Отговори
# 525
браун, моя е същия! Само да ти кажа какво забелязах сега, когато са по-дълго време с племенниците ми. Особено малката като го види, че се е заиграл с нещо, веднага отива и му го издърпва от ръцете. В началото малкия само се пооглеждаше и си взимаше нещо друго да играе или помрънкваше за малко. Напоследък обаче видимо му писна и вече или си взима партакешите и бяга от нея, или ѝ се изрепчва и почва да си дърпа обратно играчката от нея. Мисълта ми е, че тръгнат ли на детска градина явно ще се научат да си очертават собственото пространство и да си бранят играчките.

# 526
Момичета  Hug от мен
Не съм се отчитала от...даже вече не помня  Blush Да си призная - чета ви, но не ми се пише  Confused
Писна ми от тази смотана зима  jedi Искам да е топло и да ходим по разходки  Crossing Arms
Сега за нас - добре сме, ядем, растем, не слушаме и...както е при всички вас. Имаме си проблем със забрани като "не там", "не пипай" , "ела тук".... и всички такива. Говоря, обяснявам..радиото си пее, ама кой да го чуе, като ми кипне се карам - и там нищо, пляскане през ръцете - отвръща ми се със  "ма ма ма с интонация на каране"  ooooh! Своенравна работа, та чак съм без думи. Ходим си като залепени, аз в кухнята, Ади след мен, аз в банята, пак след мен, излизам от стаята и затварям вратата да стои на топлото а аз да пия вода например, следва реееев все едно го бият  Tired За на вън ...... Confused Confused Confused Сам не го пускам, само за ръчичка, защото нито върви в моята посока, нито ме чува като го извикам. Обираме къде- що боклук има, гони котките и кучетата по улицата / много ги обича /. Ако има гларуси в небето върви, гледа нагоре и пада спъвайки се в някоя кривната плочка  hahaha Ейй, такИви неща при нас. С една дума - весело  Laughing Нямам идея колко е пораснал, сменях педито и то се оказа  #Cussing out / само за справка не го е мерила и теглила от август насам/, та се наложи повторна смяна  hahaha Ядем си всичко от кухнята, от на мама гозбите също хапва, вода почти не пием/ таки я караме от бебе/, спим на обяд двамата, защото аз чета до малките часове. Денем с него ми е мисия невъзможна - Ади + учебници=скъсани лекции и ядосана мама  Mr. Green Имаме си само 8 зъба, но как хапят само  Naughty И това е нещо,от което не се отучва. Аз мия чинии на мивката, той уж си играе покрай мен, след малко идва и ме захапва за крака..... звездички виждам, карам се, единствено реагира като клекна, наведа глава и се правя, че плача. Виновен стой няколко секунди неподвижно, после ми бута главата да ме види, и ако не си вдигна главата да ни се засекат погледите се разплаква, сърцето ми се къса, но не намирам друг вариант, в който да ме слуша.
Извинявам се, че стана дълго, но така е като не съм писала с години.
Само да вметна за себе си - продължавам си с манията по плетенето  knit (за тези, които не знаят - заребих се да си плета разни нещица  Wink ) Шапки основно, но имам и други проекти, които ще изпълнявам чак април, че сега имам 5 изпита, за които иска яко четене  Sad
Целувки на всички ви и ще хвърлям по едно око как я карате   bouquet

# 527
  • София
Здравейте, момичета! Много интересни теми сте подхванали, четях от време на време, но не можах да се разпиша, че бях сама с тримата в къщи. За режима - моите дяволчета сутрин пият АМ, кой колкото иска, след което закусват с нещо друго - кус-кус, попара, палачинки, сандвич с кашкавал, плодове. На обяд ядат или манджа, супа или пюрета - тези, които са менюта за след годинка. След сън ядат по една млечна каша на Хип, мляко с ориз, кремчета, а за вечеря - отново от това, което съм сготвила. Готвя почти всеки ден по два вида манджи - слагам много малко сол и повече зелени подправки, не искат да ядат кухня.Преди лягане пият също АМ.
За ревността - в началото баткото ревнуваше много, беше неудържим, но напоследък се кротна, много ми помага. Но сега борбата е между Арзу и Ясин - ако единият вземе играчка, другият отива и веднага иска същата. Иначе са едни големи прегръдки и целувки - като се сетят и не мога да ги отделя един от друг. Арзу ляга на земята, Ясин я натиска и целува Laughing.
За къпането - всеки ден мием по няколко пъти лице, ръце и дупе, задължително сутрин след ставане и вечер преди лягане. Косата я мия два пъти в седмицата.
За наказанието - когато направят беля, им казвам - "Как се кара мама?", отговорът е "Не, нееее, не", придружено с размахване на пръстчето Grinning.. Не че има ефект, но когато единият тръгне да прави нещо другия вика "Неееееее, мама неееее".
sniiskio, успех и от мен Hug

# 528
beb4o_fb и моите са така, като питам как се кара мама и размахват пръстчета. Много са сладки.

Аз започнах да се изчерпвам от страна на закуски - кус кус, филии, качамак, мляко с грис, много рядко попара. Това е основно при нас. То човек не знае вече и какво да им дава. Сега баща им донесе софийска баница и ядоха и пиха боза. Сладуркочци.

И ние вече луднахме с тази зима, като бяхме свикнали на разходки поне един път на ден. Но няма как, а и все едни сополки ни текат.

# 529
  • София
хИлоу момичета Simple Smile

Моите хлапета са горе-долу добре.
Щерката нещо засили сополите събота и неделя, вчера беше като цяло спокойна оабче. Сега се чудя дали просто кара вируса след грипа дето беше по малкия и по татето или е ново двайсе ...

От градината са организирали ски и ние (по-скоро тати, мен ме е шубе нещо и аз по-скоро бих оставила за догодина) записа Лора.
Засега се радва, че ще ходи - ние обясняваме какво-що.
Казвам аз, че там ще има какичка или батко, които ще й покажат как да стои на ските.
Аз не искам батко, искам какичка.
Лоре, не знам дали ще е какичка, може да е батко, но той ще е внимателен с вас.
Не, аз искам какичка Simple Smile

# 530
Здравейте момичета.
А, Мирка, не си ме стресирала ти.  Mr. Green Аз съм си подготвена, че може да е кариес. Дано не е нещо по-сериозно. Тия дни даже мисля да я заведа до една местна зъболекарка, която много добре работи с дечица.  Много държа да имат читави зъби, голям ужас ми е някое от децата да е с черни и развалени зъби. Та дано не е нещо сериозно.

v_spasova да минават сополите по-бързо, че е много досадно. Моите и двамата миналата седмица бяха супер сополиви, та Део не беше и на градина

Та в тази връзка, тъкмо вчера го пуснах за първи ден на градина, и хоп днес с варицела нашия.  ooooh! И сега още 10 дена вкъщи. Много депресиращо е това седене с двамата вкъщи.  Mr. Green Дано и Ема да я изкара наред с брат си и то по възможност до 4 март, че тогава Део има рожден ден и да можем да празнуваме с децата.

sniiskio дали е родила вече?  newsm78 Гледам не се е разписвала няколко дни.

А, и да се редактирам. Честит празник св. Валентин и Трифон Зарезан, който каквото празнува.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 19:56 от Машонка

# 531
  • София
Честит Свети Валентин              и/или          Трифон Зарезан!

Бъдете винаги истински обичани и обичащи, опиянени от щастие и радост!!!

Машонка, дано Део изкара леко варицелата! Заради тази варицела вече 2 месеца съм вкъщи с двамцата. Постоянно някое дете в групата на Ивана се изпъпчва и удължават карантината, последно е до 27 този месец. Аз пък не държа да я кара и така си седи вкъщи. То сега заради вирусите са и сборни групи, та съвсем не мисля и да я пускам. И наистина вече съвсем изперках с тоя домашен арест.
nikolina-pikolina за закуска наскоро открих страхотна лесна и бърза рецепта за немска палачинка. Правя си от вечерта сместта и сутрин докато се оправим, тя вече се е опекла във фурната. Обожавам палачинки, но заради цялата хамалогия по пърженето им, вкъщи рядко правим. А така хем е лесно, хем вкусно, хем по-здравословно.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 22:17 от *Мирка*

# 532
  • София
Машонка, дано да мине всичко до 4-ти и да си изкарате хубаво празника Hug. Мен ме е страх от тези шарки, че на малките не съм им слагала още ваксините....Миналата седмица бяха и тримата болни, не се разминахме отново без АБ, но сега вече са значително по-добре. *Мирка*, благодаря ти и аз за рецептата, аз също обожавам палачинките, но това пържене ме довършва Mr. Green.
Ние също искахме да запишем баткото на ски, но тъкмо се организира група от градината и стана инцидент с едно от децата, което беше на ски със семейството  си та бързо-бързо се отказах - страх лозе пази, дет' се вика.

# 533
  • Пловдив
Здравейте набързичко и от нас Simple Smile
При нас, в на каката класа, едно момченце се оказа болно от Хепатит А. За наше щастие, след направените изследвания, каката ни е с отрицателен резултат. Но ще слагаме доброволно ваксина и на нея и на малките. Решихме се, защото не искам да изпадам всеки път в паниката, в която изпаднах, като разбрах. А Пловдив си е огнище, мине се немине време и обяват че случаите зачестили.
По темите: не съм наказвала още Simple Smile Заиграват се доста двамата и си правят смешки и свои игри. Галят се, целуват се, гъделичкат се. Нооо..., за играчките сме във война почти постоянно! Все на другия е по-хубава и я искаме Simple Smile Опитвам се да обяснявам и да въдворявам мир и любов, но се получава само до някъде Simple Smile добре, че Алекс е по-отстъпчив!
Поздрави и усмивки на всички Simple Smile!

# 534
Здравейте, майчета!
Чета редовно, но нещо нямам настроение за писане. Имаме малко трудности у дома, та обстановката е леко нажежена. Но ще се оправим де, оптимист съм!
Иначе Ники е супер! Здрав е, спинка, яде, изобщо грижи нямам покрай него, само радости. Е, някоя и друга беличка все ще свърши  Laughing И времето се пооправи и излизаме по 2 пъти, ноооооо с количката. Не иска и не иска да върви за ръчичка, отказах се на този етап.
Дано sniiskio се включи скоро с хубава новина и с още по-хубаво бебче!
За наказване не съм наказвала, в повечето случаи успавам с повишаване на тона. В къщи се говори спокойно и тихо, не че така се стремим, просто сме по-тихички с мъжа ми и така като викна има реакция. За разлика от нас той вика ама мноооого, нещо като "айййй, "айдиииии", "ейййй" и ръмжи като види храната или вода (две любими неща). Голяма пищялка е!
Люляче, пробвахте ли свещичките? Все така ли е спането?
aissa80, как си издържала 1 час  Shocked на мен 20 мин. ми се сториха като 2 часа! Важното е, че сега си заспива сам! Все повече се убеждавам как ни работят мъничетата.
dessynik1, дано вече сте се оправили и да не го боли най-вече!
Отиваме на разходка и за кухнята. Приятен и слънчев ден!

# 535
velizarka, имаме уеб камера в стаята му и аз го виждах какво прави, и че реве,спира,ослушва се, като не ида пак реве и виждах,че не страда,а ме "работи" Simple Smile.

# 536
Здравейте , момичета!Родих бебе Никълъс на 12.02 в 12:25ам .Щяха да ни изписват ,но прецениха , че бебчо има силна жълтеница и мен изписаха ,а него го преместиха в друга,по-голяма болница.На някакви  лампи.Ужаса е голям!Не го виждам ,получавам информация само м/у 12 и 1 .Казват,че е добре,но нали го няма при мен и аз се чувтвам ужасно!

# 537
Eee, sniiskio , честито бебче Никълъс! Добре, че се разписа, че те мислихме тия дни. Не се притеснявай, важното е бебчо да се оправи. Жалко, че не сте заедно, нямаше ли как да те преместят и теб при него? Казват ли кога ще го изпишат. Аз като раждах имаше една мама с мен, момиченцето й също караше тежка жълтеница и лежаха около 7-8 дена в болницата. Стискам палци всичко да е наред. Пиши като се прибере малчо.  Hug

# 538
  • у нас
sniiskio честито  bouquet да е жив и здрав и скоро да си го взимате вкъщи Hug

# 539
sniiskio честита втора радост! Да е жив и здрав и много да слушка мама, тати и на-вече батко  Hug. За жълтеницата - не се притеснявай. Ники имаше такава, доста тежка жълтаница, но след като го слагаха 2 пъти (за около 3 часа) нещата се стабилизираха. Нас ни изписаха на 6-ия ден. След това до около 2-3 месец все си имаше жълтеница. Но всичко е наред! И при вас ще е така  Hug Когато имаш повечко време - разкажи ни за раждането. Как мина, по-трудно ли беше в сравнение с първото?
velizarka благодаря, че питаш. Маймунката вече е добре. Афтите минаха, вече не вдига Т  Hug  Hug  Hug
Аз сериозно съм се замислила за спането на Ники. Мисля, че е вече е свикнал да спинка при нас. Хем ми е хубаво и не искам да го отучвам от този му навик, хем осъзнавам, че не е добре. Някакви съвети от вас, момичета? Вашите деца спят ли при вас? Ако не го отуча сега, докога ли ще спи при нас  newsm78 Доста съм объркана. Болно ми е, тъй като осъзнавам, че ако твърдо реша да го отуча това трябва да стане с цената на рев, нерви и безсъние  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт