другата се наложи да я режат още веднъж, защото беше позарастнала, но сега би трябвало вече да няма проблем и зъбките да му се съберат. Най-общо, детенцето е добре да не е яло около 3 часа преди процедурата, защото може да повърне. Някой, най-добре таткото сяда на стола с детето, като го държи здраво, той доктора обяснява как и с лазерчето се реже каквото се реже. А, да, малко неприятно мирише на изгоряла плът, но няма как, по-добре е от пълната упойка и шевовете. Лазерчето е едно такова като зъболекарска машинка, но припуква на импулси. Бързо е, за около 5-10 минутки е готово, после се дезинфекцира и си ходите. Може да кърви малко след това, но после става едно беличко на мястото, където е горено и зараства доста бързо. Веднага след процедурата може да си яде, пие, детето. Уверявам те, че докато стигнеш до вратата, вече е забравило за какво е ставало дума, колкото и отчаяно да е плакало вътре. Те плачат от това, че ги държат и им бъркат в устата, не е от болка, в никакъв случай. Пиши ми ако искаш координатите на доктора, млад е, аз съм много доволна от него, има подход към децата.

# 329
Благодаря ти Щица,но  сме от Русе.На Любов има нужда само на горната устна да се клъцне-там където излиза между двете  предни зъбчета.

Общи условия

Активация на акаунт