Парфюмни размисли и страсти - 146

• 39 412
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
  • Там, където ме обичат
Из Франция се носи дъх основно на КМ, Инсоленс, Прада Кенди, Извънземното...Даже, за да се уверя, че не си внушавам, тествах Инсоленс и Прада Кенди едновременно и основата и шлейфът им доооооста си приличат...
бульовче , ти ме тръшна в дълбока размисъл. Като върл фен на Инсоленс, съм пробвала Кенди на Прада - хареса ми, но го отбелязах като нетраен и нешлейфов, изкара по-малко от час на китката ми. Значи пак да го тествам?

# 406
  • София
Да, и аз се облещих  Shocked Как пък не грам, ами милиграм прилика не открих?

Та в този ред на мисли и аз не препоръчвам Омния (става дума за първата, кафявата, нали?) на сляпо за подарък. На мен лично ми мирише на ихтиол.

И предколедната подтема в темата - имате ли топ 3/5/10... на парфюмните ви любимци, които никога, на никого не бихте подарили (поради риск от нехаресване, а не поради ревност  Crazy )? Тук изключвам подаръци за парфюмно зависими дами, визирам незаразени невинни хора  Mr. Green

# 407
  • София
В графата любимец 13:
1. Черната орхидея
2. Нарцисо фор хър
3. Нинфео мио
колкото аз ги обичам, толкова съм виждала редица сбърчени носове сред "аудиторията", включително ЛМ, който уж би трябвало да е свикнал  Laughing

на кантар са ми Хабанита, Галиано, Уоманити, отровите ..

# 408
  • Там, където ме обичат
в моята листа са:
1. Синия час
2. Самсара
3. Черната орхидея

а Хипнотичната отрова и на себе си не бих си подарила Mr. Green

# 409
  • Варна
И аз не намирам никаква прилика между Инсоленс и Прада Кенди.

Джулиети и Монтали не бих подарила, както и повечето от КдГ.

# 410
  • София
а Хипнотичната отрова и на себе си не бих си подарила Mr. Green

Joy Joy Joy отсега номинирам това изказване за Златната матара за догодина  newsm20

най-добронамерено, разбира се  Peace аз на мен отдавна съм си я самоподарила  Blush

# 411
Не знам дали тук му е мястото на въпроса ми, но все пак да попитам: търся си парфюм за Коледа, искам да е пудрен, топъл аромат, евентуално с преобладаваща някоя от следните нотки- ванилия, канела, карамел, някакви специфични интересни подправки..
Като чета тук, гледам толкова много парфюми познавате, че сигурно ще можете да ми препоръчате някой  bouquet
и.. да, знам, че на всяка кожа стои различно, но все пак има доста парфюми, които ги няма по магазините, така че поне откъм описанието г/д да се ориентирам, пък после ще мисля вече Mr. Green

# 412
Моето любимо трио е Vol de Nuit extrait de parfum, Coromandel, Cuir Beluga.  Heart Eyes

Любовта ми към Хипнотичната отрова расте застрашително- започнах с 30мл, минах към 50мл и лосион, следва стотичка, усещам аз...

След като ме ужилиха, че съм подарила Жасмин Ноар, като видиш ли, можела съм да и подаря Елизабет Арден, парфюми не подарявам.  Crossing Arms

Fire in the eyes, пробвай Лолитите една след друга, Слона на Кензо, но са изразителни, не точно меки, особено Слона, но и там е въпрос на възприятия.
Пробвай гореспоменатата Хипнотична отрова и класическата Отрова на Диор.
Най-елегантният подправков аромат за мен е Теорема на Фенди, но е спрян от производство... Cry

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 17:55 от Cassandra

# 413
  • София
Fire in the eyes, хубави ванилови са Адикт, Кензо амур.. много красив пудрен за мен е Л'инстан мажик  Hug

След като ме ужилиха, че съм подарила Жасмин Ноар, като видиш ли, можела съм да и подаря Елизабет Арден, парфюми не подарявам.  Crossing Arms

Shocked Shocked Shocked

# 414
  • при морето
Оф,много ме е яд,но въобще не го регистрирам Сенсус ноар.Омръзна ми да си завирам ръката под носа,а и не броя вече за кой ли път подновявам от обед.За два дни почти 10мл. заминаха вече,и нъцки,много се замислям дали да не го зафича в Размените... Cry

След малко отиваме на голямо коледно парти,дали ще удуша близко стоящите,ако сложа Червения ауд newsm78

# 415
  • Козлодуй
И аз първо за L'Instant Magique се сетих,като прочетох въпроса на Fire_in_the_eyes.Хипнотичната отрова,Адикт и Амур също са добри предложения.Но препоръчвам тест,разбира се Peace

И предколедната подтема в темата - имате ли топ 3/5/10... на парфюмните ви любимци, които никога, на никого не бихте подарили (поради риск от нехаресване, а не поради ревност  Crazy )? Тук изключвам подаръци за парфюмно зависими дами, визирам незаразени невинни хора  Mr. Green
Имам си една приятелка любима,която е получавала отливки от почти всичките ми любимци(целите парфюми не ги броя,за повечето съм знаела,че ги харесва).Далеч е от определението "парфюмно зависима" и сама се определя като всеядна.Кефи се на всичко,което и давам и твърди,че и харесват - и Коромандел,и Ангел,и Орхидеята...
Надали бих рискувала обаче да подаря тези трите на някой друг Grinning

Зимна,остави го малко да си почине С.ноар Hug След няколко дни може да го усетиш по-добре.И върху мен не ми се струва от най-трайните,дето писа Годесчето-можех си и без него...Но ми е хубаво да ми е наблизо и като спра да го усещам,просто ще подновявам.

# 416
Много парфюми не бих подарила,поради различни причини,но:
....................
2.Черния кашмир-егоист съм,искам го само за себе си Mr. Green
3.Коромандел-мирише на мухъл  Heart Eyes,но го обичам
4,5.....Монтали,Ком де Гарсони,Том Форд....

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 21:05 от goddess

# 417
Силви, асоциацията ти е такава заради многото ментета на Ангела, употребявани в обилни количества от споменатата малцинствена група  Joy
иначе се съмнявам, че си я обдушвала чак толкова подробно и си запозната в детайли с въпросната разностранна миризма  hahaha

пп не бих подарявала парфюм на никого /независимо кой/ освен, ако не знам, че се харесва, т. е. парфюм само по поръчка бих подарила

# 418
Силви, асоциацията ти е такава заради многото ментета на Ангела, употребявани в обилни количества от споменатата малцинствена група  Joy
иначе се съмнявам, че си я обдушвала чак толкова подробно и си запозната в детайли с въпросната разностранна миризма  hahaha

пп не бих подарявала парфюм на никого /независимо кой/ освен, ако не знам, че се харесва, т. е. парфюм само по поръчка бих подарила
Точно затова,Бубс Laughing
Много си смела Mr. Green

# 419
Ааааа това описание на ANGEL ме разби Crazy
За мене това е една от най-райските миризми. Лечебна миризма буквално....когато ме боли нещо този парфюм ми премахва болката! Не се шегувам Flutter Обаче много ме дразни на кожите на други хора.
На мене ухае съвсем различно.

А Коромандел го пробвах миналата седмица от една парфюмна фея. Още ми седи на ръкава на якето.  Жесток е Heart Eyes Никакъв мухъл не усещам. Всъщтност изобщо не мога да опиша на какво ухае, просто ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт