БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Продължаване на захранването с оризова каша е добър избор.

# 151
Явно на всичко отиват овесените ядки.

# 152
Явно на всичко отиват овесените ядки.

Ако си падаш. На мен на нищо не ми вървят. Tired

# 153
Здравейте мами,
въвела съм банан с пюре, мога ли да дам пресен банан - на 6 месеца е бебчето ми?
Трябва ли да го бланширам преди това? Някъде прочетох, че се потапял с кората в гореща вода, необходимо ли е това или направо да го давам?
Какво количество мога да давам предвид че съдържа хистамин.
Въвеждам ли като нова храна? Благодаря предварително:)

# 154
Тина, можеш да дадеш вече пресен банан. Не го бланширай. Директно белиш и даваш.
За начало дай едно кръгче (резенче). Може да се появят черни нишки в акото. Това да не те притеснява. От банана е.

# 155
Мерси много за бързия отговор!  bouquet

# 156
Да се включа и аз с малко тъпи въпроси ама... Embarassed

Казаха ми да въведа глутена с млечна глутенова каша.След това да дам попара за закуска с бебешки сухари на Хипп.Питанията ми са следните

1.Ако съм давала АМ( по принцип сме на кърма все още,но безмлечната каша я правя с АМ,че иначе не я яде) значи ли че съм въвела млечен протеин? (на всички млечни каши на Хипп пише че съдържат млечен протеин
Ако съм,значи ли че мога да дам безмлечна глутенова каша с АМ,вместо млечна глутенова .Така изпълнила ли съм съвета на ЛЛ.
2.Моля,все пак да ми препоръчате млечна глутенова каша.(такава че да е сподходящи съставки след това да дам от бебешките сухари)
3.Попарата казаха да я правя с 3 сухара,сирене колкото кибритена кутийка и 1 чаена лъжичка масло.Добре ли е така ?
4 .Препоръчайте ми марка краве сирене и масло което да ползвам.
5.Мога ли да разнообразявам попарата с каша,при положение че вечер също сме на каша?
Благодаря предварително на отзовалите се.   bouquet

А забравих ...на 8 месеца сме Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 19:17 от lizi_beti

# 157
Лизи,с АМ не се захранва с млечен протеин,захрани със сирене или извара след глутена.
Има хубави млечни каши,гледай да са с АМ,а не със сухо мляко,за начало вземи овесена.
Можеш да взимаш и безмлечни и да прибавяш АМ

За попарата ми се виждат много 3 сухара за тази възраст,ние ядем по два.За сиренето трябва да си пробваш кое ще ти хареса на теб,аз взимам на Боженци,Домлян или ЕЛБИ,зависи кое от трите има в магазина в момента и трите ми харесват,а масло взимам само от мандрата,така съм сигурна,че няма растителна мазнина,или Президент понякога.

Попарата можеш да я разнообразяваш с много неща,кус-кус,грис,извара с плодово пюре,ядки с АМ.

# 158
Лизи,с АМ не се захранва с млечен протеин,захрани със сирене или извара след глутена.
Има хубави млечни каши,гледай да са с АМ,а не със сухо мляко,за начало вземи овесена.

За попарата ми се виждат много 3 сухара за тази възраст,ние ядем по два.За сиренето трябва да си пробваш кое ще ти хареса на теб,аз взимам на Боженци,Домлян или ЕЛБИ,зависи кое от трите има в магазина в момента и трите ми харесват,а масло взимам само от мандрата,така съм сигурна,че няма растителна мазнина,или Президент понякога.

Попарата можеш да я разнообразяваш с много неща,кус-кус,грис,извара с плодово пюре,ядки с АМ.

Питам за млечния протеин ,защото всички млечни каши на хипп,пише че съдържат млечен протеин   newsm78

# 159
  • софия
Аз като препатила с "млечния протеин" бих те посъветвала да си вземеш безмлечна глутенова каша(аз лично въведох глутен с овесена безмлечна каша на Холе, а за след това имат и спелта, има и други варианти на други марки) и да я приготвяш с АМ.По принцип педиатрите казват, че ако детето пие без проблем нормална формула АМ едва ли ще има проблем с млечния протеин, но не е точно така
Сирене давам Маджаров, защото аз си го харесвам, масло-Президент без сол, но това е моя избор разбира се

# 160

Питам за млечния протеин ,защото всички млечни каши на хипп,пише че съдържат млечен протеин   newsm78
Ами то логично,че след като даваш АМ,си захранила,нали и в кашите е АМ.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 21:23 от mama na hrisi

# 161
Питам за млечния протеин ,защото всички млечни каши на хипп,пише че съдържат млечен протеин   newsm78

Логично Laughing.
Каши Хипп са с преходно мляко, т.е. АМ.
АМ е мляко, т.е. кашите съдържат протеин - от крава.
Захрани спокойно с глутенова каша - млечна, инстантна.
След това въвеждай сирене и масло.
За сухарите - и те съдържат млечен протеин. Дали ще са 2 или 3 зависи от апетита на бебето. Ти ще прецениш в хода на захранването.

# 162
Само кашите на Хип ли са с преходно мляко newsm78,гледах разглеждах в магазина, но въобще не се ориентирам.Нали досега бяхме и все още сме на безмлечни..млечните каши са ми тъмна индия Embarassed.
Може ли да поясните ако сте наясно какво означават следните понятия..интересува ме кое е АМ и кое обикновенно краве мляко:
1.адаптирано мляко (обезмаслено мляко на прах,
2.деминерализирана млечна суроватка на прах-това какво ще да е newsm78
в кашите на Хип има
един път
 - адаптирано мляко
и в същото време
 - обезмаслено мляко на прах - това какво мляко ще да е newsm78
В кашите на Лактана пак така
има
 - 50% преходно мляко - подходящо за съответната възраст (частично деминализирана сладка суроватка на прах
и в същото време
 - обезмаслено мляко на прах-това обикновенно краве мляко ли е newsm78
Мерси  bouquet

# 163
Хипп и Лактана са с преходни млека, а не с обикновено.
Милупа също.

# 164
Хипп и Лактана са с преходни млека, а не с обикновено.
Милупа също.

Да разбирам, че обезмасленото и то е преходно.
защо тогава го дават като два вида съвсем отделни съставки Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт