Отговори
# 510
  • София
sniiskio , и от мен леко раждане и много сладко бебче на финала !

# 511
Благодаря ти  geryaleksandrova .Дано наистина всичко да минава по - живо , по - здраво ! И да идва вече, че все за бебето говорим и как ще е бати Браян !

# 512
  • Варна
sniiskio, имаш стиснати палци и от мен. А батко Браян ще се справи перфектно. КАто се приберете от болницата с бебко, ще е вече голямо момче, а не бебе. Wink

# 513
  • на североизток
Ние ползваме четка и паста за зъби на Чико и вече имаме 12 зъба. Доскоро миех само с четката, но вече слагам по едно зрънце от пастата, която е без флуор, но все пак тя всичко гълта, макар че се опитава и да плюе като и кажа Laughing
Машонка петънцата по зъбите може да са просто зъбна плака(зъбен камък), но може и да е в резултат на завишен прием на флуор. Най-добре я заведи на специалист, за да си спокойна.
Мъниче, имай предвид, че флуора не е много безопасен, а се съдържа в много видове храни и в минералната вода. Така че много прецизно трябва да се изчисли количеството, което приема Дидко от тези източници и тогава да си спокойна, че флуора в пастата няма да му дойде в повече Peace А последствията от предозирането могат да бъдат сериозни

sniiskio леко раждане и от мен Heart Eyes

# 514
Машонка, синът ми имаше тъмно петънце между два зъба. Зъболекарят каза, че е оцветяване от храната, защото още не дъвче добре. Не можех да го махна с четка за зъби. След време просто изчезна.

# 515
Машонка, синът ми имаше тъмно петънце между два зъба. Зъболекарят каза, че е оцветяване от храната, защото още не дъвче добре. Не можех да го махна с четка за зъби. След време просто изчезна.

Ооо, мерси, някакво успокоение. Но все пак ще я заведа на зъбар, че да не е нещо друго.  Peace

# 516
  • София
Машонка, дано наистина не е кариес при Ема!  Peace Надявам се, че с моето предположение не съм те притеснила. Споделих от опит. Ивана още от бебе имаше тъмни петънца на предните зъбки и аз си мислех, че е само козметичен проблем. Миналата година тези петна започнаха да я дразнят, нали ми е суетна, и я заведох на зъболекар. Оказаха се кариеси. Sad Сега има пломби там, които почти не се забелязват.

Никола вече е по-добре (пу-пу)! Simple Smile Успяхме да се преборим с температурата и кашлицата. Само от време на време пуска по някой бистричък сопол. Продължава да си е голямо мрънкало и да ми виси на ц...те, но докато не пробият кучешките, така ще е. Tired Поне през нощта започна да спи по-спокойно. Peace
И за да не ви занимавам само с болести, да ви кажа на какво го научи миналата седмица баба му - като го питаш "Какъв си?" отговаря "Пич!"  Sunglasses И понеже по нашите реакции усеща, че казва нещо интересно, пуска една широка усмивка и поглежда дяволито. Crazy И името си вече се опитва да казва, но сдъвква половината и се получава нещо като Коа.  Wink
Последното любимо занимание е да си бутне стол до кухненската мивката и да "мие".  Party Напълвам му купа с топла вода, давам чаши, лъжици и друг инвентар и настава голяма забава.  Laughing Днес пък поне половин час се е занимавал да пресипва бобени зърна от една тава в купичка. За финал ги разпиля по целия под и зрънце по зрънце ги събра. Flutter  Също с кака обичат да ми "помагат" като готвя. Нареждат се до мен на плота, Никола слага нарязаните зарзавати от дъската в купичка, а кака в тенжерата. Цяла поточна линия сме.  Wink
И да попитам, наказавате ли ги малчовците вече и как? Днес за пръв път го наказах да стои минутка сам в другата стая. Crossing Arms Не че имаше ефект, защото след малко направи същата беля и пак беше наказан. Mr. Green  Знам, че наказанията не вършат работа, но след като започна да не ме отразява като повиша тон, реших все пак да пробвам. Оф, явно не ми действа добре и на мен този домашен арест покрай болестите и вирусите.

А някой да знае къде се загуби vesy_evi?

# 517
Мирка, и аз от няколко дни наказвам Виктория в другата стая за по 1-2 минутки (може и по-кратко да е). Да, пак прави същите бели, но ако не я забележа. Ако обаче я хвана навреме и ѝ кажа - Ще те накажа в стаята, тя хуква в другата посока и сяда на дивана.  Wink Сърцето ми се къса обаче като я накажа, защото тя започва да хлипа, да вика мамааааа...мамаааа и да чука по вратата.

# 518
  • Варна
До сега ми се е случвало няколко пъти да заплашвам с наказание и за сега има ефект. Дани е запознат с думата и е наясно какво го очаква.
Дребосъците са такива манипулатори. Знаят как да ни извадят душичките с памук. Grinning

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 00:18 от antonia

# 519
Здравейте мамчета,
Машонка, надявам се да не се окаже сериозно това по зъбчето.
Паста имаме на Аквафреш и Колгейт, четката е съвсем обикновена детска. Не помня марката ѝ, но е много удобна.
антония, твоите имат една кака и ги докарва така, а си представи моя как го издокарват двете му каки (племенниците ми)  Joy Joy Горкият протестираше известно време, сега чака да им мине мерака:)
Скоро всичките седнаха да гледат "Камбанка", двете кукли - за н-ти път, но пак с някакво благоговейно възхищение... моя седя, побля малко, почеса се тук там, па стана и тръгна да играе с нещо друго. hahaha Просто не му харесаха разните му феички, песнички, вълшебни прахчета...
Наказание още не съм му прилагала, просто не е имало нужда. Правил ми е белички, но за тях съм виновна по-скоро аз, че не обезопасих нещата.
Мирка, аз на моя ако му дам купа с вода после ще трябва да бърша цялата кухня ooooh! Иначе като тръгна да мия съдовете у нас, идва и ми стъпва по краката, за да го взема и той да се понамокри.
sniisko, лека и безпроблемна среща с бебочко. Лелеее, само няколко дни... Simple Smile

# 520
  • Пловдив
Мирка, ние се наказваме и то от поне месец...
наказвам го до вратата за по 10 минутив другата стая ако го заведа, значи, че ще направи някоя по-голяма беля .
При нас има голям ефект - знае къде и какво не трябва да пипа Mr. Green Е, това, че знае, не значи, че не го пипа - просто предупреждава като размаха показалеца и казва "Нееееее!" - не му ли обърнем внимание - белята е готова. Кажам ли му, че там не се пипа, просто отминава и се заиграва с нещо (за кратко, естествено).
Накажа ли го, обаче, не мърда, не плаче, само прави една обидена физиономия и чака да му кажа "Айде ела при мама!" - тогава един ухилен идва и се гушка в мен, все едно нищо не е било...
Забелязахме, че ако го накаже баща му, тогава гледа укорително него и едно такова невинно мен Joy Много са хитри  Mr. Green

И аз да питам: кърмените все още деца по колко горе-долу вода пият? Мен Дидо ме изумява -  имало е дни, когато изпива и по половин литър Shocked

# 521
Аз пък исках да ви попитам как реагират децата ви, когато се занимават с играчка и някое друго хлапе им я отмъкне? Моят син или изобщо не реагира, или си намира друга играчка, или се изпищява само. Не отива да си я вземе пак, а си я оставя. Чак толкова да си дава всичко  Rolling Eyes В смисъл хубаво е да дава и отстъпва, но чак всеки път. Чудя се дали е малък, за да реагира по друг начин или няма още достатъчно опит и контакти с други деца. Не ходи на ясли, това са наблюдения от детски центрове, в които има и доста по-голими деца от него. Може би така реагира спрямо по-големите  Rolling Eyes

# 522
Здравейте мили мами и малки сладки мишоци  Simple Smile Много рядко пиша, но винаги когато мога ви чета. Много се смея на игрите  и белите на децата ви, а и моята госпожица е една от тях. Много е енергична и по цял ден не се спира, тича от стая в стая и само си бърбори нещо неразбираемо. Не говори още както на мен ми се иска. Казва мама, тате, кака, бати, баба, казваше зайче но вече не, ко-ко/на кокошката/, ауу на вълчо, па-па на патето, яяуу на котето, муу на кравата, бау на кучето. И май е това. С играчки почти не играе освен с топки, обича да рови по кухненските шкафове и да изважда купи и лъжици, тенджери и капаци. Качва се по дивана в хола и на спалнята и обича да скача отгоре, и това много ме изморява, защото непрекъснато съм до нея, за да не падне. Не умее да се пази още. Понякога и повишавам тон и се притеснявам да не я изнервя, но на моменти не се издържа, но то си е дете и си иска играта. Гледаме детски филмчета на компютъра или на ТВ, че и се храним понякога пред пс-то.
От 4-5 дни е със сополки, слагам клеева с физ. разтвор, но нещо не се повлияват. Давах и осцилококцинум. Може да е от зъбите тази хрема, защото и 4-тия кучешки вече пробива и вече е с почти 16 зъба.
От 5-месечна възраст я отделихме в детската стая и си спеше на нейното си креватче, но сега вече не иска и направо си свикна да спи при нас. Какво ще правя , как ще я отуча после незнам и идея си нямам. Много се събуждаше през ноща от зъбите и за да мога да се наспивам и аз, я взимах при нас на спалнята. Съпруга ми се противопоставяше, но ми омръзна да я гушкам и така да я приспивам отново, моят сън отиваше по дяволите.
За наказанието обсъждате. Не я наказвам още, но няколко пъти леко съм я пляскала по ръчичките. Даже като че ли го приемаше за игра и знае когато прави беля сама идваше с протегната ръка за шамарче и показваше че е бутнала нещо  Joy
Ако се сетя нещо пак ще пиша. Брей че зима бе, няма излизане вън  Cry

# 523
Така отчет и от нас - след снощната консултация с доки - афтозен стоматит  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out Без коментар!!!! Много е болезнено за него! Поне не пием АБ! Поддържа си Т (е сваля я за няколко часа и после пак), много е нервен и кисел, иска все да го държим... ситуацията е кошмарна!
За наказанието - все още не е наказван, но вероятно трябва да почнем  Thinking  ooooh!
sniiskio  - леко раждане и едно красиво, здраво и послушно детенце на финала!!!
P.S. Благодаря ви за съветите!

# 524
Деси, оправяйте се бързо...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт