. Така успяваме да се понаспиваме. Преди като заспеше, го местех на неговото лягло, но се научи като се събуди в неговото легълце, става и се качва и ляга при мен. Като се качи и започва да рита баща си да му направи място и така докато не се премести от леглото. Преди да се научи да идва сам, започваше да мрънка докато не го вземем, ако мине повече време и не го вземем започва да реве. Ние се предадохме и не го местим вече.
. Става все по-добър с не разливането на лъжицата. 
. Отдавна не ми се бе случвало да си изпия кафето, да си прочета форума, а той още да спи 

. andndes, добре дошла при нас. velizarka_8, дано бързо да отминат трудните моменти
. За спането на децата мога много да пиша. Баткото свикна да спи при нас и продължава така вече почти 5 години - много е тежко, от скоро започна да заспива сам, без да се налага да лягам до него. Моят съвет е, ако е възможно, още от сега да свикват да заспиват сами, че после е трудно. Ако знаех, че ще стане така, щях да съм много по-сурова когато беше по-малък
- като не спим заедно с малчо, това означава, че не му даваме достатъчно нежност ли? 
Вече не плаче сутрин, дори днес успокояваше един плачещ батко 

като го гледам - готов е, но пък в този студ, не ми се рискува - предпочитам да стане по-топличко и тогава...
!
- като не спим заедно с малчо, това означава, че не му даваме достатъчно нежност ли? 
!В случаите ,когато сме спели заедно ,никой от тримата не се е наспивал и съм 100% убедена ,че ако я преместим в отселна стая ще спиоще по-спокойно
.
.
после той взима маркера и си казва думата върху дъската
): "Балона се надува, надува, надува! Надувайте момчета, да стане на парчета - ПУК" При "пук" се пускаме и падаме дружно на земята - това му е една от любимите игри.

Не съм влизала отдавна и сега реших да надникна какво правите и ме трогна много поста на Мъничето с това подробно описание. Мъниче
супер описание!
играем много с кукли (събличаме, обличаме, храним, приспиваме и каквото още ни хрумне). Научи се преди месец някъде да си кара камиона дето се бута с крачета и сега вилнее с него из къщи. Сега усвоява все по-успешно и скачането с тези надуваемите играчки. Танцува доста добре
от вчера прави и шпагат мъжки, много се забавлява с това, прави и кълбета за тях аз и помагам малко, както и мост отгоре....въобще на мама гимнастичката е
Най-накрая може да се каже, че прояде, не е кой знае какво, но не се оплаквам, хапва си по малко и със зор, но поне нещо, иначе си се кърмим все още към 4-5 пъти на денонощие. не яде от нашата храна, нито от кухни, пробвах поне 4-5, накрая се примирих, че ще трябва аз да и готвя и то отделно от нашето, тя яде всичко по по-различен начин, та трябва да и се готви отделно, няма как, но свикнах и не ми тежи, даже съм много доволна, защото съм и накупила само био продукти, заредила съм фризера и каквото и да реша всичко си имам за нея и става бързо и лесно. Отделно съм доволна, че яде доста здравословни и полезни неща, менюто и е пълно с неща от рода на амарант, киноа, елда, кафяв ориз и всякакви пълнозърнести допълнения, имаме си тук домашни яйца и домашно кисело мляко и някак съм спокойна, че си храня детето колкото може по-здравословно.

Незнам дали на зъбки се дължи това, ние винаги ги изкарваме много трудно - има 11 - направо незнам като дойде време за кучешките, които са най-трудни (така поне съм чувала). Може също да е и от това че сме много време в къщи, извеждам я, но ако е под -7 не. Някакси ми е студено за нея навън. Вие извеждате ли децата като е студено много? Има ли някой с подобни моменти на неистов рев? Споделете какво правите. Аз се опитвам да съм спокойно , но не успявам, особено след някоя нощ, когато се е будила 10тина пъти за 6 часа.
Стискайте зъби скъпи мами, идва пролетта

Сигурно много сте се изтормозили. За съвместното спане защо смяташ, че не е добре? Пречи ви да се наспивате или просто се притесняваш да не спите така до 1-ви клас? Ако ти е хубаво да се гушкате, не виждам нищо лошо в това, напротив - съвсем естествено и нормално е. Никола от раждането си спи при нас на спалнята и така ще е поне докато се кърмим.
Първо, че ми е по-лесно и второ много ми е сладко да си го гушкам по цяла нощ. Малко ни е тесничко, особено, когато сутрин и каката се присламчи към нас, но пък и на двамата с мъжа ми ни е приятно. Имахме планове това лято да им правим детска стая и да ги отделяме да спят двамата самостоятелно, но .... решихме, че така ни е добре и отложихме.
Има време, ще порастнат и ще искат независимост, но сега имат нужда от мама и тати да са до тях.
Най-новата игра е да се качва на столчето си, от там на детската масичка и някой да го хваща за ръце и да прави "скок". Обича да бръмчи с колички и да хвърля топка. Играе с кубчета, като ги реди на влак -"пу-па" или на кули, които после с голям кеф събаря. Пъзели реди с моя помощ и обича да разглежда книжки, като тук копира кака си. Покрай нея играе и с кукли - приспива ги, разхожда ги с количката, храни ги. Изобщо гледа какво прави кака и иска да е като нея. От залъгалките обича "Фър фър конче" и "Варила баба кашица". Вече се заглежда и по филмчета. Пускам му Бейби Айнщайн и с интерес гледа. Много обича и да танцува. Пуска си някоя музикална играчка и върти дупе и маха с ръце. 
. Скоро да се гушкате всички вкъщи 
. Мрази памперси и дрехи и се налага да пускам Мики Маус или Baby TV за да го облека
. Имаме пързалка вкъщи и може по цял ден да се пързаля на нея. И...май това е,което се сещам като игри.

Онзи ден взел два метални капака и ги блъска един в друг. Примигваше от ужасния шум, но си ги блъскаше човекът.
Мъничето е написала доста неща, но да добавя "ораторе - бораторе" дето се прави на гръбчето.