Парфюмни размисли и страсти - 146

• 39 377
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
А аз днес пробвам Liaisons Dangereuses by Kilian.
.....................................
Вместо това получих плодова експлозия - свежи узрели сини сливи и сочни праскови Shocked Не преработени на компот, сироп, конфитюр и прочие, а такива, откъснати от дървото, съчетани с розова свежа роза и много мускус.
Същото! 1:1 тук ни се припокриват усещанията. Прилича ми на лосион за тяло с аромат на прасковки и пресни сини сливи. Егати "Опасните връзки"... Joy

Straight to HeavenSick Обезболяващ спирт!!!! Със салицил или камфор... Ужасен! Бих го нарекла Straight to Hell. Превърна се в изгоряла изолация или бакелит, но задължително обгорели. Всъщност мирише на колофон - онова нещо, което се ползва, за да се топне човката на поялника в него, преди да се вземе тинол за запояване. Води се някаква обезмасляваща смола.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 13:13 от Бижy

# 571
  • София
Фенси, торби4ки с подправки за вино съм купувала от Елемаг преди 1 - 2 г. Провери там.

# 572
Чета и се чудя едни и същи парфюми ли миришем  newsm78    В Back to Black няма ама и повей от лайка за мене.  Пили ли сте raspberry mocha (уж еспресо с шоколад, но повече шоколад +  разни други аромати за вкус)?  Доста сладък е и плътен--като го нося си мисля, че ако го пия, ще има вкуса на малинова мока.

Опасните Връзки са интересни точно заради сливата, която Ковачева е описала. Prunes, обаче, не прясна или сочна слива. При мене поражда носталгия по детството, когато се правеше едно специфично сладко от сливи.  И двата имат интересна, сенсуална текстура на горманди (дали са афродизиак или не е въпрос на гледна точка и реклама Simple Smile )

Аз от доста време търся хубава слива, и наскоро открих Plum на Mary Greenwell. Не очаквах нищо особено, но се оказа много приятен нео-плодов шипър, в която сливата е този големите, тъмно лилавите отвън. Не е слива в конфитюр, а сурова, току-що нахапана.

Получих Прада Кенди вчера!  Този сезон само за сладко мисля.  Тези сладки размишления ме навеждат в грях и карат да отида до един руски магазин, в който имат страхотни европейски шоколади покрай Коледа  Embarassed

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 16:42 от Pixie

# 573
  • София
Възможно ли е течноста на Addict  да промени цвета си, като сила е по-слаб?

# 574
Принципно е възможно цвета на течността,на който и да е парфюм да се промени.За Адикт знам,че има нов и стар вариант,стария е доста червен,новия е светъл.Трябва да прецениш и сравниш аромата Rolling Eyes

# 575
  • София
Принципно е възможно цвета на течността,на който и да е парфюм да се промени.За Адикт знам,че има нов и стар вариант,стария е доста червен,новия е светъл.Трябва да прецениш и сравниш аромата Rolling Eyes
Благодаря! Това означава, че аз имам стария - червеникава течност, много траен. Другият флакон (който получих днес) е оригинален със светла течност, която почти не се усеща. Май ще го връщам  newsm78

# 576
Фенси, торби4ки с подправки за вино съм купувала от Елемаг преди 1 - 2 г. Провери там.
Могат и много успешно да се направят вкъщи в различни комбинации. Аз правя много често канела индийско орехче и черен пипер. Всичко се обърква и се сипва в греяното вино с мед и после му се добавят късчета мандарини или портокали. Количеството на подправките е в зависимост от вкуса аз обичам много канела, доста орехче и малко пипер, но други хора предпочитат с доста пипер.

Получих сета от Килиън и се възхищавам как тези хора се отнасят с феновете си. Това го броя за изненадващ, елегантен, коледен подарък. Много ми харесват. Heart Eyes Каква картичка, какви панделки, каква кадифена опаковка и почерк?! Определено знаят как да глезят хората.

# 577
Благодаря! Това означава, че аз имам стария - червеникава течност, много траен. Другият флакон (който получих днес) е оригинален със светла течност, която почти не се усеща. Май ще го връщам  newsm78
Не съм сравнявала двата варианта,защото отдавна нямам стария,но новия който имам си ок,като трайност,аромат,шлейф,но ако имаш някакви съмнения,връщай го.Стария вариант обаче мисля,че няма да намериш Rolling Eyes

# 578
  • на североизток от Рая

Получих сета от Килиън и се възхищавам как тези хора се отнасят с феновете си. Това го броя за изненадващ, елегантен, коледен подарък. Много ми харесват. Heart Eyes Каква картичка, какви панделки, каква кадифена опаковка и почерк?! Определено знаят как да глезят хората.

Аз също го получих. Щастлива съм!

densi  прекрасно го е казала.  Peace

# 579
  • Бургас
Влизам както да се похваля, че съм много щастлива с бутилчица от Елексира на Ерме  newsm68
така и  Weary  защото ММ каза, че му мириша на тамян ... Толкова много да го исках и ще му се кефя пък  Crossing Arms  и няма да му давам да ме души като съм с него. Crossing Arms
или ще пръскам по коса и дрехи  Thinking
Как го усещат вашите ММ и ЛМ? /надявам се да свикне  Whistling/

П.П. Да добавя, че аз никакъв тамян не усещам, само смола и портокалови корички...ммм.. направо се разтапям ... Heart Eyes

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 22:41 от mle4ko

# 580
  • София
На случаен принцип  - Love and Tears за днес. Ето това не мога да нося. Тук вече химията не е проблем. Ароматът на жасмин - чист и доминиращ/така го долавям/ не ми допада. После прочетох последното ревю във Фрагрантика и се съгласих напълно - в този аромат любовта не се открива, само сълзите.

mle4ko  Hug радвам се за теб. Тамянът в Еликсира според мен не доминира силно. Дай му още един шанс... на мъжа.

# 581
  • Варна
mle4ko, сигурно от смолите му мирише така. При мен тамян не избива. Като се замисля, предишните години този парфюм ми седеше по-смолисто, като смола от бор. Нещо се е променило сега най-вероятно, защото ми се развива в посока карамелено сладко от портокали (така ми харесва дори повече). Коментарът на мъжа ми е само: мммм, че хубав парфюм!, не отчита някакви конкретни неща.

# 582
  • Germany
mle4ko, честит ти еликсир Hug дано му се насладиш напълно, ако не с удоволствие ще го приютя Hug Дано свикне мъжът ти, моя го обожава, казва, че мирише на мен, но пък имам любими аромати, които той не харесва и е категоричен, че не иска да му мириша така, а при един от опитите ми за неподчинение се изнесе демонстративно от спалнята ooooh! Познай кой победи Rolling Eyes - ароматът отиде още на другия ден в размените Mr. Green
Seemly, четох някъде за Sarrasins на Serge Lutens че е "самоубийство със жасмин", но като го пробвах го харесах, и ми понесе. Утре ще пробвам Love and Tears, дано ми допадне. Проблемът ми е, че толкова го харесвам като съставка, а почти не мога да го нося, ужасно главоболие ми докарва Sad

# 583
Циндил - Пиндил, densi, благодаря за инфото!   bouquet

Днес тествах Sensuous Noir, който се коментира от доста време. Айде и аз към фенките  Simple Smile   

# 584
  • София
Днес имах възможност да опитам парфюм на Nasomatto - Narcotic Venus, всъщност беше дори екстракт де парфюм.
Туберозен юмрук в носа (най-болезнената част от лицето), нищо общо с елегантното докосване на Фракас.  После леко утихва и се включва и жасмина. Подправки на моята кожа не се появиха, приятелката на която е каза, че усеща тютюн - това също ме пропусна за съжаление.. След около час-два става носим и по-хармоничен, но си остава един доста монотонен аромат, без интрига и особено развитие.
Оприличават го на Майкъл на М. Корс - наистина ми напомни много на него, въпреки,че в Майкъл има повече цветя (но кое ли би могло да надвика една достолепна тубероза :mrgreen). Пробвам ги паралелно, как можах да си причиня две туберози толкова късно, не знам Crazy. Майкъл има виолетки и малко по-осезаем мускус, става хармоничен доста по-рано. След три часа Насомато е вече доста близо до кожата, стои по-ванилено и се понася лесно.
Името ми е леко странно, освен ако не са имали предвид, че целта му е да трупяса Венера или пък Венера да трупяса избраника си с него, ако се видят преди да минат 3те часа, които му трябват, за да се слее с кожата.
Сега отивам да се търкам, че усещам как ми изтръпва тила - лош знак Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт