БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Не е нужно да захраниш точно с ХИП.
Опитай с Лактана, например. Аз, лично, внимавах даже и с реда на глутенсъдържащите зърнени - първо спелта, после овес, ръж, ечемик, пшеница...

# 181
Аз, лично, внимавах даже и с реда на глутенсъдържащите зърнени - овес, ръж, ечемик, пшеница...
Аз въвеждах в този ред.
А защо просто не вземеш глутенова каша като започнеш от такава с най ниско съдържание на глутен?
Овеса е такава култура и затова се започва с овес.
Избери чиста овесена каша безмлечна и кърми след това или я прави с АМ.Това не е ли вариант за теб Rolling Eyes

# 182
Здравейте!

Исках да попитам има ли мами,които приготвят плодови пюрета и да споделят по какъв начин се правят?Вредно ли е ако се дават домашно приготвени пюрета на бебе на 5 месеца?

Благодаря!
Весели празници  Hug

# 183
  • Бургас
Моето дете хапва хляб само на закуска под формата на попара или сандвич. Щом не желае с обяда и вечерята нали не е необходимо да предлагам и настоявам?   Rolling Eyes

# 184
Съни, не е необходимо. Това е достатъчно. Моят е на периоди. Аз се боя пък, че не е хубаво толкова хляб да яде.

# 185
Благодаря за отговорите.Ще взема безмлечна на Лактана овес,а след 4-5 дни ще дам тази.Искам да дам тази защото съдържа малко пщеница,а повечето сухари с които трябва да давам попара са с пшеница.И искам да съм захранила и с нея,че да не стават няколко неща в попарата.Мисля да редувам попара с каша.Вие как мислите? Малко сме слабички и затова ЛЛ,каза да и давам освен кърма и закуска.Иначе си е на поискване ....Вечер особено  Simple Smile

# 186
Здравейте!

Исках да попитам има ли мами,които приготвят плодови пюрета и да споделят по какъв начин се правят?Вредно ли е ако се дават домашно приготвени пюрета на бебе на 5 месеца?

Благодаря!
Весели празници  Hug

аз правя домашни на пара. За около 20-30 мин. са сварени и после пасирам. Не е вредно, но аз например не мога да постигна голямо разнообразие. Затова не правя само домашни, а давам и купени.

# 187
  • софия
Цитат
аз правя домашни на пара. За около 20-30 мин. са сварени и после пасирам. Не е вредно, но аз например не мога да постигна голямо разнообразие. Затова не правя само домашни, а давам и купени.

И аз така правех-всичко, което можеше съм го правила вкъщи(моите и двамата предпочитаха домашни пюрета), а каквото нямах налично го давах с готово пюре.И плодовете, и зеленчуците съм ги правила на пара и после пасирах-давах в следващите 36 часа.Не съм добавяла нищо-сол, захар, олио/масло-нищо, така ги давах

А това за кашите вече съм се отказала да го коментирам и категорично на всички около мен им отказвам да водя такъв спор-малката заради алергията и хранителните и предпочитания от 10 месечна е на каши по два пъти на ден-на 1.4 г е в момента и няма 9 кг.Момченцето ми също много обича каша, ядеше всеки ден до преди месец, сега е почти всеки ден-проблеми с теглото при него също нямам

# 188
Има ли безмлечна бананова каша за да я смесвам с АМ Лактана ? Намирам само млечни на други марки.

# 189
здравейте, аз съм отново с въпрос. Мисля от днес да въвеждаме глутен. Имам каша от овес и от спелта. Четох някъде за спелтата, обаче сега не мога да го намеря. Моля, някой ако знае да каже дали спелтата е преди овеса  Praynig

# 190
Спелтата е с нищожни количетва глутен.

# 191
От каква възраст давате на децата си боза и давате ли въобще?

# 192
Бих дала сега,но домашна,купешката е пълна с консерванти.
здравейте, аз съм отново с въпрос. Мисля от днес да въвеждаме глутен. Имам каша от овес и от спелта. Четох някъде за спелтата, обаче сега не мога да го намеря. Моля, някой ако знае да каже дали спелтата е преди овеса  Praynig
Овес,спелта,ръж,ечемик,пшеница,но и със спелта да захраниш не е проблем.

# 193
Боза бих дала над 3 годинки, преди това не.
Има и купешки бози, които са истински и страхотни. Скоро се обсъждаше някъде, има и сайтове, които предлагат истинска боза.  Peace

# 194
Ох,Блонди,преди четох някъде твое мнение за бозата от много стара тема,пълна противоположност на това което казваш сега,мисля,че казваше,че може след годинка,но бозата от преди,а не тази сега,ще се разровя да ти цитирам с точност мнението оттогава Peace

А и не казвам,че няма истинска боза,т.е.от просо или жито,казвам,че е пълна с консерванти за да издържа повече,защото срока на домашната е 1 ден,а на купената няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт