Отговори
# 465
Ей, сега да не излезе, че смятам децата ви за мръсни щом не ги къпете всеки ден.  Naughty  Mr. Green Естествено, че не! Въпрос на навик е. Аз свикнах Део да го къпем всеки ден, та покрай него и сестра му (къпят се заедно). А когато се приберем късно вечер, ако сме били някъде, измиваме като вас само ръчики, муцунка и дупе. Разбирам какво е дълга коса всеки ден да я миеш и сушиш. Ако на Ема й беше дълга косата нямаше и през акъла да ми мине да я мия всеки ден. На мен това ми е най-омразното нещо. Моята коса няма съхнене.

А пък лятото и по-често ще се къпят. След сутрешната разходка, след риене в пясъка, а после и вечерта, след поредното риене в пясъка.

Люляче, еми да кажем, че и това имах предвид. Ама както се вика и да си почетеш, да погледаш ТВ, да си поговорите. То на нас това ни остава - да се видим когато легнат децата. Не, че в момента Ема спи де (23.48ч българско време). Бърбори още нещо.

# 466
  • у нас
мале мале сега се загледах в заглавието- срамота!!!! много сме били занемарили темата Crossing Arms призовавам към активност Hug

# 467
Машонка, абе направо мърсоли ни нарече децата... Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Шегувам се, разбира се. Лятото със сигурност ще я къпя всеки ден. Доста повече се цапат и потят. А и с късите панталонки и ръкавчета, няма начин.

Люляче, много и е дълга косата. Когато е суха не и личи, защото е къдрава, но изправи ли и се ме изумява и мен всеки път, колко дълга и е станала.

Tommelise, аз като видях заглавието и се успокоих, че не съм изпуснала много.  Whistling

# 468
  • у нас
хайде сега кажете как забавлявате малчовците в това време Rolling Eyesаз вече изтрещях вкъщи а тва дете не знам Confused

Victoria. как е дупето newsm78

сега към учениците- как се справят децата ви в колектива newsm78 аз не пускам Рая основно заради алергията, но и като я гледам къв е малчо сравнение с племенницата, която е на 2 и 10 ми настръхва косата че ако са на ясла ще са в една група. Опитват да играят но племенницата е по- голяма и не внимава толкова как ще я бутне какво ще направи Sad та ме е страх защото по-големите могат да я бутнат да се удари, да я бият и т.н то си е до дете до- но Рая е по-свита, кротка, тиха. Ако някое дете и иска играчка я дава без да има изобщо някакви претенции, абе и залъка от устата си дава и същевременно при контакт с др деца виждам как обира агресията им просто защото си мърчи:(

# 469
Tommelise,  то не е сигурно как ще се впише детето  Peace Моите и двамата по-големи никога не са горели от желание да ходят на ДГ. Но това не им е  попречило да се впишат в колектива. Дъщеря ми беше доскоро най-тихото и кротко дете, гласа й не се чува, за агерсия при нея да не говорим - няма грам. Обаче така си е поставила нещата, че никакъв тормоз не отнася от никого. За 3 години веднъж ми се е оплакала от едно момченце в старата градина, бях я научила какво да прави и оттогава той спря да я закача. Кротките момиченца рядко ги нарочва някой.  Peace Е, в яслата като са още бебета, наистина може случайно да я бутне друго дете, но дано лелките я наглеждат повече в началото.

Виж, при момчетата мога да гарантирам, че каквото и да е - палаво, кротко, или няма значение, все ще си отнесе боя... Имат един период - докъм 2-3 клас, в който момчетата буквално постоянно се бият  #Crazy Там легенди мога да разкажа, за отношенията в ДГ между момчета.

Дани втора поредна вечер ми вдига температура, без никакви други симптоми засега. Иначе около нас върлува някакъв вирус с ужасна кашлица  Sick Дано не сме с него! Почвам да си мисля да не излезе някоя шарка, че и варицела е пламнала из града.

# 470
  • Варна
Да си кажа и аз за къпането. Къпем се всеки ден. Дани държи да се храни сам, но от това ядене има по масата, земята, в косата му, че дори и на гърба му веднъж. Crazy Та при нас е задължително.

За ходенето на ясла, вече мога да кажа, че свикна. Днес влезе с бодра крачка, дори бързаше да стигне преди брат си.
Рали, децата поставени в подобна ситуация са много различни отколкото са вкъщи. А и в яслата макар да има деца с голяма разлика, все пак има персонал който ги организират в разни занимания, за да не става меле.

# 471
Ооооооо с това коледно заглавие  hahaha
За къпането - къпя го през ден, случвало се е и през два дни, а дупето по 3-4 пъти на ден, като го сложа на гърне или сменям памперс.  
Е, ще трябва да купя по-лека количка, да се сгъва на чадър, че да я нарамвам, а него за ръка по стълбите. Мислех да минем без такава покупка, а вече да вървим, че и без това е голям мързел. Има едни супер леки колички, но нямат степени на облегалката, та ако се случи по топлото да излезем за по-дълго из Морската градина и дойде време за сън, много неудобно ще е. А другите летни, които имат легнало положение са поне 8-9 кг. То пак същото. Уфффф, да ми имате дилемите  Joy
Аз пък не съм се сетила цяло яйце да давам. Иначе жълтък когато се сетя давам, случва се събота или неделя  Embarassed отвеяна работа.

# 472
  • София
Tommelise, Лора в началото беше голяма шушумига и брат'чедката (25 дена по-голяма и 1 месец по-рано проходила) яко я терореше за играчки, че моята не беше и много стабилна.
Като тръгна на ясла, Лора почна и тя да не отстъпва и да не дава играчки...
И сега е направо бой с бутане и ритане, доста често се налага да ги разтърваваме. Но се оказа, че брат'чедката е с по-мек характер и по-можеш да я уговориш, докато при моята уговорките по-трудно минават ...

# 473
  • Пловдив
И аз забелязах подобно нещо - преди нямаше проблеми да си даде играчката, с която играе, но откакто тръгна на ясли си брани имуществото hahaha
Е, поне като подходиш с добро се съгласява да отстъпи, но тръгнеш ли с лошото - тежко ти - то са инати, то са чудеса...

# 474
Едва сега видях каква глупост съм написала вчера  ooooh!  ooooh!  ooooh!

nat003, не помня точно кои, но наистина част от изследванията за ясла не се поемаха от здравната каса. Затова личната лекарка на Яна ни даде направление за педиатър с някаква измислена диагноза, заради която педиатърката ни даде направление за изследванията и не плащахме нищо. Не знам дали успях да се изразя достатъчно ясно, но общо взето това дали ще ви вземет пари за изследванията зависи от личния лекар на Катрин.
Изледванията се поемат от ЗК - както са написали и другите момичета - нужно е направление от педиатър!

Рали, Яна е по-добре, но си остана и днес вкъщи, че на яслата кой знае кога и как им сменят памперсите.

Що се отнася до адаптацията в яслата - още първата седмица Яна се научи да хапе и щипе, а малко след това и да се бие -  дори се опитва да удря и нас, когато нещо не й изнася. Почти през ден да не кажа всеки ден се връща вкъщи с някаква нова рана/синина. Наскоро питах госпожата и тя каза, че: "Да, случва се да се бият, Яна отвръща на ударите и дори често пъти първа посяга." Това обаче не й пречи да си влиза без проблеми в яслата и изобщо да не плаче като я водим.

Понякога си мисля, че шокът е по-голям за родителите отколкото за децата . . .

# 475
  • у нас
момичета искрено ме разсмяхте с опита, който споделяте Joy
че то излиза че ние ги пращаме да се обучават на отбрана и бой hahaha

# 476
  • Варна
Tommelise, мойто си отиде научено иотренирано от брат си. Mr. Green Сега само го чака да му обърне гръб и почва да го налага. И това е в признак на лИбоФ. Crazy

# 477
  • Пловдив
Рали, ами точно така си излиза...
А иначе малкия, освен, че се научи доста добре да си отбранява играчките и той само чака някой да седне на замята с гръб и го напада да се боричка #Crazy Забавно е, но ако го очакваш, а в повечето случай напада изненадващо Shocked

# 478
  • у нас
хахаха то идеята на да те нападне в гръб е точно да не го очакваш hahaha
малееее кой знае колко пъти са го боричкали милия Confused

# 479
  • София
Tommelise, мойто си отиде научено иотренирано от брат си. Mr. Green
Моя малкия и той така...
Не ги пуска веднага, когато каката ги иска. Все се опитва да ги задържи. И това почна откакто взе да се закпрепя сам да седи по дупе демек рано-рано...
А пък как я блъска и удря (?!?) в гърба, когато съм я гушнала. Аз с такива очи останах  Shocked Просто не предполагах, че може толкова осъзнато да показва ревността си.

Общи условия

Активация на акаунт